Skocz do zawartości
Forum Burgmania

nowy NEW DINK 200 AFI

Rekomendowane odpowiedzi

• Administrator
Opublikowano

Koniec sezonu ostatnio byl w styczniu nastepnego roku :lol:

Opublikowano

!scooter

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

jak dzwoniłem ostatnio to powiedzieli, że będ? dopiero pod koniec czerwca, a już na pewno w lipcu...

Opublikowano

Trochę to dziwne. Z jednej strony niby słaba sprzedaż, z drugiej widać że zainteresowanie New Dinkiem jest ogromne. Tymczasem importer nie jest w stanie od kwietnia (wtedy pytałem o niego) sprowadzić tego skutera...

• Administrator
Opublikowano
Trochę to dziwne. Z jednej strony niby słaba sprzedaż, z drugiej widać że zainteresowanie New Dinkiem jest ogromne. Tymczasem importer nie jest w stanie od kwietnia (wtedy pytałem o niego) sprowadzić tego skutera...

To nie importer nie może sprowadzić tylko producent opóĽnia wprowadzenie NEW Dinka do sprzedaży z miesi?ca na miesi?c. Dlaczego tak się dzieje? Chyba każdy trzeĽwo my?l?cy powienien wiedzieć.

Co do popytu i sprzedaży... W 2007 roku popyt na skutery zdecydowanie przewyższył podaż. Po prostu importerzy nie spodziewali się takiego ruchu już od wczesnych miesięcy wiosennych.

Skuterów nie ma Yamaha, Suzuki, Kymco... naj?mieszniejsze, że nawet Zipp ma z tym problemy. To co stoi u dealerów to jest ale główne magazyny u większo?ci importerów ?wiec? pustkami.

Opublikowano

Dokladnie...:lol:

Jak chcialem obejrzec i przymierzys sie do X-maxa to ni hu hu... dopiero niedawno chlopaki z uhma sprowadzili JEDNA sztuke. JEDNA!!! I nawet nie na sprzedaz.

Co do New Dinka, to szczerze mowiac jakos wygladowo mnie nie zachwyca. Zle nie jest ale moglo by byc lepiej.

Wydaje sie, ze nie bedzie grzeszyl pojemnoscia schowkow, a jazda we dwoje nie bedzie tak przyjemna jak np. UH200, czy nawet x-maxem.

Pewnie w pewnym stopniu dlatego, ze to nie 250-tka.... :ph34r:

P.S. Mimo wszystko z ciekawoscia czekam na wyniki testow. Kiedy bedziecie go testowac? Gdzie? Czy ew. mozna wpasc i go "obmacac" :D ?

Pozdro

Maciej "Bilu"

• Administrator
Opublikowano
Wydaje sie, ze nie bedzie grzeszyl pojemnoscia schowkow, a jazda we dwoje nie bedzie tak przyjemna jak np. UH200, czy nawet x-maxem.

Ja bym napisał w odwrotnej kolejno?ci... Jazda we dwoje nie będzie tak przyjemna jak na X- Maxie czy nawet UH 200, choć trzeba przyznać, że oba skutery s? ze sob? w miare porównywalne... bo oba produkowane w Hiszpanii :lol:

P.S. Mimo wszystko z ciekawoscia czekam na wyniki testow. Kiedy bedziecie go testowac? Gdzie? Czy ew. mozna wpasc i go "obmacac"  ?

Jak zobaczysz pod moim avatarem napis "Test NEW DINK" będzie to oznaczać, że wła?nie go testujemy. Kiedy to nast?pi? Proszę wystosować pismo do Tajwańczyków z zapytaniem kiedy zostan? usunięte pierwsze wady wieku dziecięcego :ph34r::D

Opublikowano
:ph34r:
Opublikowano

Owszem skutera na oczy nie widzialem, i chyba nikt go nie widzial, bo go jeszcze nie ma. Zdjecia natomiast sa, i swoje spostrzezenia oparlem wlasnie i jedynie NA NICH. whist

Pozatym ciezko mi nie lubic Kymco bo sam jezdze skuterem ich marki od dluzszego czasu i jestem bardzo zadowolony - zero awarii itd. ;)

Dlatego tez jestem mimo wszystko ciekawy jak to sie bedzie sprawowac. A zdjecia zdjeciami, wiadomo ze w rzeczywistosci skuter bedzie oddawal inne wrazenie.

Jedynie co MOIM ZDANIEM mogli skosnookie zrobic lepiej do design, bo technicznie jestem pewien ze bedzie bez zarzutu. Mogli troche podciagnac go bardziej pod xcitinga albo cos... tyle.

P.S. Swego czasu nawet rozwazalem jego zakup ;)

P.S. Mariusz - pismo moge wyslac, ale ichnych hieroglifow nie znam ;)

Pozdro Maciej "Bilu"

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Już jest ;) można obejrzeć i ew. zamówić w Motositi :D .

Pozdrawiam

• Administrator
Opublikowano

Tiaa...

Ogl?dałem tydzień temu w Motorlandzie i... już prawie go kupiłem... prawie :D

Narazie nie jeĽdziłem, więc niewiele mogę powiedzieć...

Opublikowano

Jutro odbędę jazdę próbn? więc co nieco będę mógł nastukać .... chyba, że stanie się miło?ci? od pierwszego wejrzenia i skończy w moim garażu.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Widziałem i nie jestem zbyt zachwycony, wygl?da trochę inaczej niż na zdjęciach. Miałem okazję wypróbować 50cc, niestety moje do?wiadczenia ze skuterami s? małe, więc nie będę nic pisał na ten temat. Mogę przez to być nie obiektywnym. Czekam na profesjonalny test :ph34r:

Opublikowano

pablos, i jak tam wrażenia? Daje radę new dink, czy nie bardzo?

Opublikowano

No i pierwsze wrażenia:

- b. duży kufer

- ładna deska

- długa kanapa lecz bez profilowanego siedziska ... na miasto może być w trasie może zadek boleć

- b.ładny tył (?wiatło zespolone ala yamaha majesty i x-max)

- b. dobre prowadzenie (dobrze zestrojone zawieszenie,wła?ciwy ?rodek ciężko?ci)

- za małe kółka (12' i 13')

- [/b]bardzo dobre przy?pieszenie -?miem podejrzewać, że lepsze niż w Xcitingu 500

- zadowalaj?cy V-max 125 km/h

- generalnie brak szyby <_<

- Helixo podobny przód ... trochę archaiczny

Ogólne wrażenie pozytywne .... idealny skuter miejski i do wypadów w niedalekie traski choć .... kwestia w wygodzie zadka <_< jaki kto ma.

Ujmę to tak ... zastanawiam się nad zakupem .... choć w tym segmencie jest jeszcze kilka innych ciekawych propozycji choć nie za tak? cenę.