kmodzele Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Co się znajduje w Waszych bagażnikach maksiskuterowych? O sprawy intymne się nie pytam Domyślam się, że w czasie parkowania - kask i rękawice. Ale co praktyka nakazuje mieć ze sobą jeszcze? - latarka? jakieś klucze? kombinerki? Scyzor? Jeśli pojazd jest zadbany, to chyba napraw w trasie nie wymaga. A jak wymaga, to chyba i tak kilkoma kluczami można gucio zrobić? - mapa / plan okolicy, po której się poruszam? To chyba jasne. - Może płaszcz przeciwdeszczowy? A jeśli tak to jaki (chyba, że to jest poruszone w dziale z ciuchami) - może buty na zmianę (w wątku ubraniowym poruszyłem ten temacik) - kondom przeciwdeszczowy (co to w ogóle jest, bo czytałem tu w forum, ale nie czaję - to pokrowiec na siodło, pokrowiec na motor, płaszcz, osłona na nogi??) - może okulary zapasowe / p-słoneczne? W aucie wiem co wożę - kable rozruchowe (by innych ratować), linkę do holowania (jw), kanisterek z paliwem (w skuterze raczej odpada, choć może to niegłupi pomysł, by wozić pół litra benzyny), klucz do kół i podnośnik i zapas - to też w przypadku skuterów bez sensu. Moja wiedza puszkarza niewiele pomaga. Edytowane po 4 latach: - wożę kable rozruchowe (specjalnie zrobiłem nieduże do motocykla), kombinerki, scyzoryk wielofunkcyjny, latarkę, zapasowe rękawiczki i pajączka i opaski zaciskowe. W zasadzie nigdy nei uzywam tych rzeczy, ale wożę :-)
Misiek_500V Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Opublikowano 6 Kwietnia 2007 skuter: disc lock, linka do przypiecia bzyka, szmatka, klucz 13 (jakby mi sie lusterko odkrecilo, co mi sie chyba 3 razy zdarzylo) i to chyba tyle. w plecaku, ktory czesto mam przy sobie mam multi toola ze srubokretem z wymiennymi koncowkami, a jak plecak to i w srodku apteczke samochod: poniewaz mam auto od paru (2 dni?? ) to narazie mam kable rozruchowe kanistrem z "ostateczna rezerwa" skrzyneczke z kluczami, zapas, trojkat, apteczke... co jeszcze tam sie znajdzie to pokaze przyszlosc
rudy_56 Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Klucze tylko te co było na wyposażeniu seryjnym - nigdy nie użyte i oby tak zostało, aparat cyfrowy, kask dla pasażerki, troche papierków(dokumentów) czasami laptop i kilka telefonów.
Siodel Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Opublikowano 6 Kwietnia 2007 A to zależy, kiedy Jak jeżdżę po mie?cie to w bagażnikach nam powietrze i to nawet dużo, a poważnie to płyn do mycia szyb w sqcie i kasku, ręcznik, komplet kluczy fabryczny, jaki? polar na przebranie ( czasem)....jednym słowem NIC. Jak na wyjazd to za dużo by pisać, ale dojdzie olej na bank
Administrator Artix Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Administrator Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Oj mase gratow woze. W jezdzie codziennej mam gigantyczny kufer, potrafie wozic w nim czapke, szalik, ze 2 kominiarki, zapasowe buty, notbooka, garnitur, ze 2-3 krawaty, klucze torks bo to jedyne klucze jakimi mozna rozkrecic C1, kable rozruchowe - raz sie przydaly, prawda Dacja Torksy jak na razie uzywalem do rozkrecania Silvera. Kilka akumulatorkow do mp3 bo lubie sluchac muzyki w czasie jazdy poltoralitrowa butelke wody truskawkowej, wracajac z pracy kiedy wpadne na male zakupy dorzucam tam jeszcze zgrzewke lub 2 piw, inne produkty potrzebne do kolacji np Ostatnio robilem przeglad kufra i wyjalem z niego recznik, kapielowki, czepek plywacki !tut i mase gazet i innych smieci. No oczywiscie woze tez disc locka, lancuch do przypinania skutera, kondoma (czyli jednoczesciowy kombinezon przeciwdeszczowy), nakolanniki (ocieplacze na kolana). To chyba tyle co woze z podrecznych rzeczy. Oczywiscie pomijam to co mam zapakowane na jakis weekendowy wyjazd czy wakacyjny. Z najbardziej oryginalnych rzeczy jakie wiozlem na weekendowy wyjazd to byla Farelka
