Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Honda X-ADV 750 - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

• Klubowicze
Opublikowano

Na asfalcie nie ma bata... Musi być trochę hałasu z taką kostką... Przejście na winklach też musi być być ciekawym doznaniem ?

• Klubowicze
Opublikowano

Opona kozak z wyglądu,  Ronin jak kupisz to się pochwal 

Opublikowano

Założę je dopiero w lipcu a testował będę w drugiej połowie sierpnia.

• Klubowicze
Opublikowano

No to pewnie kupimy w jednym czasie ..Zdradzisz gdzie ten 1000km szutrami zrobisz ???

Opublikowano

Szymon będzie relacja jak przeżyjemy najgorszy odcinek. Ogólnie to porwałem się z motyką na słońce, ale przygotowania są tak mocno zaawansowane, że nie wypada się już wycofać. Będziemy bardzo daleko i właśnie ta niepewność mnie zżera  bo do końca nie wiem ile tego szutru i jak bardzo trudna będzie trasa. 

Opublikowano

Zamówiłem na Aliexpress do skutera podwyższenie kierownicy, poszerzenie bocznej stopki i uchwyt na telefon mocowany do wyświetlacza (z podłączeniem do zasilania). Przyszło na razie to pierwsze, podwyższenie o 35mm i 10 mm w stronę kierującego. Założyłem bez problemów, koszt niewielki pozycja wygodniejsza, również jak wstaję na stopkach. Nie trzeba się schylać na wertepach przy wyższym wzroście. Polecam.

Mam do Was pytanie, czy macie doświadczenia  z dokładaniem bocznych halogenów. I jak Wam się spisuje oryginalne oświetlenie. IMHO tragedii nie ma, ale na światłach mijania słabo widać. W necie można kupić halogeny LED z homologacją E9 już za ok. 400 PLN.

Opublikowano
6 minut temu, virus napisał:

Zamówiłem na Aliexpress do skutera podwyższenie kierownicy, poszerzenie bocznej stopki i uchwyt na telefon mocowany do wyświetlacza (z podłączeniem do zasilania)....

Możesz podrzucić linki do tych aukcji??

Opublikowano

U mnie oryginał jest zdecydowanie lepszy niż oświetlenie w Gilerze GP800, ale też mam zamiar zamontować dodatkowe oświetlenie na gmole.

Opublikowano
2 godziny temu, Mrówa napisał:

Możesz podrzucić linki do tych aukcji??

Podwyższenie kierownicy: http://pl.aliexpress.com/item/32980826802.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.52725c0fzQyoHQ - mogę polecić, solidne profile i śruby

Poniższe jeszcze nie dotarły.

Stopka: http://pl.aliexpress.com/item/32864778841.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.52725c0fzQyoHQ

Uchwyt: http://pl.aliexpress.com/item/32991175137.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.52725c0fzQyoHQ

1 godzinę temu, RONIN napisał:

U mnie oryginał jest zdecydowanie lepszy niż oświetlenie w Gilerze GP800, ale też mam zamiar zamontować dodatkowe oświetlenie na gmole.

Kiedyś wygooglałem takie z homologacją: https://www.olx.pl/oferta/halogeny-led-lampy-fv23-firma-pl-v-storm-bmw-gs-adv-r-varradero-CID5-IDztFpG.html - są też na Allegro

Wyglądają dokładnie tak jak na stronie Puig: https://puig.pl/143-halogeny

ale sprzedający w ogłoszeniu się nie przyznaje jaka to firma

Givi kosztują ok. 1000 PLN.

Nie znam żadnego doświadczenia z halogenami, jakbyś coś znalazł i mógł polecić to będę wdzięczny za info.

Opublikowano

Jakim momentem dokręcałeś śruby przy podwyższeniu kierownicy? Mam taki zestaw i od kilku miesięcy czeka na montaż. 

Założyłem natomiast osłonę chłodnicy.

• Klubowicze
Opublikowano

A ja jeszcze poproszę fotkę zamontowanego podwyższenia ?  ....dużo bardziej komfortowo na stojąco ??czy na siedząco również ??

