Użytkownicy Nazir Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Autor Użytkownicy Opublikowano 23 Sierpnia 2019 17 minut temu, kaczor72 napisał: A ja będę na 90% ?️ Rozumiem, że na 90%?️ na 10%?♂️ lub na 100% ?
Użytkownicy+ Saper Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Użytkownicy+ Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Gdzie są fotki? Dlaczego nikt nie zamieścił?Dawać fotki bo .... "fiołków nasadzę".
Użytkownicy Nazir Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Autor Użytkownicy Opublikowano 24 Sierpnia 2019 47 minut temu, Saper napisał: Gdzie są fotki? Dlaczego nikt nie zamieścił? Dawać fotki bo .... "fiołków nasadzę". Ludzie!! - ale gafa . Saper : piszesz i masz: najsampierw parę foci z dnia wojaka w Piekorach - pod znanym Ci już kopcem 1
kaczor72 Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Dziękuję bardzo że odwiedziłem moje okolice w bardzo miłym gronie i że ktoś podtrzymuje historię schronów , dziękuję też za pysznego grila kto nie był niech żałuje!!!
Użytkownicy Nazir Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Autor Użytkownicy Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Dni otwarte grupa Profortalicjum przygotowała pieczołowicie. W każdym obiekcie byli bardzo mili i fachowo przeszkoleni członkowie grupy. Ubrani w mundury z tamtych lat, służący pomocą i wiedzą. Nawet przy schronie zakamuflowanym jako "skalniak" ( pamiętacie wiatrak?) Panie/właścicielki obiektu bardzo miłe ( choć york chciał nas zagryżć?)opowiadały o poprzednim właścicielu działki z bunkrem, który w wieżyczce strzelniczej zrobił sobie kominek?. Możliwe to było tylko dlatego, że (do dnia dzisiejszego) niema prawnej regulacji dotyczącej tych obiektów jak i to, że wieżyczka niebyła odlewem ze stali tylko żelbetową konstrukcją. Dom strzelca w Kamieniu wygląda jakby czas się zatrzymał: historyczne wyposażenie, ściany malowane w stylu PRL( nie wiem jak malowano przed wojną ale wałek na ścianie pamiętam z dzieciństwa). Obiekt ten w tajemnicy pozostawał do późnych lat osiemdziesiątych ( mieszkałem za bajtla ok. 200m od niego!). Po wojnie wykorzystywany jako siedziba milicji z dwoma celami w których przetrzymywano więźniów. oryginalne zasuwy ( kłódka współczesna) Wejście do schronu od wewnątrz wygląda jak zejście do piwniczki ( toster nie jest z tamtych lat choć też już historyczny?) I wejście z zewnątrz: Schron przy ul.Partyzantów w Kamieniu: i... jedyna taka winda do transportu amunicji ( w innych schronach o tym nie pomyślano): Schron i WC zakamuflowane jako budka strażnika: Dziękuję Bognie, Zbyszkowi no i Antkowi za wspólnie miło spędzony dzień!!
Użytkownicy+ Saper Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Użytkownicy+ Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Super! Dzięki za fotki, szkoda, że nie dane mi było być z Wami tym razem, ale może jeszcze kiedyś akcja zostanie powtórzona i termin mi "siądzie".
Użytkownicy Nazir Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Autor Użytkownicy Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Dla zainteresowanych tematem fortyfikacji:
Użytkownicy+ Saper Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Użytkownicy+ Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Oni mi to chyba specjalnie robią. Niestety znowu "po ptokach"?
Klubowicze Joasia70 Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Klubowicze Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Takie bunkry Wam znalazłam ? jakbyście mieli ochotę pojechać to ja z Wami ?
Użytkownicy Nazir Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Autor Użytkownicy Opublikowano 29 Sierpnia 2019 3 minuty temu, Joasia70 napisał: Takie bunkry Wam znalazłam ? jakbyście mieli ochotę pojechać to ja z Wami ? Rozumiem, że to propozycja na weekend?. To tak z lekka 3tysie km. Na weekend "trochę" dużo? ( może braknąć czasu na zwiedzanie?). Jak mi mówią: Joasia i 1000km w jedną stronę robi by w fajnym miejscu napić się kawy?. To może być dla mnie ekstremalny weekend? - chętnie to przegadam?. Z góry dziękuję za propozycję?
Klubowicze Joasia70 Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Klubowicze Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Oj nie wierz w to co inni mówią ? na samą kawę to góra 800 km, 1000 km to na kawę z ciasteczkiem albo lodami ?
Sympatycy Grzech Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Sympatycy Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Na apfel strudel mit vanilien sos to i ponad 1000 km warto się wybrać...
mario3101 Opublikowano 10 Października 2019 Opublikowano 10 Października 2019 Takie coś Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka 1
Rekomendowane odpowiedzi