Klubowicze kolce_de Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Klubowicze Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Hej ho ! Ja mam bagaznik duuuzyyyy !tut - sciereczki cud - komplet na deszcz (kurtka i spodnie) - gabka - tysiac piecset rachunkow ktore przynosze w zebach z zakupow i z ulga puszczam - kask - kanister zapasowy - 2 litry - czyscilk do plastkow - czyscik do plastikow 2 - klucze firmowe - klucze moje wlasne - plecak -sorry - nie maluje sie ale gdzies musze trzymac kapcie - zapalniczka - paczka fajek na czarna godzine - piwo na rozpacz - starsza pani ma skleroze - mapy oczywiscie woze - co sie da i po czym jezdze To chyba na tyle - nie wiem - jutro zajrze to Wam w razie co powiem dokladnie Pozdrowionka P.S Artixusiu jak masz zone/dziewczyne to niech wybaczy Chetnie Ci tam posprzatam, bo musze znalezc miejsce na schowanie moich dwoch tyskich
Gość PCX Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Czyli wożę w sumie niewiele: 2 mapy ... Jaworzna i |l?ska 1 ?ciereczka która robi za wy?ciółkę w schowku 1 apteczka I tyle ... okoliczno?ciowo dochodzi masa rzeczy ale na co dzień tylko to
jagroski Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Torebkę, a w niej: klucze od domu i garażu szczotkę do włosów chusteczki higieniczne długopis i kredkę do brwi notes kelendarzyk puderniczkę zestaw do manicure szminkę i duuuuużo różnistych drobiazgów O CHOLERA, to torebka MOJEJ żony , bym wyszedł na geja. Poważnie to, na codzień wożę: fabryczny zestaw kluczy, spodnie p.deszczowe, czasem okulary p.słoneczne. Dalej gdy jadę to wedle potrzeb. !tut
Gość MICHAŁ CHEMIK Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Z najbardziej oryginalnych rzeczy jakie wiozlem na weekendowy wyjazd to byla Farelka A ze mnie znajomi się ?miali(też kiedy? brałem)!OKK
kfcent Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Opublikowano 7 Kwietnia 2007 zestaw naprawczy do flaczka ( ta pianka w spraju w razie złapania gumy),klucze fabryczne...aparat ,druga para rękawiczek,okularki,instrukcja skutera...i to chyba finito - reszta jak jest potrzebna a kto bierze zapas paliwa do skutera? dla mnie to strata miejsca... !OKK
rafałek Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Opublikowano 7 Kwietnia 2007 - kiełbasa - dętka w spraju - klucze fabryczne - cerata przeciwdeszczowa To na codzień A jak jadę gdzie? dalej to jeszcze - aparat fotograficzny - atlas A jak jadę na zlot z Gosi? to... pojemno?ć serwera burgmanii jest za mała, żeby to wszysto wymienić... !OKK
Sympatycy spinka Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Sympatycy Opublikowano 7 Kwietnia 2007 A jak jadę na zlot z Gosi? to... pojemno?ć serwera burgmanii jest za mała, żeby to wszysto wymienić... bez przesady przecież my kobiety zawsze zabieramy...mał?...kosmetyczkę ja dopiero kompletuję "niezbędnik" więc chętnie poczytam co inni maj? w bagażniku i schowkach !OKK - olej ,lejek i szmatkę już zabieram - blokadę też - przeciwdeszczówkę - apteczkę pewnie stan będzie sie zwiększał
Gość Dylus Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Więc u mnie znajduje się: - Apteczka, a w niej wiele przydatno?ci, - zestaw narzędziowy z najbardziej potrzebnymi kluczani, nożykiem i szkotk?, - disc-loc - 3 mapy: 1) Cała Polska, 2) |l?sk, 3) GOP Jeszcze w swoim czasie miałem siatkę bagażow?, ale gdzie? j? zgubiłem !OKK Te rzeczy wożę od pocz?tku zawsze, a jak jadę gdzie? dalej to dorzucam inne drobiazgi W każdym b?dĽ razie - nigdy nie wożę pustego schowka.