Opublikowano
Dnia 20.05.2019 o 17:06, virus napisał:

Kiedyś wygooglałem takie z homologacją: https://www.olx.pl/oferta/halogeny-led-lampy-fv23-firma-pl-v-storm-bmw-gs-adv-r-varradero-CID5-IDztFpG.html - są też na Allegro

Wyglądają dokładnie tak jak na stronie Puig: https://puig.pl/143-halogeny

ale sprzedający w ogłoszeniu się nie przyznaje jaka to firma

Givi kosztują ok. 1000 PLN.

Nie znam żadnego doświadczenia z halogenami, jakbyś coś znalazł i mógł polecić to będę wdzięczny za info.

Szymon niech się wypowie, ma założone jakieś kozaki. Ja najchętniej założyłbym takie ze stroboskopem ?, ale nie ma nic porządnego.

Te z twojego linku podobno nawet mają homologację, oczywiście moc podana w ogłoszeniu jest mocno zawyżona?

• Klubowicze
Opublikowano

Halogeny mam polskiej firmy X4LED  dwustopniowe dzienne/dalekosiężne .Świecą przekozacko , bardzo małe gabaryty .Wada - cena 

Opublikowano

Szymon jeżeli dobry chinol kosztuje 390 to nie ma tragedii, masz te 25W czy 30W, jaki przełącznik do nich założyłeś? Może jakieś zdjęcie?

• Klubowicze
Opublikowano

Jutro obadam z bliska i wrzucę info . Przełącznik mam tylko do wyłączania w razie W .....halogeny mam podpięte pod włącznik świateł ,czyli po przekręceniu stacyjki zapalają się dzienne razem ze światłami mijania , natomiast po włączeniu długich zapalają się dalekosiężne .

Opublikowano

Dużo miałeś rozbierania żeby podłączyć te halogeny? Wrzuć zdjęcie kiery gdzie zamontowałeś wyłącznik?

• Klubowicze
Opublikowano

Włącznik jest na panelu pod licznikiem tam gdzie włącznik Trybu G , ja już zakupiłem ten sprzęt z halogenami ,ale że było modyfikowaliśmy podłączenie i przeprowadzenie przewodów,to trzeba było od tyłu do przodu sciągnąć plastiki . Te duże dwa boczne gdzie są kierunki przykręcane ,żeby ładnie pochować wszystko....

Opublikowano

Widział ktoś może jakiś filmik w jakiej kolejności zdejmować te plastiki żeby nic nie połamać?

• Klubowicze
Opublikowano

Proszę , bardzo ładnie się demontuje 

Opublikowano

Kilka fotek:

IMG_20190521_182341.jpg.f6a009c72ac10f750a2b250fefb23086.jpgIMG_20190521_182328.thumb.jpg.7419f144d04423ab3d78903f5d58c337.jpgIMG_20190521_182243.jpg.0bf9204edabfa73273972bad43c0310d.jpg

Śruby powinny być dokręcone momentem 200Nm. Na razie dokręciłem na wyczucie, sprawdzę to wkrótce w jakimś warsztacie.

Czy jest wygodniej na siedząco? Nie wiem, jest inaczej. Z pewnością wrażenia będą różne dla osób o innym wzroście. Dla mnie jest inaczej i na razie się przyzwyczajam. Wyższa kierownica daje mi też większą pewność, że przejadę nad lusterkiem samochodu a nie po nim. Na stojąco jest nareszcie prawie dobrze (mam 194 cm wzrostu). Niestety nie znalazłem żadnego sposobu na obniżenie podnóżków i dałem sobie z tym spokój.

• Klubowicze
Opublikowano
Dnia 22.05.2019 o 19:26, virus napisał:

sugerowali żeby nie dokręcać tych śrub z taką siłą (200 Nm)

No ostatnio dokręcałem tylną ośkę w moto syna momentem coś około 100Nm ,więc te 200 to chyba chinol z kapelusza wziął ?

Opublikowano

Gdybyś spróbował 200 Nm to zostałoby Ci tylko wspomnienie po śrubce, prędzej 20 Nm - bo zakładam że to gwint M8 w aluminium.

Opublikowano

Dokładnie, zwłaszcza jak ze 120 Nm to dokręca się śruby ... kół w samochodzie? .

Opublikowano

Dobrze, że nie mam klucza dynamometrycznego, bo pewnie bym coś urwał ?

A wracając do głównego tematu, to byłbym wdzięczny za rozsądne sugestie na halogeny.