Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Sezon skuterowy = koniec sezonu narciarskiego :(

Jaki był twój sezon narciarki 2006/2007  

41 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie lub wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

• Sympatycy
Opublikowano

Jako że równie jak na tematy motoryzacyjne nagrzany jestem na jazdę na nartach ciekaw jestem ilu kolegów podziela moją pasje i na ile aktywnie.

Sam jeżdżę od wielu lat (znacznie dłużej niż na 2oo) i nie wyobrażam sobie sezonu bez choćby krótkiego wyjazdu na narty.

W tym sezonie udało mi się pojechać na trzy dni w rodzinne strony tj. do Krynicy gdzie odbyłem swoistą rozgrzewkę przed tygodniowym baaaaardzo udanym wyjazdem do Włoch - tych niemieckojęzycznych co prawda - ale zawsze to Włochy .. ojczyzna skuterów

Dla tych co maj? zacięcie :

ten sezon - Dolomity + Tyrol wschodni

zeszły sezon - Val di Sole

Piszcie o swoich wyprawach ...

Opublikowano

Pewnie jest kilku podzielajacych t? pasję...

W tym roku dwa tygodnie na Słowacji (znowu) - Chopok, Strbskie Pleso itd... Prawd? jest to, że zima w tym roku się nie popisała ale na "górkach" ?niegu trochę było...

Lubię narty ale wolę cieplejsze klimaty kiedy można wyci?gn?ć np.!OKK. Na nartach trudno było by mi jechać do pracy... :rolleyes:. chyba, że skuter ?nieżny... ale nie... to nie to samo...

Opublikowano

No ja jestem pocz?tkuj?cym narciarzem, ale bardzo bardzo "napalonym" bo sport ten wci?gn?ł mnie na maxa. Niestety w tym roku jak miałem urlop to nie było ?niegu i wyjazd narciarski został odwołany i jedyne co mi się udało to dwudniowy wyjazd z kumplami do Czech, do Spindlerowego Mlyna, jeĽdzili?my od rana do popołudnia a póĽniej jeszcze wieczorem, tak że nogi bolały mnie póĽniej przez tydzień, ale to i tak zdecydowanie za mało.... :rolleyes: !OKK :D

Opublikowano

a macie bagażniki na narty do skuterów !OKK

oczywi?cie, że jeżdzę, od 2 lat zarzuciłem normalne carvingi na rzecz

Head 99 cm, Big Foot, polecam, 3,5m promień skrętu

jazdy do przodu i do tyłu

• Sympatycy
Opublikowano

A ja ?migam na 2 i 1 desce...

Ponieważ oba sposoby lubię, to jeżdże na zmianę(raz to, raz tamto)...

W tym sezonie wyjechałem ze 4-6 razy na stok... Były to Białka-Kotelnica(jednak najlepiej przygotowany stok, na który zawsze moge jechać bez obaw), była także Harenda w Zakopanem(bardzo fajny, ale ostry stok)...

Raz była Kasieńka Wielka(po 1 zjeĽdzie pojechali?my do Białki !guns ).

Ze stoków było tyle...

W t? niedzielę jedziemy z Tat? i nasz? grupk? wyjazdow? na kasprowy wierch...

Tata był wczoraj(niedziela) i warunki super, dodatkowo ?nieg do samego dołu...

Także jeszcze sezon się nie kończy... Tradycyjnie, jak co roku, My z Rodzink? kończymy sezon w ostatnich dniach działania wyci?gów na Kasprowym(jako? w Maju), my?lę że w tym roku będzie podobnie...

Pozdrowiaski, Kuba !TAZ

Opublikowano
zarzuciłem normalne carvingi na rzecz

Head 99 cm, Big Foot, polecam, 3,5m promień skrętu

Łatwo je zapakować. Również na skuter !guns

Spróbuję w przyszłym roku, bo mnie też kusz? króciaki.

Pozdrówka

• Klubowicze
Opublikowano

Ja kiedy? żyłam odliczaj?c dni od weekendu do weekendu - bo wtedy jeĽdziłam z klubem narciarskim na całodniowe szusowanie po ?niegu. To było to...zawody, obozy, kursy i przyjaĽnie...

Ale było, minęło...teraz patrzę tylko czasem z utęsknieniem na te slalomy giganty w telewizji i co roku obiecuję sobie, że choć raz w zimie pojadę na narty, ale po raz kolejny nic z tego nie wyszło... !guns

Ale w garażu schowane w pokrowcu stoj? ci?gle (i rdzewiej? :lol: ) moje narty (Voelkl'e P40 Platinum Energy), czekaj?c na chwilę, aż w końcu po nie przyjdę, aby poszaleć na stoku... Tak też zamierzam w przyszłym roku! !TAZ

• Sympatycy
Opublikowano

Voelkl P40 !guns to były narty ... z reszt? P50 i P60 też daj? rade !TAZ

Ja niestety ostatnio zdradziłem Voelkla Pxx z Fisherem RC4 Race Carver ... muszę powiedzieć, że z odpowiednio twardymi butami tworz? zabójczy duet ... polecam

• Klubowicze
Opublikowano
Voelkl P40  :( to były narty ... z reszt? P50 i P60 też daj? rade  :lol:

Niestety "następców" już nie miałam okazji spróbować - jak kupowałam ostatnie narty to P40 były nowo?ci? :P ...a potem przestałam jeĽdzić :(

A w ogóle to poważniejsz? jazdę zaczynałam na P20 (bardzo miło je wspominam - jak się przesiadłam na te gigantówki ze starych,zwykłych nart to miałam wrażenie,że same jad? !TAZ ..za to z P40 musiałam się dogadać - na pocz?tku nie było łatwo !guns ) :lol:

Opublikowano

Od paru lat staram się w ferie spędzić kilka dni w górach z rodzin?. Jeden, max dwa dni jeżdżę na nartach. Rodzina nie przepada a ja też jako? nie jestem zapeleńcem, ale lubię !TAZ Ten jeden, dwa dni w roku mi wystarcza. !guns

• Sympatycy
Opublikowano
.za to z P40 musiałam się dogadać - na pocz?tku nie było łatwo

:D wiesz jak się waży prawie sto kilo to dogadywanie sie z takimi twardymi i żyj?cymi własnym życiem nartami jak seria Pxx przychodzi zdecydowanie lepiej ;)

P40 były trudne (ja miałem topow? wersje P40 race carver) potem kupiłem P50 w wersji nieco bardziej lajtowej czyli Slalom Carver ... rewelacja ... teraz jeĽdziłem testowo na P60 Race Carver młodszego brata ... dalej rewelacja ale na pewno nie dla pocz?tkuj?cych !TAZ

aaaa tam rozmarzyłem się !guns a tu cza robić

pozdr

Opublikowano

Osobi?cie jestem zapalonym narciarzem !guns Jeżdżę od jakich? 7 lat i nie zamierzam przestać... :D

Niestety w tym sezonie udało się wyskoczyć na stoki tylko trzy razy !TAZ I oczywi?cie do sprawdzonego i niezawodnego Zieleńca w naszych pięknych polskich Sudetach... a dokładne w Górach Orlickich... chyba ;)

Opublikowano

A ja z narciarstwem to , co mam wspólnego, to worek na narty w wyposażeniu samochodu !guns

Opublikowano

A ja owszem..

Ale tylko Ski tury i namawiam wszystkich..!TAZ bo..żeby zjechać trzeba wej?ć.. !guns

• Sympatycy
Opublikowano

Dechy mam przy nogach od 30latek,pierwsze dostałem na komunie .

Od kilkunastu lat jeżdżę w południowy tyrol do włoch,a jak s? warunki to codziennie po pracy do wisły ,odemnie to półgodzinki a trasy s?o?wietlone do21.00

sezon jak zawsze udany

pawel883

voelkl race carver SL

salamon crosmax 10sc

voelkl porshe GTS

• Sympatycy
Opublikowano

pawel883

voelkl race carver SL

salamon crosmax 10sc

voelkl porshe GTS

Heloł EGEJN...

Pawełku pytanie... czy te "voelkl porshe GTS" to te narty o których myslę?

Mianowicie całe czarne, z napisem Porsche... Narty które były wyprodukowane w limitowanej serii specjalnie dla Porsche, które dawało takie narty ludziom, który kupowali NEW porsche w salonach?

Pytam, bo Wujek zakupił takie nartki kilka lat temu od kogo? z Austrii, kto wła?nie dostał je do porsche'a... Mówimy o tych samych? !V .

17180201.jpg

Ja tam ?migam już drugi sezon na Atomic'ach ST7... Narty to niedroga zabawa, więc dotychczas co sezon jeĽdziłem na czym? innym, testuj?c co Mi podejdzie...

Doszedłem do ST7, które idealnie pasuj pod mój styl jazdy...

JeĽdzi się na nich jak na CrossMax'ach 10 Pilot, jednak bardziej Mi sie podobaj?...

Mój tata za to jeĽdzi wła?nie na CrossMax 10 Pilot(model sprzed 2 lat) i jest bardzo zadowolony...

Bratu zakupił Atomic SL11 i także nartki spoko, choć Mi moje wystarczaj?...

Deska to za? Atomic Radon...

Narazie wszystkie 3 deski Mi pasuj? idealnie i nie zamierzam już zmieniać...

Pawełku... a Tobie to zazdroszczę tej blisko?ci Wisły... Lubię stok 'Stożek' przy pensjonacie w Malince, często tam jeĽdizli?my lata temu...

teraz przeszli?my na Białkę, bo ?rednio dojazd tam zajmuje Nam 1,5H, a warunki zawsze mamy conajmniej dobre... Preferujemy nocny stok, gdyż 1- s? DUŻO mniejsze(lub wogóle niema) kolejki i 2- ponieważ można jechać spokojnie w sobotę po pracy popołudniu i sie wyjeĽdzić...

Najlepsza góra na jakiej jeĽdziłem dot?d(nie licz?c Kasprowego), to Kubińska Hora na Słowacji(jest nawet na kamerkach na onecie)... BARDZO ładny stok, jednak nasłoneczniony, więc szybko ?nieg się topi wiosn?...

W Alpach(żadnych) jeszcze nie byłem i chyba szybko nie pojade, bo koszty nie s? małe... ;)

Z pozdrowieniami, Kuba :D

Opublikowano

Ja jak co roku praktycznie do Słowacji w okolice Zuberca (dokładnie to Habovka) i w tym roku praktycznie tylko na Rochace, raz czy dwa na Oravice.

Sprzęci na którym ?migam trzeci rok to Nordiki K11SL z wi?zaniami Tyrolla, chyba C105 i butki też Nordica, B7. Kijeczki Head'y :D

Ogólnie sprzęt fajny, ma jedn? zasadnicz? wadę - przy wolnych prędko?ciach nie da się tym jeĽdzić... !V

Opublikowano

Hmmm A nasze ukochane skuterki tylko w wersji zimowej tez sie licza?? ;]

W tym roku jeżdziłem sobie na skuterku ?nieżnym: 150konna yamaha i wrażenia nie do opisania poprostu super !!! Tylko ciutke wiecej od skuterka pali... ;p

ps narty lubie i staram sie co roku smigać na 2 deskach