Administrator Artix Opublikowano 18 Marca 2007 Administrator Opublikowano 18 Marca 2007 A mi sie tez nie podoba, stwierdzenie ze Polak to zlodziej, Arab to zlodziej tylko inne nacje sa cacy. Mi w Polsce nigdy nic nie zginelo, nie mowiac juz ze np w Libii w zyciu np nie slyszalem o wlamaniu do mieszkania czy o tym ze moze tam zginac auto, motocykl. Pokaz mi kraj w Europie gdzie zaczepiona kobieta na ulicy przez faceta jak krzyknie to nieznajomi przechodnie rzuca sie na ratunek i najpierw sklepia napastnika a potem zapytaja sie o co chodzi, a tak jest we wszystkich krajach arabskich. Pewnie tez predzej zginie mi cos w Italii niz w Polsce. Nie sadze zeby lewy motocykl z Essen ktos chcial taszczyc do Polski, bo ma blizej do Francji, co nie znaczy ze nie zwroce uwagi na moto bajzlach na taka maszyne.
Gość SzCzApA™ Opublikowano 18 Marca 2007 Opublikowano 18 Marca 2007 Delphin napisał(a): to nie pomysl policji Niemieckiej jak kolega stwierdzil/wywnioskowal ze poszla na Polske tylko to jest moj wymysl bo wiem jacy sa (niektorzy) Polacy przebywajacy na terenie niemieckim.Przykre ale taka jest prawda:( Tylko trzy rasy ludzi zajmuje sie takimi sprawami w niemczech czyli Araby Turcy i polacy (niestety).Mogla pojsc na polske poniewaz : masakra poprostu ręce opadaj? jak inaczej maj? nas postrzegać ludzie w europie skoro sami mamy a raczej pewna czę?ć nas takie zdanie o Polakach motocykl raczej napewno wypłynie w czę?ciach na jakim? motobajzlu w niemcach albo komu? były one potrzebne i już się przydał jako zapas czę?ci a domysły że trafi do polski s? tak samo prawdopodobne jak te że trafi do francji rosji rumunii czy gdziekolwiek indziej więc sk?d odrazu typowanie na polske i polaków pytam się moja droga na jakiej podstawie takie twierdzenie zmalowała? wychodzi na to że wszyscy jeste?my złodziejami a może to ja j? ukradłem albo kolega Dragon zmienił branże i teraz dziuple prowadzi przyznawać się polaczki kto maczał w tym palce
Gość Cappo Opublikowano 18 Marca 2007 Opublikowano 18 Marca 2007 100% popieram post Dragona. - jeżeli jeste? Polk? to znasz język polski i wiesz co piszesz, z Twojego postu ewidentnie wynika cień podejrzeń... wystarczyło napisać, że ukradli i jakby koto? widział, słyszał niech da cynka - od dawna sprzedaję swoje produkty rodowitym Niemcom i muszę stwierdzić, że nie spotkałem się z większym lenistwem i bałaganem w Europie (no... Francji nie liczę) i proponuję się odpierd... od Turasów, których wygl?d może odstrasza ale często to równi i kumaci go?cie! Wiem, że ten tekst jest również k??liwy ale jestem za tym żeby Niemcy nauczyli się szanować Auslanderów bo bez nich by zdaje się nie istnieli... nie wspomhociaż inaj?c o Francuzach, których sporo znam i w 100% s? chorzy na kompletnie nieuzasadniony kompleks wyższo?ci! pozdro.
Gość Delphin Opublikowano 18 Marca 2007 Opublikowano 18 Marca 2007 Widocznie mam takie same zdanie o Polakach jak wy o francuzach :/ zas kolego Cappo Co do Turasow do nich mam wiele zlego wiec odpierd... napewno sie nie odpier.... ja sie juz na nich przejechalam i mam nadzieje ze ty tego nie zaznasz.choc z drugiej strony gdybys posmakowal tego jacy oni potrafia byc zapewne zmienil bys zdanie !!!! Co do pozostalosci kazdy ma prawo wyrazac swoje odczucia! Moimi niestety odczuciami sa takie jakie opisuje a ze Wy (wyjatki) nie przejechaliscie sie to mozna powiedziec ze macie szczescie i cieszcze sie choc cieszyc sie mozna zawsze do pewnego czasu.
