Gość bieniek Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Jakiego wybrac palmptopa???ZA okolo 1000zl...Zarowno do GPS,internetu i ogolnie... Dzieki za odpowiedzi
Mario Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Opublikowano 29 Sierpnia 2007 bez funkcji gps to polecam ten http://www.htc.com/product/03-product_htctouch.htm ,cienki ,specjalnie przystosowany nie tylko do nawigacji rysikiem ale przede wszystkim bezposrednio palcami .Menu w stylu iphone. Ogolnie odpowiedz htc na iphona telefon ,gps i pda to polecam http://www.htc.com/product/03-product_p3300.htm i jeszcze jako komorka dla kochajacych smsy polecam to http://www.htc.com/product/03-product_s710.htm jak na telefon z pelna klawiatura jest naprawde malutki.
Gość Dragon Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Mio 550... spada z motocykla przy prędko?ci 120 km/h, sunie po jezdni jakie? 100 metrów, przejeżdża po nim kilka samochodów a on dalej działa... tylko się wzi?ł głupi i porysował... Mariusz ?wiadkiem... zreszt? we Młynie była jego prezentacja zaraz po "crash te?cie"...
Sympatycy szorstki Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Sympatycy Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Potwierdzam słowa Dragona. Solidna albo bardzo "szczę?liwa" jest to konstrukcja !w00t A co do tych HTC3300, to Mario, gdzie toto można nabyć za ok. 1000PLN ? BO na alledrogo, około dwójaka za to cudo ceni?... pzdr
Gość bieniek Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Czy jak nie ma opcji gps wbudowanej to wystarczy dokupic takie cos??http://www.allegro.pl/item226554451_gps_gb621_mapa_gratis_najtaniej_fv_wa_wa.html http://www.allegro.pl/item227665756_hp_ipa...an_idealny.html Co myslicie o tym??Tylko nie wiadomo jak sie aukcja skonczy...
-=Dee Jay=- Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Opublikowano 29 Sierpnia 2007 ja takze polecam P550 ... bardzo sprawne urz?dzonko ..
Gość bieniek Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Opublikowano 29 Sierpnia 2007 http://www.allegro.pl/item230902374_dell_a...ps_i_inne_.html Co myslicie o tym??
Administrator Tetsuo Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Administrator Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Dell mimo swoich parametrów to konstrukcja stara (przestarzała0 i sprawiaj?ca kupe problemów. Polecam Mio 550 (sam mam Looxa 500 i też polecam) , ma go kilku moich kolegów jako służbowe i bardzo sobie chwal?.
Gość Astronauta_Spiff Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Czy jak nie ma opcji gps wbudowanej to wystarczy dokupic takie cos??http://www.allegro.pl/item226554451_gps_gb621_mapa_gratis_najtaniej_fv_wa_wa.htmlhttp://www.allegro.pl/item227665756_hp_ipa...an_idealny.html Co myslicie o tym??Tylko nie wiadomo jak sie aukcja skonczy... Je?li chodzi o aukcję tego HP to nie powinno przekroczyć 1000 zł ( ew je?li się zdecydujesz mogę Ci wyszukać takiego HP) Jego plusy to: -ekran 4 " o rozdzielczo?ci 640x480 (mio P550 ma rozdziałkę 320x240) -upgrade do WM 6 ( podobno chodzi bardzo stablinie, upgrade jest nieoficjalny więc za free -wytrzymała obudowa -dwa gnizda kart pamięci. Minusy -tochpad będzie niewygodny na motocyklu/skuterze. Nie bardzo da się obsłużyć np w rękawicy. -brak wbudowanego GPS (minus o tyle że masz kolejne urz?dzenie do ładowania i pilnowania) -serwis HP jest do?ć konrowersyjny- nie polecam Gdyby? potrzebował głównie do nawigacji to mio P550 jest bardzo dobrym wyborem. Je?li chodzi o www i resztę (np filmy) to ZDECYDOWANIE HP. Della nie polecam, jako? te modele nigdy mnie do siebie nie przekonały. Plus dla Della ! Rewelacyjna gwarancja.
