Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Strasznie niesmaczna ta dyskusja :/

Nie lubie gadac o takich strasznych rzeczach, ale faktycznie strasznie mnie zdziwiło powołanie stanu żałoby narodowej...(może wystarczyłaby żałoba na terenie województwa?)

Politycy zawsze żeruj? na nieszczę?ciu innych, tu też trochę przegieli, ale takie ich role niestety...

Media też żyj? z takich tragedii, ale to niestety też jest normalne na całym ?wiecie...katastrofy się najlepiej sprzedaj?, tak samo jak filmy pełne wypadków, strzelanim itp... co poradzić.

Ogólnie współczuję wszystkim rodzinom, ale jestem przeciwny ogólnonarodowej żałobie, szczególnie, że dotyczy to jedynie osób z jednego województwa...gdyby to byli ludzie z całej polski to może... ... może...

Ci co wierz? się modl?, ci co nie wierz? może zaczn? my?leć o życiu a nie o ci?głym biegu szczurów... może ogólnie będzie to miało pozytywny wydĽwięk...

Opublikowano

Ortos ,ale onet tu zrobiłe?.

Opublikowano
Ortos ,ale onet tu zrobiłe?.

...daj spokój

z onetu, to tylko pogodę ogl?dam

a i TV prawie nie ogladam / Ľle się siedzi ze złamanym obojczykiem przed telewizorem/

pozdr...

ortos

ps.

Mario, następny raz bardziej konstruktywne wypowiedzi:)

Gość deleted1
Opublikowano

Witam!

Mnie sie wydaje że w tym w?tku nie chodzi o wiare, przekonania czy przynależno?ć polityczn?, ulubion? markę skutera (je?li kto? ma), choć faktem jest że najlepiej zarabia się na ludzkim nieszczę?ciu i najwiecej jest chętnych żeby to wykorzystać.

Oczywi?cie pozostaje jeszcze kwestia wzmożonej aktywno?ci politycznej przy wła?nie takich tragediach w celu odwrócenia uwagi rodaków od innych problemów.

Ł?czę się z rodzinami ofiar tej tragedii [']

Ps:Nie życzę sobie by moje wypowiedzi były cytowane i wykorzystać przez gryzonie w celu karmienia trola.

Pozdrawiam serdecznie ze stolicy z Pablosowej Jamy;)

• Sympatycy
Opublikowano
w końcu nie masz monpolu na wiedzę, a uważasz, że kolega Lamus się myli.

przemy?l to...

ja odcinam się od mediów (poza branżowymi) i dobrze mi z tym.

może też spróbuj :)

Nikt nie ma monopolu na wiedzę, dlatego napisałem wyraĽnie "w moim mniemaniu"

czyli subiektywnie. A sugerowanie (o czym pisał Lamus), że gdyby to była jaka? mniejszo?ć seksualna a nie pielgrzymka, to nikt nie ruszyłby palcem, nadal podtrzymuje że w moim mniemaniu jest bzdur? !

Czekam jednocze?nie końca jak cała pomoc ogłaszana w mediach sie urealni

Podpisuje się obiema rękami, zamiast pochopnie wyci?gać wnioski.

Dobry argument o cimoszce.

Mój post nie jest wynikiem solidaryzowania się z Szorstkim bo napisałem wyraĽnie, że nie lubię obecnego prezydenta ale prawd? jest to, że trzeba bardzo trzeĽwo podej?ć do takich spraw...

Marcin (nie odbierz tych słów jako jakikolwiek atak :D ), w moich postach w tym w?tku, chyba nie okre?liłem w żaden sposób mojego stosunku do np. obecnego prezydenta (je?li tak, to przytocz) Pisałem jedynie, że cieszę się iż "urzędnicy wzięli się do roboty". Nie deklaruje się jak większo?ć tu pisz?cych, że lubię czy nie lubię Prezydenta czy obecn? władzę

ani nie zakł?dam z góry hipokryzji urzędników - co obecnie jest jak

widzę - obowi?zkowe (vide czę?ć wpisów w tym i innych w?tkach).

Jak zwykle jednak, kto? kto może nie jest fanem obecnej władzy ale niezbyt GORLIWIE dop...a obecnie rz?dz?cym, automatycznie dostaje "etykietkę", pewnie "kaczysty", urocze...