Gość Cappo Opublikowano 18 Marca 2007 Opublikowano 18 Marca 2007 Cytat zas kolego Cappo Co do Turasow do nich mam wiele zlego wiec odpierd... napewno sie nie odpier.... ja sie juz na nich przejechalam i mam nadzieje ze ty tego nie zaznasz.choc z drugiej strony gdybys posmakowal tego jacy oni potrafia byc zapewne zmienil bys zdanie !!! Strasznie generalizujesz krzywdz?ć ludzi... Mamy spor? różnicę zdań i pogl?dów. Dla mnie jak kto? za wysoko nosi głowę i nie ma racji to należy go o tym poinformować (Francuzi i czę?ć Niemców których znam...) Jeżeli polak by mi wmawiał, że u nas się kradzieże nie zdarzaj? to zareagował bym tak jak Ty ale nie można generalizować, że jak ukradli to na 100% polacy a jak porz?dek to na 100% Niemcy a wogóle to Turasy to najgorsza nacja. Ludzie nie s? sobie równi i nie powinno się ich z racji koloru segregować na dobrych i złych. Temat jest nieciekawy więc proponuję go sprowadzić do meritum sprawy czyli Twojego cholernego pecha. Szkoda, że sprzęt nie miał cech szczególnych. Trzeba liczyć na szczę?cie i za bardzo nie hałasować w tym temacie (allegro), marne szanse na wypłynięcie tego sprzętu po gło?nych poszukiwaniach. Trzymam kciuki i chętnie sam bym ręce połamał temu złodziejowi! ARTiX Cytat Pewnie tez predzej zginie mi cos w Italii z racji mojego nicku udzielam reprymendy :lol: pozdro
Gość SzCzApA™ Opublikowano 18 Marca 2007 Opublikowano 18 Marca 2007 Delphin napisał(a): Widocznie mam takie same zdanie o Polakach jak wy o francuzach :/ czyli ty też jeste? potencjalnym złodziejem tak wynika z twojego toku rozumowania pisz?c o polakach a sama chyba jeste? polk? niemniej jednak kimkolwiek jest złodziej bardzo mi przykro z powodu utraty sprzęta
Gość Delphin Opublikowano 18 Marca 2007 Opublikowano 18 Marca 2007 Widzisz Cappo nawet czytac uwaznie nie potraficie... Gdzie napisalam ze generalizuje ze na 100% ukradl to Polak? Cytuje tylko Twoje slowa: "...ale nie można generalizować, że jak ukradli to na 100% polacy..." ech szkoda gadac... i uwazam ze to wasze towarzystwo na tym forum nosi wysoko glowy bo rzeczywistosc jest rzeczywistoscia i jej niestety nie zmienimy.Choc kradzieze obnizyly sie o polowe to i tak druga polowa zostaje.tylko zastanowcie sie dlaczego zmalaly...moze przez to ze wielu pouciekalo z Polskiego kraju bo jak wiadomo Polska jest jaka jest i jakie zdanie maja ludzie o Polskiej rzeczywistosci (I nie mowie tu tylko o zdaniu obcokrajowcow). Zas co do Twojej wypowiedzi SzCzApA™ Jasne ja tez moge byc potencjalnym zlodziejem i nie tylko swojej Kawy ale i takze np navi Otyli
Slavequs Opublikowano 18 Marca 2007 Opublikowano 18 Marca 2007 Pomimo tego, że jeste? na obczyĽnie, staraj się z szacunkiem zwracać do Polaków, nie nazywaj?c nas potencjalnymi złodziejami, ani tym bardziej przedstawicielami innej rasy. Cenię sobie szczero?ć wypowiedzi, ale nie uogólnianie. I piszę to pomimo tego, że już dwukrotnie ukradziono mi w Polsce auto. Czy poza tym w Niemczech nie ma złodziei i sprawcami wszelkiego zła s? tam Polacy?
Gość denver27 Opublikowano 18 Marca 2007 Opublikowano 18 Marca 2007 Delphin napisał(a): ech szkoda gadac... i uwazam ze to wasze towarzystwo na tym forum nosi wysoko glowy bo rzeczywistosc jest rzeczywistoscia i jej niestety nie zmienimy. ....a myslalem ze kobiety na moto sa cool !bicz
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 18 Marca 2007 Administrator Opublikowano 18 Marca 2007 Panie i Panowie... my?lę, że kto co miał do powiedzenia już powiedział. W?tek miał służyć informacji i pro?bie o pomoc a zrobiła się z tego dziwna dyskusja !bicz Dajmy już sobie spokój z przekonywaniem się nawzajem. Informacja poszła w eter i o to chodziło.