BRODATY MIKE Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Narazie sa po okolo 1300 zl ale jak sie doerze potargujesz to wyrwiesz taniej... Mowie o SPV M 650, doskonaly do nawigacji (wbudowana antena gps), swietny do netu i bdb jako telefon... Goraco polecam, jako byly uzytkownik... EDIT: No tak w temacie bylo "palmtop" a nie palmfon... niedoczytalem ale jesli ktos nie lubi targac ze soba palmtopa i komorki to bardzo goraca polecam SPV M 650
-=Dee Jay=- Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Opublikowano 29 Sierpnia 2007 taka uwaga odnosnie rozdzielczo?ci 640x480 - zeby w pełni j? wykorzystać (filmy itp) palm musi miec akcelerowan? grafike .... - a takie co? posiada tylko Dell - m.in. ten przedstawiony pare postów wyżej. Wyjadacz z for po?wiconym PDA mówi? że wersja X50V jest najlepszym PDA na Windowsie, a X51V odstaje mu tylko pod względem gorszej jako?ci kolejnego Windowsa (Mobile 5)
Gość Astronauta_Spiff Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Narazie sa po okolo 1300 zl ale jak sie doerze potargujesz to wyrwiesz taniej...Mowie o SPV M 650, doskonaly do nawigacji (wbudowana antena gps), swietny do netu i bdb jako telefon... Goraco polecam, jako byly uzytkownik... EDIT: No tak w temacie bylo "palmtop" a nie palmfon... niedoczytalem ale jesli ktos nie lubi targac ze soba palmtopa i komorki to bardzo goraca polecam SPV M 650 Niestety nie zgodzę się z Tob?. Może i można uznać za udane poł?czenie WM plus GSM ale wg mnie ma to znikom? funkcjonalno?ć je?li kto? naprawdę potrzebuje niezawodnego urz?dzenia. Dwa zauważ że Artemis (SPV M650 jak nazwała go judea) ma ekran o przek?tnej 2.8 cala i rozdzielczo?ci 320x240 jest cholernie niewygodny do NAWIGACJI (zwłaszcza na skuterze) lub WWW. Pozatym jego czas działania przy pełnym obci?żeniu to ok 5 h. Nieco to mało na urzadzenie z wbudowanym GSM nie uważasz ? taka uwaga odnosnie rozdzielczo?ci 640x480 - zeby w pełni j? wykorzystać (filmy itp) palm musi miec akcelerowan? grafike .... - a takie co? posiada tylko Dell - m.in. ten przedstawiony pare postów wyżej. Wyjadacz z for po?wiconym PDA mówi? że wersja X50V jest najlepszym PDA na Windowsie, a X51V odstaje mu tylko pod względem gorszej jako?ci kolejnego Windowsa (Mobile 5) Troszkę to pomieszałe?, Fakt s? gry wymagaj?ce akceleratora. I JEST ON KONIECZNY żeby wykorzystać MOŻLIWO|CI GRY a nie możliwo?ci ekranu. Żeby wy?wietlać film czy WWW w rozdziałece nie potrzebujesz akceleratora. Nie wiem co maj? na my?li wyjadaczez z for po?wieconych PDA że uznali Della za najlepszego PDA. Ja np mam zupełnie odmienne zdanie. I wierz mi lub nie, conieco o pocketach wiem. I rozważamy jaki PDA będzie najlepszy w tej konkretnej sytuacji.
-=Dee Jay=- Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Opublikowano 29 Sierpnia 2007 FS n560 ma takze ekran o rozdzielczo?ci 640x480 i odtwarzaj?c film w TEJ rozdzieloczo?ci... FS zacina, a Dell nie ...
Gość bieniek Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Czyli co moge smialo brac tego della??
-=Dee Jay=- Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Dell nie ma GPS'u trzeba ł?czyć na BT, szczerze mówi?c do nawigacji wzi?łbym MIO P550m
Administrator Tetsuo Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Administrator Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Nie wiem co maj? na my?li wyjadaczez z for po?wieconych PDA że uznali Della za najlepszego PDA. Ja np mam zupełnie odmienne zdanie. I wierz mi lub nie, conieco o pocketach wiem. I rozważamy jaki PDA będzie najlepszy w tej konkretnej sytuacji. to zdanie o tym Dellu, to chyba z przed dwóch lat jako?, w międzyczasie Dell wycofał sie z PDA, a więc jako drugi wła?ciciel nie będziesz miał żadnego supportu. Z tego co pamietam to modele 50 i 51 miały potworne problemy z wtyczk? do synchronizacji. Choc generalnie nadal s? to pockety z najszybszym procesorem , tylko po co on komu w pockecie ....
Gość bieniek Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Opublikowano 29 Sierpnia 2007 To juz nie wiem co wybrac...NIe musi miec gps,moze byc ten dolaczany na bluetooth.Zamiast tego lepiej zeby mial lepsze parametry.
Gość bieniek Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Opublikowano 29 Sierpnia 2007 A moze ten? http://www.allegro.pl/item230033363_hp_rx_...00_europa_.html albo ten?? http://www.allegro.pl/item228860481_super_..._jak_nowy_.html
Gość Astronauta_Spiff Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Opublikowano 29 Sierpnia 2007 A moze ten?http://www.allegro.pl/item230033363_hp_rx_...00_europa_.html ten RX to stary rupieć, z bardzo starym systemem. Głown? jego wad? jest to że pamięć RAM ( wymagaj?ca zasilania) służyła do zapisywania WSZYSTKICH ustawień użytkownika, ł?cznie z zainstalowanymi programami. Jednym słowem, rozładujesz baterię, to masz czysty palmtop, jak po formacie Kup sobie Mio P550 i będziesz szczę?liwy. Je?li potrzebujesz daj znać, załatwię Ci używane w dobrym stanie za przyzwoite pieni?żki. Ale odradzam zakup czegokolwiek poniżej systemu WM 5.0. OK 2750 jest bardzo OK, tylko nie z tym GPSem. GPSy na CF s? niesamowice upierdliwe w użytkowaniu, Aha, ceny tych urz?dzeń podawane jako nowe s? z kosmosu. Chociażby dlatego że s? już od jakiego? czasu nieprodukowane.
