RobB. Opublikowano 29 Marca 2007 Opublikowano 29 Marca 2007 szorstki napisał(a): "...Natomiast odno?nie PEDOFILII to stanowcze NIE , izolować, odseparować tępić, zamykać..."Tja... tyle tylko, że jeszcze niedawno, to samo było z homo. Zmieniło się, kiedy kilku z nich, posiadaj?cych tytuły i zasiadaj?cych w jednej z agend ONZ, stwierdziło "autorytatywnie" i zapisało w dokumencie, że to nie choroba/zboczenie/odchyłka od normy tylko wła?nie norma. I co "?wiatlejsi" przyklasnęli. A obecnie hetero s? stawiani "pod ?cian?" w mediach i na "salonach" je?li nie afirmuj? zachowań homo. Tak więc czekam na podobn? akcję w przypadku pedofili. W Holandi maj? już swoj? partię a kilka uniwerków w usa prowadzi badania i publikuje wyniki na podstawie których dowodz?, że pedofile maj? jakoby zbawienny wpływ na rozwój dzieci - masakra... pzdr BTW: wiem, wiem, ale ze mnie homofob i ciemnogród... !V He, urodzony pesymista jeste? Mimo, że ten ?wiat ogarnia co chwila jakie? szaleństwo pseudo tolerancji, to jednak my?lę, że jednak Pedofilia nie będzie obiektem afirmacji. Je?li jednak, się mylę to chyba jednak koniec ?wiata jest blisko.... !OK Pozdrawiam RobB.
Gość Dragon Opublikowano 29 Marca 2007 Opublikowano 29 Marca 2007 Cytat rafałek napisano 29-03-2007, 9:41 Panowie nie mogę się zgodzic z wami w jednej sprawie. Bycie gejem czy lesbijk? to nie choroba tylko wrodzona skłonno?ć, tego się nie leczy. Wrodzon? od kogo ???? Wrodzon? można mieć wadę serca , wrodzon? możesz mieć skłonno?ć do tycia ale sk?d ma się wrodzić bycie gejem czy lesb? ?????!!!!! Czyli sugerujesz, że ten który jest gejem został urodzony przez mężczyznę czy mężczyzna który jest gejem zapłodnił kobietę która jest kim??? lesb? czy gejem... ??? Nie chcę brn?ć dalej w te porównania bo czytaj?c je, sam się u?miecham... Nie wydaje mi się, że brakuje mi podstawowej wiedzy na temat zakładania rodziny w szeroko pojętym tego słowa znaczeniu. Nie słyszałem jeszcze o przypadku żeby pan+pan=dziecko czy kobieta+kobieta=dziecko. Sk?d wobec tego przypuszczenie u Ciebie, że ta CHOROBA nie jest chorob? tylko skłonno?ci?...czym? co się dziedziczy? Cytat rafałek napisano 29-03-2007, 9:41 Równie dobrze można by leczyć czarnych z choroby skóry To s? wła?nie geny... !V wła?nie tego się nie leczy... chyba, że pisz?c o chorobie skórnej masz na my?li np. opryszczkę... wówczas masz rację. RobB-ie Czy naprawdę uważasz, że bycie gejem/lesb? jest wrodzone???? Bardzo mnie nurtuje Twoja wypowiedĽ... Cytat szorstki napisano 29-03-2007, 11:03 Tak więc czekam na podobn? akcję w przypadku pedofili. W Holandi maj? już swoj? partię a kilka uniwerków w usa prowadzi badania i publikuje wyniki na podstawie których dowodz?, że pedofile maj? jakoby zbawienny wpływ na rozwój dzieci - masakra... Szorstki. Dialog z Tob? do łatwych nie należy !OK ale Twoje newsy ?cinaj? mnie z nóg... Nawet nie wiem co napisać na to co Ty napisałe? ale zło?ć moja jest potęgowana!!!
dr.big Opublikowano 29 Marca 2007 Opublikowano 29 Marca 2007 Co jest zlego w tym, ze ktos jest lesbijka czy gejem? Podobnie jak wsrod wiekszosci ludzi, sa tam persony dobre i zle, a nazywanie tego zjawiska "choroba" jest samo w sobie jeszcze wieksza choroba. Co do pedofili to zamykac- izolowac (oszczedzajac koszty), a w momencie bestialskich wypadkow utylizowac. Uwazam, ze laczenie tego tematu nie ma sensu !OK .
