Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

• Sympatycy
Opublikowano

Masz rację Jagroski, po lekturze "głębokiej analizy rzeczywisto?ci" mi też ręce opadły... z łoskotem. Tylko ręce, gdyż "kabotynom i zakłamańcom" majtki trzymaj? się na porz?dnej gumce :D

pzdr

• Odpowiedzi 177
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• dr.big

19

• szorstki

17

• MariuszBurgi

10

• Artix

10

Top użytkownicy w tym temacie

• Administrator
Opublikowano

No nie mamy do wybudowania 964 km autostrad i do wydania 25 miliardow zlotych na same drogi. Oznacza to, pomijajac oczywiscie ze w tym roku oddamy 8 km autostrady, wiec licze ze w 4 lata mamy budowac w tempie 700 metrow autostrady dziennie wliczajac w to okres zimowy gdzie nie da sie budowac. Autostrada A2 Konin - Lodz powstala w rekordowym tempie 24 mc, wybudowano wtedy 103 km, osiagajac wynik 140 metrow na dobe co jest wynikiem naprawde powalajacym nie tylko w Polsce ale i w skali Europejskiej.

Wiec czy sie uda ? cholera chciabym jak diabli zeby tak bylo i trzymam kciuki zeby sie udalo :D

Opublikowano

no to może nie z gazety wybiórczej

KLIK

szklanka zimnej wody

Ładnie zarz?dza się ministerstwem finansów skoro 1mld. PLN sie znalazło z dnia na dzień

obym sie potkn?ł jeżeli złym prorokiem mam być ale na bogów nie chcę powiedzieć "a nie mówiłem"

Opublikowano

Osobi?cie nie wierzę w te 900 km autostrad, a gdyby nawet to po 2 miesi?cach zaczn? je remontować bo zrobi? je byle jak.

Stadiony ? To pewnie uda im się zbudować, ale czy kto? zastanawia się co będzie z tym po mistrzostwach ? Podupadn? tak jak Stadion X-lecia w Warszawie. Przecież utrzymanie stadionu kosztuje i trzeba stale organizować na nim imprezy by zwróciły się koszty utrzymania.

• Sympatycy
Opublikowano

Adams:

Po pierwsze primo:

Co do cholery oznacza owo: "ONI zbuduj?" ??? Nie identyfikujesz się z grup? "Polacy" ?

Po drugie primo:

Czy należysz do ludzi którzy ZAWSZE twierdz? że "szklanka jest w połowie pusta" ?

Porażaj?ce podej?cie do ?wiata: "napewno się nie uda zbudować autostrad (IM), a je?li nawet to będ? do dupy", "Napewno się nie uda zbudować (IM) stadionów, a nawet jak się uda to będ? do dupy i podupadn?", "wogóle życie w TYM kraju jest do dupy"... Ja p..lę... Co za czasy...

Opublikowano

A tu mam z firmy Artixa nowy paln autostrad na euro !vampire

pic07948ju8.th.jpg

• Sympatycy
Opublikowano

Ale to chyba więcej niż 900 km !vampire !winkiss :lol:

Zarys trasy jaki? dziwnie znajomy. Gdzie? na jakim? płocie go widziałem :lol:

pzdr

Opublikowano

Czesc projektu stanowi chyba konkurencje dla trasy pana K? To tak mozna !vampire ?

Opublikowano

W kazdym razie zobaczcie Artix wszystkim od nas chciał dogodzić prze Poznań Gdańsk, LOdz Kielce przechodzi !vampire

ps. poniewaz tu sporo osob nie ma poczucia humoru , to wyjasnie łopatologicznie oczywiscie ta trase nie Artix projektował, zeby go tam kto? nie nachodził !winkiss

Opublikowano
Ale to chyba więcej niż 900 km B):)B)

Zarys trasy jaki? dziwnie znajomy. Gdzie? na jakim? płocie go widziałem :D

pzdr

Tylko na płocie???? B)B)B)

NIEMOŻLIWE!!! :P:)

• Sympatycy
Opublikowano
Tylko na płocie????   

NIEMOŻLIWE!!!

Taki jak ten kształt, to tylko na płocie. No chyba że komu? przejechał walec lub ma jak?? patologię... B)B):D

pzdr

Opublikowano
W kazdym razie zobaczcie Artix wszystkim od nas chciał dogodzić prze Poznań Gdańsk, LOdz Kielce przechodzi :)

ale to lewe jajko powinno byc wieksze i o Berlin zahaczac :lol:;)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

No to min?ł miesi?c od tego wydarzenia. Ciekawe co się zmieniło, ile zbudowano/zmodernizowano dróg ? Czy buduje się gdzie? jaka? autostrada ?

• Sympatycy
Opublikowano

|pieszę z odpowiedzi? dla Adamsa, na tak błyskotliwe pytanie.

Adams, już po pierwszym tygodniu od ogłoszenia, powinni?my lecieć na Marsa po surowce, zbudować elektrownię j?drow? w drugim tygodniu, a przynajmniej 3 stadiony i ze 200 km autostrad w 4 tygodniu. To by Ci pewnie nie pozwoliło napisać tego pytania (choć w?tpię, przy Twoim stopniu "sceptycyzmu") :(

Pomału tracę wiarę w inteligencję i m?dro?ć ludzi w dojrzałym wieku...

No chyba, że ?ciemniasz z t? dat? urodzin i w ten sposób kompromitujesz

ludzi dojrzałych, zadaj?c pytanie:

"ile to inwestycji zrealizowano przez miesi?c, od nadania Polsce tytułu gospodarza Euro 2012"...

