Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Jaka forma wypoczynku jest Tobie najbliższa?  

64 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie lub wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
whist zbliża sie sezon urlopowy(niektórzy juz zaczęli ;) ),co zwiazane jest z wyjazdami i wypoczynkiem wiec pozwoliłem sobie zadac takie pytanie.
  • Sympatycy
Opublikowano

Zaznaczyłem aktywny wypoczynek.

Jednak to zależy. gdyż kiedy wypoczywam w domu itp. to ludzię sobie pojeĽdzić na rowerku, pochodzić gdzie? ze znajomymi itp.(a nie siedzieć na tyłku w domu).

Jednak kiedy np. jadę na wakacje gdzie?, to nie dla chodzenia i zwiedzania...

Wtedy staram się leżeć i odpoczywać. A ruszam się tylko wchodz?c do morza/basenu, albo kiedy np. jadę sobie do s?siednich miasteczek pochodzić po ryneczkach itp.

Ale jakby to zsumowac, to większo?c przypadków to aktywniejsze spędzanie wolnego czasu... Jednak zwiedzać CZEGOKOLWIEK nie cierpię ;) .

Pozdrówkas. whist

• Klubowicze
Opublikowano

Aktywny wypoczynek i tylko to!!!!!!!!

Pozdrówko!

Opublikowano

ponieważ wszedłem w wiek dorosły ;) ( jak Kopiczyński w pewnym polskim serialu) więc staram się podczas wyjazdów wakacyjnych:

1/ chodzić

2/ chodzić

3/ chodzić

ale w wakacje gram 2x w tygodniu w tenisa, jeżdżę na rowerze a także leżę na tarasie whist

• Klubowicze
Opublikowano

Hej ho!

To ja zaspiewam !scooter

Nic nie robic, miec nalogi, chlodne piwko w cieniu pic :lol:

Aktywny wypoczynek w wykonaniu kolcusi objawia sie wejsciem do jeziora i polozeniem na wodzie :P

A brzunio rosnie :P

Pozdrowionka

Opublikowano

Wypoczywać w ruchu , ale pod warunkiem . Odcięcie całkowite od pracy telefonów itd. !scooter

Opublikowano

Z tym wypoczynkiem to bywa różnie... Raz do góry brzuszkiem, w weekend po ciężkim tygodniu pracy, ale... i wypady za miasto, co by połazić troszkę na ?wieżym powietrzu, jaka? sesja foto lub pobyt na działce, ale nie tylko przy grillu :P:P:P

A tak generalnie preferuję opcję 7 dni wypoczynku i 7 dni zwiedzania !scooter :D:D [niekoniecznie w tej kolejno?ci :D ]

Opublikowano

Jedno wiem: ciezko jest mnie namowic na "zwiedzanie" !scooter .

Co do formy ... raz tak, raz inaczej ... ostatnio to docenilem, ma cos w sobie lezenie "do gory brzuchem" ... tylko pozniej ciezko "zgubic" kilogramy :D:D ... no i skuter ma wiecej do ciagania :P .

Opublikowano

Zaznaczyłem opcję"aktywny".

Leżeć w cieniu popijaj?c browarek.... jedyne zwiedzanie ... to niestety droga z cienia do lodóweczki tudzież ew. raz na jaki? czas większa wyprawa do sklepu celem uzupełnienia zapasów.

Pozdrawiam wszystkich leniuchów. :D

Opublikowano

Zaznaczyłam aktywny wypoczynek.

Niestety od jakiego? czasu nawet jak mam wolny dzień to przeznaczam go na nadrobienie zaległo?ci w porz?dkach, odwiedzinach itp. a najczę?ciej staram się go po?więcić dla córeczki. Ten czas nie może być przesiedziany w domu - więc spacerek, wyjazd na wycieczkę, zoo, plac zabaw, piknik itp. itd.....

Ale mam marzenie że kiedy? przyjdzie taki dzień że będę go mogła przeleżeć i poleniuchować i zrobię to bez wyrzutów sumienia.

Opublikowano

yyy przepraszam a co to urlop ?? to taki wolny czas co dostaj? go biali ludzie ?? :lol:

A tak serio to pracuje na budowie jako hmmm trudno to okre?lić prawa ręka prezesa :lol: i niestety sezon u nas trwa od zimy do zimy więc nie znam pojęcia urlop, a wolny czas mam w zimie, a że ?niegu nie lubię to albo siedzę w domu i pilotuje TV albo remontuje w chacie co się da, tudzież rozkręcam moje auto na czę?ci pierwsze i potem skręcam, sam nie wiem po co hehe a niedługo dojdzie mi jeszcze jedno żelazo do rozkręcania. Może w końcu Mazda odpocznie !wchair

Opublikowano

A ja tam uważam, że wypoczynek aktywny jest przereklamowany. Mogę co najwyżej aktywnie biegać od leżaka do lodówki z piwem i dziarsko przewracać karkówkę na grillu :lol:. Od czasu do czasu ewentualnie wejdę do wody dla ochłody... !wchair :lol::lol:

Opublikowano

Aktywny !wchair Ostatnio aktywnie gotowałem zagrychę a łajbie na Mazurach :lol: Było fajnie.

