Administrator Artix Opublikowano 14 Marca 2007 Administrator Opublikowano 14 Marca 2007 Wiecie co, tak sie zastanawiam,, obecnie jest ostra nagonka na pedofilii. Niby slusznie, ale zauwazam w tym polowanie na czarownice. Tak sobie ogladam TV i az wlos mi sie jezy. Cholera za usmiech do dziecka mozna sie okazac pedofilem, chyba to zaczyna isc w zlym kierunku. Tak sobie mysle, ze kiedy ja bylem dzieckiem to bral mnie na kolana swiety Mikolaj, cholera teraz bym pomyslal ze to pewnie pedofil w czerwonym ubranku. Klaps w tylek obecnie bylby molestowaniem. Chyba ciesze sie ze nie musze dorastac w obecnym swiecie.
Gość denver27 Opublikowano 14 Marca 2007 Opublikowano 14 Marca 2007 poruszyles niewdzięczny i cięzki temat.Owszem moze czasami zauwaza sie polowanie na czarownice ale ta teza przez ciebie postawiona ma tzw podwójne dno.jedno to to które wymieniles natomiast drugie jest takie ze pedofile to naprawde chorzy ludzie ,jest to zboczenie ktore trzeba bezwględnie leczyc ,a samych pedofilow zamykac w wiezieniach i zakladach psychiatrycznych,jest teraz tyle tych obrzydliwych tresci i tyle przypadków molestowania ze ludzie poprostu sa przewrazliwieni i sie boj? ,ale przyznasz ze maja czego sie bac.Niedawno jakis pedofil domagal sie" zaakceptowania i potraktowania tego zboczenia jako normalnej odmiennosci seksualnej " wybacz ale dla tego zboczenia zero tolerancji i przyznasz chyba ze to przegięcie. na koniec mojej wypowiedzi wspomne o dwóch osobach "poznanskie slowiki i pewien dziecięcy psycholog na S
ERMI Opublikowano 15 Marca 2007 Opublikowano 15 Marca 2007 Takie tematy zaczyna się wyci?gać do polityki albo jak chce się kogo? niszczyć (politycznie) przykładów jest kilka, albo jako temat zastępczy staraj?c się zamaskować jaki? inny ważny problem np: niski wzrost gospodarczy czy wycofywanie sie inwestorów z rynku. Odwracaczy uwagi z bardzo dużym ładunkiem emocjonalnym i no?no?ci? medialn? jest wiele. Inne to homosexualizm, ekologia, przemoc w rodzinie a ostatnio to teczki IPN-u, eutanazja, aborcja. Oczywi?cie pedofilia normaln? nie jest i Ľle by się działo gdyby trendy do jej legalizacji były. A teraz wyobraĽcie sobie k?piel swojego dzieciaka w gumowych rękawiczkach czy wychodzenie z pokoju, jak będzie zmiana pieluchy, czy też niemożno?ć pomocy swojemu czy innemu dzieciakowi w ubieraniu się. Nie wspomnę o takiej zagrywce jak przytulenie dzieciaka jak beczy. I żeby nie być gołosłowny i żeby nie powiedział kto? że fantazjuję bo to przecież jest to naturalne, normalne i ludzkie -dam przykład gdzie tak jest.. Wiecie gdzie zabrania się takich rzeczy w stanie texas. w usa Purytanizm na pokaz w kulturze wysuszonego wie?niaka w ogrodniczkach z żółtymi zębami żuj?cego tytoń. A na obrzeżach miast - budele. Żle by się działo aby przenosić wzorce z kultury która ma 200lat. Przecież dzieciaki potrzebuj? milo?ci aby mogły wynosić dobre wzorce płyn?ce z rodziny. Normalnej rodziny bez 2tatusiów, czy 2 mam. edit: szorstki - ręce cycki i co tam jeszcze opadaj?. przypomina mi sie jeszcze opowie?ć jednego z lekarzy którego miałem szczę?cie poznać na jakim?tam etapie swojego życia. Spytałem dla czego od matki po urodzeniu zabierali kiedy? dzieciaka? (za komuny) odpowiedz mnie zaszokowała. Udowodniono, że izolowanie dzieciaka od matek już od chwili połogu, powoduje rozluĽnienie zwi?zku emocjonalnego zatem, dzieciaki prowadzone w takiej "doktrynie" s? mniej przywi?zane do domu i bardziej agresywne w przyszło?ci. Generalnie chodziło o to aby produkować żołnierzy a nie jednostki zdolne do miło?ci. od taka dygresja z socjalistycznymi korzeniami o której prawie nikt nie wie.
