Skocz do zawartości
Forum Burgmania

najszybszy i najlepszy 2T - Gilera Runner fxr180

Rekomendowane odpowiedzi

• Administrator
Opublikowano

Tu poprostu nikogo nie kreci palenie gumy, czy jazda na kole. Nie ten target jesli myslales ze powiemy WOW :blink:

• Odpowiedzi 68
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Pavulon

6

• Mareczek

3

• RobB.

2

• kopajt

2

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
jeden test-  Zapytajcie w sklepie- salonie  pierwszego lepszego sprzedawce o v-max nowego skuta,  seryjnie ich v-max wonosi 50-55km/h przy zalożonych wszystkich blokadach a przecież to już przekroczenie prędko?ci i złamanie kolejnej zasady by skut 49ccm był jako motorower ......... bla bla bla( to moje )

NIelazimy po salonach i niepytamy sie o 49cm bo nas to nieinteresuje

Pomyliles fora

Szukaj aprobaty tam gdzie dzieciaki jezdza na skuterkach - bedziesz mistrz :blink:

Opublikowano

krisbar - chłopie zastanów się najpierw.

"Wy tylko o wypadkach" - sytuacja - jedziesz obwodnicom 90km/h - wyskoczyl dzieciak - trzasnales go - dzieciak l?duje na :blink: - ubezpieczenie odmawia wyplacenia OC (jesli myslisz, ze zablokowanie skuta pomoze to sie mylisz!).

"Ciekawiej" by bylo gdybys potracil jedynego zywiciela rodziny.

Chłopie Ty dla jeste? niedojrzały i nie masz pojecia o życiu.

Przez głupi przypadek mozesz sobie spieprzyc całe życie. Nieiweżysz? To moe zaprosze Cię do zapoznania się z jednym 30 latkiem, który kiedy? też my?lał, że jest "sprytny"

eh nie chce się gadac, szczególnie, że po Twojej wypowiedzi wnioskuje, ze jeszcze nie możesz zdawac na A1.

Opublikowano

Po czym wnioskujecie, że nasz spidi-bohater jest dorosły? Ja też w profilu mogę sobie wpisać co chcę...

Krisbar - szczerzę Ci radzę, daj sobie spokój B) Na tym forum masz do czynienia z ludĽmi, którzy nie jedn? potyczkę słown? już maj? w dorobku. Zamiast aprobaty będzie, a raczej już jest :blink:

Opublikowano

Ja mam tylko jedno pytanie

W jakim celu piszesz ten w?tek??

Je?li się chcesz pochwalić co to ta twoja maszyna nie potrafi to Ľle trafiłe?!!

Opublikowano

krisbar0 ja ci proponuję najpierw stuningowanie twoich uprawnień do kategorii A, a potem na spokojnie pogadamy jakże niew?tpliwie ciekaw? i daj?c? wiele zabawy jest Gillera 180 2T i jak j? zdławić wsadzaj?c mopa do mycia podłogi w tłumik :blink: .

A narazie to taka zabawa może ci przynie?ć więcej kłopotów niż to wogóle jest warte.

• Klubowicze
Opublikowano

Odnoszę wrażenie, że twórca tego w?tku dostał kompa na komunię - uczył sie go obsługiwać - w końcu sie nauczył i teraz smiga po różnych forach (rocznik w profilu można wpisac każdy - mozna się postarzyc coby poważniej wygl?dało), ale tek?ciki - bez komentarza!

Pozdrówko!

Opublikowano

Ehhhhh.....

Przepraszam, ale wydaje mi sie ze zle postrzeganie skuterowcow bierze sie wlasnie z takiego podejscia do jazdy i (co jak co) do innych...

Pozdrawiam

Maciej "Bilu"

Opublikowano
Po czym wnioskujecie, że nasz spidi-bohater jest dorosły? Ja też w profilu mogę sobie wpisać co chcę...

Krisbar - szczerzę Ci radzę, daj sobie spokój !piwko Na tym forum masz do czynienia z ludĽmi, którzy nie jedn? potyczkę słown? już maj? w dorobku. Zamiast aprobaty będzie, a raczej już jest B)

A bo my?my mięli "przyjemno?ć" !scooter spotkania "kolegi" w realu.

Wiek uprawnia Go do założenia rodziny bez zgody rodziców, jednak Jego zachowanie na drodze raczej skłania do odesłania do podstawówki.