Szorstki duuuzy respekt za zdolnosc wyglaszania swojego zdania pomimo odmiennosci pogladow, szacunek!!

Czy ja wiem czy to "odmienno?ć pogl?dów". Mam wrażenie, że spora czę?ć ludzi

w zasadzie nie ma pogl?dów, a jedynie id? za "owczym pędem" (manipulacj?).

Raq - to powyższe to moje subiektywne zdanie coby? się znowu nie czepił, że mam monopol na wiedzę i "piszę za wszystkich"... :)

Politycy zawsze żeruj? na nieszczę?ciu innych, tu też trochę przegięli, ale takie ich role niestety...

Media też żyj? z takich tragedii, ale to niestety też jest normalne na całym ?wiecie...katastrofy się najlepiej sprzedaj?, tak samo jak filmy pełne wypadków, strzelanim itp... co poradzić.

Pierwsza czę?ć to niestety wynik do?wiadczeń wielu ostatnich lat, jednak nie do końca się z tym zgadzam. Przypisywać wszystkim intencje jest łatwo.

Trudniej przedstawić to na konkretach.

Co do drugiej czę?ci - pełna zgoda.

Na koniec powiem tak, chciałbym, aby okazało się, że była to awaria hamulców a nie bł?d 22 letniego kierowcy który tam zgin?ł...

[']

pzdr

Opublikowano
Wiec nie bardzo rozumiem po co zacytowales jej wypowiedz?I dopislaes kilka wykrzyknikow?

Zacytowałem bo nie bardzo miała ta wypowiedz zwi?zek z w?tkiem. Co ma zbieranie na tace z tragedi? ludzk??

To że do?wiadczyła takiego przypadku nie znaczy ze należy to uogólniać w odniesieniu do całego w?tku...

Dlatego "!!!"

Nie należę do osób które narzucaj? swoje pogl?dy na ?wiat :D

Więc nie gniewaj sie Majonie za ten cyat tylko dostrzeż tre?ć posta :)

Opublikowano

A czy kto? zauważył fakt, że ostatnio w większo?ci autobusowe wypadki ?miertelne to pielgrzymki. Czy tu nie ma jakiej? tragicznej reguły?!

Być może temu należy się przyjrzeć.

[']

Opublikowano
Wiec nie bardzo rozumiem po co zacytowales jej wypowiedz?I dopislaes kilka wykrzyknikow?

Zacytowałem bo nie bardzo miała ta wypowiedz zwi?zek z w?tkiem. Co ma zbieranie na tace z tragedi? ludzk??

To że do?wiadczyła takiego przypadku nie znaczy ze należy to uogólniać w odniesieniu do całego w?tku...

Dlatego "!!!"

Nie należę do osób które narzucaj? swoje pogl?dy na ?wiat :huh:

Więc nie gniewaj sie Majonie za ten cyat tylko dostrzeż tre?ć posta :lol:

Mysle ze wypowiedz maji miala wiel wspolnego z tym watkiem, wiedze ze dajesz sie manipulowac mediom i na niedzielnych mszach :lol: (ciekawe co to za parafia???)zwroc uwage ze przeminela epapoka czerowonych a teraz zaczyna sie czarnogord(zaciemnianie ludu,mas)stad masowe pielgrzymki a takie tragedie niestety beda cora czesciej :lol:

Teraz wlasnie bedzie sie sprawdzac czy ktos dal na tace czy nie...

• Sympatycy
Opublikowano
A czy kto? zauważył fakt, że ostatnio w większo?ci autobusowe wypadki ?miertelne to pielgrzymki. Czy tu nie ma jakiej? tragicznej reguły?!

Być może dlatego, że w tej chwili 90% zorganizowanych wyjazdów turystycznych zwłaszcza za granicę nazywa się "pielgrzymkami" pomimo, że prawdziwych pielgrzymów jeĽdzi w nich pewnie niewielu.

Paradoksalnie nawet takie tragiczne wydarzenia maj? swoj? tzw. dobr? stronę, np. podobno Francuzi dopiero teraz ogłosili dodatkowe kontrole i znaki na tej trasie oraz zastosowanie stalowych barier w najbardziej newralgicznych miejscach a przecież trasa od wielu lat znana jest jako bardzo niebezpieczna, miejmy nadzieję, że to ograniczy dalsze ofiary.

