Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

• Sympatycy
Opublikowano

Euro nadal mamy i nikt nam tego nie zabierze. Ja kibicuję teraz reprezentacji Niemiec.

• Odpowiedzi 177
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• dr.big

19

• szorstki

17

• MariuszBurgi

10

• Artix

10

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Tak, Lato był, jest i będzie Prezesem PZPN, "łubu dubu niech żyje ..........."

Mogę się założyć, jeśli się mylę to chwała mi.

Opublikowano

Ostatni raz się nabrałem na pseudo - reprezentację Polski w piłce nożnej. Grałem przez 10 lat w siatkę i siatkarzom kibicuję. Tam powinna iść kasa bo widać, że chłopaki dają radę nawet z Brazylią.

Opublikowano

Nie żebym się pasjonował piłką kopaną, ale teraz dopiero zaczyna sie robić ciekawie :o , Czechy- Portugalia dzisiaj, Niemcy- Grecja 22 czerwca, Hiszpania- Francja 23 czerwca i Anglia- Włochy 24- go...

Na zdrowy rozsądek laika piłkarskiego, Czechy i Grecja nie mają co szukać w tej grupie... Szkoda, że w meczach Hiszpania- Francja i Anglia- Włochy odpadnie po jednej z naprawdę mocnych drużyn... Portugalia i Niemcy powinny mieć łatwą przeprawę i raczej dostaną się do półfinałów...

Chociaż może jakaś niespodzianka :helpsmilie: ?

http://mistrzostwaeuropy.com/euro2012/drabinka/

Opublikowano

Też tak myślę. Myślałem również, że Czechy i Grecja nie mają czego szukać w grupie A!

Byłem też przekonany, że Holandia wyjdzie, a Portugalia wróci szybciutko do domu.

W związku z zaistniałą sytuacją, ja już nie typuję, dziękuję, do widzenia.

Opublikowano

Kibicuję Anglii chociaż Podolskiego też lubię ,dla mnie wyśniony finał to Anglia -Niemcy

• Klubowicze
Opublikowano

Będzie taki, ale półfinał: Anglia - Niemcy w Warszawie. Mam nadzieję, że trawę ogarną bo dziś już jest brązowe kartoflisko. Wstyd.

• Administrator
Opublikowano

Jako zabawe moge podac moje obstawienie wynikow, i tak:

dzisiejszy mecz

Niemcy - Grecja 2:1

polfinaly

Niemcy - Anglia 2:1

Portugalia - Hiszpania 1:0

finaly

Niemcy - Portugalia 1:0

3 - 4 miejsce

Hiszpania - Anglia 1:1 po dogrywce 2:1

Opublikowano

Dobry pomysł z notowaniami. W Euro nie gra się jednak już o 3 miejsce :)

• Administrator
Opublikowano

O szkoda :( nie wiedzialem ale mam nadzieje ze moje typy sie sprawdza :)

Opublikowano

No i Niemcy dalej w grze..niezły mecz,teraz widać różnice jak My zagraliśmy z Grecją .Po prostu przepaść :thumbsup:

• Sympatycy
Opublikowano

Jako zabawe moge podac moje obstawienie wynikow, i tak:

dzisiejszy mecz

Niemcy - Grecja 2:1

Połowicznie się zgodziło (4-2), jak tak dalej będziesz obstawiał to raczej nic nie wygrasz :thumbsup:

• Administrator
Opublikowano

no bylo 2:1 tylko wredni grali dalej i zmienili moje wyniki :thumbsup: grunt ze nie pomylilem sie kto wygra :shock:

Opublikowano

Kurcze, tylko psa mi straszą :thumbsup: strzelaniem z rac przy każdej bramce i na koniec meczu. Co za ludzie :shock: . Właściwie to nawet nie trzeba meczu oglądać, bo bramki i tak są wszem i wobec "ogłaszane" ;) . Grupa A zakończyła grę.