Klubowicze Profesor Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Klubowicze Opublikowano 7 Kwietnia 2007 jazda po mie?cie - klucze - zestaw fabryczny. czasem zapas - kask i reszta to powietrze!!!!!!! Pozdrówko
Geni Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Opublikowano 7 Kwietnia 2007 A różnie - np. zdarzyły się dwa mrożone kurczaki !OKK . A na stałe - zapasowe rękawiczki, żarówa H4, multitool, ta?ma izolacyjna, kilka opasek montażowych, zapięcie do skutera. Jak w pod?żam w plener, to obowi?zkowo aparat cyfrowy lub kamera.
Gość PCX Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Przepraszam za OT ... ale Dylu? ... twoj? siatkę bagażow? mam ja Zarobiłem j? po zakończeniu sezonu ... nawet pisałem o tym na naszym forum ale nikt się nie zgłaszał ... a teraz wiem czyja to była zguba Tak więc do odbioru przy najbliższej okazji !OKK
Gość Dragon Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Opublikowano 7 Kwietnia 2007 -dwie pary rękawic "miejskie I zamiejskie" -kurtka, spodnie, ochraniacze na rękawice i buty a wszystko przeciwdeszczowe -ciepła bluza -apteczka -ładowarka do telefonu -kominiarka -od pn do pt laptop -fabryczne narzędzia -gwarancja -road assistance To chyba tyle...
drogowiec Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Nikt nie wozi AlkaPrim??????? Pozdrówka
brzoza Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Co? w puszce - nie zawsze piwo . I obowi?zkowo ?ciereczka do wyczyszczenia szybki kasku
Klubowicze Karolina Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Klubowicze Opublikowano 7 Kwietnia 2007 U mnie jest: - plan Wrocławia - listy przewozowe - ?cierka - zestaw narzędzi - pas nerkowy - husteczki higieniczne - kask dla pasażera - rękawiczki dla pasażera - ocieplacze na kolana dla pasażera - okulary przeciwsłoneczne - woda mineralna 0,5l I to tyle co jeĽdzi ze mn? na stałe.
Gość Dragon Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Opublikowano 7 Kwietnia 2007 do tego Dragon napisano 7-04-2007, 12:22 -dwie pary rękawic "miejskie I zamiejskie" -kurtka, spodnie, ochraniacze na rękawice i buty a wszystko przeciwdeszczowe -ciepła bluza -apteczka -ładowarka do telefonu -kominiarka -od pn do pt laptop -fabryczne narzędzia -gwarancja -road assistance To chyba tyle... jeszcze AlkaPrim
adams Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Ja kanisterek mam w miejscu garażowania i dolewam przed wyjazdem gdy w baku mało już jest zupy oktanowej. Mapy s? mi potrzebne gdy jadę bocznymi drogami bo główne się pamięta, a ponadto s? oznakowane. Stale wożę żarówki zapasowe i ?rubokręt krzyżakowy, gdyby żarówka się spaliła. Czasami zabieram gps-a, ale nie tego drogowego, tylko taki zwykły, jak chcę jaki? punkt zmierzyć albo ewentualnie dotrzeć w nietypowe miejsce. Ostatnio kupiłem kamizelkę odblaskow?, a dokupić muszę bezpieczniki. A jak jadę na wakacje to zabieram jeszcze komputer i kota.
Klubowicze Karolina Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Klubowicze Opublikowano 8 Kwietnia 2007 A jak jadę na wakacje to zabieram jeszcze komputer i kota. I jak twój kot znosi podróż skuterem na wakacje?
adams Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Normalnie. Leży na ciuchach w skrzynce dla kota. Czasami się zatrzymuję na mały spacerek.
Gość PCX Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Wrzuć jakie? fotki bo jestem ciekawy ... ja bym sier?ciucha upchał w schowek pod kierownic?
Rekomendowane odpowiedzi