Sympatycy szorstki Opublikowano 15 Marca 2007 Sympatycy Opublikowano 15 Marca 2007 Ermi, piszesz o "wzorcach" z kultury co ma 200 lat, a ja napiszę o "wzorcach" z kultury co ma znacznie więcej lat. Warto rzucić okiem: mama, tata, żona, m?ż... Bajki dla dzieci w W. Brytanii A tak wogóle to się z Tob? zgadzam. pzdr EDIT: powinno być "wzorcach" a nie wzorcach oczywi?cie...
Gość Dragon Opublikowano 15 Marca 2007 Opublikowano 15 Marca 2007 Artix napisano 14-03-2007, 22:41 Wiecie co, tak sie zastanawiam,, obecnie jest ostra nagonka na pedofilii. Niby slusznie, ale zauwazam w tym polowanie na czarownice. Bardzo dobrze, że jest taka nagonka pod warunkiem, że dotyczy faktycznej pedofilii a nie tego czy kto? się u?miechn?ł do dziecka, czy może wzi?ł dziecko na kolana...Pedofilia nie mie?ci się w mojej wyobraĽni a moja agresja ro?nie do maksimum... Wszystkich pedofili zgładził bym wszystkimi skutecznymi metodami!!! Prawd? jednak jest to, że "?wiat" wywraca się do góry nogami... !OKK wystarczy klikn?ć na linki doł?czone przez Szorstkiego... !w00t Ręce mi opadaj?... nie jestem w stanie napisać tego co my?lę i czuję w tym temacie !w00t bo musiał bym siedzieć ze trzy dni i pukać w klawiurkę a i tak nie napisał bym wszystkiego... !w00t
zyzio Opublikowano 15 Marca 2007 Opublikowano 15 Marca 2007 Wszystko to prawda co piszecie i podpisuję się pod tym obiema rękami, ale wiem też co Art ma na my?li. Już raz czy dwa zdarzyło mi się poczuć na sobie morduj?ce spojrzenie jakiego? rodzica gdy nieopatrznie pogłaskałem po głowie jakiego? szkraba, który zapl?tał mi się pod nogi gdzie? w hipermarkecie... Jest niew?tpliwie nagonka i ludzie posuwaj? się do strasznych rzeczy pomawiaj?c się nawzajem o takie czyny podczas sporów s?dowych na innym tle bo wiedz? że takie ziarno trafia teraz zawsze na (zbyt) podatny grunt
Gość scottie Opublikowano 15 Marca 2007 Opublikowano 15 Marca 2007 Niedługo po urodzeniu dziecka będ? je odbierać rodzicom i do 18 roku życia trzymać w zamkniętych o?rodkach... paranoja... Ja jestem przeciwny nadmiernej ochronie dzieci i nadmiernemu blednemu interpretowaniu zachowan doroslych... A co do rodziny skladajacej sie z 2 tatusiow czy 2 mam to nie mam nic przeciwko, takie rodziny sa mniej patologiczne niz nie jedna tzw "normalna" rodzina... byle dziecko bylo kochane i szanowane, a nie bite czy zmuszane do zebrania jak to bywa w "normalnych" rodzinach... przeciez dziecko nie nauczy sie od 2 tatusiow jak byc gejem lub lesbijka od 2 mam... nie wierzcie LPRowi ze tego sie uczy to sie albo ma albo sie nie ma, a podobno kazdy to ma w sobie tylko niektorzy to maskuja !scooter pozdrawiam
drogowiec Opublikowano 15 Marca 2007 Opublikowano 15 Marca 2007 Moja tolerancja jednak ma jakie? granice....... Pozdrówka