To co pokazywał dobre jest dla małolatów na motorynkach, a nie dorosłego (? !piwko ) chłopa.

Moj? negatywn? o Nim opinię potwierdził niestety swoimi wypowiedziami.

No cóż, błędy w ustawach o życiu poczętym....

Doro?nij "kolego" zanim sobie lub komu? zrobisz krzywdę !

I proszę pierdół nie wypisuj, bo akurat na tym forum ludzie znaj? się na technice, a w budę Runnera 50 nie da się wsadzić silnika od 180, a na pewno nie w 10s.

I jak Ci przynajmniej 3 osoby mówi?, że jeste? wielbł?dem to warto spojrzeć w lustro czy to czasem nie jest prawda!

ZnajdĽ sobie inn? piaskownice i tam sie przechwalaj, może na przedszkolakach zrobisz większe wrażenie.

Pozdrawiam

RobB. !tut onegdaj użytkownik Runnera 180 FXR na dużych blachach.

Taki porz?dny sprzęt i tak marnie trafił :blink:B)

Opublikowano

Żeby nie było, że ten w?tek jest głupi i do niczego nie doprowadzi i dla podsumowania:

Jeżdżenie odblokowanym skuterem jest - wbrew pozorom - do?ć poważn? spraw?. Oczywi?cie do chwili, gdy kierowca takiego nie spowoduje wypadku (lub nie będzie w nim uczestniczył) - nie ma żadnego problemu. Kłopoty pojawiaj? się wówczas, gdy wyst?pi zdarzenie drogowe. Co wtedy?

1) jeĽdzimy motocyklem - bo odblokowany skuter nie spełnia wymogów "bycia motorowerem" (przypomnę - pojemno?ć skokowa poniżej 50ccm i niemożno?ć osi?gnięcia prędko?ci powyżej 45kmh), bez wymaganych uprawnień, czyli kat.A (no, co najmniej A1). Zakładam, że dostajemy co najmniej mandat,

2) nasz pojazd jest niesprawny technicznie - bo przecież w badaniu tech. jak byk stoi, że pojemno?ć skokowa poniżej 50 ccm i tak dalej... A więc zatrzymanie dow.rejestracyjnego + odesłanie na badanie techniczne; nie wiem, czy czasem nie kolejny mandat za brak ważnego dow.rej.

3) na koniec najmocniejsze: nasza polisa OC jest nieważna. Wystawiona na motorower, podczas gdy poruszamy się de facto motocyklem. Nie do?ć, że nie dostajemy odszkodowania za nasze szkody, to możemy (i zapewne zostaniemy) poci?gnięci do odpowiedzialno?ci przez ubezpieczalnię w ramach regresu za wyrz?dzone szkody. Czyli: rozbijesz komu? auto - płacisz za naprawę; spowodujesz uszczerbek na czyim? zdrowiu - płacisz za leczenie. Jednym słowem - płacisz za wszystko, co jest zwi?zane z tym wypadkiem. I w tej sytuacji należy liczyć na całkowit? bezwzględno?ć ubezpieczalni (w końcu je?li tylko mog? podeprzeć się jakim? paragrafem, to zrobi? to bez mrugnięcia okiem).

Nie wiem, czy warto jeĽdzić odblokowanym skuterem. Moim zdaniem nie. Ewentualne koszty przy zdarzeniu drogowym mog? być naprawdę przykre i bolesne. Je?li przy okazji delikwent jest niepełnoletni (co niestety się zdarza), kłopoty mog? mieć również rodzice. Niestety, młody wiek, okres buntu i chęć bycia przeciwko wszystkim i wszystkiemu, poł?czona z chęci? zaimponowania kolegom to mieszanka wybuchowa.

Nie chcę nikogo straszyć i ganić za to, że jeĽdzi 125-tk? zarejestrowan? na 50. Chcę tylko, żeby taka osoba wiedziała i była ?wiadoma tego, co robi i jakie mog? być konsekwencje takiego postępowania. Ot tyle.

pozdrawiam

bartosinski

Opublikowano

Czy to znaczy, że z dwojga złego już lepiej jeĽdzić skuterem zarejestrowanym na motocykl bez prawa jazdy A? Konsekwencje będ? mniejsze?

Pytam z ciekawo?ci, prawko mam.

