Gość Dragon Opublikowano 28 Marca 2007 Opublikowano 28 Marca 2007 Witam wszystkich. Ciekawi mnie czy kto? z Was stał się "ofiar?" przebiegłej pogody . Tu niby słoneczko a chłodek swoje robi... Ja niestety cierpię z powodu (nad)używania skuterka... Dzisiaj po wizycie u lekarza okazało się, że jeĽdziłem za wolno i dopadło mnie ZAPALENIE PŁUC... A jak jest ze zdrowiem u Was?
Klubowicze kolce_de Opublikowano 28 Marca 2007 Klubowicze Opublikowano 28 Marca 2007 Hej ho ! To sie Wacpan napij rosolku i polopirynke na noc wez a do zdrowia wracaj Ja tam smigalam od pazdziernika, mrozno nie bylo - raptem minus 7 kiedys - ale spodenki ocieplane nawet dzis mialam (+19 w sloncu), sweterek welniany i kurtalka z podszewka:) Mam na szczescie ta mozliwosc, ze w pracy sie moge przebrac i mnie raczej podziwaja za jezdzenie moto niz gania A cieplo ubrac sie nalezy zawsze, bo lepiej cos z siebie zdjac niz szukac czegos do zalozenia Pozdrowionka i goraca herbatke rumiankowa zasylam
Gość majon Opublikowano 28 Marca 2007 Opublikowano 28 Marca 2007 Bo jezdzic to trzeb u mic Szybkiego powrotu do zdrowia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pozdrawiam majon
Czesiek17 Opublikowano 28 Marca 2007 Opublikowano 28 Marca 2007 Nie przejmujcie się Kochani, to tylko przeziębienia. Od 35 lat mam reumatyzm, od 20 artretyzm(dna moczanowa),jestem po 3 zawałach serca, po operacji kardiochirurgicznej wszczepienia 4 beypassów serca z rozrusznikiem serca i jak widzicie żyję, ?migam i będę ?migać do czasu aż kiedy? tym tam na Górze sie znudzi i powiedz? stop. Moja rada; ubierać się ciepło, chować za szybkę, unikać przemoczenia go gołej skóry a jak się zdarzy, to się wytrzeć, wygrzać, kielicha i będzie OK.
Sympatycy spinka Opublikowano 29 Marca 2007 Sympatycy Opublikowano 29 Marca 2007 ........ a jak się zdarzy, to się wytrzeć, wygrzać, kielicha i będzie OK. podobno jeszcze "jakie?" okłady pomagaj? rad na niechorowanie pewnie wiele by się znalazło, każdy ma swoj?.... o kolanka, nereczki i zatoki trzeba szczególnie zadbac szybkiego powrotu do zdrowia bo pogoda coraz cieplejsza będzie
Gość Raq Opublikowano 29 Marca 2007 Opublikowano 29 Marca 2007 podobno jeszcze "jakie?" okłady pomagaj? Oj Spinka, przy Tobie to się łatwo rozmarzyć
Gość Estelle Opublikowano 29 Marca 2007 Opublikowano 29 Marca 2007 Po intensywnej [jak na 50 ccm ] jeĽdzie dopadł mnie lekki ból gardła w samym ?rodku lata [poprzedni sezon]... Nie tylko wiosenna pogoda bywa przebiegła
RobB. Opublikowano 29 Marca 2007 Opublikowano 29 Marca 2007 podobno jeszcze "jakie?" okłady pomagaj? Oj Spinka, przy Tobie to się łatwo rozmarzyć Bo Spinka powinna jeszcze dopisać: "informacja nie nosi cech oferty handlowej w rozumieniu...itd. " Ale nie Ty jeden się pewnie rozmarzyłe? Dragonie życzę zdrówka i szybkiego powrotu na drogi !scooter , a swoj? drog? to już nie dam sobie wmówić, że B650 ma dobra ochronę od wiatru parafrazuj?c pewna reklamę: "Żeby zapalenia płuc na skuterze się nabawić ... " A Czesia17 to proszę o wcze?niejsze info jak będzie się do Grotnik wybierał to załatwię żeby R-ka pod "Borut?" stała. Tak na wszelki słuczaj, no chyba, że przywiezie aktualne za?wiadczenie od lekarza z zezwoleniem Pozdrawiam, może nie aż tak schorowany RobB.