RobB. Opublikowano 29 Marca 2007 Opublikowano 29 Marca 2007 Dragon Ty sie nie mnie pytaj, sk?d im się to bierze Ty sie pytaj pedałów i lesbijek ewentualnie seksuologów. Ja (chyba) jestem hetero ?! To chyba to tylko dla tego, że moje małżeństwo ma już 20 lat, a jak mam się kłócić z moimi Babami !OK to wolę z Wami na forum Ale rozumiem, że kto? może lubić dżem ze ?liwek i choć ja wolę truskawkowy i być może dla tego, że to wrodzone, a może pierwszy raz go jadłem w takich sympatycznych okoliczno?ciach, że zostało mi na wieki ?! Więc niech sobie będ? może innymi, ale skoro s? nieszkodliwi to ich sprawa. Nie powiem jednak tego o pedofilach, którzy mog? wypaczać charaktery nie?wiadomych dzieci, okaleczać je psychicznie i fizycznie. No jak Cię temat zainteresował to w?tek pewnie się rozwinie, co? tak czuję... !V Pozdrawiam RobB.
Administrator Artix Opublikowano 29 Marca 2007 Autor Administrator Opublikowano 29 Marca 2007 No niestety czy sie to komus podoba czy nie to jednak tu geny daja o sobie znac. Z bycia homo nie da sie wyleczyc, bo to nie jest choroba. To cos na zasadzie kiedy z dwojga murzynow rodzi sie bialy dzieciak, dlaczego bialy i jak to sie stalo, ano porostu wada genetyczna zwana potocznie bielactwem lub albinizmem jak wolisz. Gdyby tak bylo ze to kwestia wychowania mozna by i wychowac dziecko ktore jest hetero na geja, a tak sie nie da, to dziala w obie strony. Jednemu podobaja sie brunetki innemu blondyki, trzeciemu rude a sa tacy co wola wlasna plec i to jest wlasnie wynik dzialania genow. Wiec tak ja nigdy nie zostane homo tak homo nie zostanie hetero bo zadna sile nikt mnie nie przekona zeby byc homo to dziala oczywiscie w obie strony.
jagroski Opublikowano 29 Marca 2007 Opublikowano 29 Marca 2007 A jak biały z czarnoskór? ma bliĽniaki, to jedno białe, a drugia czarne, albo oba w kratke. !OK
RobB. Opublikowano 29 Marca 2007 Opublikowano 29 Marca 2007 jagroski napisał(a): A jak biały z czarnoskór? ma bliĽniaki, to jedno białe, a drugia czarne, albo oba w kratke. !OK Trata tata, jak by tak było to mała czarna z mlekiem też by była w kratę !V Pozdrawiam RobB.
Gość Dragon Opublikowano 29 Marca 2007 Opublikowano 29 Marca 2007 Cytat RobB. napisano 29-03-2007, 13:50 No jak Cię temat zainteresował to w?tek pewnie się rozwinie, co? tak czuję... Oj się rozwinie... !V Cytat DR.BIG napisano 29-03-2007, 13:45 Co jest zlego w tym, ze ktos jest lesbijka czy gejem? Podobnie jak wsrod wiekszosci ludzi, sa tam persony dobre i zle... Naprawdę nie wiesz co jest w tym złego???? To może inaczej. Nie wiem czy masz dzieci ale załóżmy, że masz... pytanie brzmi: Czy chciałby? aby Twoje dzieci wychowywały się: 1. W?ród dzieci gdzie jest NORMALNA mamy i NORMALNY tata???? 2. W?ród dzieci gdzie oboje "rodzice" s? jednej płci???? Co wybierzesz? Pytanie drugie. Chcesz kupić dom i masz do wyboru: 1. Zamieszkać między NORMALNYMI rodzinami? 