Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Kymco Grand Dink 250

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otórz dzisiaj byłem na giełdzie samochodowej w Gliwicach i widziałem skuter Kymco Grand Dink 250 na sprzedarz. I nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie cena..... go?ć chciał za niego 7500zł. Był to model z 2004 roku z przbiegiem 10200km. Zero oznak szlifu lub dzwona bo go sobie dokładnie obejrzałem i każdy plastik pasował i nie był klejony, ogólnie skuter w bardzo dobrym stanie wizualnym. Jedynym widocznym minusem było kręc?ce się koło( po odpaleniu) gdy stał na podporze centralnej, którego nawet nog? nie dało się zatrzymać. Skuter jest sprowadzony z niemiec. Nie wiem czy te 7500zł. to jest taka cena rynkowa za skuter z tego rocznika i o takiej pojemno?ci i przede wszystkim za taki model. A może ten model tyle poprostu kosztuje. Jak tak to ja sie na niego pisze. Jakie jest wasze zdanie??

Pozdrowienia

Opublikowano

Witam

Co do koał to ejst to najzupełniej normalne że kręci się ono podczas stania na podstawce centralnej.

Uzależnione to jest tak naprawdę od ustawienai gaĽnika i wolnych obrotów.

W jednych skuterach jest to zauważalne w innych koło praktycznie się nie kręci.

Co do ceny tego modelu to niestety nic nie wiem <_<

Pytanie jest jedno czy był on juz na polskich blachach?

Jeżeli nie to musisz doliczyć do tej ceny około 1000-1200 pln na rejestracje i pozostałe opłaty.

Pozdrawiam

Opublikowano

Cze?ć

Z tego co mi wiadomo nówka sztuka z salonu 2005 rok - kosztuje co? około 13 500 brutto

pozdrawiam

Opublikowano

NIe rejstracji wogóle niemiał czyli to będzie na głowie przyszłego wła?ciciela. A co do ceny to nie uważam żeby w ci?gu jednego roku spadła o połowę <_<

Opublikowano

Poczekajcie jeszcze troche - podobno w tym roku ma wyj?ć jeszcze model z silnikiem 500 - i cena znów zszokuje ludzi . Nie wspomne o wyposażeniu .

:ph34r:

Opublikowano

grand dink 500 ?? czy Kymco z silnikeim 500 ... moze Xciting o którym juz wiele wiele wiadomo od długiego czasu :-)

• Administrator
Opublikowano

Cena 7,5 tys jest cena jak najbardziej realna. Co do 500 ccm to mowa oczywiscie o Xcitingu, bo innej 500-tki Kymco nie produkuje. No coz sam czekam zeby osobiscie pomacac Xcitinga. Pozdrawiam :ph34r:

Opublikowano

raczej napewno Xciting , ma silniczek 500 , i je?li cena będzie okazyjna to za kilka lat kupię sobie ( bo na dzień dzisiejszy nie mogę niestety :lol: )

Techniczn? dane Xciting 500:

Odmierzenia i wagi

długo?ci: 2255 mm

szeroko?ci: 810 mm

wysoko?ci: 1450 mm

wysoko?ci siedzenia: 790 mm

tary: 230 kg

Zul. Waga brutto: 400 kg

zawarto?ć zbiornika: 12,8 litrów

maksymalnej szybko?ci: 147 km / h

Motor

konstrukcji: chłodzonej wod? 1 - Zyl. - Silnik czterosuwowy

pojemno?ć skokowa: 498,5 ccm

osi?gnięcia: 28 kW przy 7.500 U / min.

Zapłon: CDI

starterów: Elektro

sprzęgła: Automatyka siły od?rodkowej

koło zębate: Variomatik, bezstopniowy

Podwozie

sprężysto?ci z przodu: hydrauliczny widelec teleskopu

sprężysto?ć z tyłu: Skrzydło zdania skłonno?ci z dwoma hydraulicznymi nogami pióra i przestawne napięcie pióra

hamulec z przodu: Plaster podwójny

hamulca z tyłu: Plaster

opon z przodu: 120/70 - 15

opon z tyłu: 150/70 - 14

( sorki - to z translatora ) , a cena - nowego - to niecałe 5.500 euro.

Pozdrawiam

Opublikowano
tary: 230 kg

Zul. Waga brutto: 400 kg

tu chyba wkradł sie jaki? bł?d??? :lol:

goldwing wazy okolo 400kg hehehe, albo waga podana jest wraz z kontenerem w którym przyszedł do kraju

ERMI

Opublikowano

Nie Ermi. To jest tak:

- tara czyli masa maksymalna kierowcy i pasażera (najwięcej ile mog? ważyć)

- masa brutto czyli maksymalna masa skutera razem z kierowc? i pasażerem

Czyli wychodzi z tego że sam pusty Xciting waży 170kg (400kg - 230 kg) a to jest waga realna :lol:

• Administrator
Opublikowano

Oj kiedys juz i ja szperalem na temat Xcitinga wystarczylo poszukac w archiwum.

http://www.burgmania.net/forum/index.php?showtopic=261&hl=

ps.

faktycznie w folderze "inne maxi skutery" temat sie jakos zagubil ale mimo wszystko nie zniknal

Pozdrawiam

• 13 lat później...
Opublikowano

Chciałem podjąć wątek. Nie mam specjalnego doświadczenia w jeździe skuterem. dotychczas "podbierałem" synowi małego Rometa 727 , ale jestem za ciężki na taki sprzęt. Z przyjemnością kupiłbym coś "maxi" pojemności 250 , tylko wiadomo - cena . Mogę wydać 4 tyś. Za te pieniądze dostanę pełnoletnią Yamahę Majesty, Suzuki Burgman , albo trochę młodszego i tańszego Kymco Grand Dink 250. Nie mam specjalnych zapędów, skuterek ma służyć na dojazdy do pracy ewentualnie weekendowy wypad na niedalekie trasy. Czy lepszy starszy, markowy sprzęt, czy kilka lat młodszy Kymco. Na pewno macie większe doświadczenie w tym temacie. Podzielcie się nim. Będę wdzięczny za pomoc.

• Sympatycy
Opublikowano

Parę kilometrów tym "Kymkaczem" zrobiłem i złego słowa nie powiem, a wiekowy był.....jak przy każdym sprzęcie radzę jednak się przymierzyć i jeśli okoliczności na to zezwalają troszkę przejechać.