Gość elwood_blues
Opublikowano

No i popsuli?cie zabawę..... aż miło był patrzeć ja kolega kris powoli się rozkręcał - to była przecież czysta poezja a Wy mu przerwali?cie :blink:

Opublikowano

Nie ma wyj?cia "lepszego" z takiej sytuacji - i jazda motocyklem zarejestrowanym na 50 ccm i motocyklem zarejestrowanym na motocykl, ale bez odpowiedniego prawa jazdy skutkuje w razie kolizji lub wypadku takimi samymi konsekwencjami.

W Ogólnych warunkach ubezpieczenia OC jest punkt w którym ubezpieczalnie sobie zastrzegaj? prawo do unieważnienia polisy lub odst?pienie od wypłaty odszkodowania je?li nie posiada się odpowiedniego dokumentu pozwalaj?cego na jazdę pojazdem - czyli w obu przypadkach jest "dupa blada".

ps.

Swój motocykl miałem podczas robienia prawa jazdy... i czasem nim jeĽdziłem... do momentu gdy jaka? pani chciała sobie wjechać w miejsce gdzie akurat przebywałem z moim motocyklem... od tego wydarzenia motocykl stał sobie w garażu i czekał na upragniony dokument.

Opublikowano

Krisbar0 gdzie? wyczytałem ale nie pamiętam już gdzie,(ot skleroza) powiedzonko które brzmi:

Jeżeli jedna osoba Ci mówi że jeste? koniem - olej j?

Jeżeli druga osoba mówi to samo -zastanów się

Jeżeli trzecia osoba mówi że jeste? koniem to..... kup sobie siodło ponieważ zapewne tak jest.

Także zmień albo podej?cie do nas wszystkich których uważasz prawdopodobnie za laików,dyletantów itp albo zmień ....forum,poruszyłe? temat który przystoi chłopcom którzy dopiero zaczynaj? swoj? skuterow? przygodę,a tutaj większo?ć z nas nie interesuje moc, prędko?ć,itp lecz sama jazda,czerpanie z niej przyjemno?ci,wspólne towarzystwo oraz wypady,i tak dalej........i tak dalej.......

Wystarczyłoby aby? tylko mał? chwileczkę swojego cennego czasu potrzebnego na dławienie silnika (nie mogłem się powstrzymać !piwko !piwko po?więcił na przeszukanie tematów i szybko by? znalazł tre?ci o których piszę powyżej, ale nie znalazł by? prawdopodobnie nic na podobny temat jaki poruszyłe?.

Także nie obraĽ się na mnie lub na innych kolegów,koleżanki (sorry że w tej kolejno?ci) za takie a nie inne słowa skierowane do ciebie ale po prostu zasłużyłe? na tak? reprymendę,a zasłużyłe? ponieważ na pierwsze słowa krytyki odpowiedziałe? swoimi "m?dro?ciami" na temat dławienia silnika,zmniejszania mocy oraz prędko?ci, o przełożeniu silnika nie wspomnę !tut :)

Tak na marginesie to powiem Ci tylko że osobi?cie miałem takiego Runnera 180 i to co piszesz włóż pod poduszkę lub między bajki,

przerobiłem (przeszło przez moje ręce) wiele motocykli oraz skuterów, maj?c kilkana?cie lat polerowałem kanały dolotowe w cylindrach oraz króćcach gaĽnikowych, dorabiałem 3 pier?cień na tłoku,ba, mało tego,aby odci?żyć wał a co za tym idzie zwiększyć prędko?ć obrotow? wału przerabiałem silniki maj?ce zapłon iskrowy (koło zamachowe + iskrownik) na silniki z zapłonem bateryjnym,podcinałem cylindry oraz głowice, nawet wpadłem na pomysł zasilenia silnika .....eterem z olejem mineralnym (przeniosłem to z zasilania silników modelarskich - następne moje hobby :)) a to wszystko po to żeby mieć większ? moc,większ? prędko?ć,itp ale...... robiłem to maj?c 14/15 lat a eksperymentowałem na motorowerach Komar które miały moc silnika 1.2KM a póĽniejsze wersje 1,5KM,więc to było zrozumiałe ponieważ na rynku nie było nic lepszego, może za wyj?tkiem motoroweru Simson SR-1 lub SR-2, ale kogo było na niego stać :)

Także wybacz ale ja tak jak większo?ć kolegów którzy już się wypowiedzieli nie rozumiem ciebie :) oraz twych pomysłów !scooter i nie wiem co chcesz osi?gn?ć.

Jazda bez prawka skuterem o mocy prawie 20PS prędzej czy póĽniej Ľle się skończy, a wiesz dlaczego?