2. Zamieszkać między "rodzinami" tymi innymi? Co wybierzesz???? Problem dla wielu z nas/Was jest w tej chwili daleki bo nie dotyczy WAS/NAS. Gdyby mój syn przyszedł i powiedział mi, że lubi chłopców zaręczam Cię, że "?wiat dla mnie by się skończył"... a dla Ciebie? Cytat DR.BIG napisano 29-03-2007, 13:45 ..., a nazywanie tego zjawiska "choroba" jest samo w sobie jeszcze wieksza choroba. Bigu. Twoja bardzo daleko posunięta tolernacja za?lepia Ci chyba poczucie rzeczywisto?ci... Według Ciebie, powinni?my przej?ć do porz?dku dziennego i nie widzieć nic dziwnego w tym, że dwóch panów chce adpotować dziecko albo bior? OFICJALNY ?lub... Rozumiem... Według Ciebie ja jestem nienormalny bo mam odwagę się temu sprzeciwiać a oni s? normalni... cool... To jest pierwszy krok do samounicestwienia... Zapewniam Cię, ze rozmowa z rodzicami dziecka które jest "inne" jest dosyć "traumatycznym" przeżyciem... Nikomu tego nie życzę... Cytat Artix napisano 29-03-2007, 13:52 Jednemu podobaja sie brunetki innemu blondyki, trzeciemu rude a sa tacy co wola wlasna plec i to jest wlasnie wynik dzialania genow. Trudno, taki dzień. Z Tob? Art też nie mogę się zgodzić... Kiedy? się zastanawiałem co ma wpływ np. na to jakiej muzyki słuchamy... według mnie największy wpływ na to, ma ?rodowisko w jakim przebywamy... przyzwyczajamy się... zaczynamy dostrzegać to co?... również według mnie, tak samo jest z odmienno?ci? seksualn?... czym skorupka za młodu itd... Faktem jest, że ZBOCZYLI|MY z tematu. PEDOFILOM stanowczo NIE!! Dodano pózniej... Dla tych którzy będ? chcieli pisać co? o radiu co ma ryja itd o?wiadczam, że: Nie słucham radia co ma ryja (cyt. Szorstkiego !OK ) i jestem przeciwny tej stacji, LPR powinien zostać rozwi?zany itd...
dr.big Opublikowano 29 Marca 2007 Opublikowano 29 Marca 2007 Laczysz tutaj dwa odmienne tematy: 1. Bycie gay'em (w jez. angielskim oznacza to zarowno kobiete jak i mezczyzne). 2. Adopcje dzieci przez takie pary. Nie wiem, czy nie widzisz np. takich gay'ow, ktorzy wogole nie chca adoptowac dzieci? I co z nimi? Tez chorzy? Sama adopcja jest dla mnie tematem zbyt skomplikowanym i nie mi sie na ten temat wypowiadac, ale zapytaj dziecka ktore jest co dzien katowane w pijackim zwidzie... Nie chce dyskutowac na ten temat na forum, bo to do niczego nie doprowadzi. Wiem jedno, wynajmowalem przez kilka lat dom w Szczecinie gejom. Przez wszystkie te lata nie oszukali mnie ani razu, placili rachunki itp. a ludzom dookola mowili ze sa ... bracmi. Do klamstwa zmuszala ich sytuacja z poprzednich miejsc zamieszkania. Dodam, ze inni "normalni" wynajmujacy, przepedzali ich po "wykryciu prawdy". U nas mieszkali kilka lat. I zawsze zyczylbym sobie takich "normalnych" lokatorow. To tak notabene uogolniania. Pozdrawiam z miasta, ktorego burmistrzem jest gay i wcale tego nie musi ukrywac... Edit: Dragon napisał(a): Gdyby mój syn przyszedł i powiedział mi, że lubi chłopców zaręczam Cię, że "?wiat dla mnie by się skończył"... Coz moge na to odpowiedziec !OK ? Oczywiscie na pewno nie cieszylbym sie, ale tez bym dziecka nie przepedzil...
