Sympatycy szorstki Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Autor Sympatycy Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Jak sobie tak czytam niektóre posty, to zastanawiam się nad ludzk? mentalno?ci?. Już chyba nie liczy się promocja własnej Ojczyzny na zewn?trz, możliwo?ć rozwoju, możliwo?ć jakiegokolwiek sukcesu. Ważne, że sobie ponarzekamy i obowi?zkowo w "owczym pędzie". przysramy znienawidzonym kolesiom co 162 cm wzrostu posiadaj?, subiektywnie brzydk? żonę czy za krótkie ręce. Siła argumentów. Niejaki Kuczyński, czas temu jaki?,(po wyborach) "wysypał" się, że "życzy Polsce wszystkiego najgorszego, upadku gospodarki, bezrobocia, klęsk etc.". Dlaczego ? Proste, bo nie ci wygrali, co wygrać mieli. I taki przekaz wysyłamy w ?wiat... "Sfrustrowani", marz?, aby noga się krajowi powinęła, żeby przyszedł krach i żeby szeregi sfrustrowanych urosły w siłę tak, aby w przyszłych wyborach nie było skuchy i by w końcu wygrali ci co maj? monopol na prawdę, wiedzę, autorytet... Q..wa, już się nawet cieszyć nie powinni?my publicznie, bo "ban" w towarzystwie... My?lałem, że obejdzie się tu i teraz bez polityki ale się pomyliłem. Więc polecam do poczytania jak wypowiadaj? się o swojej ojczyĽnie niektórzy jej obywatele: STOP HISTERII ! pzdr
Gość denver27 Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Opublikowano 18 Kwietnia 2007 SZORSTKI widzisz ..a jednak sie zgadzamy w niektorych kwestiach,nie rozumiem tego pesymizmu,przeciez nalezy sie cieszyc ,to jest szansa dla Polski i dla calej gospodarki a co za tym idzie dla nas mieszkancow ,więc prosze uwierzcie w sukces !OK a ty Artix mam nadzieje ze zrobisz wszystko zeby te drogi jednak powstaly
Gość scottie Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Ja nie uwazam tego za pesymizm tylko za realizm a to dwie rozne rzeczy...ciesze sie ze wygralismy, ale niestety nie wierze w mozliwosci naszej gospodarki na poniesienie tak duzych kosztow, szczegolnie ze Panstwo wogole nie szuka ostatnio oszczednosc a wrecz przeciwnie... JESTEM JAK NAJABRDZIEJ ZA !!! Ale nie dowierzam naszym mozlwiosciom ot co !OK
Administrator Artix Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Administrator Opublikowano 18 Kwietnia 2007 2 lata tak sama budowa natomiast okolo 8 lat od pomyslu itd bo 6 lat trwa cala procedura administracyjna pozwolenia, wykupy gruntow, dokumentacja. Sam projekt akutostrady takiej z 50 km to jakies 300 kg papierow bo na kartki to tego nikt nie liczy OK minister transportu przebil date i powiedzial ze do granicy bedzie do konca 2011 ehh ja bym zaszalal i powiedzial ze juz za rok a co !OK Trzymam oczywiscie kciuki zeby sie udalo, w koncu mamy w 5 lat wybudowac 960 km autostrad i wydac na to 30 miliardow zlotych czyli zdziebko wiecej niz wydala Portugalia
drogowiec Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Opublikowano 18 Kwietnia 2007 tylko żeby?my nie zmarnowali takiej szansy. I za to się dzi? napiję. Kibicem nie jestem. Stadiony mam wobec tego w "głębokim poważaniu", ale na drogi to czekam, jak na Boskie Zmiłowanie. Poza tym uważam, że tę szansę należy wykorzystać, bo drugiej może nie być, jak co? tu nie wypali. Pozdrówka
