Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sam nie wiem co o tym my?leć http://www.rmf.fm/fakty/?id=120864

je?li to żart to wyj?tkowo specyficzny.

Natomiast je?li to prawda to ... brak mi słów.

Wybrane cytaty:

Każdy obywatel polski w wieku od 18 do 60 lat w przypadku kobiet i od 18 do 65 roku życia w przypadku mężczyzn zobowi?zany jest do przepracowania w ramach przygotowań do organizacji EURO 2012 dwóch dni w każdym roku kalendarzowym pocz?wszy od roku 2008 - czytamy w ustawie.

Kto nie dopełnia obowi?zków wynikaj?cych z rozdziału 16a ustawy o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy albo odmawia pracy w ramach przygotowań do organizacji EURO 2012:

- uważany będzie za niedojrzałego społecznie i będzie musiał przej?ć jednodniowe szkolenie patriotyczne w najbliższym Urzędzie Gminy. Następnie ma odpracować przewidziany limit w miejscu wskazanym przez szefa biura organizacyjnego EURO 2012.

Nowelizacja przewiduje, że osoba, która bez należytego usprawiedliwienia nie stawiła się na szkolenie, może zostać doprowadzona sił? do najbliższego Urzędu Gminy celem odbycia szkolenia lub obci?żona kar? pieniężn? w wysoko?ci do 10 000 złotych.

Projekt ustawy nowelizuje również przepisy ustawy „Prawo o ruchu drogowym”, zobowi?zuj?c Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji do zmian w rozporz?dzeniu w sprawie postępowania z kierowcami naruszaj?cymi przepisy ruchu drogowego, poprzez wprowadzenie nowego taryfikatora, który będzie przewidywał za niektóre wykroczenia zamiast punktów karnych obowi?zek prac przy organizacji EURO 2012.

I Bonusik:

http://img169.imageshack.us/img169/6310/euro2012gd5.jpg

Trzeba wiać ... szybko !w00t

• Sympatycy
Opublikowano

Obecnie USTAWA z dnia 20 kwietnia 2004 r. o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy zawiera 23 rozdziały. Rozdziału 16 "a" nie ma jest rozdz. nr 16 mówi?cy o podejmowaniu przez obywateli polskich pracy za granic? u pracodawców zagranicznych oraz wykonywaniu pracy przez cudzoziemców w Rzeczypospolitej.

Ostatnia zmiany w/w ustawie to poselski projekt - druk sejmowy nr 1293 dotycz?cy zwiększenia efektywno?ci działania publicznych służb zatrudnienia oraz stworzenia warunków do skutecznej absorpcji ?rodków Europejskiego Funduszu Społecznego w latach 2007-2013 przy wykorzystaniu programu operacyjnego "Kapitał Ludzki". Trzecie czytanie i przyjęcie przez Sejm w dniu 6 lipca tego roku. Równiez w tym samym dniu rozpatrzono druk nr 1443 - tym razem rz?dowy projekt dotycz?cy usprawnienia funkcjonowania publicznych służb zatrudnienia oraz zwiększenia dostępu do usług rynku pracy ?wiadczonych na rzecz bezrobotnych, poszukuj?cych pracy i pracodawców. Projekty te - poselski i rz?dowy były rozpatrywane wspólnie. Nigdzie tu nie ma słowa o Euro 2012.

W informacji RMF.fm nie zawarto czyj jest to projekt (rz?dowy, poselski, której partii,czy jakiego? doradcy politycznego z którego? wiceminstrów...) i czy zajmuje się nim jaka? komisja lub podkomisja. Mamy sezon medialny ogórkowy i byle papier może zostać nagło?niony...

Projekty ustaw, które wpłynęły do sejmu do rozpatrzenia można znale?ć na stronie www.sejm.gov.pl Projektu z rozdziałem 16"a" nagło?nonego przez stację radiow? tam nie ma....

• Sympatycy
Opublikowano
Trzeba wiać ... szybko  :ph34r:

Wiej PCX, szybko, kto inny da za Ciebie radę...

Polska jest moj? Ojczyzn? :lol:

pzdr !w00t

Uwielbiam piętnować ten "owczomendialny pęd"

Opublikowano

Moj? też, ale skoro tego typu ustawy miały by być prawd? to też wieję, bo to widocznie epidemia, a głupota może być zaraĽliwa !?

Kiedy? w Chinach każde gospodarstwo domowe miało wypalić ile? tam kg żelaza w dymarce i złapać kilka wróbli, to może i u nas wprowadz? wykopanie ile? tam m3 żwiru, wypalenie kilkuset cegieł itd.

Jedno tylko pytanie...na co id? nasze podatki ?!

Odpowiadam na nowe posady w administracji, nowe samochody dla posłów i ministrów oraz na "teoretycznie można by obci?żyć kancelarię sejmu.."(ta?my Reni B.).

No to s? tylko 2 wyj?cia: wiać albo "ojciec prać?!"

Pozdrawiam

RobB. !w00t

Rozumiem Szorstki, że wybierzemy to 2 ?!

Opublikowano

Paweł.

I ja się nie mogę z Tob? zgodzić... Ja też się czuję Polakiem ale to co przeczytałem wprowadziło mnie w osłupienie... Przecież to tr?ca nawykami staro komunistycznymi...

Nie chce mi się w to wierzyć...

Opublikowano

Jak to przeczytałem , to nawet szybka od kasku sama opadła . !w00t

• Sympatycy
Opublikowano
Paweł.

I ja się nie mogę z Tob? zgodzić... Ja też się czuję Polakiem ale to co przeczytałem wprowadziło mnie w osłupienie... Przecież to tr?ca nawykami staro komunistycznymi...

Nie chce mi się w to wierzyć...

Marcin, dla mnie to też jest debilizm. Tyle tylko, że z powodu jakiej? bzdury,

która na dodatek jest ?ciem? (baaardzo ?mieszny żart) eremefu, nie histeryzuję o konieczno?ci spieprzania

z mojego kraju. - co ostatnio jest strasznie modne.

Trafnie to uj?ł M@rkiz - sezon ogórkowy...

pzdr