Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Jak spostrzegasz innych motocyklistów

Widz?c jedno?lad jad?cy z naprzeciwka ...  

79 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie lub wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

niestety, taka naga prawda, uważam że grzeczno?ć nakazuje zuerst pozdrawiać młodszej osobie - starsz? a w moto, na drodze, ,,lżejszej" - ''cięższ?" !scooter

Opublikowano

!scooter Dla mnie osobi?cie nie ma różnicy czy kto? jedzie komarem czy innym wynalazkiem , przecież każdy od czego? zaczynał.

Każkemu należy się szacunek. pozdrawiam :D

Opublikowano

Ja w miarę możliwo?ci wszystkim :D

Opublikowano

Więc ja w zasadzie witam się ze wszystkimi, pamiętam jak jad?c na Rajd |więtokrzyski 2005 :D 50ccm wymijałem kierowcę na ROMECIE oczywi?cie Go pozdrawiaj?ć :D , po chwili zobaczyłem że kierowc? była jaka? starsza kobiecina mocno :D zdziwiona moim gestem :PB)B)

• Sympatycy
Opublikowano
niestety, taka naga prawda, uważam że grzeczno?ć nakazuje zuerst pozdrawiać  młodszej osobie - starsz?  a w moto, na drodze, ,,lżejszej" - ''cięższ?" :D

To musimy wysylac jakies sygnaly, odnosnie wagi sprzeta :D

Opublikowano
To musimy wysylac jakies sygnaly, odnosnie wagi sprzeta tongue.gif

jad?c z duż? prędko?ci? np powyżej 180 km/h to raczej darowałbym sobie puszczanie kierownicy aby machać - pozdrawiać wszystkich wszem i wobec bo może to się Ľle skończyć, natomiast w terenie zabudowanym to chyba widzisz co jedzie przed tob? lub z przeciwka. Poza tym pięćdziesiataków po miejskich drogach jeĽdzi tyle że musiałbym trzymać łapę bez przerwy w górze :D

grzeczno?ć nakazuje zuerst pozdrawiać młodszej osobie - starsz? a w moto, na drodze, ,,lżejszej" - ''cięższ?"

to jest tylko sprawa grzeczno?ciowa przyjęta już wcze?niej przez motocyklistów, kto nie chce nie musi :D .

Opublikowano

macham ludziom najczesciej 50<, poniewaz 50 najczesciej jezdzi mlodsza mlodziez i dla nich malo wazne jest pozdrawianie sie "w drodze"

I jak Matador powiedzial przy wiekszych predkosciach patrze sie przed siebie, a nie na przeciwny pas ruchu whist

• Sympatycy
Opublikowano

Kiedys machalem wszystkim - teraz mi juz troszke przeszlo. W szczegolnosci nie "macham" dostawcom pizzy, wiejskim kaskaderom na ich sprzetach, dziadkom obladowanym wedkami na starym romecie itp. - no chyba ze oni machna to zawsze odpowiem.

Po miescie tez ciezko jest czasami machnac reka przeciskajac sie w korku.

Opublikowano

Zaznaczyłem 4

• Administrator
Opublikowano

Macham praktycznie wszystkim na 2oo ale tylko w sprzyjaj?cych okoliczno?ciach.

W sytuacjach dużego natężenia ruchu, korki, skrzyżowania, ciasne wyprzedzanie na trasie itp. nigdy nie macham i nie odmachuje!

Powód? Jestem skupiony na tym co się dzieje na drodze a machanie/ rozgl?danie się rozprasza.

W zwi?zku z powyższym zaznaczyłem pusty głos bo nie ma opcji, któr? bym mógł zaznaczyć.