Kacza Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Jestem tego zdania co Artix ... z niczym nie zdarz? ... nie ma szans jak to sie mowi ... " Polak potrafi .... zmarnowac szanse " Mi to obojetne mogli nie wygrac ... i tak bedzie to samo Pozdroo Kacza !czary
Sympatycy szorstki Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Autor Sympatycy Opublikowano 18 Kwietnia 2007 2 lata tak sama budowa natomiast okolo 8 lat od pomyslu itd bo 6 lat trwa cala procedura administracyjna pozwolenia, wykupy gruntow, dokumentacja. Sam projekt akutostrady takiej z 50 km to jakies 300 kg papierow bo na kartki to tego nikt nie liczy OK minister transportu przebil date i powiedzial ze do granicy bedzie do konca 2011 ehh ja bym zaszalal i powiedzial ze juz za rok a co Trzymam oczywiscie kciuki zeby sie udalo, w koncu mamy w 5 lat wybudowac 960 km autostrad i wydac na to 30 miliardow zlotych czyli zdziebko wiecej niz wydala Portugalia Art, nie chce mi się polemizować, ale nie bierzesz pod uwagę, że z UE przez te 5 lat "dostaniemy" ok. 37 mld ojro na infrastrukturę. Do tego pieni?dze z UEFA, prywatni sponsorzy (np. hotele, restauracje - Ravenka ) no i w końcu pieni?dze z naszego budżetu. Dlaczego z góry zakładacie że się nie uda ??? !czary Kieruję te słowa także do ERMI-ego bo napisał, że wszystko ma udĽwign?ć wył?cznie nasz budżet(pisał "gospodarka"). Dlaczego Portugalii się udało, Grecji się udało a nam się nie uda ? CHyba przez wrodzone malkontenctwo i "zło?liwo?ć" w stylu: "obraziłem się na babcię, w zwi?zku z czym idę sobie odmrozić uszy..." pzdr BTW: Mimo tylu negatywnych os?dów naszych szans, ja jestem dobrej my?li i wierzę że się uda BTW2: Drogowiec, mam podobne plany na dzi? wieczór, razem z podobnymi mi "oszołomami" z okolicy
ERMI Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Opublikowano 18 Kwietnia 2007 po pierwsze ERMI widzisz szorstki po mimo wszystko jest to jaka? szansa z której suma sumarum się cieszę chociaż pewnie na żadnym meczyku nie bendę bo kibic ze mnie taki że nie wiem na czym spalony polega. Ale zbyt długo żyję i zdarza mi się przypadkiem obejrzeć wiadomo?ci (bo telewizor wyrzuciłem parę lat temu z domu) żeby wierzyć w zryw narodowy jak za Gierka bo tego by nam trzeba było, aby wybudować infrastrukturę dorastaj?c? do zapotrzebowania. No obym się mylił. Widzisz szorstki pieni?dze z Uni leż? i czekaja na wykorzystanie. Skoro jest tak ?wietlanie to dla czego nie wykorzystujemy jako kraj 100% tylko niecał? połowę. I własnie ta moja wiara w urzędasów trzyma mnie twardo na ziemi z my?leniem o huraoptymiĽnie proszę Cie żeby? nie nazywał "niektórych" flustratem bo jest to flustruj?ce. A co do ?wiatopogl?dów - to niektórzy maj? ten kraj w pewnej czę?ci ciala bo wol? kasę z emerytury dostać z innego europejskiego kraju - w ktorym obywatel jest w miarę szanowany a nie karany za to że jest. Jak zmieni się mentalno?ć to może i polaczkowy szowinizm i xenofobia będ? mniej znaczyły. Na razie nie widzę takich zmian. Czyli flustraci to około 30mln polaków którzy mieli do?ć. NIeĽle Pożyjemy zobaczymy. Cieszę się natomiast z faktu Ukraińskiego bo może w końcu co? z granicami i wspołprac? zacznie się dziać pozytywnego.