Wyrazy współczucia dla tych którzy stracili bliskich w tym wypadku.

Opublikowano

Być może dlatego, że w tej chwili 90% zorganizowanych wyjazdów turystycznych zwłaszcza za granicę nazywa się "pielgrzymkami" pomimo, że prawdziwych pielgrzymów jeĽdzi w nich pewnie niewielu.

Paradoksalnie nawet takie tragiczne wydarzenia maj? swoj? tzw. dobr? stronę, np. podobno Francuzi dopiero teraz ogłosili dodatkowe kontrole i znaki na tej trasie oraz zastosowanie stalowych barier w najbardziej newralgicznych miejscach a przecież trasa od wielu lat znana jest jako bardzo niebezpieczna, miejmy nadzieję, że to ograniczy dalsze ofiary.

Wyrazy współczucia dla tych którzy stracili bliskich w tym wypadku.

Arku zgadzam sie z Toba ,wczoraj bylem swiadkiem jak patrol prewencji trzepal busy w Kielcach mowie w liczbie mnogiej bo pojezdzilem za nimi zeby sie przyjzec.

Tylko tak naprawde co to da jeden z busow ktory byl kontorlowany na ul.Warszawskiej w Kielcach odjechal i po 100m gdy radiowoz zniknal w horyzontu w terenie zabudowanym poginal ponad 90km/h no coz opoznienie wynikajace z kontorli.Zastanawia mnie tylko fakt dlaczego nik nigdy z pasazerow nie zwraca tym potencjalnym zabijaka uwagi.Ludzie jezdza jak te barany na rzez dlaczego?

Zacznijmy sami dbac o swoje zdrowie i zycie.

Opublikowano

Nie będę się na temat żałoby wypowiadał, bo chyba już wszystko co można było powiedzieć ...wypowiedziano.

Dodam tylko jedno ...czas już od dawna się opamiętać, spoważnieć i ...zacz?ć przestrzegać przepisy by więcej nie dochodziło do takich czy podobnych sytuacji.

To co się dzieje na drogach to jest już HORROR, a my Polacy w tym "przodujemy".

Tylko trzeba zadać pytanie: czy dotrze to do rozumu, do tych do których ...powinno ...czy jak zwykle "grochem o ?cianę".

Opublikowano
Zastanawia mnie tylko fakt dlaczego nik nigdy z pasazerow nie zwraca tym potencjalnym zabijaka uwagi.Ludzie jezdza jak te barany na rzez dlaczego?

Jak to dlaczego? Bo oszczędzaj? 50 groszy, może złotówkę :D nie wiem jakie s? ceny, ale jak obserwuję sytuację w 3mie?cie , lepiej wej?ć do leciwego prywatnego busa niż do autobusu komunikacji miejskiej. W końcu parę groszy w kieszeni zostaje.... a to najważniejsze.... ;)

Z drugiej strony, co do jako?ci i stanu technicznego pojazdów KM też wiele by można pisać, ale moim zdaniem trudniej w takim przedsiębiorstwie o zupełn? ignorancję :D

Opublikowano
Nikt nie ma monopolu na wiedzę, dlatego napisałem wyraĽnie "w moim mniemaniu"

czyli subiektywnie.

z kolei obiektywnie rzecz bior?c - to przeedytowałe? swojego posta. czemu - sam wiesz. ja zacytowałem tylko czę?ć z przed edycji.

o czy to może ?wiadczyć? pytanie retoryczne - w każdym razie s? osoby które maj? ugruntowany pogl?d na takie zachowanie, które potrafi? szczerze i otwarcie o tym napisać.

Tu przykład

Raq - to powyższe to moje subiektywne zdanie coby? się znowu nie czepił, że mam monopol na wiedzę i "piszę za wszystkich"... !scooter

to już drugi raz kiedy Ci się zdarza osobista wycieczka.

ustosunkowuj się do konkretów a nie własnych domysłów, bo za dużo tu konfabulacji z Twojej strony !piwko

obca mi mentalno?ć kręcidrucika siedz?cego przed monitorkiem w malutkiej kańciapce, więc proszę nie oceniaj wszystkich jedn? miark?.

PS.

jestem za sprawdzaniem kto dał na tacę, a kto nie.

dla "daj?cych" - specjalne karty rabatowe i obligatoryjne zniżki na "usługi" duszpasterskie :lol::D !OKK