Pozdrówka

Opublikowano

Wprost kocham domowe ciepełko czy latem czy zim? i kilogramy mi nie straszne spalam wszystko ja lokomotywa:) ale jak już gdzie? jestem czy w polskich górach czy nad morzem uwielbiam chodzić nawet w miejsca gdzie już bylem kilka razy :lol:

Pochwale sie że Tunezję zwiedziłem na własn? rękę poci?gami i taxi - polecam.

Lubię też na rowerek wskoczyć jak czas pozwala aby przekonać się o brakach kondycyjnych... Ale póki co jest ok ....

Ale mimo wszystko jestem chorobliwym domatorem !wchair :lol::lol:

Opublikowano
mimo wszystko jestem chorobliwym domatorem !wchair :lol::lol:

Poduszkowiec jaki czy có?????

Pozdrówka

Opublikowano

Głupia ankieta, przecież KAŻDY zaznaczy "aktywny", co by nie wyj?ć na tetryka. Beznadziejna ankieta i nie szczera hi hi hi.

whist !wchair :)

A teraz zaraz wszystkie sie zlec? i mnie rozjad? bo to takie aktywne bedom Panie tego ludki. :)

Opublikowano

Witam!

Jasne, ze aktywnie...Pierwsze co zrobie po sesji to prze?pie aktywnie 12 godzin bez przerw a potem na aktywne "plotki" do siostry, do Kielc na tiramisu Banatowe, do Woli Żytowskiej na zaległe wakacje w siodle, a wieczorami bieganie z moim psiakiem po lesie żeby zrzucić moje zbędne kilogramy przed koleinym zlotem whist !wchair .

Pozdrawiam

Opublikowano
Witam!

Jasne, ze aktywnie...Pierwsze co zrobie po sesji to prze?pie aktywnie 12 godzin bez przerw a potem na aktywne "plotki" do siostry, do Kielc na tiramisu Banatowe, do Woli Żytowskiej na zaległe wakacje w siodle, a wieczorami bieganie z moim psiakiem po lesie żeby zrzucić moje zbędne kilogramy przed koleinym zlotem :)  :) .

Pozdrawiam

O jak tak lubisz aktywny wypoczynek to zrób porz?dek w swoim bur....sorry pokoju, akurat Ci do wrze?nia starczy roboty whist:) .

A 12h to Ty normalnie ?pisz, a czasem dłużej !wchair

Jagroski miałe? rację Niektórzy oszukuj? :)

A ja tam najbardziej lubię leżenie bykiem...na wodzie, no czasem ruszę płetw? coby nie uton?ć :)

Pozdrawiam

RobB. B)

Opublikowano
Witam!

Jasne, ze aktywnie...Pierwsze co zrobie po sesji to prze?pie aktywnie 12 godzin bez przerw a potem na aktywne "plotki" do siostry, do Kielc na tiramisu Banatowe, do Woli Żytowskiej na zaległe wakacje w siodle, a wieczorami bieganie z moim psiakiem po lesie żeby zrzucić moje zbędne kilogramy przed koleinym zlotem :P  :) .

Pozdrawiam

O jak tak lubisz aktywny wypoczynek to zrób porz?dek w swoim bur....sorry pokoju, akurat Ci do wrze?nia starczy roboty :lol::D .

A 12h to Ty normalnie ?pisz, a czasem dłużej <_<

Jagroski miałe? rację Niektórzy oszukuj? :)

A ja tam najbardziej lubię leżenie bykiem...na wodzie, no czasem ruszę płetw? coby nie uton?ć ;)

Pozdrawiam

RobB. :D

Niekiedy jedno wahnięcie płetw? nie wystarczy RobB. i można uton?ć uważaj :lol:

Polskie wody s? zdradzieckie :P HIHI A co jak płetwa sie w ?rubę wkręci????

• Klubowicze
Opublikowano

;) Hej ho!

jagroski

Głupia ankieta, przecież KAŻDY zaznaczy "aktywny", co by nie wyj?ć na tetryka. Beznadziejna ankieta i nie szczera hi hi hi.

Ja tam jestem tetrykiem - zapieprzam 5 dni w tygodniu, zeby na urlopie lezec dupa do gory, dolu czy jak mi wygodniej co bylo widac w Grotnikach !TAZ

RobB.

QUOTE (Zołza @ 19-06-2007, 1:00 )

Witam!

Jasne, ze aktywnie...Pierwsze co zrobie po sesji to prze?pie aktywnie 12 godzin bez przerw a potem na aktywne "plotki" do siostry, do Kielc na tiramisu Banatowe, do Woli Żytowskiej na zaległe wakacje w siodle, a wieczorami bieganie z moim psiakiem po lesie żeby zrzucić moje zbędne kilogramy przed koleinym zlotem    .