Dlatego ponieważ TY NIE ZNASZ PRZEPISOW !!!!!

A nie znasz ich ponieważ jeżeli jeste? pełnoletni to jeĽdzisz na dowód osobisty, brrrrr

Nie chciałbym mieć nigdy ale to nigdy możliwo?ci sprawdzenia co by było gdyby?my np. zaliczyli wspólny "dzwoneczek", piszę dzwoneczek bo przy porz?dnym dzwonie jeżeli tylko bym mógł się do ciebie dorwać to .....skończyłyby się twe problemy ze zdobyciem kategorii A :)

Ale się rozpisałem,sorry za przynudzanie ale nie mogłem się powstrzymać aby wyrazić swoje zdanie na powyższy temat :):)

Opublikowano

najszybszy i najlepszy ... taaa jasne , aż do momentu kiedy na swojej drodze nie spotkasz szybszego i lepszego :)

• Sympatycy
Opublikowano
Krisbar0 gdzie? wyczytałem ale nie pamiętam już gdzie,(ot skleroza) powiedzonko które brzmi:

Jeżeli jedna osoba Ci mówi że jeste? koniem - olej j?

Jeżeli druga osoba mówi to samo -zastanów się

Jeżeli trzecia osoba mówi że jeste? koniem to..... kup sobie siodło ponieważ zapewne tak jest.

Także zmień albo podej?cie do nas wszystkich których uważasz prawdopodobnie za laików,dyletantów itp albo zmień ....forum,poruszyłe? temat który przystoi chłopcom którzy dopiero zaczynaj? swoj? skuterow? przygodę,a tutaj większo?ć z nas nie interesuje moc, prędko?ć,itp lecz sama jazda,czerpanie z niej przyjemno?ci,wspólne towarzystwo oraz wypady,i tak dalej........i tak dalej.......

Wystarczyłoby aby? tylko mał? chwileczkę swojego cennego czasu potrzebnego na dławienie silnika (nie mogłem się powstrzymać !piwko !tut  po?więcił na przeszukanie tematów i szybko by? znalazł tre?ci o których piszę powyżej, ale nie znalazł by? prawdopodobnie nic na podobny temat jaki poruszyłe?.

Także nie obraĽ się na mnie lub na innych kolegów,koleżanki (sorry że w tej kolejno?ci) za takie a nie inne słowa skierowane do ciebie ale po prostu zasłużyłe? na tak? reprymendę,a zasłużyłe? ponieważ na pierwsze słowa krytyki odpowiedziałe? swoimi "m?dro?ciami" na temat dławienia silnika,zmniejszania mocy oraz prędko?ci, o przełożeniu silnika nie wspomnę :) :)

Tak na marginesie to powiem Ci tylko że osobi?cie miałem takiego Runnera 180 i to co piszesz włóż pod poduszkę lub między bajki,

przerobiłem (przeszło przez moje ręce) wiele motocykli oraz skuterów, maj?c kilkana?cie lat polerowałem kanały dolotowe w cylindrach oraz króćcach gaĽnikowych, dorabiałem 3 pier?cień na tłoku,ba, mało tego,aby odci?żyć wał a co za tym idzie zwiększyć prędko?ć obrotow? wału przerabiałem silniki maj?ce zapłon iskrowy (koło zamachowe + iskrownik) na silniki z zapłonem bateryjnym,podcinałem cylindry oraz głowice, nawet wpadłem na pomysł zasilenia silnika .....eterem z olejem mineralnym (przeniosłem to z zasilania silników modelarskich - następne moje hobby :))  a to wszystko po to żeby mieć większ? moc,większ? prędko?ć,itp ale...... robiłem to maj?c 14/15 lat a eksperymentowałem na motorowerach Komar które miały moc silnika 1.2KM a póĽniejsze wersje 1,5KM,więc to było zrozumiałe ponieważ na rynku nie było nic lepszego, może za wyj?tkiem motoroweru Simson SR-1 lub SR-2, ale kogo było na niego stać :)

Także wybacz ale ja tak jak większo?ć kolegów którzy już się wypowiedzieli nie rozumiem ciebie !scooter oraz twych pomysłów !piwko i nie wiem co chcesz osi?gn?ć.

Jazda bez prawka skuterem o mocy prawie 20PS prędzej czy póĽniej Ľle się skończy, a wiesz dlaczego?

