Mr.T Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Opublikowano 11 Kwietnia 2007 a ja w kufrze mam jedzenie do pracy i ocieplacze na kolana
Gość Kamil Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Co wozimy? Hmm, niech pomy?lę. Wiem!... ta?mę klej?c?... ta?ma jest dobra na wszystko
kfcent Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Opublikowano 11 Kwietnia 2007 kropelka jest najlepsza! zwłaszcza na połamane plastiki
Gość Kamil Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Opublikowano 11 Kwietnia 2007 No dobra, pochichrali?my się a teraz proponuję usun?ć temat albo wykasować cenne rzeczy ze swoich list... wła?nie podali?my swoisty "transfer list" dla złych ludzi i tylko czekać kiedy dobior? się do maszych sprzętów. Przypominam że forum jest ogólno dostępne. Oczywi?cie mogę być lekko przewrażliwiony i sie nieznać.
Administrator Artix Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Administrator Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Przeciez nikt cennych rzeczy nie zostawia ani w skuterze ani w samochodzie. Co mi mozna by zwinac z kufra, szalik, rekawiczki, czapke No ja bym sie ewentualnie skusil na wode truskawkowa
Pavulon Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Na codzien komplecik kluczy blokada szmata do wytarcia kanapy bezpieczniki Od swieta wudziunia piwko wegiel drzewny kapcie
Gość Cobesh Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Przeciez nikt cennych rzeczy nie zostawia ani w skuterze ani w samochodzie. Co mi mozna by zwinac z kufra, szalik, rekawiczki, czapke No ja bym sie ewentualnie skusil na wode truskawkowa A może komu? brakuje bezpieczników lub żarówek?
ERMI Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Opublikowano 13 Kwietnia 2007 z tego co pamiętam, co zawsze woziłem linkę i disklocka zapasow? kominiarkę foliowe rękawiczki takie ze stacji paliw szmatkę i płyn do czyszczenia szyby i kasku pasek napędowy ?wiecę olej 1litr. kawałek 1m drutu. i szar? wzmocnion? mocno trzymaj?c? ta?mę komplet kluczy który stanowi wyposarzenie sqtera w trasy zabierłem jeszcze ubranie p-deszczowe zapasowe rękawiczki i scyzoryk multitoola a nieżadko drugi kask co mi kiedykolwiek zabrakło - kluczy ampulowych 1 raz jak rozerwało mi żarówkę - której wozić nie ma sensu bo dostpne s? na każdej stacyjce paliw. A że Kris woził w swoim helku pół warsztatu to skorzystałem z pomocy. EDIT: hehehe Geni masz racje - w helku jest 1 żarówka pewnie bym też woził ale w ypce masz 2 więc zawsze jest alternatywa. (chociaż mnie przepaliły się wła?nie 2 w odstępie 2godzin i też w okolicach Augustowa !TAZ
Gość deleted1 Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Witam! Mnie pod siedzeniem poza torebk? nic sie nie mie?ci... -No mam jeszcze kiełbase zeby przypi?ć Kotleta -krem nawilżaj?cy i jaki? błyszczyk do ust -czapeczkę Yamahy od Pablosa -gumkę do włosów jak już zdejmę kask -jakie? cukierki by się znalazły pewnie -klucze bo je tam tata wsadził -no i oczywi?cie dodatkowe spodnie i polar bo zawsze mi zimno. Najwięcej fajnych rzeczy mam poupychane w kurtce i torebce !OK Pozdrawiam
Geni Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zarówki nie ma sensu wozić, jak się turla wył?cznie w rejonach zurbanizowanych. Ja nie polecam przygody pt. 20km noc?, droga prowadz?ca z bagien biebrzańskich, do najbliższych zabudowań z 10km, do najbliższej stacji 20km, samochód spotkałem w trasie - sztuk 1. Noc taka, że nie widać końca własnej ręki. Nie miałbym żarówy, to chyba turlałbym się na postojowych 5km/h, a tak 10min zabawy i jedziemy dalej.
Gość CHOOPER Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Z tych podstawowych, które raczej sie nie zmieniaj?: -Pompka -Zestaw kluczy -|wieca -Szmatka -Mapa -Ładowarka do telefonu -Zapasowa żarówka przednio
tomekmajesty Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Opublikowano 16 Kwietnia 2007 mam mały bagażnik, więc tylko: - fabryczny kpl kluczy - lina oxford - kominiarka - rękawice - kask
eMKa Opublikowano 22 Maja 2007 Opublikowano 22 Maja 2007 Fabryczny komplet kluczy (producent przemy?lnie schował pod wykładzink?, wulkanizatora w spray'u kanisterek 5l. (pusty na wszelki wypadek) u włochów kupiłem taki nie zajmuj?cy miejsca z folii specjalnej, podpinki do kurtki, rękawiczki (zimowe albo letnie - zależy co na rękach), 0,25 H2O mineralki, "cudowne" ?ciereczki nie !walkm zostawiaj?ce smug, dwie szmatki, ostatnio pompkę bo mi nie wiem czemu powietrze uszło czę?ciowo, do niedawna kable rozruchowe (oj miałem problemy z pr?dem), kamizelkę expolicyjn? je?li akurat jej nie założyłem na grzbiet. To raczej tyle na co dzień.