Gość Dragon Opublikowano 18 Marca 2007 Opublikowano 18 Marca 2007 denver27 napisał(a): Delphin napisał(a): ech szkoda gadac... i uwazam ze to wasze towarzystwo na tym forum nosi wysoko glowy bo rzeczywistosc jest rzeczywistoscia i jej niestety nie zmienimy. ....a myslalem ze kobiety na moto sa cool !bicz Denver To, że jest róznica zdań pomiędzy "nami" a Delphin nie oznacza, że kobiety na motorach s? uncool... zastanów się czy nie popełniłe? tego samego błędu co "Ona"... Mnie też się bardzo nie podoba to co pisała Delphin ale jest tak zaciećwierzona w tym co pisze, że uznałem za najlepsze nie zabierać zdania... swoje już napisałem... Aha... Kolce_de odezwij się...
rafałek Opublikowano 18 Marca 2007 Opublikowano 18 Marca 2007 Na szczę?cie dla Polski ty już w niej nie mieszkasz. Poza tym wydaje mi się, że jeste? ?wieżo po lekturze Mein Kampf. "Welkum pani? bedzie w audice wsiędzie... Zastanów się czy to, że mieszkasz parę kilometrów na zachód sprawia, że stała? się kim? lepszym. Bez poważania Rafał
Gość SzCzApA™ Opublikowano 18 Marca 2007 Opublikowano 18 Marca 2007 rafałek napisał(a): Zastanów się czy to, że mieszkasz parę kilometrów na zachód sprawia, że stała? się kim? lepszym. Bez poważania Rafał najprawdopodobniej nie stało sie tak kolego, wnioskować możemy z wypowiedzi tej pani całe szczę?cie w wiekszo?ci tacy ludzie wła?nie opuszczaj? nasz piękny kraj chwała im za to !bicz
Klubowicze kolce_de Opublikowano 18 Marca 2007 Autor Klubowicze Opublikowano 18 Marca 2007 Hejho! Widze,ze jednym zdaniem rozpetalam burze Bardzo Panstwa przepraszam W poscie o motocyklistach w Fakcie wspominalam o standartach - na 1000 Polakow - 5 kradnie = Polacy to zlodzieje. Oczywiscie, ze jestesmy narodem (jestem Polka i nigdy tego nie zmienie!) pelnym zalet, ktore sa doceniane w Europie i na swiecie. I oczywiscie, ze niechlubna mniejszosc rzutuje na wiekszosc. Nie za darmo powstal dowcip - jedz do Polski, Twoje auto juz tam jest. Temu sie zaprzeczyc nie da. A przynajmniej ja temu nie zaprzecze z powodu moich doswiadczen - przypominam o trzech autach skradzionych i jednym okradzionym! Nie twierdze, ze Polacy czyli rowniez i ja to zlodzieje. Nie twierdze, ze zlodziejem jest Niemiec, Francuz czy Arab. Zlodziej jest zlodziejem i w du... pupie mam jego narodowosc. Ktokolwiek ukradl Kawe (bo przypominam, ze o to chodzi w poscie) jest skurwie...ostatnim kutafonem i zlamasem, bo dla mnie kazdy zlodziej nim jest Ostatnio zakonczylam znajomosc z kolega (narodowosc pomijam), ktory od innego kolegi okazyjnie kupil rower dla swojego syna A inne dziecko niech sobie teraz swojego rowerka szuka w Polsce, Francji czy na Wegrzech Kingus - przeczytaj uwaznie mojego posta ! To ja napisalam, ze policja podejrzewa, ze motocykl zostal wywieziony do Polski! Rozmawialysmy rownoczesnie o powiadamianiu policji, przypuszczeniach i to ja a nie MARIUSZ zle skojarzylam fakty!!! denver27 Normalnie pakuje sie i lece I wreszcie Panie i Panowie !!! Dajmy spokoj narodowosci zlodzieja! Lepiej go wytropmy i powiesmy za jaja Znaczy ekhm - oddajmy w rece sprawiedliwosci !bicz Pozdrowionka
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 18 Marca 2007 Administrator Opublikowano 18 Marca 2007 kolce_de-- No i to jest normalna, wyważona odpowiedĽ na cał? dyskusje. Jakby?my tak od pocz?tku zaczęli to nie było by pewnie żadnego tematu/ burza. Ps. Nie masz za co przepraszać... po prostu mały bł?d na ł?czach !bicz