Sympatycy szorstki Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Autor Sympatycy Opublikowano 18 Kwietnia 2007 po pierwsze ERMIwidzisz szorstki po mimo wszystko jest to jaka? szansa z której suma sumarum się cieszę chociaż pewnie na żadnym meczyku nie bendę bo kibic ze mnie taki że nie wiem na czym spalony polega. Ale zbyt długo żyję i zdarza mi się przypadkiem obejrzeć wiadomo?ci (bo telewizor wyrzuciłem parę lat temu z domu) żeby wierzyć w zryw narodowy jak za Gierka bo tego by nam trzeba było, aby wybudować infrastrukturę dorastaj?c? do zapotrzebowania. proszę Cie żeby? nie nazywał "niektórych" flustratem bo jest to flustruj?ce. A co do ?wiatopogl?dów - to niektórzy maj? ten kraj w pewnej czę?ci ciala bo wol? kasę z emerytury dostać z innego europejskiego kraju - w ktorym obywatel jest w miarę szanowany a nie karany za to że jest. Jak zmieni się mentalno?ć to może i polaczkowy szowinizm i xenofobia będ? mniej znaczyły. Na razie nie widzę takich zmian. Pożyjemy zobaczymy. Cieszę się natomiast z faktu Ukraińskiego bo może w końcu co? z granicami i wspołprac? zacznie się dziać pozytywnego. Po pierwsze ERMI, nie ja napisałem o tobie ERNI... Po drugie, żyję chyba nawet dłużej od Ciebie na tym ?wiecie, a wiedzę czerpię z różnych (naprawdę) Ľródeł a nie jednej strony (jaka by nie była (moherowa czy libertyńska). Więc może moje podej?cie wynika z innych do?wiadczeń. Po trzecie, nie napisałem o niektórych że s? "fLustratami" jeno fRustratami i nie wiem czy faktycznie jest to dla onych "niektórych" fLustruj?ce... Pisałem w poprzednich postach, że jeste?my krajem o znacznie większym potencjale niż Portugalia czy Grecja, które dały radę. Nie wiem czy pamiętasz ten "zryw za gierka" bo ja pamiętam doskonale. To co obecnie robi jedna maszyna drogowa, wówczas wykonywały tysi?ce operatorów koparek ręcznych w niedziele czynu partyjnego. A propaganda głosiła ze jeste?my czwart? potęg? ?wiatow? (zapominali tylko dodać że w wydobyciu węgla na jednego mieszkańca - ale co tam). Nie rozumiem więc sk?d Twój pomysł o "zrywie narodowym". Teraz rz?dzi kasa i technologia a nie ideologia. Zostanę więc przy swoim, że ten pesymizm w wypowiedziach wcale nie wynika z "dobrego poinformowania" tylko z różnych fobii, także stereotypowych dla nas. !czary Na koniec, nie będę już strzępił języka, bo widzę, że spolaryzowali?my się dokładnie jak w Parlamencie i nie widzę dalszego sensu przekonywać ludzi niepodzielaj?cych mojego optymizmu. No chyba, że co? się jeszcze zdarzy co ożywi tę dyskusję... z optymizmem pozdrawiam BTW: Aaaa, jak się kto? poczuł dotknięty tym "frustratem" to szczerze przepraszam bo nie kierowałem tego tekstu ad persona.
Gość denver27 Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Opublikowano 18 Kwietnia 2007 ciekawe jaki punkt widzenia na te sprawe ma uzytkownik Dragon ???Dragonie hop hoooop !czary
Gość SzCzApA™ Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Opublikowano 18 Kwietnia 2007 kolejna szansa na zbłaĽnienie się przed cał? europ? !czary hehe u nas na stadionach otwiera się bazary no nie wszędzie ale mamy już jarmark europa i więcej nam nie potrzeba
Gość shrek Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Opublikowano 18 Kwietnia 2007 kolejna szansa na zbłaĽnienie się przed cał? europ? !czary hehe u nas na stadionach otwiera się bazary no nie wszędzie ale mamy już jarmark europa i więcej nam nie potrzeba Czy błazeństwo nie wiem, czas pokaże b?dzmy pozytywnej my?li a z freszt? olak potrafi
PaPaYoS Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Opublikowano 18 Kwietnia 2007 hmm ja tam się ciesze nareszcie POLSKA dorówna innym kraj? , huraaa będziemy mieć stadiony ciekawe kto to pobuduje skoro cała masa fachowców wyjechała za granice pracować obawiam sie ze będzie brakowało siły roboczej bo kasa sie znajdzie !czary