kfcent Opublikowano 29 Marca 2007 Opublikowano 29 Marca 2007 To prawda - Ciepłe ubranie to podstawa...polecam wszelkiej masci windstoppery i golfiki:) Ja raczej jeszcze w czasie swoich podroży nie skostaniłemtak bardzo żeby zachorować...lae były dni że chrypka sie pojawiła....natomiast mam troche problemów z plecami:( czasem po dłuższej jeĽdzie doskwiera ból w okolicach łopatek- może od tego że moja pozycja podczas jazdy jest zgarbiona !scooter
Klubowicze Profesor Opublikowano 29 Marca 2007 Klubowicze Opublikowano 29 Marca 2007 Hej ho ! bo lepiej cos z siebie zdj?ć !scooter Pozdrówko
Sympatycy spinka Opublikowano 29 Marca 2007 Sympatycy Opublikowano 29 Marca 2007 podobno jeszcze "jakie?" okłady pomagaj? Oj Spinka, przy Tobie to się łatwo rozmarzyć Bo Spinka powinna jeszcze dopisać: "informacja nie nosi cech oferty handlowej w rozumieniu...itd. " ,,,, ani handlowej ani żadnej innej oferty RobB. wielkie buziaki !scooter za obronę mego niedopatrzenia
jagroski Opublikowano 29 Marca 2007 Opublikowano 29 Marca 2007 Co? obecni dragoni słabowaci, Dragon nie przejmuj się tylko klina klinem!! Czesław17, z tymi chorobami to może jeste? juz zombi? Oj tak Spineczko, jam umieram i okłady mi potrzebne....... Ja to się przeziebiam w samochodzie, na motórku - obojetne czy deskorolka czy motocykl nie. !scooter
Sympatycy spinka Opublikowano 29 Marca 2007 Sympatycy Opublikowano 29 Marca 2007 Oj tak Spineczko, jam umieram i okłady mi potrzebne....... !scooter znowu nie czytasz ze zrozumieniem zreszt? umieraj?cemu to i kadzidło nie pomoże, a ja nie Kaszpirowski
Gość Raq Opublikowano 29 Marca 2007 Opublikowano 29 Marca 2007 ja nie Kaszpirowski !scooter na szczę?cie
jagroski Opublikowano 29 Marca 2007 Opublikowano 29 Marca 2007 Oj tak Spineczko, jam umieram i okłady mi potrzebne....... znowu nie czytasz ze zrozumieniem zreszt? umieraj?cemu to i kadzidło nie pomoże, a ja nie Kaszpirowski Ale czarować potrafisz i zaczarować również. !scooter
Czesiek17 Opublikowano 29 Marca 2007 Opublikowano 29 Marca 2007 Jaqroski - nie jest ze mn? tak Ľle, to tylko lekarze nawynajdowali różno?ci. Ja tam czuję się dobrze i bzykam !OKK
Jurek_mwo Opublikowano 29 Marca 2007 Opublikowano 29 Marca 2007 My?lę ze zdrowie tracę ale w pracy bo tam wiecznie co?,i to jest najgorsza rzecz
Gość Dragon Opublikowano 29 Marca 2007 Opublikowano 29 Marca 2007 My?lę ze zdrowie tracę ale w pracy bo tam wiecznie co?,i to jest najgorsza rzecz Jeżli praca zdrowiu szkodz, rzuć robotę, o co chodzi...