A co się później w centrum działo i w sektorze kibica....

PS. Następny mecz będzie jednak zaprzeczeniem tego... Włosi lub Anglicy jako przeciwnicy... W sumie można powiedzieć, że dopiero od następnego meczu będzie ciekawie :( .

Opublikowano

A to ciekawostka, zaraz sie zacznie mecz, bede ogladal na zywo, u mnie 13:40 na zegarku i nie mam polskich liter w kompie. Ciekawe czy tu padnie taki sam wynik, jak w Polsce :-)))

• Administrator
Opublikowano

ehhh i juz nie mam komu kibicowac :clapping:

pa pa SoccerGermanyFlagSmiley.gif

Opublikowano

A my narzekamy na naszą reprezentację :clapping: , ja się już pogubiłem, czy to Niemcy czy Polska gra.

Ech, wsiadam na skuter !!!

Opublikowano

Włosi to oszuści jakich mało. Wszystkich oszukali, okazało się, że są w formie, jeszcze będą mistrzami. A parę dni przed Euro polegli z dawno zapomnianą Rosją 3:0.

Opublikowano

No dobra, Euro kosztowało Polskę ok. 90 miliardów złotych z czego ok. połowa została pożyczona na procent w bankach...

Już w lipcu Polska musi zapłacić roczne odsetki od 22 miliardów złotych, a we wrześniu roczne odsetki od kolejnej transzy 22 miliardów...

Ile tego będzie nie wiem... Jak zostanie oddana pożyczka zaciągnięta na Euro 2012? Też nie wiem...

PS. Już dzisiaj, dług Polski jest naprawdę wysoki, a dziennie przyrasta o ok. 300 mln PLN... O spłacie długu można marzyć, bo nie ma nawet na spłatę procentów...

Dla zainteresowanych: http://www.dlug-publiczny.pl/

KO-KO :clapping: ...

• Administrator
Opublikowano

Nie podniecajmy się wielkimi cyframi, one już dawno przestały znaczyć to, co wyrażają matematycznie. Pożyczając 90 mld, ani wierzyciel, ani dłużnik nie ma w interesie oddawania tych pieniędzy. Dzisiejsze finanse państw i oczywiście systemy bankowe, są tworem wirtualnym. Myślenie o nich w kategoriach (mechanizmami) budżetu domowego, jest nieporozumieniem.

Opublikowano

I takimi wirtualnymi pieniędzmi popłacono budowlańcom i firmy popadały realnie.

Opublikowano

No dobra, Euro kosztowało Polskę ok. 90 miliardów złotych z czego ok. połowa została pożyczona na procent w bankach...

Już w lipcu Polska musi zapłacić roczne odsetki od 22 miliardów złotych, a we wrześniu roczne odsetki od kolejnej transzy 22 miliardów...

Ile tego będzie nie wiem... Jak zostanie oddana pożyczka zaciągnięta na Euro 2012? Też nie wiem...

PS. Już dzisiaj, dług Polski jest naprawdę wysoki, a dziennie przyrasta o ok. 300 mln PLN... O spłacie długu można marzyć, bo nie ma nawet na spłatę procentów...

Dla zainteresowanych: http://www.dlug-publiczny.pl/

KO-KO :wink32: ...

Coś nie tak z tymi liczbami. 300 mln dziennie to rocznie nasze zadlużenie wzrastałoby o 109 mld PLN czyli jakieś 25 mld EUR rocznie.

W załączonym linku kwota zebranych podatków za 2010 cały czas rośnie - przecież ta kwota jest zamknięta - chyba, że oni ją przez inflację mnożą cały czas czy jak?

Lub po prostu strona zrobiona zabawowo pod publikę - Sorry finansista przeze mnie przemawia :laughing:

Opublikowano

O sposobie finansowania "konkursu" Euro przeczytałem w jakiejś zagranicznej, ekonomicznej "gazetce", podobnie o przyroście zadłużenia :) . Nie wiem na ile odpowiadają prawdzie i na ile podane sumy są sprawdzone i realne... Ale właśnie ten przeczytany tekst skłonił mnie do napisania w temacie Euro 2012 :) .