Gość Dragon Opublikowano 15 Marca 2007 Opublikowano 15 Marca 2007 scottie napisano 15-03-2007, 18:58 Niedługo po urodzeniu dziecka będ? je odbierać rodzicom i do 18 roku życia trzymać w zamkniętych o?rodkach... paranoja... To faktycznie była by lipa... scottie napisano 15-03-2007, 18:58 A co do rodziny skladajacej sie z 2 tatusiow czy 2 mam to nie mam nic przeciwko, takie rodziny sa mniej patologiczne niz nie jedna tzw "normalna" rodzina... byle dziecko bylo kochane i szanowane, a nie bite czy zmuszane do zebrania jak to bywa w "normalnych" rodzinach... przeciez dziecko nie nauczy sie od 2 tatusiow jak byc gejem lub lesbijka od 2 mam... Temat dotyczył pedofilów a Ty piszesz o gejach i lesbach... To , że nie masz nic przeciwko 2 tatom lub mamom (jeżeli te osoby tak można nazwać) ?wiadczy tylko o tym, jak daleko jest posunięta Twoja tolerancja dla kolejnej grupy ludzi bardzo chorych... ale pisz?c, że dziecko nie nauczy się od dwóch "tatusiów" jak być gejem to chyba delikatnie pisz?c skucha... Nie jest zdefiniowane, że takie dziecko na 100% będzie gejem lub lesb? ale szanse na to, że się nim stanie rosn? BARDZO... żadnych wzorców NORMALNEJ rodziny...w krótkim czasie zabraknie dzieci do adopcji bo zwi?zek pan+pan nie wróży nic dobrego a te wychowane przez tak? parę mog? popa?ć również w dewiancję... i co wtedy. Nie wiem czy miło by usłyszeć dziecku w szkole co? takiego: Hej... widziałem twoich rodziców... fajne chłopaki... LIPA!!!
Administrator Artix Opublikowano 15 Marca 2007 Autor Administrator Opublikowano 15 Marca 2007 Temat raczej byl nastawiony, nie na obrone pedofilii, bo o takiej byc nie moze. Ale raczej o pedofiliofobi, dzis w zasadzie kazdego mozna posadzic o pedofilie i jest to czasem naduzywane. Lek przed posadzeniem o pedofilie moze rowniez byc znaczacy, kiedy na ulicy znajdzie sie zaplakane dziecko i co wtedy, wezmiesz za reke zeby odszukac rodzicow = pedofil, przytulisz zeby otrzec lzy = pedofil, poklepiesz po ramieniu = pedofil. Zostawisz bo tak naj wygodnej zeby nikt nie posadzil, to znowu trzeba miec serce z kamienia i tak znowu wyjdzie ze pedofil. Co do homofobii, to zupelnie inny temat. Ja akurat nie mam zadnych uprzedzen, nie przeszkadzaja mi ludzie homoseksualni bo widze w nich czlowieka takiego jak ja. Preferencje seksualne nie interesuja mnie zupelnie, czy ktos jest homo, hetero czy lubi byc bity to sprawa kazdego tak prywatna ze nie potrafie wlazic z butami w czyjes zycie. Ludzi dziele na madrych i glupich i koniec. Moze poprostu jestem bardzo tolerancyjny, choc i u mnie jest pewna granica tolerancji, ale tylko w przypadku adopcji, natomiast sluby powinny byc, a czemu nie, dopuszczone. Walka obecna w naszym kraju przypomina mi troche walke czarnych do uznania za ludzi. Zostali uznani no i co, i teraz nie mozesz powiedziec o nich czarny, murzyn ba nawet nie mozna powiedziec bialy. To afroamerykanin i typ kaukazki. Walka o poprowanosc polityczna zostala doprowadzona do absurdu. A mi to wisi czy ktos jest bialy, czarny, zolty, zielony, niebieski. Tak samo jak czy jest homo czy hetero. Byle byl by normalny i nie zmuszal mnie do uzywania glupiego nazewnictwa ale poprawnego politycznie, bo ja nie jestem poprawny politycznie i z wrodzonej przekory bede mowil tak jak mi pasuje bo kazdy ma do tego prawo.
