Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

• Administrator
Opublikowano

No wlasnie, ciekawostka sciagnieto mi z podatku przez US 100 zl za mandat karny. Niby nic w tym dziwnego, no tylko daty i miasta delikatnie sie nie zgadzaja. Bo mandat byl wystawiony 9 kwietnia 2006 we Wloclawku. A ja bylem raz w zyciu w tym miescie jakies 2 lata wczesniej, przejezdzajac zreszta skuterem. Samochodem w zyciu nie bylem w tym miescie. Do tego nie dostalem tam mandatu. Do Wloclawka po 100 zl nie chce mi sie jechac bo wydam wiecej na paliwo, ale jakos mimo wszystko moze mozna inaczej odzyskac kase. Nie mam zielonego pojecia jak to zrobic. Moze ktos jednak wie jak wyjasnic ta bzdure.

Pewnie jak by to bylo w Wawie to bym pomyslal fotoradar, wezwania nie doreczyli bo zapomnieli i juz. Ale Wloclawka miasta w ktorym nie bylem nie daruje <_<

Opublikowano
No wlasnie, ciekawostka sciagnieto mi z podatku przez US 100 zl za mandat karny. Niby nic w tym dziwnego, no tylko daty i miasta delikatnie sie nie zgadzaja. Bo mandat byl wystawiony 9 kwietnia 2006 we Wloclawku. A ja bylem raz w zyciu w tym miescie jakies 2 lata wczesniej, przejezdzajac zreszta skuterem. Samochodem w zyciu nie bylem w tym miescie. Do tego nie dostalem tam mandatu. Do Wloclawka po 100 zl nie chce mi sie jechac bo wydam wiecej na paliwo, ale jakos mimo wszystko moze mozna inaczej odzyskac kase. Nie mam zielonego pojecia jak to zrobic. Moze ktos jednak wie jak wyjasnic ta bzdure.

Pewnie jak by to bylo w Wawie to bym pomyslal fotoradar, wezwania nie doreczyli bo zapomnieli i juz. Ale Wloclawka miasta w ktorym nie bylem nie daruje :D

Jak nie fotoradar to UFO Cię zarejestrowało <_<:D:lol:

Spoko jak jeste? niewinny walcz o swoje prawa :lol:;):P

Opublikowano

Artixie czy sciagnal to z Ciebie US z Wloclawka?Czy US pod ktory podlegasz?

Opublikowano

Napewno ?ci?gn?l z Ciebie twój US , ale pociesz się że mieli z czego bo gdyby nie Twoje zwroty to by konto przyblokowali ... i czekali aż się sam poddasz karze <_< to akurat przerabiałem.

Opublikowano

Art....

nie wybudowałe? Włocławiakom autostrady to masz teraz <_<

gorzej jak i inne miasta się za Ciebie wezm? :lol:

pozdr...

ortos

ps.

bierz się za drogę Wrocław-warszawa, bo i z Wrocławia posypi? się mandaty :lol:

• Sympatycy
Opublikowano

Je?li jeste? pewien, że to nie o Ciebie chodzi to możesz wnie? zarzut a wła?ciwie skargę na postepowanie wła?ciwego Naczelnika US (bo to on jest organem egzekucyjnym) do Dyrektora Izby Skarbowej. Normalna procedura odwoławcza w postępowaniu egzekucyjnym. Dyrektor Izby Skarbowej ma 30 dni na zajęcie stanowiska w formie decyzji.

• Administrator
Opublikowano

Na pewno bede jutro to wyjasnial. Przeszukalem swoje notatki, to byla niedziela, bylo 10 C na plusie to tez sprawdzilem, wiec raczej temp nie zachecajaca na wycieczki na motocyklu. Auta zarejestrowanego na siebie nie posiadam. Wiec to odpada. Pomijajac fakt ze nie bylem we Wloclawku to jak sie dowiem ze dostalem mandat w niedziele przed 12 w pd to znajde 100 swiadkow ktorzy poswiadcza ze o tej godzinie to ja nawet oka nie otwieram w niedziele :lol:

Co do asfaltu osobiscie im zwine cala rolke <_<

Ortos z Wrocka do Wawy posypia sie mandaty na pewno moge jutro wkleic liste miejsc gdzie stana fotoradary w ramach akcji bezpieczna osemka. Oj sporo tego bedzie. :lol:

Majon sciagnal ze mnie moj US wyslanym PITem z Wloclawka.

Tak czy inaczej wkurzyli mnie i chodzi o zasady nie o kase.

Opublikowano

Nie martw się, i walcz o swoje.

A może to mandat za np, : picie piwa w miejscu publicznym? bo za to daj? bilet za 100 zeta. <_<

A co do drogich zdjęć z fotoradaru to sprawa wygl?da tak: cykaj? fotkę, dostajesz wezwanie do stawienia się na komendzie/ lub sami przychodz? do ciebie celem wyja?nienia sytuacji ( mandatu nie wolno wystawić pod nieobecno?ć sprawcy, bo ten ma prawo nie przyj?ć i sprawa trafia do s?du grodzkiego), albo się przyznajesz albo nie. Skoro nie dostałe? wezwania do stawienia się na schronisku, nie przyszło wezwanie do zapłaty ( które też musi przyj?ć, inaczej sprawę można olać) to o co im chodzi?

• Sympatycy
Opublikowano

A może to nowy wła?ciciel Twojego burgmana jest powodem tego zaj?cia.

Rok wcze?niej sprzedałem córki autko i szczę?liwie wpisali?my aktualn? datę na umowie. Tego samego dnia nowa wła?cicielka wpadła na 2 fotoradary . Gdyby umowa była napisana z lekkim opóĽnieniem (jak prosiła kupuj?ca) trzeba by płakać i płacić. <_<

Pozdrawiam

Grzesiek

Opublikowano
A może to nowy wła?ciciel Twojego burgmana jest powodem tego zaj?cia.

Rok wcze?niej sprzedałem córki autko i szczę?liwie wpisali?my aktualn? datę na umowie. Tego samego dnia nowa wła?cicielka wpadła na 2 fotoradary . Gdyby umowa była napisana z lekkim opóĽnieniem (jak prosiła kupuj?ca) trzeba by płakać i płacić. <_<

Pozdrawiam

Grzesiek

Nie dalej jak dwa miesi?ce temu wujek miał podobn? sytuacje; pracował kiedy? jako przedstawiciel handlowy ( jeĽdził po Polsce firmowym autem, tyle że w ubezpieczeniu on był wpisany jako użytkownik), rozstał się z pracodawc?, a tu za jaki? czas przychodzi do niego do domu policmajster ze zdjęciem ( po autograf?) i pyta się czy to wujek czy nie. Sprawa prosta pojazd zmienił użytkownika, zostały te same blachy, w ubezpieczalni nikt zostało jak było. Efekt był taki że nowy użytkownik dostał "bilet".

Swoj? drog? to dziwnie z tym US, na zwrot nadpłaconego podatku czekam od lutego, a jak jaka? niedopłata to od razu i na miejscu płacić. :lol:

Opublikowano

Mógł ktos posłużyć sie Twoimi dokumentami jeżeli je zgubiłe? lub Ci je skradli, Jeżeli cos takiego nie miało miejsca to ... dziwna chistoria. Warto byłoby zobaczyć ten mandat - powinien być na nim twój własnoręczny podpis. Jeżeli stwierdzisz, że to nie za twoje winy ten kwitek zgłaszaj - niech wyjasniaja Ci co go wypisali.

Opublikowano

Artix - jak Ci nie oddadz? kasy to im powiedz, że Dragona na nich "na?lesz"... :blink: !YES