Klubowicze kolce_de Opublikowano 18 Marca 2007 Autor Klubowicze Opublikowano 18 Marca 2007 Hej ho ! Tak Mariusz,bo to tak samo jak opinia, ze Warszawiacy to nabzdyczone chamy !bicz Mieszkalam w Wawie 4 lata - jezdzilam do swojego rodzinnego miasta i znajomi ciagle tylko pytali czy moge jakas prace zalatwic Jak sie pytalam czy maja gdzie mieszkac w tej Warszawie, ze chca tam pracowac to sie potem dowiadywalam, ze juz jestem swinia, bo pomoc nie chce. Ja wyjecham ze zlotowka w kieszeni, bez mieszkania i bez znajomych, ale dalam sobie rade bez wymagan na zasadzie - bo ty masz to mi pomoz. Dalam rade ale ciezko na to pracowalam. A opinia zostala - wyzej sram niz tylek mam Ktos juz kiedys powiedzial - honor stracic latwo a odbudowac trudno - tak jest wlasnie we wszystkich tych tematach poruszanych tutaj czy w poscie o motocyklistach z Faktu- roznica w tym, ze na poruszane tu opinie pracujemy wszyscy a czarne owce psuja stado niestety. Kazdy z osobna moze pracowac tylko na siebie - w grupie pracujemy na grupe. I jasna sprawa jest, ze nie mozna uogolniac -prawda jest, ze Delphi od poczatku mowila o podejrzeniach rowniez w stosunku do Turkow czy Rumunow- tylko rozgoryczenie tez dziala. Ja to tak widze: mieszkam w Niemczech i ciezko pracuje. Rano schodze do motoru a motoru nie ma. A wieczorem w wiadomosciach mowia o rozbitej szajce z Polski, ktora przemycala kradzione auta To dziala na czlowieka. Codziennie w pracy udawadniam moim pracodawcom, ze JESTEM POLKA i jestem najlepsza w tym co robie. Ludzie (Niemcy od wiekow) powierzaja mi swoje majatki we wladanie i najwieksza satysfakcja dla mnie nie jest to, ze mi placa, nie to, ze mowia jak sa zadowoleni z tego co zrobilam... Najwieksza satysfakcja jest dla mnie to, ze oni slyszeli, ze Polacy kradna, ze oszukuja, ze kombinuja, a oni widza, ze Polacy to pracowity, sumienny, precyzyjny i slowny narod. Jestem biala owca - pisalam kiedys: "chcesz zmienic swiat zacznij od siebie" - teraz pisze: "chcesz zmienic opinie o Polakach - zacznij to robic". Oburzeniem nic nie zyskamy - trzeba zapracowac na zmiane tego co "wypracowalismy" przez ostatnie lata. Trudno, zebym po kradziezy mojego moto twierdzila, ze moj narod nie ma za uszami.I nie twierdze, ale czas na zmiane wizerunku i rzeczywistosci. Polacy zawsze byli dumnym, walecznym i honorowym narodem i taka ja jestem Kto nie zasnal temu pozdrowionka
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 18 Marca 2007 Administrator Opublikowano 18 Marca 2007 kolce_de napisał(a): Trudno, zebym po kradziezy mojego moto twierdzila, ze moj narod nie ma za uszami.I nie twierdze, ale czas na zmiane wizerunku i rzeczywistosci. Wszystko rozumiem, masz sporo racji tylko nadal nie wiadomo kto zwin?ł 2oo Twojej koleżance a my rozmawiamy o tym, że Polacy to złodzieje, że zapracowali?my na to i że czas to zmienić Mam nadzieje, że na zlocie w Ryni pogadamy i o takich tematach, na spokojnie, bez emocji... a i wspomaganie nam napewno pomoże !bicz
Klubowicze kolce_de Opublikowano 18 Marca 2007 Autor Klubowicze Opublikowano 18 Marca 2007 Hej ho! Swieta racja Mariusz i dlatego wracamy do tematu glownego - skradziono moto i pomozmy go odnalezc! Ja kontroluje ebay francuski, holenderski i belgijski - zgodnie z Waszymi sugestiami:) Pozdrowionka
Gość denver27 Opublikowano 18 Marca 2007 Opublikowano 18 Marca 2007 Delphin napisał(a): Jesli przyjdzie sie na policje i powie hallo mam podejzenia ze to ten i ten to przeciez czlowieka wysmieja i tyle.takie sa realia i rzeczywistosc auslendera w Niemczech ech.... rozgoryczenie i żal wzięło sie nie tylko po stracie moto ale równiez z tego kompleksu niższosci względem Niemców o którym sama kolezanka nam napomknela .i tutaj nalezy upatrywac przyczyne oskarżen Polaków ,gdyz na forach niemieckich albo nie miala mozliwosci albo nie zna