Gość scottie Opublikowano 16 Marca 2007 Opublikowano 16 Marca 2007 Dragon pisze o tym bo ktos to poruszyl w powyzszych postach... A co do normalnej rodziny to chyba lepiej miec dwoch tatusiow lub dwie mamy ktore cie kochaja niz jednego tatusia ktory pije i cie bije :[ A ze dziecko sie jest w stanie nauczyc takich zachowan od innych to trzeba troche lektur poczytac i naukowych wywodow a nie slucha LPR i Radia Maryja, tego sie nie nabywa tylko sie to albo ma albo nie... takze bez herezji religijnych.
Sympatycy szorstki Opublikowano 16 Marca 2007 Sympatycy Opublikowano 16 Marca 2007 Dragon, 100% racji. Scottie, posługujesz się, mam nadzieję nie?wiadomie, demagogi?. Bo co to za bzdura, że lepiej jest mieć 2 tatusiów kochaj?cych Cię niż jednego pij?cego czy bij?cego. Nie znasz innej alternatywy ??? Np. kochaj?cego ojca i matkę !!! W swojej "otwarto?ci" nie dopuszczasz oczywi?cie my?li, że pary homo też mog? być patologiczne. I nie chodzi mi tu o samo bycie homo jako patologię , jak większo?ć (na szczę?cie) uważa, tylko inne schorzenia (np. alkoholizm). Z Twojego rozumowania wynika, że patologie dotycz? jedynie zwi?zków hetero, natomiast niepolitycznie jest zauważać je w zwi?zkach homo... Podpieraj?c się argumentami moherowymi, rydzykowcami i elpeerami, stawiasz sobie ?wiadectwo otwarto?ci i tolerancji dla innych pogl?dów. Nie każdy kolego, kto ma inne niż Ty pogl?dy na tę sferę, jest słuchaczem "radia co ma ryja", moherem, członkiem elpeeru czy wszechpolakiem ! Także, bez herezji...pseudonaukowych... Na koniec dodam, że nie interesuj? mnie preferencje seksualne innych ludzi, dopóki nie jest mi na siłe wmuszana akceptacja tych zachowań. Obecnie tzw. walka o tolerancję, nie jest żadn? walk? o tolerancję. Moim zdaniem znacznie lepiej oddaj?cym to co się dzieje terminem jest afirmacja. pzdr BTW: Wracaj?c do histerii zwi?zanej z pedofili? (żeby nie było, jedna z najgorszych patologii), znam przykład pewnego polaka, który odsiaduje wieloletni wyrok w Stanach, bo został pos?dzony o pedofilię, gdyż k?pał swoje małe dziecko.
tomekmajesty Opublikowano 16 Marca 2007 Opublikowano 16 Marca 2007 jeżeli kto? jest homo to jego sprawa pod warunkiem, ze innym nie narzuca swojego widzenia swiata. to tak jak w polsce na imprezach jaki? pijak zmusza innych do picia - pij, ze mn? się nie napijesz, itd. w tym momencie jest to narzucanie swojego chorego patrzenia na ?wiat. natomiast pedofilia jest poważnym przestępstwem, ponieważ nie?wiadome niczego dzieci sa tak naprawde gwałcone, nie maj?c ?wiadomo?co seksualnej s? rzeczywi?cie wykorzystywane. po prostu dzieci nie s? tak asertywne aby odmówić.