Shinji Opublikowano 22 Maja 2007 Opublikowano 22 Maja 2007 W moim pojemnym schowku woze: - pokrowiec na kask Airoha, - recznik - jak skuteter stoi na deszczu, to wole usiasc na sucha kanape !walkm - U-lock - trzeba zabezpieczyc swoj sprzet, - kominiarka - przydaje sie w zimne poranki
dr.big Opublikowano 23 Maja 2007 Opublikowano 23 Maja 2007 Zawsze: Klucze dodane do skutera w zestawie. Szmatka bawelniana x2. Apteczka motocyklowa. Zestaw do latania kola. Pompka na CO2. Jesli mam na glowie kask, to jest tez pokrowiec !walkm . Dodatkowo na dluzsze trasy: Przeciwdeszczowka oraz przeciwdeszczowe buty i rekawice. Drugie, cieplejsze rekawice. Aparat . ... ... To chyba wszystko...
dr.big Opublikowano 23 Listopada 2011 Opublikowano 23 Listopada 2011 Dawno nic nie było pisane . PS. Przy jazdach w mieście nie wożę zazwyczaj nic z tych rzeczy....
Maciej_f Opublikowano 23 Listopada 2011 Opublikowano 23 Listopada 2011 Ja wożę apteczkę to podstawa nigdy nie wiadomo kiedy może się przydać (oby nie). Niezbędnik kombinerki z śrubokrętem, nożem itp. I najważniejsze olej na ewentualna dolewkę. Kask dla pasażera oraz rękawiczki + kamizelka Drugie rękawiczki dla mnie. Blokada szmatka. Jakaś reklamówka tak na wszelki wypadek jakieś zakupy. Czasami kombinezon przeciw deszczowy. Pokrowiec na Burka I plecak z kanapkami do pracy. Z pozostałych postów to widzę że brakuje mi Alka-prim i zestawu naprawczego koła. Czy koś musiał użyć takiego zestawu naprawczego do koła? Czy się to sprawdza? Pytam bo nigdy nie miałem do czynienia z tym w Aucie na zapasowe koło.
Biolog Opublikowano 23 Listopada 2011 Opublikowano 23 Listopada 2011 U mnie: zestaw fabryczny kluczy pompka mapa blokada okresowo-druga para rękawic
Gość miki Opublikowano 23 Listopada 2011 Opublikowano 23 Listopada 2011 Wprawdzie nie w bagazniku ale pod siedzeniem... Mala torebke plus zestaw kluczy, nic wiecej sie nie zmiesci
Klubowicze krzytro Opublikowano 24 Listopada 2011 Klubowicze Opublikowano 24 Listopada 2011 Ja wożę w bagażniku zazwyczaj-dwie głowice,czasami tarcze hamulcower ze dwa kpl. A tak poważnie-apteczkę -książkę gwarancyjną -dokumenty pojazdu -nażędzia fabryczne
Sympatycy szorstki Opublikowano 24 Listopada 2011 Sympatycy Opublikowano 24 Listopada 2011 Portfel, komórki i klucze od mieszkania. !OKK Generalnie wszystko co mam w kieszeniach. Robię tak, gdyż trzymanie tego "po kieszeniach", w razie czego, skutkuje znacznie większymi obrażeniami. Oczywiście jak dojadę do miejsca postoju, cenne rzeczy przekładam w bezpieczniejsze miejsce, przy ciele... Poza tym, oczywiście standardowe rzeczy takie jak disclock, przeciwdeszczowy kon..., drugie rękawiczki, pokrowiec i śróbokręt krzyżowy (Piaggio). pzdr
stefanekmac Opublikowano 25 Listopada 2011 Opublikowano 25 Listopada 2011 Kabel z wtyczką do ładowania skuta,spodnie p/deszczowe,pas nerkowy.Jak dalej to zestaw naprawczy koła.
Klubowicze Jack Opublikowano 25 Listopada 2011 Klubowicze Opublikowano 25 Listopada 2011 Paczkę fajek, zero siedem, kanapkę, dwa śledzie... !w00t Żartuję. Zero siedem pod kanapą za bardzo się grzeje... A poważnie, z rzeczy chyba jeszcze nie wymienianych, to małą "psiukaną" buteleczkę z płynem czyszczącym do szyby. Buteleczka nie oryginalna, tylko taka malutka po płynie przeciw komarom.
mecenas Opublikowano 28 Listopada 2011 Opublikowano 28 Listopada 2011 blokada na tarczę, kawałek sznurka i jedna skarpetka
Rekomendowane odpowiedzi