Kamil Opublikowano 24 Marca 2020 Opublikowano 24 Marca 2020 Jeśli zamkną małe zakłady a w tym stacje diagnostyczne i w między czasie okazałoby się, że kończą Ci się badania pojazdu to... autobus. Wczoraj wymieniałem oponę i mechanicy nie są pewni jutra, wiec piszę to ku przestrodze.
Lucjan73 Opublikowano 24 Marca 2020 Opublikowano 24 Marca 2020 Ja byłem na stacji diagnostycznej i bez problemu zrobiłem przegląd auta. Tych stacji jest na tyle dużo że raczej coś otwartego się znajdzie.
Kamil Opublikowano 24 Marca 2020 Autor Opublikowano 24 Marca 2020 Ja nie piszę, że "teraz "tylko o czekaniu na ostatnią chwilę i "jeśli zamkną" to może być kłopocik ?
Lucjan73 Opublikowano 24 Marca 2020 Opublikowano 24 Marca 2020 Oczywiście w tej sytuacji jaką mamy trzeba myśleć dwa kroki do przodu. Tak sobie myślę że te stacje diagnostyczne, mechanicy - przynajmniej u mnie to małe firmy, często jednoosobowe i do puki starczy im zdrowia to będą świadczyć usługi. W przeciwnym wypadku nie będą mięli za co żyć.
Klubowicze .maniek Opublikowano 24 Marca 2020 Klubowicze Opublikowano 24 Marca 2020 Kamil u Mnie stacja jest czynna i nic nie słychać żeby Nas zamkneli. A kiedy kończy Ci się badanie?
Klubowicze DaniL Opublikowano 24 Marca 2020 Klubowicze Opublikowano 24 Marca 2020 Tylko czy teraz jazda na badania techniczne jest legalna?
Geni Opublikowano 24 Marca 2020 Opublikowano 24 Marca 2020 Niedługo się okaże, bo mam do zrobienia przegląd w pierwszym tygodniu kwietnia. Zdrowym rozwiązaniem byłoby automatyczne przesunięcie obowiązku wykonania tych badań do czasu zniesienia stanu zagrożenia epidemiologicznego.
Gromowladny Opublikowano 24 Marca 2020 Opublikowano 24 Marca 2020 Spokojnie, po wyborach wszystko będzie już otwarte? wiec jeśli komuś się teraz kończy przegląd a martwi się że może być zamknięte to dla świetego spokoju niech sobie zrobi wcześniej, zrobienie przeglądu miesiąc przed terminem to „strata” raptem 5 zł a w razie nieprzewidzianej stłuczki lepiej mieć ważne badania. A co do „legalności” wychodzenia to raczej zmotoryzowanych nie będą sprawdzać - bo to już by mocno dawało stanem wojennym ?
Geni Opublikowano 24 Marca 2020 Opublikowano 24 Marca 2020 Zmotoryzowany może być w drodze do pracy lub z pracy, więc to nie robi mi różnicy. Najważniejsze, żeby pracownicy stacji kontroli pojazdów i ludzie mający z nimi kontakt nie byli narażeni na zachorowania.
niko02 Opublikowano 25 Marca 2020 Opublikowano 25 Marca 2020 Robiłem 20.03, Pan już mnie nie wpuścił do biura, jakieś środki ostrożności zachowuje i chwała mu za to ale On nie może zamknąć firmy, bo nie będzie miał z czego żyć. Założy maseczkę, zdezynfekuje kierownicę, interesanta poprosi o poczekanie na zewnątrz i tyle. Ewentualnie będą umawiać wizyty na godzinę i nikt z ulicy nie wskoczy.
stefanekmac Opublikowano 25 Marca 2020 Opublikowano 25 Marca 2020 Sąsiedzi- wulkanizator i mechanik świadczą usługi znajomym , obcych odsyłają z kwitkiem. No pytali czy na nartach byłem w Italii, bo opalony jestem ?
krzysztof8800 Opublikowano 25 Marca 2020 Opublikowano 25 Marca 2020 Witam, w Lublinie nie ma z tym problemu. Dzwoniłem i proszą o umówienie się na konkretną godzinę zlecając płatność kartą. Pozdrawiam
Klubowicze Patryk Opublikowano 25 Marca 2020 Klubowicze Opublikowano 25 Marca 2020 W Katowicach stacja diagnostyczna czynna, byłem w poniedziałek.
sito_zabrze Opublikowano 25 Marca 2020 Opublikowano 25 Marca 2020 Ja pracuje w jednym z ASO na Śląsku. Przeglądy robi sie normalnie. Na SKP moze byc jedno auto. Przez ścieżkę jedzie właściciel auta wg poleceń diagnosty. Kierowca nie moze wejść do pomieszczenia biurowego diagnosty. Czeka grzecznie na dokumenty w aucie. Płatność kartą
Kamil Opublikowano 25 Marca 2020 Autor Opublikowano 25 Marca 2020 Nie wiem czy mnie dobrze zrozumiano bo co do tego to mam pewne wątpliwości. Celem mojego postu nie jest sprawdzenie czy na chwilę obecna SKP są otwarte. Celem moim było naświetlenie sytuacji (tak jak na wstępie napisałem "Jeśli zamkną"), gdy komuś kończy się ważność badań technicznych (np za 3 tygodnie) a lubi czekać do ostatniego dnia. Biorąc pod uwagę co chwila wprowadzanych nowych obostrzeń to warto trzymać rękę na pulsie by nie obudzić się z "ręką w nocniku". 20 godzin temu, .maniek napisał: A kiedy kończy Ci się badanie? Spoko, ja mam do września więc luzik. Dzięki ?
sito_zabrze Opublikowano 25 Marca 2020 Opublikowano 25 Marca 2020 Godzinę temu, Kamil napisał: Nie wiem czy mnie dobrze zrozumiano bo co do tego to mam pewne wątpliwości. Celem mojego postu nie jest sprawdzenie czy na chwilę obecna SKP są otwarte. Celem moim było naświetlenie sytuacji (tak jak na wstępie napisałem "Jeśli zamkną"), gdy komuś kończy się ważność badań technicznych (np za 3 tygodnie) a lubi czekać do ostatniego dnia. Biorąc pod uwagę co chwila wprowadzanych nowych obostrzeń to warto trzymać rękę na pulsie by nie obudzić się z "ręką w nocniku". Spoko, ja mam do września więc luzik. Dzięki ? Nikt nie wie co bedzie. Mamy zakręcić kulą ? Ja rząd pozamyka wszystko to do czego ten przegląd bedzie Ci potrzebny ? Prawdopodobnie na ulicach bedzie wtedy Policja i Wojsko....
Johny7205 Opublikowano 25 Marca 2020 Opublikowano 25 Marca 2020 https://www.jednoslad.pl/nowe-procedury-na-stacjach-kontroli-pojazdow-musisz-zrobic-przeglad-powinienes-o-tym-wiedziec/?cn-reloaded=1
Rekomendowane odpowiedzi