Gość Dragon Opublikowano 16 Marca 2007 Opublikowano 16 Marca 2007 scottie napisano 16-03-2007, 10:06 co do normalnej rodziny to chyba lepiej miec dwoch tatusiow lub dwie mamy ktore cie kochaja niz jednego tatusia ktory pije i cie bije :[ Całe szczę?cie, że w tym zdaniu użyłe? słowa "chyba"... dla mnie co? takiego jest absurdlane i nie do pomy?lenia... skrajna dewiancja... scottie napisano 16-03-2007, 10:06 A ze dziecko sie jest w stanie nauczyc takich zachowan od innych to trzeba troche lektur poczytac i naukowych wywodow a nie slucha LPR i Radia Maryja, tego sie nie nabywa tylko sie to albo ma albo nie... takze bez herezji religijnych. A tu kolego to chyba się zagalopowałe?... Mniej szkodliwe dla społeczeństwa jest słuchanie RM chociaż sam uważam ich za "sektę" jak i tych z LPR-u niż popieranie i propagownie zboczeń, dewiancji itd. Powiedz mi szczerze, jak Ci wyskoczy krosta na dupie to chodzisz i wszystkim się chwalisz, że jeste? chory czy starasz się ukrywaj?c to wyleczyć j????? Niech sobie będ? Ci inni byle by z dala ode mnie... Jak kto? jest chory powinien leczyć swoj? chorobę a nie dochodzić praw do adopcji dzieci, legalnych ?lubów...robić marsze, przemarsze, domagać się równouprawnienia,... Dewiancje były, s? i będ? tylko kiedy? wszyscy się z tym ukrywali... zmieniło się to od czasu kiedy niejaki s. Elton John przyznał się, że jest "inny"... worek się rozwi?zał... Piszesz co? o herezjach religijnych... co masz na my?li???? szorstki napisano 16-03-2007, 11:07 Dragon, 100% racji. Szorstki, pierwszy raz po tej samej stronie "barykady"... muszę się wobec tego wycofać z tego co napisałem w innym po?cie, że my jeste?my na forum po to żeby się ze sob? nie zgadzać... więc wycofuję się z tego... Nie bardzo wiem, czy jest sens kontynuować ten bardzo drażliwy w?tek... A może jaka? sonda????
ERMI Opublikowano 16 Marca 2007 Opublikowano 16 Marca 2007 Podaj?c przykład rodziny tatacianej lub mamusianej sprowokowałem troszeczkę temat i odbiegli?my od nurtu. Faktycznie tak jak zauważył Artix niemalże każdego można niejako "wrobić" wpedofilie. Nawet moi drodzy ?cigane przez prawo s? osoby co w internecie poprzegl?dały dziwne fotki, na które można trafić przypadkiem - nawet ci normalni czyli co lubi? hetero i w łóżku i żone maj? i do ko?cioła jedynie słusznego chadzaj?. A co do małżeństw itp to na ten temat mówi konstytucja tego kraju w rozdziale o rodzinie - radzę poczytać.
Gość denver27 Opublikowano 16 Marca 2007 Opublikowano 16 Marca 2007 znam przykład pewnego polaka, który odsiaduje wieloletni wyrok w Stanach, bo został pos?dzony o pedofilię, gdyż k?pał swoje małe dziecko. jesli chodzi ci o przyklad pokazywany w programie" cela nr"emitowany w tvn to tam nie byla taka sprawa jednoznaczna bo to dziecko bylo pokaleczone wiec on taki bez winy nie byl a wogole juz moze niekontynuujmy tego w?tku a wogole to amerykanskie s?downictwo jest jedno z najlepszych na swiecie
Sympatycy szorstki Opublikowano 20 Marca 2007 Sympatycy Opublikowano 20 Marca 2007 Sorki, za mały OT, ale to nie s?downictwo w stanach jest najlepsze na ?wiecie, tylko adwokatura. Dysponuj?c dowoln? kwot? możesz sobie bimbać z faktów lub nimi dowolnie manipulować tudzież "ułożyć" sobie "odpowiednio" ławkę przysięgłych. Vide OJ Simpson, czy na przykład 10 Milionów $ odszkodowania za poparzenie się gor?c? kaw? w magdonaldzie (bo nie było napisane że gor?ca)... Chociaż... tak naprawdę to i w innych miejscach jest podobnie jak się "ma kaskę", może tylko mniej spektakularne kwoty odszkodowań i mniej bulwersuj?ce wyroki pod naciskiem tłumu... !w00t pzdr