Dlatego ponieważ TY NIE ZNASZ PRZEPISOW !!!!!

A nie znasz ich ponieważ jeżeli jeste? pełnoletni to jeĽdzisz na dowód osobisty, brrrrr

Nie chciałbym mieć  nigdy ale to nigdy możliwo?ci sprawdzenia co by było gdyby?my np. zaliczyli wspólny "dzwoneczek", piszę dzwoneczek bo przy porz?dnym dzwonie jeżeli tylko  bym mógł się do ciebie dorwać to .....skończyłyby się twe problemy ze zdobyciem kategorii A  :)

Ale się rozpisałem,sorry za przynudzanie ale nie mogłem się powstrzymać aby wyrazić swoje zdanie na powyższy temat  :)  :)

sp1erf :)

Opublikowano

MaxiKoleżanki i MAxiKoledzy

Nie?miało proponuje, żeby tez nie dawac sie wypuszczać tutaj dzieciom lub gówniarstwu i nie poswiecać zbyt wiele objeto?ci postów oraz własnej energi.

... oczywiscie mamy pluralizm demokracje i IVRP ale.....

Opublikowano

test

majesty 250ccm - wolniejszy od vxr180 2t

burgman 125ccm wolniejszy od vxr 180 2t

burgman 250 wolniejszy od vxr 180 2t

burgman 400 wolniejszy do 120 km/h od vxr 180t

i vxr200 też wolniejsza od vxr 180 2t bo to tylko 4t hhahahah i o to mi chodziło ,że nie potraficie się do tego przyznać, macie wielkie ociężałe maszyny i nie nadaj?ce sie do miasta a na autostradę to s? za wolne więc po co je Macie poszli?cie na jaki? kompromis ale po co ??? :D

Opublikowano

Wgrales !!

Nadaje Ci medal na najszybsza kupe na drodze

Niniejszym przyznaje sie ze bys mnie wyprzedzil ... lepiej Ci teraz mistrzu ??

Opublikowano

ale ty jeste? mietek podnietek :D

od tej szybkiej jazdy to ci chyba naklejki ze skuta pospadały :P

i nie wiesz na czym jeĽdzisz B)

nie ma czego? takiego jak vxr 180 2t ...

chyba że ... zaraz zaraz już wiem ... TAK TY MASZ TAKI SKUT I JEST NAJLEPSZY I NAJSZYBSZY

:) !w00t !w00t !w00t !w00t !w00t !w00t !w00t !w00t !w00t

Opublikowano

ta Twoja vxr 200 4T to prawdziwy maxi nie do jazdy i nie masz się czego wstydzić i nie podniecaj się że masz 200ccm ale za to masz 4t co go osłabi i mnie też :D hahahah

Opublikowano
i o to mi chodziło By?cie się do tego przyznali ale jak wydali?cie już tak? kasę na maxi to teraz się zty borykajcie ja biorę zawsze to co najlesze !w00t

A drogi Kolego, to gdzie byłe? jak najlepsze rozumy dawali ?!

A może to branie zakończyło się jak z Frankensteinem, dostawca stłukł ten dobry słoik ?!

Pozdrawiam

RobB. !w00t

Załamany złym wyborem, najwolniejszy w mie?cie i na autostradzie !w00t , a mogłem pozostać przy Runnerze 180 FXR :D

Nawiasem..co Ty wiesz o jeĽdzie autostrad? przecie z mał? blach? nie wpuszczaj? ?!

Opublikowano

Kurdee.

Ale czadowy go?ciu :D !w00t !w00t

Trochę rozrywki nigdy nie zaszkodzi.

A ja mam w Majesty tak gitesowe rolki co jak przekrencem to mi opony sie konczom szypciej niz bak paliwa i towego jajiegosc NSDAP 180t biere na 20 metach na 15 metrow jak tylko mi skie kce a jak mi sie nie kce to biere tylko na 10 metrow hehehehe

Opublikowano
ta Twoja vxr 200 4T to prawdziwy maxi nie do jazdy i nie masz się czego wstydzić i nie podniecaj się że masz 200ccm ale za to masz 4t co go osłabi i mnie też :D hahahah

bahahaha no niemoge ... ale dzieciak

Jesli twoj cel to szybko - malym ... to ja wspolczuje twojej kobiecie ...

ale zlewka ...

Prosze Modow o nieusuwanie tego "kogos" z forum

mam ubaw w pracy i czas szybciej mknie