Skocz do zawartości
Forum Burgmania

AlpanoBałkany 2019... Czyli Slawoy gna przed siebie

Rekomendowane odpowiedzi

• Klubowicze
Opublikowano

Czyli Sławek , możesz Haribo teraz jeść bez ograniczeń ?  

Faktycznie ,żelatyna na kości działa korzystnie ?

• Klubowicze
Opublikowano
19 godzin temu, SzymonSeptic napisał:

Czyli Sławek , możesz Haribo teraz jeść bez ograniczeń ?  

Faktycznie ,żelatyna na kości działa korzystnie ?

Akurat żelki lubię... Musimy pogadać o plastikach do Hondzi... Może będziesz miał taniej niż na stronie https://www.bike-parts-honda.com/honda-motorcycle/750-MOTO/INTEGRA/2014/NC750DE/30441

• Klubowicze
Opublikowano

Daj na messengera fotkę plastiku ......

Powiedz czy finalnie twój ubezpieczyciel pokryje koszty powrotu + leczenia ??

• Klubowicze
Opublikowano
43 minuty temu, SzymonSeptic napisał:

Powiedz czy finalnie twój ubezpieczyciel pokryje koszty powrotu + leczenia ??

No tak... Dostałem oficjalne pisma w tej sprawie, jak i szpital. Muszę tylko trochę papierologii jeszcze wypisać.

• Klubowicze
Opublikowano

Wreszcie skleciłem pierwszy z filmów z tej wyprawy... Na razie szczęśliwe drogi Austrii i wjazd do Słowenii...

Opublikowano

Obejrzałem,podobało się,łapka w górę ?

Opublikowano

Dwie łapki w górę?

Opublikowano

Sławku cóż mam powiedzieć, film nakręcony przez Ciebie to mistrzostwo, piękne ujęcia ???

ps. I oczywiście zdrowia Sławeczku 

• Użytkownicy+
Opublikowano

No fajne to ?  te zielone góry które widać pod koniec filmu to już Słowenia ?  Bo granica jest na samym końcu. A z ciekawości zapytam. To w tej Słowenii taki zwyczaj że przyjezdnych wita się klaksonem ?  czy kierowcy tacy nerwowi ?

• Klubowicze
Opublikowano
25 minut temu, EndriuBis napisał:

To w tej Słowenii taki zwyczaj że przyjezdnych wita się klaksonem ?  czy kierowcy tacy nerwowi ?

Ogólnie całe Bałkany lubią trąbić... Szczególnie w Bośni... Austrię od Słowenii w pasie przygranicznym trudno odróżnić... Obie krainy piękna, co będzie widać w drugim filmie, który już w przygotowaniu...

• Klubowicze
Opublikowano

Słoweńskie góry chyba nawet trochę bardziej podobały mi się od tych Austriackich... Są bardziej dzikie, naturalne... No ale oceńcie sami...

• Użytkownicy+
Opublikowano

Drogi pięknie pokręcone, ale góry "kurcza" wysokie. ?

• Klubowicze
Opublikowano

W sprawach organizacyjnych jeszcze taka sprawa... Poza Unią Europejską, prócz limitów i koszmarnych cen za połączenia i SMSy, musimy się liczyć z podwojoną opłatą. Mimo, że ja już nie mogłem dzwonić, sprawy z ubezpieczycielem przy jego telefonach do mnie, też sporo kosztowały... Nie ma opcji, by nie dzwonić, nie odbierać, bo to wszystko były sprawy priorytetowe w opłatach za szpital i umawianiu transportu, więc normalnie płacąc niecałe 200 PLN za dwa telefony i Internet mobilny do lapka, teraz rachunek opiewa już na... ponad 770 PLN ?? samo 18 minut rozmowy kosztowało stówkę... Mała próbka połączeń poniżej (1.50 to smsy).

oplaty_2.jpg

oplaty.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja za 8 minut rozmowy przychodzącej z Polski do Szwajcari zapłaciłem 32zł

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka

• Klubowicze
Opublikowano

No... Łączna faktura wyniosła ponad 900 PLN, bo te 770 było za sam roaming ? 

Cztery i pół tygodnia minęło od operacji, a ja już śmigam o jednej kuli, a ortopedzio powiedział, że przy szóstym tygodniu, mam już kule odstawić (goi się, jak na psie). Od 17-tego idę na dziesięć zabiegów rehabilitacyjnych. Jeszcze miesiąc i wracam do pracy. Stopa jeszcze puchnie, ale biorę cholernie drogie tabletki Vessel Due F na poprawę krążenia (trzy miesiące) i obrzęk powoli, ale spada... 

Opublikowano
2 godziny temu, SlawoyAMD napisał:

Stopa jeszcze puchnie, ale biorę cholernie drogie tabletki Vessel Due F na poprawę krążenia (trzy miesiące) i obrzęk powoli, ale spada... 

U mnie stopa była spuchnięta  z rok czasu, więc się nie przejmuj, jak Ci opuchlizna nie zejdzie w miesiąc, czy trzy.