ultras Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Opublikowano 18 Kwietnia 2007 ...Rozumiem, że mamy obywatelski obowi?zek, gorliwie nienawidzić pis i kaczki... BRACIE!! !czary Co z tym miały wspólnego kaczki? To tak jak jaki? tam Mieler czy jako? tak wprowadził nas do ewropy w katorej historycznie od zawsze po ?rodku rozpałożeni byli?my. Ech sukces ma wielu ojców... Zawdzieczamy toż to jedynie skorumpowanym działaczom z zawieszanej i odwieszanej organizacji przestępczej. pozdro! ultras
Sympatycy Worlan Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Sympatycy Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Ja jestem optymista. Uda sie i juz. Bardzo sie ciesze Artix bedzie mial pewnie wiecej roboty ale da rade...Ale bedzie sie dzialo !czary A my zorganizujemy taxi-skuter za duza oplata, szybki dowoz do stadionu z flaga kibica plecaka Oczywiscie to zart
Sympatycy szorstki Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Autor Sympatycy Opublikowano 18 Kwietnia 2007 ...Rozumiem, że mamy obywatelski obowi?zek, gorliwie nienawidzić pis i kaczki... BRACIE!! Co z tym miały wspólnego kaczki? To tak jak jaki? tam Mieler czy jako? tak wprowadził nas do ewropy w katorej historycznie od zawsze po ?rodku rozpałożeni byli?my. Ech sukces ma wielu ojców... Zawdzieczamy toż to jedynie skorumpowanym działaczom z zawieszanej i odwieszanej organizacji przestępczej. pozdro! ultras Dzięki Ultras ! !czary A maskotk? niechaj będzie ?liczny kaczorek (małżonka mi to przed chwil? zapodała ), choć to może niezrozumieć Lud Ukraiński (przymiotnik piszę z dużej bo nie chcę nikogo urazić ) W pewnym sensie głosem rozs?dku jeste?, choć nie jestem pewien czy wypada o genezach pamiętać w tak pięknej chwili...Może nasz i Ukraiński prezydent co? tam wiedzieli (w?tpię) ale byli jedynymi prezydentami na tym spektaklu (w dobrym tego słowa znaczeniu), reszta To olała... "Żal tej pięknej Ukrainy" co do eurokołchozu doszusuje Ale co tam... pzdr i respect BTW: abz22 - czasami sprawy układaj? się CZASOWO przewrotnie. PaPaYoS, mniemam, ze znasz mechanizmy gospodarki rynkowej. Jak "kasa się znajdzie" to my?lę, że i "fachowcy co wyjechali" się szybciutko znajd? za godziwe pieni?dze. chyba że tefauen poda, że goowniane pieni?dze płac? i nie wróc?...
ultras Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Ja jestem optymista. Uda sie i juz. Bardzo sie ciesze Artix bedzie mial pewnie wiecej roboty ale da rade...Ale bedzie sie dzialo !czary A my zorganizujemy taxi-skuter za duza oplata, szybki dowoz do stadionu z flaga kibica plecaka Oczywiscie to zart co tam żart... wszyscy dzi? orgazmistycznie dowodz? ile to zyskamy na tej imprezie - ja się pytam - kto zyska, cementownie, a może dostaniemy pracę bez perespektyw polegaj?c? na zalewaniu betongiem jakiego? stadionu czy asfaltowaniu ulicy która skończy się wraz z pocz?tkiem imprezy? A może mamy hotel czy mał? linię lotnicz? i będziemy go?cić zachodnich bogatych klientów? Ja się pytam co mi z tego radosnego organizowania przyjdzie? Miasto będzie jeszcze bardziej nie przejezdne, ceny poszybuj? z już mało dostępnego poziomu na wiele wyższy... aby zje?ć co? na mie?cie będzie trzeba się zapisać na 3 tygodnie wcze?niej abo stać trzy dni w kolejce w McKłapie! no może choć z kibolami brytyjskimi będzie się można potłuc na miejscu a nie jechać na ichgni? t? porypan? wyspę gdzie nawet jeĽdzić nie potrafi? po rondzie w normaln? stronę a kupno zwykłej herbaty jest traktowane za obrazę majestatu jej kroolefskiej mo?ci bo nie rozwodziłęm się nad jej walorami i aromatem oraz doskonałym bukietem i klarowno?ci? - tak s? pozytywy tej imprezy - no i jest możliwo?ć pogadania z s?siadami o akcji Wisła pozdro! ultrapesymista
