Mr.T Opublikowano 1 Czerwca 2007 Opublikowano 1 Czerwca 2007 podchodz?c do Vectrix'a jak do ciekawostki nie zawiodłem się, całkiem dobrze wykonany, bardzo fajnie oddaje moc , przyspieszenia dobre na każdej prędko?ci, ale co? stukało w przednim zawieszeniu, poza tym ma jedn? ogromn? wadę - nie słychać go .... wyjeżdżaj?c z parkingu na przejażdżkę testow? nikt ze zlotowiczów nie zszedł z drogi bo po prostu nie wiedzieli że za nimi jadę
yorick Opublikowano 5 Czerwca 2007 Opublikowano 5 Czerwca 2007 Bardzo fajnie, ze co? się w temacie dzieje. penie nie za madrze jest kupować go od razu - momo ze mimo wysokiej ceny sam pomysł jest zachecaj?cy. Zanim u nas kto? ogarnie że warto to łaczyc z projektami ekologicznymi - producent juz wprowadzi usprawnienia. Moze jaka? elektrownia by zrobi? z tego fajna akcję promocyjn? ? tak jak na poczatku z CNG było.... moze.... póki co trzeba czekac aż cena znormalnieje ... pozdr Łukasz
Mario Opublikowano 5 Czerwca 2007 Opublikowano 5 Czerwca 2007 w poniedziałkowym newsweeku jest spora wzmianka o nim ale barany nawet nie napisały ze go w PL robi?.
-=Dee Jay=- Opublikowano 6 Czerwca 2007 Opublikowano 6 Czerwca 2007 hybryda będzie ... na prezentacji w Rynii, Sławek (ten od Vectrixów) mówił o tym, że w planach jest stworzenie napędy hybrydowego; poł?czenie silników elektrycznego z ogniwami paliwowymi ... kiedy ?? jeszcze nie wiadomo .. odno?nie przeznaczenie pojazdu ... na trasy nie jest on przewidziany. Jego przeznaczeniem s? duże, zatłoczone, zakorkowane miasta.
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 6 Czerwca 2007 Administrator Opublikowano 6 Czerwca 2007 PojeĽdziłem trochę Vectrixem w Rynii. Jeden z Vectrixów miał zostać u mnie po zlocie ale awaria systemu ładowania pokrzyżowała plany Sławkowi i nam. Mamy zaproszenie do Wrocławia, pojazd będzie przebadany na kilku dniowym te?cie ale niestety w tej chwili nie potrafie okre?lić kiedy to nast?pi bo mamy kolejkę testówek do przerzucenia przez nas warsztat. Co do samego skutera... pierwsze wrażenia- Za mały zasięg!!!
maciejbilu Opublikowano 6 Czerwca 2007 Opublikowano 6 Czerwca 2007 Wlasnie.... Teoretycznie mozna przejechac te 100 km , ale pod warunkiem ze wleczemy sie ok. 40km/h. Oznacza to ze przy wiekszych predkosciach zasieg drastycznie spada. Niestety jest zelazna zasada: "...dwukrotny wzrost predkosc oznacza CZTEROKROTNY wzrost zapotrzebowania na energie..." Moze mozna by zmienic nieco wlasciwosci silnika, a wlasciwie przelozenia, po to aby skuter wolniej przyspieszal - bedzie wtedy mniej pradozerny. Innym rozwiazaniem bylyby dodatkowe pakiety, ale to z kolei zbyt mocno podniosloby wage pojazdu. Wydaje mi sie, ze moznaby troszke popracowac nad aerodynamika, szczegolnie dziobka . Nie ma tam chlodnicy. Mozna spokojnie zmniejszyc opor czolowy. Naped hybrydowy bylby pewnym rozwiazaniem, ale ciekawe w jakim stopniu bedzie wydajny i ile bedzie wazyl z nim pojazd (o przestrzeni bagazowej nie wspomnie )... To tyle moim skromnym zdaniem Co do przeznaczenia: Jakie macie wrazenia jezeli chodzi o przeciskanie sie nim przez miasto? Da sie? Lepiej czy gorzej jak innymi maxi ? Pozdro Maciej "Bilu"
Sympatycy Worlan Opublikowano 6 Czerwca 2007 Sympatycy Opublikowano 6 Czerwca 2007 Też miałem okazję przez 10 minut potestować Vectrixa na zlocie w Ryni !piwko Byłem naprawdę pod wrażeniem z osiagów tego CUDA. Przyspiesza to lepiej niż moja YP-ka , co? faktycznie było czuć w przednim zawieszeniu ale tylko przy jęĽdzie po trelince, na szosie było ok. A że cichy ?? no wła?nie wada to czy zaleta?? Hamowanie manetk? gazu -rewelacja, nie wspomnę o wstecznym z którym miałem małe kłopoty ale to chyba z wrażenia Tylko ten zasięg trochę mały. Ale i tak my?lę, że to będzie pojazd nr 1 w niedalekiej przyszło?ci.
jagroski Opublikowano 6 Czerwca 2007 Opublikowano 6 Czerwca 2007 Żałuję niestety, przyjechałem za póĽno i dwukołowy melex się posuł. !piwko
Gość elwood_blues Opublikowano 6 Czerwca 2007 Opublikowano 6 Czerwca 2007 Bardzo spodobał mi się ten pojazd. Wróżę mu ?wietlan? przyszło?ć.
Pleban Opublikowano 6 Czerwca 2007 Opublikowano 6 Czerwca 2007 Bardzo spodobał mi się ten pojazd. Wróżę mu ?wietlan? przyszło?ć. Z tak? cen? to przyszło?c raczej długa. !piwko Szkoda że dla mnie "zabrakło w nim energii" bo chciałem go wypróbować.
maciejbilu Opublikowano 29 Lutego 2008 Opublikowano 29 Lutego 2008 Hej, link Zerknijcie tutaj. Może warto by było choć spróbować to zrobić i u nas ? Wystarcz? dobre chęci, plan i trochę reklamy... i może co? by?my ruszyli. Pozdrówka
Rekomendowane odpowiedzi