Strona z "migającymi cyferkami" znaleziona jako pierwsza "ad hoc" w googlach, tak więc pewnie jakiś badziew :) .

PS. Chętnie przeczytam dane ze sprawdzonego, polskiego źródła, bo kiedyś szukałem danych na ten temat i jakoś nie mogłem się doszukać. Ile dokładnie, jaki przyrost, itp...

Nie podniecajmy się wielkimi cyframi, one już dawno przestały znaczyć to, co wyrażają matematycznie. Pożyczając 90 mld, ani wierzyciel, ani dłużnik nie ma w interesie oddawania tych pieniędzy (...) systemy bankowe, są tworem wirtualnym. Myślenie o nich w kategoriach (mechanizmami) budżetu domowego, jest nieporozumieniem.

Takiego ogromu pieniędzy nie ma w obiegu, ba, nawet wartości PKB, czy "innych" aktywów, łącznie z całymi państwami nie wystarcza na "pokrycie" takich zobowiązań :laughing: . Zgadza się, to są sumy czysto wirtualne i w swojej wielkości niepojęte w wymiarze materialnym całych regionów czy wręcz kontynentów (do wielkości państewek się nawet nie zniżam :wink32: ).

• Sympatycy
Opublikowano

Info z końca czerwca 2012:

Szacunkowa wielkość państwowego długu publicznego, po uwzględnieniu wahań kursu złotego, rośnie obecnie z 832,6 mld zł na koniec marca 2012 r. do 849,8 mld zł na koniec grudnia 2012 r., czyli o ponad 62,5 mln zł na dobę, 2,6 mln zł na godzinę i 723 zł na sekundę. Szacunki wykonano przy założeniu stałego kursu złotego z 20 VI 2012 r. czyli po 4,25 zł za euro.

To już 11 aktualizacja licznika długu publicznego który dostał zamontowany przy skrzyżowaniu Al. Jerozolimskich i ulicy Marszałkowskiej w Warszawie przez Fundację prof. Leszka Balcerowicza Forum Obywatelskiego Rozwoju.

Jak podała Fundacja FOR dług publiczny na 1 mieszkańca rośnie z 22 tys. 392 zł na koniec marca 2012 r. do 22 tys. 860 zł na koniec grudnia 2012 roku. Jako liczbę mieszkańców Polski przyjęto opublikowaną przez GUS w wynikach spisu powszechnego liczbę ludności rezydującej (37,2 mln osób w 2011 roku).

http://www.for.org.pl/pl

• Sympatycy
Opublikowano

Hej, "ekonomiści" ,

A Kaczafi tak agresywnie milczy... :)

Ciekawe kto ponownie rządzi ?

po czterech latach "polityki miłości" w stylu na "niesioła."

i kolejnym okresie "Polski w budowie" ...

aaa i bardzo brutalnych i powszechnych samobójstw, podsłuchów, aresztów "wydobywczych",

cudownych umorzeń z "uwagi na stan zdrowotny",

dymania podwykonawców, podnoszenia podatków, zwiększania wieku emerytalnego,

prywatyzowania dochodowych firm, nacjonalizacji(w projekcie) bankrutów,

stawiania setek wideoradarów (hehe,

http://www.joemonste...iac_fotoradary_),

ograniczania wolności słowa, zgromadzeń.

Ja... cię.....to nie ziobryści ani kaczyści ostatnio rządzą ?

"By żyło się lepiej !

Łączę sie w bulu i nadzieijj"

:)

pzdr

BTW:

Byłem na meczu otwarcia i przejechałem się A2, było zajebiście - żeby nie było, że jakiś malkontent jestem -> :)

Islandia http://www.dailymoti...eam-to-me_music#