Skocz do zawartości
Forum Burgmania

wypadek sprawca uciekł

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wita wszystkich w dniu wczorajszym miałem przykre zdarzenie, jadąc motorem po s8 w kierunku Warszawy 3 pasmowa jezdnia jade środkowym pasem nagle z lewej strony jakieś ciemne auto zajechało mi drogę. Efektem tego miałem dochamowanie i szlif po asfalcie sprawca niestety zwiał ale miałem 3 świadków którzy widzieli zdarzenie ale niestety żaden z nich nie zapisał ani numeru ani marki samochodu. Co gorsze mój motor ślizgając się po asfalcie uderzył w inny samochód. podsumowując sprawca zajechania zwiał ,jest 3 świadków ale brak numeru rejestracji i marki samochodu prędkość max 60 na godzinę mój motor uszkodził inny samochód a policjant wysłuchał świadków i poinformował że to moja wina bo nie było kontaktu z zajeżdżającym pojazdem jak myślicie co robić dalej bo gliniarz mówi żeby przyjąć mandat i nie iść do sądu bo przegram sprawę

Opublikowano

Jak bedziesz miał sprawce to mozesz walczyć

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Nie ma kontaktu, nie ma wypadku - to obowiązująca wykładnia firm ubezpieczeniowych. Stąd prawie niemożliwe jest wywalczenie odszkodowania jeśli położyłeś maszynę nie uderzając w pojazd sprawcy. Policja i sądy prawdopodobnie podchodzą tak samo.

Opublikowano

W takim zdarzeniu są zawsze minimum dwa punkty widzenia ? . Jak koledzy wcześniej napisali, nie ma kontaktu, to ocena, bo śladów nie ma, (nawet przez biorących udział) jest mocno subiektywna.

• Sympatycy
Opublikowano

LIPA .Chyba że ktoś z świadków lub inni uczestnicy mieli nagraną sytuację .Wtedy jest jakaś szansa.(jakaś ).

Jeżeli na nagraniu faktycznie bedzie widać że puszka zawiniła.

Opublikowano

NIESTETY NIEMA TYLKO 3 ŚWIADKÓW NAOCZNYCH

• Sympatycy
Opublikowano

Trochę tu i Twojej winy. 60km/h, środkowy pas na S8 z 3 pasami ruchu ? Może to jakiś szeryf był ?

Najważniejsze że jesteś cały !

• Klubowicze
Opublikowano

Wideorejestrator by się tu przydał. Polecam wątek. 

Opublikowano
39 minut temu, Worlan napisał:

Trochę tu i Twojej winy. 60km/h, środkowy pas na S8 z 3 pasami ruchu ? Może to jakiś szeryf był ?

Najważniejsze że jesteś cały !

WIĘCEJ SIE NIE DAŁO DUŻE NATĘŻENIE RUCHU I WSZYSCY TAK JECHALI A JA RÓWNO Z NIMI

• Użytkownicy+
Opublikowano

Dlaczego krzyczysz?

"Sprawcy" nie złapałeś, nie uderzyłeś w niego, nie masz numeru rejestracyjnego, nie masz nagrania - słabo to widzę, niestety.

Opublikowano
5 godzin temu, misiorowski napisał:

Wita wszystkich w dniu wczorajszym miałem przykre zdarzenie, jadąc motorem po s8 w kierunku Warszawy 3 pasmowa jezdnia jade środkowym pasem nagle z lewej strony jakieś ciemne auto zajechało mi drogę. Efektem tego miałem dochamowanie i szlif po asfalcie sprawca niestety zwiał ale miałem 3 świadków którzy widzieli zdarzenie ale niestety żaden z nich nie zapisał ani numeru ani marki samochodu. Co gorsze mój motor ślizgając się po asfalcie uderzył w inny samochód. podsumowując sprawca zajechania zwiał ,jest 3 świadków ale brak numeru rejestracji i marki samochodu prędkość max 60 na godzinę mój motor uszkodził inny samochód a policjant wysłuchał świadków i poinformował że to moja wina bo nie było kontaktu z zajeżdżającym pojazdem jak myślicie co robić dalej bo gliniarz mówi żeby przyjąć mandat i nie iść do sądu bo przegram sprawę

to wczoraj było

a ty pytasz czy przyjąć mandat. Coś się zmieniło w prawie i można nie przyjąć mandatu i dać im znać następnego dnia? Jeśli się mylę to mnie poprawcie 

Opublikowano

Mandat przyjąłeś, sprawa zamknìęta i nikt tu nic nie pomoże ani nic nie wymyśli, najważniejsze że Tobie nic się nie stało.

Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka

• Użytkownicy+
Opublikowano

Teoretycznie mogło.

26 minut temu, Robak napisał:

to wczoraj było

a ty pytasz czy przyjąć mandat. Coś się zmieniło w prawie i można nie przyjąć mandatu i dać im znać następnego dnia? Jeśli się mylę to mnie poprawcie 

jak np. ucierpiał na zdrowiu i zabrała go karetka to przecież policja nie wręczy mu mandatu od razu nawet jak jest winny.  

3 godziny temu, misiorowski napisał:

NIESTETY NIEMA TYLKO 3 ŚWIADKÓW NAOCZNYCH

Tak jak kolega Ci zwracał uwagę "nie krzycz"  -  chodzi o pisanie dużymi literami.  Nie ma potrzeby.

Jeżeli jesteś pewny swojej racji to nie podpisuj mandatu i staraj się udowodnić te racje w sądzie. Tak jak koledzy piszą, szanse masz chyba nie wielkie, ale to nie znaczy że "żadne". A ryzykujesz tylko dodatkowe koszty sądowe i czasem trochę większy mandat. Problem tylko w tym że w takich sprawach rozprawa przeważnie odbywa się zaocznie - nawet nie będziesz wiedział kiedy.  Potem chyba dopiero możesz się odwoływać.  Ale jak w tych sprawach nie jesteś zbyt biegły to samemu nie wiele wskórasz. 

Opublikowano

Ale karetka nie zabrała i nie ma co teoretyzować. Piszę odnośnie tego konkretnego przypadku ;)

Opublikowano
20 godzin temu, Robak napisał:

to wczoraj było

byłem w szpitalu nie zaprosili mnie jeszcze na komendę

• Użytkownicy+
Opublikowano

w takim razie proponuję Ci odżałować kilka groszy i podejść do jakiegoś prawnika po poradę.  Jak już pisałem sam nie wiele wskórasz, no chyba że skończyłeś prawo.

Opublikowano
byłem w szpitalu nie zaprosili mnie jeszcze na komendę
To trzeba było napisać w pierwszym poście, ale w sumie to nie masz danych sprawcy, poradź się prawnika.