Gość Dragon Opublikowano 29 Marca 2007 Opublikowano 29 Marca 2007 Cytat DR.BIG napisano 29-03-2007, 15:14 Laczysz tutaj dwa odmienne tematy: 1. Bycie gay'em (w jez. angielskim oznacza to zarowno kobiete jak i mezczyzne).... Tego zdania nie rozumiem... po co to? Cytat ...2. Adopcje dzieci przez takie pary.Nie wiem, czy nie widzisz np. takich gay'ow, ktorzy wogole nie chca adoptowac dzieci? I co z nimi? Tez chorzy? W jednym z postów napisałem, że ci "inni" byli, s? i będ?. Trudno, to jestem w stanie znie?ć ale walka o prawa do zakładania rodzin itd... niedorzeczne... Cytat Sama adopcja jest dla mnie tematem zbyt skomplikowanym i nie mi sie na ten temat wypowiadac, ale zapytaj dziecka ktore jest co dzien katowane w pijackim zwidzie... Założyłe?, że para pan+pan będzie "bez skazy"... a jak do tego wszystkiego dojdzie jeszcze ten element że będ? mieli jeszcze i t? skazę... O co mam zapytać DZIECKO, osobę która nie ma jeszcze do?wiadczenia życiowego... Dla takich nieszczę?liwych dzieci s? domy dziecka które NAPEWNO s? mniej szkodliwe dla psychiki dziecka. Cytat Wiem jedno, wynajmowalem przez kilka lat dom w Szczecinie gejom. Przez wszystkie te lata nie oszukali mnie ani razu, placili rachunki itp. a ludzom dookola mowili ze sa ... bracmi. Zmuszala ich do tego sytuacja z poprzednich miejsc zamieszkania. Dodam, ze inni "normalni" wynajmujacy, przepedzali ich po "wykryciu prawdy". U nas mieszkali kilka lat.To tak notabene uogolniania. Zacytuj moje chociaż jedno zdanie w którym piszę, że "oni" s? nieuczciwi itd... Chociaż jedno... Ja w tej chwili wynajmuję "mieszkanie" w Krakowie... i wiesz co? - też za nie płacę... w terminie, "z góry"... co jest w tym dziwnego???? Ja również pozdrawiam z pięknego Krakowa... gdzie prezydentem jest Jacek Majchrowski i nigdzie nic nie pisze, żeby był "inny"... Cytat Edit:QUOTE (Dragon @ 29-03-2007, 15:54 ) Gdyby mój syn przyszedł i powiedział mi, że lubi chłopców zaręczam Cię, że "?wiat dla mnie by się skończył"... Coz moge na to odpowiedziec ? Oczywiscie na pewno nie cieszylbym sie, ale tez bym dziecka nie przepedzil... Ja też bym nie przepędził ale... nie wiem jak to napisać, nie wiem jak to wyrazić... !OK
dr.big Opublikowano 29 Marca 2007 Opublikowano 29 Marca 2007 Stary to o co Ci chodzi !OK ? Ze ktos jest po prostu gayem, czy ze chce adoptowac dzieci? Z czym masz problem?
Gość Dragon Opublikowano 29 Marca 2007 Opublikowano 29 Marca 2007 DR.BIG napisał(a): Stary to o co Ci chodzi !OK ? Ze ktos jest po prostu gayem, czy ze chce adoptowac dzieci? Z czym masz problem? E tam, żeby odrazu stary !V Tutaj się wszystko zaczęło... http://www.burgmania.net/forum/index.php?s...indpost&p=45099 i pozwolę sobie jeszcze http://www.burgmania.net/forum/index.php?s...indpost&p=45149 Big-u My?lę, że i Ty i ja "powiedzieli?my" sobie w tym temacie wszystko. Faktycznie, nie ma sensu aby?my się "pałowali" na forum. Spotkamy się na |RM to sobie pogadamy...
dr.big Opublikowano 29 Marca 2007 Opublikowano 29 Marca 2007 Oczywiscie, przeczytalem te wczesniejsze wypowiedzi i dziwi mnie chec widzenia wszystkiego na czarno- bialo... Tak jest, dobrze zarabiajacy i kochajacy pociechy "mamusia i tatus" to jest najlepsze rozwiazanie na ta wymiane pogladow !OK . Pasujace. Edit: jeszcze jedno... A co jest jesli mamusia da sie zaplodnic za zgoda drugiej mamusi? Trzeba bedzie plod usunac czy dziecko oddac do adopcji? No i czy mozna dokonac zabiegu? Tylko kiedy i w jakich okolicznosciach? A moze zabic oboje "rodzicow", albo skazac na 25 lat? A jak to mozliwe, ze bogaty jedzie za granice i usuwa ciaze, a biedny nie moze, mimo ze jest chory? Czy tu tez obowiazuja zasady czarne- biale? Cale szczescie istnieje caly wachlarz mozliwosci i dzieki temu mamy roznorodnosc i mozliwosc wolnej dyskusji na ten temat. Gorzej jak ktos (lub cos) tego dyskutowania zabroni. W moim aspekcie jest to raczej malo prawdopodobne, ale nigdy nie wiadomo, kto (co) tak naprawde rzadzi ludzmi...