Gość SzCzApA™ Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Opublikowano 18 Kwietnia 2007 cóż za optymizm popatrzyłem na onecie s? wizualizacje stadionów całkiem nieĽle się zapowiada ale stadiony to jeszcze nic a cała reszta????? powiem tak je?li się mylę i nie zbłaĽnimy się na całej lini to odszczekam to co napisałem na ten temat PRZYSIĘGAM PUBLICZNIE !czary
Sympatycy szorstki Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Autor Sympatycy Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Cały czas uważam, że malkontenctwo i narzekanie to nasza największa przywara. No chyba, że przy innej opcji politycznej "malkontenci przyklaskiwaliby" !czary
Gość Dragon Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Opublikowano 18 Kwietnia 2007 ciekawe jaki punkt widzenia na te sprawe ma uzytkownik Dragon ???Dragonie hop hoooop Strzałka. Użytkownik Dragon ma następuj?cy punkt widzenia. Cieszę się, że wygrali?my 2012 rok... Cieszę się, że maj? powstać stadiony, autostrady, cieszę się, że wzrost ekonomiczny ma być znacznie wyższy... Martwi mnie jednak kto to wszystko zrobi bo Polacy przecież emigruj?... Maszyny maszynami ale kto? je musi prowadzić, załadować... Nie mniej jednak jestem dobrej my?li... Edit trochę póĽniej: Taki mały OT różnica jednej cyferki... a dotyczy to kiedy doł?czyłem ja a kiedy Szorstki... Dragon 25-05-2006 Szorstki 24-04-2005
Gość SzCzApA™ Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Edit trochę póĽniej: Taki mały OT różnica jednej cyferki... a dotyczy to kiedy doł?czyłem ja a kiedy Szorstki... Dragon 25-05-2006 Szorstki 24-04-2005 hehehehe no nieĽle
ERMI Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Opublikowano 19 Kwietnia 2007 widziałem na onecie fajny komentarz. kto? wyliczył że zostało nam około 1800 dni i 3300km drożni do zrobienia. wychodzi po okolo 2km drogi budowy na dzień hehehehe no commentare. ale z tej integracji z ukrain? to się cieszę naprawdę. opcje polityczne zmieniaja się co 4lata nie koniecznie na lepsze ale na inne na pewno.
Sympatycy szorstki Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Autor Sympatycy Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Komentarze z Onetu... Na ten projekt, przewidywanych jest wybudowanie ok. 700 km autostrad i modernizacja 1500 km dróg. Polecam artykuł Rafała Steca: Głos rozs?dku po?ród biadolenia "opcje polityczne zmieniaja się co 4lata nie koniecznie na lepsze ale na inne na pewno." - dobre, naprawdę dobre pzdr
jagroski Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Mnie to akurat kompletnie wisi, bo czy to normalne aby 23 dorosłych facetów ganiało po trawniku za nadmuchanym balonem obszytym skór?? Poważnie natomiast, to czy od tego narodkowi bedzie lepiej? Czy stopa zyciowa ludu pracujacego miast i wsi się podniesie? Czy przybedzie równych dróg i autostrad? Czy itd itp, mozna tak długo i tylko naiwny uwierzy, że co? się zmieni. Podobno w budżecie brakuje kasy na wszystko, np. na socjal dla ubogich, a TW/OZI Beata lekka rek? wywala JEDEN MILIARD, bo go znalazła pod szaf?, lub pod biurkiem. Taki huraoptymizm co to i szabelka i to MY osi?gnęlismy z tym okropnym "łobuzem", a teraz cudotwórc? Listkiewiczem zajeżdża takim kabotynizmem i zakłamaniem, jakby to teraz były wybory. Mamy znowu igrzyska dla gawiedzi czyt. temat zastepczy, zamiast rzeczywistej pracy faszystowsko-PISowsko-kryminalistycznej koalicji nad gospodarka i rozwojem tego biednego kraiku. Zmowu ręce i majtki opadaja.
Rekomendowane odpowiedzi