Administrator 𝕄𝕒𝕣𝕚𝕦𝕤𝕫𝔹𝕦𝕣𝕘𝕚 Opublikowano 4 Marca 2020 Administrator Opublikowano 4 Marca 2020 Stało się coś, co było do przewidzenia... i to pomimo, do ostatniej chwili, optymizmu organizatorów. Marcowe targi Motorcycle 2020 zostały odwołane/ przełożone. Nowy termin 5-7 czerwca 2020. Oficjalne oświadczenie -> KLIK Niestety, nowy termin leży w kolizji z naszym zlotem BURGMANIA 2020
tomekstw Opublikowano 4 Marca 2020 Opublikowano 4 Marca 2020 Ciekawe czy staną na wysokości zadania i zwrócą za bilety, w co wątpię.
Sysgone Opublikowano 4 Marca 2020 Opublikowano 4 Marca 2020 Raczej nie mają wyjścia, to oni odwołali, a nie "góra" typu wojewoda, prezydent czy ktoś tam jeszcze...
Administrator 𝕄𝕒𝕣𝕚𝕦𝕤𝕫𝔹𝕦𝕣𝕘𝕚 Opublikowano 4 Marca 2020 Autor Administrator Opublikowano 4 Marca 2020 Ze zwrotem będzie ciężko...
Sysgone Opublikowano 4 Marca 2020 Opublikowano 4 Marca 2020 Pożyjemy, zobaczymy https://biznes.gazetaprawna.pl/artykuly/1456908,koronawirus-zwrot-za-bilety-odwolana-impreza.html
tomekmajesty Opublikowano 4 Marca 2020 Opublikowano 4 Marca 2020 I tak słabe te targi były:)Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Administrator 𝕄𝕒𝕣𝕚𝕦𝕤𝕫𝔹𝕦𝕣𝕘𝕚 Opublikowano 4 Marca 2020 Autor Administrator Opublikowano 4 Marca 2020 6 minut temu, Sysgone napisał: Pożyjemy, zobaczymy Myk polega na tym, że targi zostały przełożone a nie odwołane. To zmienia interpretację przepisu.
ik26 Opublikowano 4 Marca 2020 Opublikowano 4 Marca 2020 Szkoda. Zdrowie najważniejsze. W ubiegłym roku zaliczyłem . Fajne targi , fanów motoryzacji ogromna ilość.
Geni Opublikowano 4 Marca 2020 Opublikowano 4 Marca 2020 Osobiście spodziewałem się takiego scenariusza od dawna. Co do biletów, to jest sprawa tak zwanej siły wyższej, na którą organizator nie miał wpływu, więc wina oficjalnie nie leży po jego stronie. Termin czerwcowy też może być zagrożony, więc możecie spokojnie przygotowywać się do zlotu, pod warunkiem, że nie jest zgłoszony, jako impreza masowa :).
Długi 1973 Opublikowano 4 Marca 2020 Opublikowano 4 Marca 2020 Myk polega na tym, że targi zostały przełożone a nie odwołane. To zmienia interpretację przepisu. Dokładnie tak
Sysgone Opublikowano 4 Marca 2020 Opublikowano 4 Marca 2020 "W takim wypadku warto zawiadomić prezesa Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów o podejrzeniu stosowania praktyk naruszających zbiorowe interesy konsumentów bądź stosowania w regulaminach niedozwolonych postanowień umownych. "
krzysztof8800 Opublikowano 4 Marca 2020 Opublikowano 4 Marca 2020 Sytuacja była do przewidzenia. Organizator już liczy straty, a chcąc je zminimalizować co mniej upierdliwym będzie odmawiał zwrotu należności za zakupione bilety. Niestety zmiana terminu targów nie leży także po stronie klienta ,który nabył bilety. Udowodnienie niedogodności kolejnego terminu nie jest problemem (urlop, sanatorium, wyjazd służbowy lub wizyta u lekarza). Wysłane z kancelarii prawnej pismo przedprocesowe do organizatora powinno zmienić jego punkt widzenia. Jeżeli zrobi to grupa osób zawsze będzie taniej. Życzę powodzenia. 1
Sysgone Opublikowano 4 Marca 2020 Opublikowano 4 Marca 2020 Narazie nie robią problemów, informują, żeby składać reklamacje mailami na adres tickets@warsawexpo.eu Zobaczymy, co będzie dalej.