Pozdrawiam 

O jak tak lubisz aktywny wypoczynek to zrób porz?dek w swoim bur....sorry pokoju, akurat Ci do wrze?nia starczy roboty  .

A 12h to Ty normalnie ?pisz, a czasem dłużej 

Jagroski miałe? rację Niektórzy oszukuj? 

A ja tam najbardziej lubię leżenie bykiem...na wodzie, no czasem ruszę płetw? coby nie uton?ć

Po pierwsze primo:

ten nielad artystyczny jest zamierzony, te ksiazki tam leza, bo sa potrzebne, ten kurz zostal specjalnie usypany, ten lakier do paznokci zaraz uzyje, ta posciel czeka az ja ktos wypierze (cierpliwa jest), te plyty zaraz bede sluchac itd :P nie czepiaj sie <_<

Po drugie primo:

12 godzin to normalna dawka snu dla normalnego czlowieka - kto spi mniej ten ma nieudany seks albo wcale go nie ma :lol:

Po trzecie primo:

Jagroski nie mial racji - my nie klamiemy - my jestesmy kobietami :lol:

Po czwarte primo:

kiedy idziemy sie plywac :D Mozesz nie ruszac pletwa - wyciagne Cie :D

Pozdrowionka

Opublikowano

Kolce_de, a sk?d Ty wiesz jak wygl?da bur...sorry pokój

Tej Zołzy :D:lol: ?!

Tak dokładnie go opisała?, no i argumenty bardzo podobne <_<

No po za jednym: "nie interes się, twój pokój?!" :lol:

Kolce, no to gdzie i kiedy te wspólne igraszki w wodzie ?! :D

Pozdrawiam

RobB. !TAZ

Opublikowano

Przepraszam bardzo!!

Jedyny nieład w moim królestwie jest na biurku, nie ma tam lakierów ale za to ze 3 flakony perfum i wszystko co potrzebne do malowania sie co rano. Ale prosze się nie martwić, jest kawałek miejsca na zeszyty i ksi?żki (a jak nie ma to idę do taty pokoju :P:P:P).

Tatu? ja zawsze wszystko potrafię znale?ć, tylko Ty ze znalezieniem czego? w swoim porzadku w garażu masz czasem kłopoty ;) .

Dzięki Kolcu? za przekazanie tacie odwieczne prawdy, zę u kobiet wszystko jest zawsze potrzebne albo bedzie potrzebne zaraz- mnie nie chce wierzyć ;);) .

Wracaj?c do tematu to wy sobie popływacie, a ja poopalam się w moim nowym (Grotnikowym) kostiumie k?pielowym.

Pozdrawiam :P;)

Opublikowano

a ja lubie oczywi?cie aktywny wypoczynek, bo czy na przykład nie fajnie wjechać motorem lub nawet czterokołowcem na góreczkę i podziwiać ?wiat z wysoko?ci albo tak jak drogowiec pływać i pływać na najlepiej nie ton?cej łajbie, czytanie ksi?żki jest dla mnie też aktywnym wypoczynkiem bo przecież ruszam rekami żeby przewertować stronę czasem ruszę nog? jak mi ?cierpnie.

A tak poważnie , mój pracodawca funduje mi co dziennie aktywny wypoczynek w zwi?zku z powyższym na urlopie wrzucam LUZ. ;)

Opublikowano

kolce kurzu się nie usypuje. On osiada sam i dzięki temu wiadomo, kiedy dana ksi?żka była ostatni raz brana do reki. Bardzo ważny parametr ten kurz, bo stanowi oznaczenie daty.

A moje biurko też wygl?da na skład makulatury raczej. Może się wygrzebię za jakie? 2 tygodnie. W końcu byłem na urlopie ;)

Pozdrówka

Opublikowano

Co do aktywnego spędzania czasu, to ja uwielbiam być w ci?głym ruchu. Nie znoszę lenistwa ( nie mylić z leniuchowaniem). :)

Jeszcze miesi?c temu biegałam na kurs salsy, ale wiecie sezon się zacz?ł i trudno pogodzić wypady w weekendy z zajęciami ( zrobiłam przerwę do jesieni ). :)

|pię szybko i krótko.

8h w pracy za biurkiem to dla mnie męka !YES , wiercę się, brykam, zamiast siedzieć ćwiczę kroki salsowe -ruch, ci?gły ruch.

aaa co do korzystania z windy mieszkaj?c na 8piętrze mogę powiedzieć, że wchodzę codziennie po schodach.Najciekawiej jest wtedy, gdy wracam w całym rynsztunku po sobotnio-niedzielnej wyprawie. :)

Brykam w domu, w sklepie i wbiegam po schodach ruchomych....

Hmmm, ale co kto lubi.....

Pozdrawiam tych co lubi? ruch i lenistwo :)