Sympatycy Miętus Opublikowano 22 Października 2012 Sympatycy Opublikowano 22 Października 2012 Koszt zamykania i otwierania dachu to Pikuś. Administrator obiektu sygnalizował, marszczył czoło w krótkim wywiadzie o bardzo wysokich stałych kosztach utrzymania obiektu/stadionu - podobno to dopiero jest poważny uszczerbek w budżecie. Ciekawe, czy kiedyś podadzą do publicznej wiadomości - jaka to kwota ? Ekonomiści wyliczyli, że kilkanaście dużych imprez komercyjnych musi się odbyć w ciągu roku żeby wyjść na "0" Myślę, że jak stadion nie będzie się amortyzował to go rozbiorą i powróci na stare śmieci słynny i znany nam "Bazar Europa"
Drek Opublikowano 22 Października 2012 Opublikowano 22 Października 2012 Też czytałem, że to koszt koło 20 k. Tyle kosztuje bo pewno to jednorazówka jak murawa i trzeba po otwarciu wymienić żeby zamknąć lub odwrotnie
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 22 Października 2012 Administrator Opublikowano 22 Października 2012 Koszt zamykania i otwierania dachu to Pikuś. Administrator obiektu sygnalizował, marszczył czoło w krótkim wywiadzie o bardzo wysokich stałych kosztach utrzymania obiektu/stadionu - podobno to dopiero jest poważny uszczerbek w budżecie. Ciekawe, czy kiedyś podadzą do publicznej wiadomości - jaka to kwota ? Pisałem o tym jakiś czas temu w niniejszym wątku... Wracając do tematu mocno powiązanego z EURO... nasz kochany warszawski koszyczek, zwany potocznie Stadionem Narodowym, generuje takie oto koszty utrzymania: Jeśli będzie stał pusty, nie będą odbywałyby się na nim żadne imprezy/ koncerty, minimalne potrzeby oświetlenia, ochrona, ogrodnicy itp... wymaga wyłożenia 8 milionów rocznie, co daje dzienny koszt utrzymania 22.000 PLN! Jeśli będą odbywały się na nim koncerty (ilość nie została dokładnie sprecyzowana) koszt utrzymania stadionu rośnie do 30 milionów rocznie! Mamy piękny koszyczek! Pokazaliśmy, że damy radę! Jesteśmy debeściaki... tylko kto i za co będzie utrzymywał teraz tą kulę u nogi? Myślę, że jak stadion nie będzie się amortyzował to go rozbiorą i powróci na stare śmieci słynny i znany nam "Bazar Europa" Brzmi absurdalnie ale jest to chyba jedyna mądra droga... a im szybciej się to stanie tym mniejsze straty poniesie Stolica... która i bez narodowego ma poważne problemy z kasą.
Rekomendowane odpowiedzi