Opublikowano

Sławek bież te niebieskie , czynią cuda ?

• Klubowicze
Opublikowano
9 godzin temu, Marek62 napisał:

Sławek bież te niebieskie , czynią cuda ?

No wziąłem i mnie wzięło... Zmontowałem kolejny film, tym razem z trasy na Triest i przelot przez przepiękną Chorwację... Dziś może uda mi się zmontować ostatnią część z Mostaru, Blagaj i wypadku...

• Użytkownicy+
Opublikowano

Odprowadzenie wzrokiem "kobiełki" na pasach - odruchy masz zdrowe. ?

• Administrator
Opublikowano

I muza użyta w montażu jak zwykle miła dla ucha ?

Opublikowano

Pięknie, wieczorem w Zadarze obok tych organów zdejmują barierki i jest dancing na tych podświetlonych diodami kafelkach. Super miejsce. Organy najlepiej słychać jak wieje i jak statki wychodzą z portu. Mojej stopie pomogły masaże wirowe w wodzie. Sam sobie też robiłem wsadzając nogę do pralki wirnikowej, woda z mydełkiem przynosi ulgę.

Opublikowano

Cztery i pół tygodnia minęło od operacji, a ja już śmigam o jednej kuli, a ortopedzio powiedział, że przy szóstym tygodniu, mam już kule odstawić (goi się, jak na psie). Od 17-tego idę na dziesięć zabiegów rehabilitacyjnych.

Sławek ... z tym odstawianiem kuli to spokojnie ... nie śpiesz się ... podejdź do tego z dużą dozą ostrożności ...
Dziesięć zabiegów ? ... to kropla w morzu ... a te z NFZ to śmiech na sali ... ja przez ponad pół roku korzystałem z prywatnych zabiegów rehabilitacyjnych trzy razy w tygodniu, do tego ćwiczenia w domu i miesiąc pobytu w szpitalu w oddziale rehabilitacyjnym ...
A opuchlizna ... no cóż ... do dzisiaj widać zgrubienie w kostce lewej nogi ...
Pozdrawiam ... LwG ...
  • Klubowicze
Opublikowano
54 minuty temu, stefanekmac napisał:

Mojej stopie pomogły masaże wirowe w wodzie. Sam sobie też robiłem wsadzając nogę do pralki wirnikowej, woda z mydełkiem przynosi ulgę.

Mam masaże wirowe w zestawie... Pralka Frania by się przydała, ale teraz to ciężko taką znaleźć...

23 minuty temu, Elvis napisał:

Sławek ... z tym odstawianiem kuli to spokojnie ... nie śpiesz się ... podejdź do tego z dużą dozą ostrożności ...

Elvisku, słucham się poleceń Ortopedzia... Twój wypadek był chyba trochę poważniejszy, bo coś tam mi się kojarzy z pogiętymi barierkami itp... U mnie na szczęście dość proste złamanie, a dr. Marco według oceny Szczecińskiego fachowca, zrobił doskonałą robotę (dobrze zamontowana szyna). Kazał chodzić, bo ponoć obciążana kość szybciej się spaja, a upośledzenie ruchowe, wynikłe z odstawienia nogi, wyraźnie się zmniejsza... I to chyba prawda, bo pierwszego dnia prawie nie umiałem chodzić (niedziela), a teraz już po piwo bym pognał ? 

1 godzinę temu, Saper napisał:

Odprowadzenie wzrokiem "kobiełki" na pasach - odruchy masz zdrowe. ?

No oczy same poszły... Fakt, że kobiełka zacnej urody i powabnych kształtów była... Pierwyj sort...

• Użytkownicy+
Opublikowano
47 minut temu, Elvis napisał:

A opuchlizna ... no cóż ... do dzisiaj widać zgrubienie w kostce lewej nogi ...

To może pora zmierzyć cukier we krwi ? stopa cukrzycowa ? 

26 minut temu, SlawoyAMD napisał:

....Elvisku, słucham się poleceń Ortopedzia... .. Kazał chodzić, bo ponoć obciążana kość szybciej się spaja, a upośledzenie ruchowe, wynikłe z odstawienia nogi, wyraźnie się zmniejsza... 

Tylko nie przesadź z tym obciążeniem, bo bardzo łatwo przegiąć ?  umiar na pewno wskazany.  A film - jak zwykle fajny, zachęca do wyjazdu ?  natomiast mam pewne obawy co do sensu pokazywania tego fragmentu z wypadku ?  bo efekt może być taki że następni koledzy odstawią 2oo ?   

• Klubowicze
Opublikowano
2 minuty temu, EndriuBis napisał:

... mam pewne obawy co do sensu pokazywania tego fragmentu z wypadku ?  bo efekt może być taki że następni koledzy odstawią 2oo ?   

Samego momentu wypadku nie widać... Nie miałem włączonej kamery. Są za to pewne emocje, ale tego nie da się opowiedzieć...