Gość SzCzApA™ Opublikowano 30 Marca 2007 Opublikowano 30 Marca 2007 Witam wszystkich.Ciekawi mnie czy kto? z Was stał się "ofiar?" przebiegłej pogody . Tu niby słoneczko a chłodek swoje robi... Ja niestety cierpię z powodu (nad)używania skuterka... !NOT Dzisiaj po wizycie u lekarza okazało się, że jeĽdziłem za wolno i dopadło mnie ZAPALENIE PŁUC... A jak jest ze zdrowiem u Was? staro?ć nie rado?ć na meleksa i ogień hehehe a tak na serio to zdrowego rozs?dku zabrakło przyjedĽ do scyzorykowa to cię wypiĽdzi i niekoniecznie na centralnym
Klubowicze Jack Opublikowano 27 Grudnia 2010 Klubowicze Opublikowano 27 Grudnia 2010 Odświeżę temacik, który kiedyś został obrócony w żarty, a przydałoby się przecież czasem na poważnie pogadać o dolegliwościach kierowników. Ja poszukuję czegoś na bolące stawy dłoni/palców. Zanim jeszcze kupiłem mufki, zdążyłem 2-3 razy przestudzić ręce przy temperaturze ok. 0-5 stopni. Niby tylko krótkie dojazdy rano do pracy, ok. 20 min., a wystarczyło. Mam wrażenie, że stawy w palcach mi "rdzewieją". Czuję ból i "opór", gdy próbuję do końca zamknąć lub otworzyć dłoń, szczególnie po dłuższym okresie bezruchu (np. rano). Pewnie trzeba będzie w końcu pofatygować się z tym do lekarza, ale może ktoś z Was zna jakieś lekarstwo bez recepty na taką bolączkę???
Gość Opublikowano 27 Grudnia 2010 Opublikowano 27 Grudnia 2010 Według mnie, najpierw lekarz. Lekarstwa to się daje na konkretną dolegliwość. Przeciwbólowo można się oczywiście leczyć, ale szkoda wątroby. Doraźnie — Nimesil - Nimesulidum, chyba najmniej pustoszące kichy a skuteczne. Ale, powtarzam... DIAGNOZA i jeszcze raz DIAGNOZA!
Klaud Opublikowano 27 Grudnia 2010 Opublikowano 27 Grudnia 2010 Jeśli to typowe zapalenie, to najpierw kilka dni pod rząd (a nawet 2-3 razy dziennie) coś przeciwzapaleniowego - jakiś Voltaren itp, w aptece powiedzą. Po wizycie u lekarza może wspomóc jakimiś pigułkami typu Ketonal. Sam się tak załatwiłem z kolanami wracają latem z Berlina po drastycznej zmianie pogody po prostu je sobie przewiałem. I walczę z nimi do dziś. Ale popieram przedmówcę - najpierw do lekarza.
Sympatycy szorstki Opublikowano 28 Grudnia 2010 Sympatycy Opublikowano 28 Grudnia 2010 Odświeżę temacik, Aleś wątek wygrzebał !yawn Aż się łezka w oku kręci, jak czytam niektóre nicki... A z łapą to lepiej idź do lekarza, póki jeszcze stawy pracują... pzdr
Klubowicze Jack Opublikowano 28 Grudnia 2010 Klubowicze Opublikowano 28 Grudnia 2010 Do lekarza, do lekarza... Zrzędzicie jak stare baby Pewnie, że pójdę, ale najpierw trzeba iść do tego od "pierwszego kontaktu". Ten sam nic nie pomoże, dopiero wyśle mnie do ortopedy, albo innego "specjo-loga". Żeby się do ortopedy dostać, trzeba odstać ponad miesiąc w kolejce (wiem, bo na wiosnę byłem z kolanem). Chodzi mi o jakąś maść, żel czy cóś. Takie coś, co może pomoże, a na pewno nie zaszkodzi. Jest mnóstwo takich specyfików bez recepty, tylko potrzebuję podpowiedź, żeby na darmo nie tracić kasy i czasu.
Rekomendowane odpowiedzi