jezyka,nadal nie moge zrozumiec tego ataku więc próbuję to sobie jakos wytlumaczyc,przeciez s? tu osoby na tym forum które mieszkaja w Niemczech i jakos nie zauwazylem u nich jakiegos wywyższania z powodu kraju zamieszkania ,nie próbuj? byc bardziej niemieccy niz sami niemcy,staram sie dociec sk?d w tej kobiecie tyle nienawisci do wlasnych rodaków.Z pewnosci? w Ryni jak bedzie sposobnosc to ten temat napewno sie pojawi.Licze ze moto sie odnajdzie i mam nadzieje ze Delpin jak juz opadn? emocje bedzie miala na tyle odwagi i wszystkich nas przeprosi za te bezpodstawne oskarzenia.koncz?c juz zycze milej nocki wszystkim forumowiczom i forumowiczkom rowniez w Niemczech !piwko
Gość Delphin Opublikowano 19 Marca 2007 Opublikowano 19 Marca 2007 denver27 Do ciebie to juz mi chyba calkiem kompletnie brak sil i nie to ze jestem w jakis emocjach ale dlatego ze piszesz i gowno chyba czytasz !piwko Ja pier... ludzie nie kumam waszego ataku moze najpierw poczytajcie DOKLADNIE wszystkie moje odpowiedzi na tym temacie wtedy pogadamy. SZCZEGOLNIE DLA CIEBIE denver27 powtorze mowiac PRZEPRASZAM bo ty jakos nie doczytawszy wczesniej tego co pisalam !OKK teraz dopiero mnie chyba napawa energia gdy czytam dalej wasze pretensjonalne posty! denver27 Twoje slowa: "...gdyz na forach niemieckich albo nie miala mozliwosci albo nie zna jezyka,nadal nie moge zrozumiec tego ataku więc próbuję to sobie jakos wytlumaczyc..." O co ci tutaj chodzi??? Jesli dobrze sie domyslam twierdzisz ze gdybym poszla powiedziala bez zadnego udowodnienia ze pewnie ten i ten mi zapier... moto to oni by cos w tej kwesti zrobili??? !!! Jesli tak myslisz to jestes albo jakims gowniazem co w zyciu nigdy nic jeszcze nie zginelo i w takich kwestiach nie mialaes nigdy do czynienia z Polska czy egal jaka policja to albo rzeczywiscie z choinki sie urwales!!! Czlowieku OTWORZ oczy i patrz w realia!!!!! Ja juz przezylam swoje i UWIERZ wiem jakie sa podejscia POLICJI czy tez w Polsce czy tez w Niemczech i jak podchodza do strat jakie inni ponosza!!! Chlopie nie z gowniara i nie z tepa osoba masz do czynienia wiec wydaje mi sie Twoja polemika w dalszym tym temacie bedzie tu zbedna!!! Po za tym kierujacego tym Forum poprosze o zamkniecie juz tego tematu,a wam Panowie podziekuje juz w jakiej kolwiek prozbie w poszukiwaniu Boshe siedzie na WIELU Forach Polskich i Niemieckich (to dla wiadomosci Twojej denver27 )ale z takimi ludzmi jak Wy to sie w zyciu nie spotkalam i lepiej bedzie jak pozegnam sie tym postem mowiec DZIEKUJE I PRZEPRASZAM
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 19 Marca 2007 Administrator Opublikowano 19 Marca 2007 Denver27- Nie znam Cię osobi?cie, nigdy nie widziałem ale wiem jedno... w dolewaniu oliwy do ognia jeste? niezły . Prosiłem aby?my już dali sobie spokój z dyskusj? bo jak widać w tym w?tku każdy ma swoje racje i nie zauważyłem aby?my mieli i?ć w kierunku wspólnego mianownika. delphin napisał(a): Boshe siedzie na WIELU Forach Polskich i Niemieckich (to dla wiadomosci Twojej denver27 )ale z takimi ludzmi jak Wy to sie w zyciu nie spotkalam i lepiej bedzie jak pozegnam sie tym postem mowiec DZIEKUJE I PRZEPRASZAM Znów niepotrzebnie uogólniasz bo nie wiem kto to jest "WY". "Wy" - którzy się wypowiadali?cie w tym w?tku i my?licie inaczej jak ja? "Wy"- inni forumowicze, którzy nie mieszali?cie się do tej dyskusji? "Wy"- Polacy z Polski? My też się bardzo cieszymy że Cię poznali?my !piwko S?dzę, że niezależnie od naszych odmiennych pogl?dów każdy z nas jak będzie co? wiedział w temacie Twojego moto to napewno się odezwie na PM. W?tek zamykam MariuszBurgi
Rekomendowane odpowiedzi