bartosinski Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Opublikowano 30 Sierpnia 2007 A propos MIO... Jestem aktualnie na etapie zmiany pocketa (najpierw była stara dobra To?ka e755, potem Asus A632N, a teraz...?) i zasadzam się na Mio A701. Użytkuje kto? to cudo? Interesuje mnie szczególnie funkcjonalno?ć modułu GSM (jak długo trzyma na stand-by, co jest upierdliwe, itp.). No bo je?li nie kupię A701 rezygnuj?c tym samym z GSM, to pewnie będzie P550. Aha, Eten G500 odpada... nie chcę się przesiadać na miniSD... pozdrawiam bartosinski
-=Dee Jay=- Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Opublikowano 30 Sierpnia 2007 To juz nie wiem co wybrac...NIe musi miec gps,moze byc ten dolaczany na bluetooth.Zamiast tego lepiej zeby mial lepsze parametry. to bierz DELL'a ... synchronizacje przeprowadzisz sobie przez BT. wgrywać stuff taki jak muzyka czy filmy, mozesz bezposrednio z kompa na karte SD - czytniki dostępne s? wszędzie. w razie jakichkolwiek problemów masz www.pdaclub.pl/forum - jest tam tyle ludzi maj?cych wiedze, że zawsze kto? pomoże ...
Gość Astronauta_Spiff Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Opublikowano 30 Sierpnia 2007 A propos MIO... Jestem aktualnie na etapie zmiany pocketa (najpierw była stara dobra To?ka e755, potem Asus A632N, a teraz...?) i zasadzam się na Mio A701. Użytkuje kto? to cudo? Interesuje mnie szczególnie funkcjonalno?ć modułu GSM (jak długo trzyma na stand-by, co jest upierdliwe, itp.). No bo je?li nie kupię A701 rezygnuj?c tym samym z GSM, to pewnie będzie P550. Aha, Eten G500 odpada... nie chcę się przesiadać na miniSD... pozdrawiam bartosinski Poczytaj na wspomnianym forum (www.pdaclub.pl) o Mio A701, nie jest to zbyt udany model. Do?c awaryjny i niestety króciutko trzymaj?ca bateria.
-=Dee Jay=- Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Opublikowano 30 Sierpnia 2007 A propos MIO... Jestem aktualnie na etapie zmiany pocketa (najpierw była stara dobra To?ka e755, potem Asus A632N, a teraz...?) i zasadzam się na Mio A701. Użytkuje kto? to cudo? Interesuje mnie szczególnie funkcjonalno?ć modułu GSM (jak długo trzyma na stand-by, co jest upierdliwe, itp.). No bo je?li nie kupię A701 rezygnuj?c tym samym z GSM, to pewnie będzie P550. Aha, Eten G500 odpada... nie chcę się przesiadać na miniSD... pozdrawiam bartosinski jezeli zalezy ci na gsm to kup asusa p535
bartosinski Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Opublikowano 30 Sierpnia 2007 jezeli zalezy ci na gsm to kup asusa p535 Tu też jest kwestia ceny. Mio kosztuje 1150 PLN, Asus 1650 PLN. Niby tylko 500 zł, ale różnica jednak jest. Poczytaj na wspomnianym forum (www.pdaclub.pl) o Mio A701, nie jest to zbyt udany model. Do?c awaryjny i niestety króciutko trzymaj?ca bateria No wła?nie może zacytuję wspomnian? stronę (test Mio A701): "Natomiast dużym zaskoczeniem jest dla mnie wynik testów czasu pracy Mio A701 na baterii. Chodzi szczególnie o sprawdziany, w których wł?czony był odbiornik GPS oraz moduł telefonii komórkowej, a także sam GPS. Mio A701 jest niezaprzeczalnie najdłużej pracuj?cym na baterii PDA z wbudowanym odbiornikiem GPS - również z pod?wietlaniem ustawionym na maksimum skali. Jak widać na zamieszczonych wyżej wykresach, czas ten nie wiele zmniejsza się nawet, gdy aparat pozostaje zalogowany do sieci GSM" Przejrzałem też forum użytkowników A701 i jako? nie rzuciły mi się w oczy narzekania o awaryjno?ci... Do?ć sporym atutem Mio jest stosunek jako?ci(użyteczno?ci) do ceny. Tego typu Pocket za niecałe 1200 zł, z dwuletni? gwarancj? producenta, to do?ć kusz?ca propozycja... pozdrawiam bartosinski
Rekomendowane odpowiedzi