Klubowicze kolce_de Opublikowano 29 Marca 2007 Klubowicze Opublikowano 29 Marca 2007 Hej ho ! Dragon ciety jestes jak nozyczki u krawca Homoseksualizm nie jest choroba wbrew temu co Ty o nim myslisz. Jest to rodzaj seksualizmu inny niz heteroseksualizm czy biseksualizm. Znam czworke dzieci wychowanych przez pary homoseksualne (trzech chlopcow - dzis juz doroslych mezczyzn - i jedna obecnie 14-letnia dziewczynke) i zadnemu z tych dzieci niczego nie brakuje ani fizycznie ani psychicznie. Malo tego - te dzieci w wieku szkolnym wykazuja/wykazywaly pelna dojrzalosc emocjonalna i umiejetnosc roznicowania dobra od zla - czego dzieciom ze zwyklych rodzin najczesciej brakuje !OKK Chetnie Cie spotkam na jakims zlocie i o tym z Toba podyskutuje, a jesli sie uda to nawet poznam Cie z jednym z tych Panow, bo ciekawa jestem czy prosto w oczy bedziesz mu potrafil powiedziec, ze wychowali go zboczency czy lesby !OKK Nie mieszajmy pedofili z homoseksualizmem. Homoseksualisci odczuwaja potrzebe wiezi psychicznej i seksualnej z osobami tej samej plci, ale z osobami doroslymi - potrafiacymi decydowac o sobie i o tym co dla nich dobre! Tak jak Monika to dzis powiedziala - w przypadku pedofili nie mozna mowic o stosunkach seksualnych a jedynie o "uzywaniu" dziecka. Ja bym to nazwala wykorzystywaniem, bo dla mnie dziecko nie posiada swiadomosci seksualnej. Dziecko moze byc ciekawe ale na pewno nigdy taki 8-mio czy 10-latek nie posiada poczucia tozsamosci seksualnej a tym samym nie jest zdolny do oceny i definiowania swoich zachowan. Jestem zdecydowanie przeciwko pedofili i zdecydowanie za tym, aby homoseksualisci mieli prawo do zwiazkow, wspolnego opodatkowania, prawa dziedziczenia. Adopcja to temat rzeka - trudno stwierdzic - znam cztery przypadki i wszystkie sa pozytywne ale czy tak byloby zawsze? Nie wiem. A z tematem jestem na biezaco, bo wlasnie kilka tygodni temu zostalam swiadkiem w sprawie dziedziczenia - po 38 latach wspolnego zycia jeden z pary pozegnal sie ze swiatem a "kochana" rodzina, ktora blisko 40 lat temu wyrzucila pedala z domu i nie utrzymywala z nim zadnych kontaktow teraz nagle poczula sie w obowiazku przejac caly pozostaly a raczej spory majatek po nieboszczyku. I jest obalanie testamentu - paranoja Pozdrowionka
Gość deleted1 Opublikowano 29 Marca 2007 Opublikowano 29 Marca 2007 Witam! Hmmm.....ja też lubie dżem truskawkowy . A tak na temat to dla mnie więzienie dla pedofila to za mało chociaz odpowiednio się nim tam zajm?, a jak się zajm? to się sam powiesi albo mu pomog?. W mojej opinii powinni wprowadzić trwałe okaleczenie np kastracje, ale zaraz sie LPR czy ktora? partia rozedrze ze to nie humanitarne... . Wogóle w moim mniemaniu powinni wprowadzić karę ?mierci, a ne jaki? palant który wykorzystał a potem zamordował z zimn? krwi? kilkoro dzieci po 15 latach wyjdzie bo go ulaskawi? czy dadz? przepustke.... No zabić tylko!! !OKK !OKK Pozdrawiam
Administrator Artix Opublikowano 29 Marca 2007 Autor Administrator Opublikowano 29 Marca 2007 Zołza napisał(a): ...Wogóle w moim mniemaniu powinni wprowadzić karę ?mierci... Przerazasz mnie, kara smierci to anachronizm, zreszta co to za kara, dozywocie to jest kara. No dobra ale nie o tym jest ten temat, ale chetnie go z toba pociagne na zlocie
Gość Dragon Opublikowano 29 Marca 2007 Opublikowano 29 Marca 2007 Zołza napisał(a): Witam!Hmmm.....ja też lubie dżem truskawkowy . A tak na temat to dla mnie więzienie dla pedofila to za mało chociaz odpowiednio się nim tam zajm?, a jak się zajm? to się sam powiesi albo mu pomog?. W mojej opinii powinni wprowadzić trwałe okaleczenie np kastracje, ale zaraz sie LPR czy ktora? partia rozedrze ze to nie humanitarne... . Wogóle w moim mniemaniu powinni wprowadzić karę ?mierci, a ne jaki? palant który wykorzystał a potem zamordował z zimn? krwi? kilkoro dzieci po 15 latach wyjdzie bo go ulaskawi? czy dadz? przepustke.... No zabić tylko!! !NOT Pozdrawiam Czy Ľle to zabrzmi jak napiszę, że i ja lubię dżem truskawkowy???? Co do całej reszty to podpiszę się pod tym dwoma ręcami...