Administrator 𝕄𝕒𝕣𝕚𝕦𝕤𝕫𝔹𝕦𝕣𝕘𝕚 Opublikowano 4 Marca 2020 Autor Administrator Opublikowano 4 Marca 2020 Przepływ informacji poszedł lawinowo. 5 maili wysłanych z przerwami 15 minutowymi. Teraz SMS. Trzeba się liczyć, że będą tacy, którzy z jakiś przyczyn nie otrzymają informacji i stawią się w piątek w Nadarzynie. Generalnie to pierwsza taka sytuacja w dziejach targów moto w PL... i chyba pierwsza na świecie "odwołanych", praktycznie 1 dzień przed deadline. Ps. Niektórzy byli już prawie rozłożeni na terenie, np. Kymco.
tomekstw Opublikowano 11 Marca 2020 Opublikowano 11 Marca 2020 Jak chcecie zwrotu pieniędzy za bilety piszcie na tickets@warsawexpo.eu. Zwrotnie otrzymacie potrzebne informacje od nich wraz z formularzem do wypełnienia.
Sysgone Opublikowano 11 Marca 2020 Opublikowano 11 Marca 2020 Co nie jest tak oczywiste, bujałem się z nimi parę razy, najpierw napisali mi, że zapraszają w czerwcu. Odpisałem, że to nie wchodzi w grę, zaproponowali vouchery do wykorzystania na inne imprezy. Odpisałem, że tylko listopadowy Motor Show mnie interesuje i mogę wymienić 2 bilety z Motocycle na Motors, ale tu z kolei im nie pasowało i dopiero wtedy dostałem pdf do wypełnienia.
tomekstw Opublikowano 11 Marca 2020 Opublikowano 11 Marca 2020 No mnie dosłali taki formularz, jak ktoś chce dajcie maile, wyślę Wam, nie mogę tu zamieścić bo w pdf.
tomekmajesty Opublikowano 11 Marca 2020 Opublikowano 11 Marca 2020 Sytuacja była do przewidzenia. Organizator już liczy straty, a chcąc je zminimalizować co mniej upierdliwym będzie odmawiał zwrotu należności za zakupione bilety. Niestety zmiana terminu targów nie leży także po stronie klienta ,który nabył bilety. Udowodnienie niedogodności kolejnego terminu nie jest problemem (urlop, sanatorium, wyjazd służbowy lub wizyta u lekarza). Wysłane z kancelarii prawnej pismo przedprocesowe do organizatora powinno zmienić jego punkt widzenia. Jeżeli zrobi to grupa osób zawsze będzie taniej. Życzę powodzenia. W zasadzie mogą powołać się na siłę wyższą której nie dało się przewidzieć a to wyłącza odpowiedzialność cywilnąWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Sysgone Opublikowano 11 Marca 2020 Opublikowano 11 Marca 2020 Nie mogą, przeniesienie nastąpiło za ich decyzją. Dopiero pare dni później rząd wprowadził zakaz imprez masowych. W dniach targowych nie było nawet oficjalnych zaleceń unikania takich imprez.
krzysztof8800 Opublikowano 12 Marca 2020 Opublikowano 12 Marca 2020 12 godzin temu, Sysgone napisał: Nie mogą, przeniesienie nastąpiło za ich decyzją. Dopiero pare dni później rząd wprowadził zakaz imprez masowych. W dniach targowych nie było nawet oficjalnych zaleceń unikania takich imprez. Dokładnie tak. Nie jest także winą klienta zaistniała sytuacja. A to że organizator przekłada imprezę to jego problem. Ktoś zapłacił za daną rzecz/usługę w określonym terminie i nie może ponosić kosztów i odpowiedzialności za zmiany wynikające nie z jego winy. To organizator musi przewidywać wszelkie sytuacje i nie może przerzucać winy i kosztów na swoich klientów. 1
Administrator 𝕄𝕒𝕣𝕚𝕦𝕤𝕫𝔹𝕦𝕣𝕘𝕚 Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Autor Administrator Opublikowano 8 Kwietnia 2020 No i mamy przełożony termin przełożonego terminu.
tomekmajesty Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Ciekawe czy w sierpniu się odbędą Dlatego bilety kupię wchodząc na targi które będą trwały Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
krzysztof8800 Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Opublikowano 8 Kwietnia 2020 22 minuty temu, tomekmajesty napisał: Ciekawe czy w sierpniu się odbędą Sądzę, że to tylko kolejne przesunięcie o 2 miesiące, a najprawdopodobniej trzeba szykować się na październik? Pożyjemy zobaczymy? LwG
Rekomendowane odpowiedzi