Gość SzCzApA™ Opublikowano 28 Marca 2007 Opublikowano 28 Marca 2007 hmm ja natomiast my?le że za pedofilie powinny być przewidziane najsurowsze kary jakie s? możliwe w naszym kraju czyli ćwiara ale tylko w przypadkach kiedy jest jasne i czytelne czy kto? dopu?cił się takiego czynu mam na my?li zachowania seksualne wobec małoletnich !OKK
Klubowicze kolce_de Opublikowano 28 Marca 2007 Klubowicze Opublikowano 28 Marca 2007 Hej ho ! Pedofili stanocze NIE ! Dragnowi stanowcze - spotkajmy sie na zlocie Pozdrowionka
Gość Dragon Opublikowano 28 Marca 2007 Opublikowano 28 Marca 2007 Hej ho !...Dragnowi stanowcze - spotkajmy sie na zlocie Pozdrowionka ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
rafałek Opublikowano 29 Marca 2007 Opublikowano 29 Marca 2007 Panowie nie mogę się zgodzic z wami w jednej sprawie. Bycie gejem czy lesbijk? to nie choroba tylko wrodzona skłonno?ć, tego się nie leczy. To tak jak jeden się rodzi ze zdolno?ciami matematycznnymi a drugi za to pisze wiersze czasem trafia się też poeta matematyk .Równie dobrze można by leczyć czarnych z choroby skóry. Jeden już taki był co się z tego chciał wyleczyć ale mu nie wyszło... !scooter
RobB. Opublikowano 29 Marca 2007 Opublikowano 29 Marca 2007 Panowie nie mogę się zgodzic z wami w jednej sprawie. Bycie gejem czy lesbijk? to nie choroba tylko wrodzona skłonno?ć, tego się nie leczy. To tak jak jeden się rodzi ze zdolno?ciami matematycznnymi a drugi za to pisze wiersze czasem trafia się też poeta matematyk .Równie dobrze można by leczyć czarnych z choroby skóry. Jeden już taki był co się z tego chciał wyleczyć ale mu nie wyszło... !scooter Dobre, ale się zgadzam Pozdrawiam RobB. Natomiast odno?nie PEDOFILII to stanowcze NIE , izolować, odseparować tępić, zamykać
Sympatycy szorstki Opublikowano 29 Marca 2007 Sympatycy Opublikowano 29 Marca 2007 "...Natomiast odno?nie PEDOFILII to stanowcze NIE , izolować, odseparować tępić, zamykać..." Tja... tyle tylko, że jeszcze niedawno, to samo było z homo. Zmieniło się, kiedy kilku z nich, posiadaj?cych tytuły i zasiadaj?cych w jednej z agend ONZ, stwierdziło "autorytatywnie" i zapisało w dokumencie, że to nie choroba/zboczenie/odchyłka od normy tylko wła?nie norma. I co "?wiatlejsi" przyklasnęli. A obecnie hetero s? stawiani "pod ?cian?" w mediach i na "salonach" je?li nie afirmuj? zachowań homo. Tak więc czekam na podobn? akcję w przypadku pedofili. W Holandi maj? już swoj? partię a kilka uniwerków w usa prowadzi badania i publikuje wyniki na podstawie których dowodz?, że pedofile maj? jakoby zbawienny wpływ na rozwój dzieci - masakra... pzdr BTW: wiem, wiem, ale ze mnie homofob i ciemnogród... !scooter
Mario Opublikowano 29 Marca 2007 Opublikowano 29 Marca 2007 BTW: wiem, wiem, ale ze mnie homofob i ciemnogród... !scooter u mnie to samo Ze Ty w twojej firmie sie z takimi pogl?dami uchowałe? Dobrze powiedział jeden z bliĽniakow na temat homo - tolerancja tak ,afirmacja nie.
Sympatycy szorstki Opublikowano 29 Marca 2007 Sympatycy Opublikowano 29 Marca 2007 Hehe, Mario, uchowałem się bo nie obnoszę się zbyt ostentacyjnie z pogl?dami Ale i u Ciebie, mam wrażenie, nie jeste?cie na bakier z "political correctness" !scooter pzdr
Rekomendowane odpowiedzi