Sympatycy szorstki Opublikowano 30 Marca 2007 Sympatycy Opublikowano 30 Marca 2007 Zołza napisał(a): W mojej opinii powinni wprowadzić trwałe okaleczenie np kastracje, ale zaraz sie LPR czy ktora? partia rozedrze ze to nie humanitarne... !scooter. Qrde, to jest poziom ?wiadomo?ci politycznej młodzieży... Niezgoda LPR-u na kastrację pedofili czy też na wprowadzenie kary ?mierci... Toż to przecież "sztandarowe" postulaty tego ?rodowiska od lat. Powinna? napisać, że na powyższe, raczej ?rodowisko Gazwybu albo innych demokratów.pl czy LSD podniosło by lament... !w00t Zołza, bez urazy oczywi?cie A wracaj?c do tematu. Tak się składa, że pedofile, to w większo?ci przypadków homoseksuali?ci - Badani przeprowadzone w USA przez jeden z uniwersytetów. A okre?lenie "gay" mnie po prostu roz?miesza. Bigu, dlaczego nie napiszesz, że to po prostu "wesołek", "zabawowy chłopak" - jak brzmi tłumaczenie ? Pierwsze słyszę też, aby to okre?lenie odnosiło się również do lesbijek Widzę, że już nazywanie rzeczy po imieniu jest niepoprawne. Homoseksualista - nie, gay ! niepełnosprawny - nie, sprawny inaczej ! czarnoskóry - nie, afroamerykanin ! Nie widzę Bigu rzeczy monochromatycznie. Z do?wiadczenia wiem, że wszelkie wrzaskliwe grupy nacisku, trafiaj? w końcu na podatny grunt takich "obrońców wolno?ci" co to wszystko "naukowo" potrafi? potwierdzić i w ten sposób ?wiat wchodzi na kolejny (wyższy ? niższy ?) stopień ?wiadomo?ci... I tak pewnie będzie i z omawianym w tym temacie zboczeniem. Bo te ?rodowiska zrobiły ze swojej ostentacyjnie obnoszonej seksualno?ci oręż w walce o większe prawa i akceptacje. Tak samo było z homo 50 lat temu, kiedy zaczęto ich w końcu akceptować, tolerować, zaczęli domagać się kolejnych kwestii (małżeństwa, adopcja, prawa do ostentacyjnego manifestowania swoich zachowań - parady). Na szczę?cie żyjemy w kraju w którym jeszcze długo nie będzie przyzwolenia (ani nawet dyskusji "humanistów") dla zachowań pedofilskich, w odróżnieniu od takich "ostoi" "tolerancji" jak Niemcy czy Holandia. Stare przysłowie mówi: "dać kurze grzędę...". A przy okazji, wiecie, że badania naukowe dowiodły, że 80% populacji uwierzy w każd? tezę popart? jakimikolwiek wynikami statystycznymi ? pzdr
dr.big Opublikowano 30 Marca 2007 Opublikowano 30 Marca 2007 Czlowieku, dla mnie smiesznie brzmi okreslenie gej... Ale co to ma do rzeczy? Tak mi sie wydaje, ze w krajach anglojezycznych okreslenie "gay" jest stosowane zarowno w przypadku kobiet jak i mezczyzn. Ja mowie "Schwul" albo "Lesbe", a po polsku "pedal" albo "lesba" i tez jest dobrze... Wiesz co? Moze najlepiej wprowadzic obozy zaglady i tam eliminowac Zydow, gejow i lesbijki, komunistow i innych nie pasujacych do Twojego swiatopogladu. Czy moze nie zauwazasz istotnej roznicy pomiedzy homo a pedofilem ?