Dla ułatwienia percepcji napiszę dużymi literkami:

BUDUJE SIĘ GDZIE| JAKA| AUTOSTRADA !!!

Ale Adams, na razie jeszcze nie z powodu EU2012 !pomidor !pomidor !OKK

pzdr

• Administrator
Opublikowano

Szorski nie chce wchodzic w polemike ale przypominam kto jest u wladzy i kto obiecuje 1100 km autostrad !YES nowych podkreslam, nie razem z istniejacymi 674 km :(

Odrobine konsekwencji :angry:

ps.

buduje sie w tym roku oddamy 8 km :angry:

w przyszlym roku 92 km

1000 km zbudujemy w kolejne 3 lata, w koncu tak obiecal premier :angry:

• Administrator
Opublikowano

euro2012ja1.jpg

To tyle na ten temat z mojej strony... !happybth

Opublikowano
(choć w?tpię, przy Twoim stopniu "sceptycyzmu")  !happybth

Pomału tracę wiarę w inteligencję i m?dro?ć ludzi w dojrzałym wieku...

No chyba, że ?ciemniasz z t? dat? urodzin i w ten sposób kompromitujesz

ludzi dojrzałych, zadaj?c pytanie:

"ile to inwestycji zrealizowano przez miesi?c, od nadania Polsce tytułu gospodarza Euro 2012"...

Nie jestem sceptykiem, nie wiem sk?d to przekonanie.

Może nie jestem dojrzały, może niezbyt inteligentny - nie należy uogólniać.

Nie ?ciemniam z dat? urodzin.

Nie pytałem ile inwestycji zrealizowano lecz co zaczęto, a moje pytanie wynikało z euforii, któr? dało się zobaczyć po ogłoszeniu wyników. Polacy często robi? co? na hurra, a wolałbym żeby robili w sposób przemy?lany.

Za komuny pokazywano realizację różnych inwestycji, byłem ciekaw czy kto? co? widział by zaczęło się dziać bo czasu jest mało.

A tak na marginesie to wcale nie cieszy mnie rozbudowa kraju, bo uważam, że nasza cywilizacja to nowotwór ?wiata. Wolałbym aby zachodziły zmiany jako?ciowe z uwzględnieniem dobra przyrody, a nie ci?gła zabudowa przestrzeni dobrami cywilizacyjnymi, której negatywne efekty powoli zaczynamy odczuwać.

Opublikowano

O ile autostrady sie przydadza, to dalej nie moge zrozumiec checi budowy 3 duzych stadionow i modernizacji nastepnych. Kto to utrzyma i w jakim stopniu beda to "budowle" dotowane przez lata z kieszeni podatnikow?

Kiedy ogladam istniejacy stadion np. w Poznaniu, a nastepnie wizje stadionu w Wawie czy 3m, to musze sie nieco poskrobac po glowie. Wydaja mi sie te plany troche oderwane od rzeczywistosci...

Wychodze tez z zalozenia, ze skoro nastapila decyzja o przystapieniu do akcji wylonienia zwyciezcy w organizowaniu EURO 2012, to byla ona rozsadna i przemyslana, a inwestycje z nia powiazane sa mozliwe do zrealizowania.

Opublikowano

Kiedy? ogl?dałem film o obiektach sportowych zbudowanych na olimpiadę zimow? w Grenoble w którym? tam roku. Po olimpiadzie obiekty zaczęły niszczeć, a ich dalsze wykorzystanie było znikome.

Trudno mi zrozumieć, że mecze maj? być w Gdańsku, choć nie ma tam stadionu, gdy w Chorzowie wystarczy dokończyć modernizację (dobudować zadaszenie) i już mamy gotowy stadion ( i to z dużymi tradycjami piłkarskimi ).

Na tym polega mój pesymizm - to pozytywny pesymizm - działać przemy?lanie.

Gość |wistak
Opublikowano

Dzisiaj słuchalem jakiegos madrali i powiedzial !OKK

Cyt. " Zakladajac że wszystkie maszyny wyjad? na roboty i bed? pracowaly od ?witu do nocy jeste?my w stanie wybudowac 1KM autostrady dziennie". Wiec chyba zd?żymy tylko jest jedno pytanie.....?

!happybth

Wszysscy specjalisci wedlug ostatnich doniesień wyjechali i nie wróc? aby pracowac za polskie stawki.... !scooter

Gratuluje polskiej telewizji i tej propagandy wszędzie dobrze gdzie nas niema... z Ta roznica tylko ze tam sie pracuje i pracę sie szanuje tak jak i pracownika :)

A u nas nadal nic sie nie zmienia pracujemy tyle co Japończycy a wynagrodzenie jak w Chinach :)

Oby tak dalej a napewno damy radę...

Pozdrawiam

Opublikowano

To się nie może udać, Burgi dał pismem obrazowym to co bedzie. Kwintesencj? jest ton?cy Titanic. !scooter

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Minęło 5 miesięcy. Rozpoczęto już te przygotowania (bo nie czytam gazet) ?

Zdaje się że w Poznaniu co? robi?.

• Sympatycy
Opublikowano

Przenosz? handlarzy ze stadionu... :lol:

pzdr

Opublikowano

no i gdzie teraz warszawka będzie robiła zakupy ;)

ale po zakończeniu euro handlarze wróc? na nowy stadion :lol:

i znowu będzie fajnie ;)

Opublikowano

a reszta ???