Sympatycy szorstki Opublikowano 30 Marca 2007 Sympatycy Opublikowano 30 Marca 2007 DR.BIG napisał(a): Wiesz co? Najlepiej wprowadzic obozy zaglady i tam eliminowac Zydow, gejow i lesbijki, komunistow i innych nie pasujacych do Twojego swiatopogladu. Rozumiem Twoje rozgoryczenie zwi?zane z brakiem mojego zrozumienia dla Twoich pogl?dów. !scooter Zapytam jednak delikatnie: Nie przesadzasz Ľdziebko ??? Stosujesz klasyczny zabieg wszelkiego rodzaju indoktrynerów i demagogów. "Jak się ze mn? nie zgadzasz to pewnie bijesz murzynów, gwałcisz dzieci i jeste? faszyst?." To chciałe? powiedzieć ? No po prostu cudowny popis tolerancji i logiki w ustach (klawiaturze:)) obrońcy "tolerancji". Ksi?żkowy wręcz, przykład posłużenia się demagogi?. !w00t Ja piszę o mechanizmach powstawania pewnych zjawisk i subiektywnie je oceniam negatywnie (czyżbym nie miał PRAWA ???), ty za? zarzucasz mi faszyzm i rasizm. No nieĽle... pzdr BTW: Wiem, wiem, tam gdzie żyjesz, ludzie o moich pogl?dach, czyli nie do?ć gorliwie właż?cy w d...ę wszelkiego rodzaju mniejszo?ciom trafiaj? do więzienia. Wystarczy tylko nie do?ć gorliwie biadolić nad losem "uci?nionych"... Nie widzisz, że w tej Twojej "postępowej" ojropie już się pomału zaczyna debata o pedofilii ? Vide Holandia. Nie ci?gnie mnie do takiej "wolno?ci" (także słowa).
dr.big Opublikowano 30 Marca 2007 Opublikowano 30 Marca 2007 Wiesz co? Napisz moze najpierw kto jeszcze Ci sie nie podoba, a wtedy bede mogl cos odpowiedziec. Piszesz o "rozgoryczeniu", alez skad, mnie to ani parzy, ani ziebi . Masz prawo do wlasnego zdania i uwazam za wlasciwe, ze umiesz napisac co myslisz na dany temat, a nie agitowac z ukrycia . To ze jest ono inne od mojego, nie oznacza jeszcze konca swiata, a porozmawiac mozna na kazdy temat, mimo ze nie rozumiem (ale chce zrozumiec) Twojego podejscia do pewnych spraw. Jedno mi sie nie podoba, wywijasz kota ogonem, probujac zarzucic mi nietolerancje . Usmieje sie. Ty, mi? Napisz mi po prostu, jakiej mniejszosci jeszcze nie lubisz i juz nie bedziemy musieli dyskutowac o tym jaki "klasyczny zabieg wszelkiego rodzaju indoktrynerów" stosuje . Bo za chwile powiesz, ze to ja robie nagonke na Ciebie !w00t . Edit: Powiem tak, nie zamierzam teraz odpisywac na (urojone?) zarzuty kazdej nastepnej osoby. Masz swoje zdanie (ja mam swoje) i przy tym pozostanmy !scooter . Na pewno szybko znajdziesz innych podobnie myslacych i tam bedziesz sie mogl dalej utwiedzac, w swioch, jedynie wlasciwych przemysleniach . PEACE.
Sympatycy szorstki Opublikowano 30 Marca 2007 Sympatycy Opublikowano 30 Marca 2007 No więc temat dotyczy ogólnie mniejszo?ci seksualnych. A moje wywody miały na celu wykazanie, że "postęp" w sferach dotychczas intymnych zaczyna się od przyzwolenia na okre?lone zachowania. Tak było z homoseksualistami i mam prawo twierdzić także może być z innymi mniejszo?ciami (jak zwał tak zwał). Nie oceniam samego bycia homo, mam tylko obiekcje co do rozszerzenia ich wolno?ci (chodzi mi głównie o adopcje i ostentacyjne manifestowanie ich odmienno?ci) Dlaczego z uporem starasz się pokazać co? czego nie mówiłem ? Napisałem, że obojętne mi s? preferencje seks. innych ludzi dopóki nie naruszaj? mojej lub innych wolno?ci. Reszta była o mechanizmach. A to nie jest trik erystyczny z Twojej strony: "Jedno mi sie nie podoba, wywijasz kota ogonem, probujac zarzucic mi nietolerancje . Usmieje sie. Ty, mi?" W tym zdaniu przecież twierdzisz że to ja jestem nietolerancyjny. Bigu, nie nadużywajmy okre?lenia tolerancja bo nie jego dotyczy problem. Tolerancyjny jestem, natomiast nie ma w moim ?wiatopogl?dzie zgody na afirmację (trudne słowo, zwłaszcza dla obrońców "tolerancji) pewnych zachowań. I nie ma tu mowy o tym co lub kogo JA lubię b?dĽ nie lubię. Lubić a tolerować do skrajne ?wiaty. My?lę, że to rozumiesz... pzdr
dr.big Opublikowano 30 Marca 2007 Opublikowano 30 Marca 2007 Ja nie jestem zbytnio tolerancyjny, nie wydaje mi sie zebym byl. Jestem po prostu soba. szorstki napisał(a): (...)obojętne mi s? preferencje seks. innych ludzi dopóki nie naruszaj? mojej lub innych wolno?ci(...) A czy Ty nie naruszasz czyjejs wolnosci? I czy jestes tego pewien? szorstki napisał(a): I nie ma tu mowy o tym co lub kogo JA lubię b?dĽ nie lubię. Lubić a tolerowaćdo skrajne ?wiaty. Mysle ze ma, tolerancja i "lubienie", badz "nie lubienie" kogos (czegos) ma tu kolosalne znaczenie. Bo jesli wiecej "nie lubisz" niz "lubisz" to juz tylko krok od zakrzykniecia: precz z ...
Sympatycy szorstki Opublikowano 30 Marca 2007 Sympatycy Opublikowano 30 Marca 2007 DR.BIG napisał(a): A czy Ty nie naruszasz czyjejs wolnosci? I czy jestes tego pewien? Tego akurat jestem pewien. Bigu, napisałem z przekonaniem, że jestem tolerancyjny, bo znam definicję tego słowa a nie politycznie poprawn? interpretację pzdr EDIT: DR.BIG: "Bo jesli wiecej "nie lubisz" niz "lubisz" to juz tylko krok od zakrzykniecia: precz z ... " I Ty mi zarzucasz że widzę ?wiat czarno-biało ??? Jest jeszcze jeden po?redni stan pomiędzy "lubię" i "nie lubię" - to obojętno?ć albo inaczej neutralno?ć. I jest ona w moim przekonaniu najbliższa wła?nie TOLERANCJI. A to co piszesz to wła?nie dyktowanie innym, zajęcia stanowiska jednoznacznie afirmacyjnego wobec zachowań, dla mnie, co najmniej kontrowersyjnych. I to wła?nie poprzez "stawianie pod ?cian?": jak "nie lubisz" to pewnie jeste? za "precz z..."
RobB. Opublikowano 30 Marca 2007 Opublikowano 30 Marca 2007 Uf Wasza dyskusja zrobiła na mnie wrażenie, przez chwilę poczułem się jak na zajęciach praktycznych z filozofii podczas przerabiania Schopenhauera Miodzio tak poczytać, celnie użyte chwyty erystyczne przez chwilę zacz?łem liczyć czy wszystkie 39 były zastosowane38 chwytów erystyki. I mimo, że nie, to sens w?tku pięknie zagin?ł w dymie dyskusji A o co chodziło Artixowi ?! Ano to czy nie stanie się pedofilem jak umyje pupę dziecka ręk? No i dyskusja wyewoluowała w stronę tolerancji i odmienno?ci. Piękny przypadek retoryki i dialektyki czyli bicia piany Ale fajnie się czytało sam się wci?gn?łem Z filozoficznym pozdrowieniem RobB. brakuj?cy 39 chwyt Chłopaki u?miechnijcie się zamiast kłócić
Rekomendowane odpowiedzi