Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie moglem wytrzymac i musialem wam o tym napisac!!!

Poniewaz pracuje w pubie, to opini na temat tego filmu wysluchalem chyba okolo 1000 i chcialem i ja miec wreszcie wlasne zdanie na ten temat...

Wczoraj razem z Zonka bylismy na RYSu, wydalismy jakies tam pieniazki na bilety i usiedlismy wygodnie w fotelach gotowi na porcje humoru pl.

Nie bede komentowal calego filmu.

Chce tylko napisac, ze mimo tego, ze rezyser w wywiadach mowil, ze Rys nie ma byc kontynuacja Misia to postacie sa te same, teksty i aktorzy MOCNO nawiazuja jednak do Misia ale calosc zalatuje kiczem, komercja i humorem w stylu KIEPSCY.PL B);) !tut

Niestety nie dalismy rady wysiedziec do konca i wyszlismy w polowie!!!

KICHA!!! ;);)B) !guns

• Klubowicze
Opublikowano

zgadzam się w 100%

tre?ć - zlepek na siłę kombinowanych skeczy (niektóre z taaaaaaaaak? brod?), aby koniecznie było ?miesznie - wyszło trochę żenuj?co. Mi? o wiele lepszy.

• Administrator
Opublikowano

A mi sie Rys podobal i to bardzo. Fakt film trwa 2,5 h i sa momenty ze sie ciagnie, ale mimo wszystko jak sie nie patrzy na film jako Mis tylko Rys, nawiazujacy troche to naprawde nie jest zly. Przypomina mi sie sytuacja kiedy pierwszy raz ogladalem Rejs, absolutnie mi sie nie podobal, za 2-3 razem dostrzegalem cos nowego i film zaczynal mi sie podobac, mozna powiedziec ze zaczalem w nim dostrzegac kolory :o z Rysiem tez tak bedzie. Film naprawde rozkreca sie caly czas i szkoda ze wyszedles w polowie.

No ale kazdy ma przeciez inny gust :o i dobrze, bo inaczej bylo by nudno !guns

Opublikowano

parafrazujac !guns

nie widzialem filmu ale chcialem powiedziec kilka slow na jego temat...

...uwazam jest to film smieszny, wesoly, z elementami humorystycznymi. :o

Opublikowano

Największym błędem Tyma było to, że nie ma mnie tam z Burgmanem, a mogło by tak fajnie !guns

Ogólnie ogl?dałem narazie migawki, czekam na spotkanie z Tymem w marcu i wspólne ogl?danie filmu.

Co jedno na plus to to, że pokazał moje rodzinne strony.

Opublikowano

za to w mojej firmie pracuje pani sprzatajaca nazwiskiem WIADRO !guns moze tez z gangu...

Opublikowano

W rytmie praktyki kinomaniackiej wypracowanej u siebie przez wiele lat, doszedłem do tego, że nie chodzę do kina na poskie filmy.

Uważam że wszystkie polskie filmy s? kręcone WYŁˇCZNIE z przeznaczeniem na szklany ekran. Na sali kinowej trac? na obrazie, prezencje scenerii s? nudne a gęby aktorów potrafi? zajmować 3/4 sceny - niskobudżetowa lipa po prostu.

Odrazdzam również z zapoznawaniem się z koszmarem pt. "Dlaczego nie"

a Rysia obejrzę, jak będzie dodany do jakiej? babskiej gazety za 5zł, spokojnie na DVD bez medialnej i marketingowej naleciało?ci i nahalstwa, czyli za jakie? 3 miesi?ce :o

Opublikowano

wlasnie przez takich skrytoniechodzaczy kinowych jak ty ERMI kuleje nasza kinomatografia :o:o

Opublikowano
..... że nie chodzę do kina na poskie filmy.

Toż to prawie jak z Rejsu i inż. Mamoń :o

Opublikowano

My wczoraj tez się wybrali?my na Rysia. Film można obejrzeć ale nie koniecznie w kinie bo troszkę długawy i pupa boli od siedzenia.

Tak jak Art napisał trzeba by go parę razy zobaczyć żeby wychwycić wszystkie gagi.

Choć Piotrek ma dużo lepsze zdanie o nim.

Trzeba zobaczyć i samemu ocenić. :o

PS My nie wytrzymali?my do końca i nie wysłuchali?my wszystkich zwrotek hymnu :o

Pozdrawiam,

Kasia

Opublikowano

Byłem, widziałem i kilka razy jeszcze obejrzę, aby cało?ć sobie przyswoić. :o Jak kto? idzie z marudn? bab?, albo zbyt ponętn? to nie może się skupić i pisze potem słowa krytyki. To nie jest brazyliskopodobny serial gdzie mówię kiedy się smiać. :o

Opublikowano

No i ujawnia się dylemat: do kina, czy na film?

Opublikowano
:o |więte słowa Geni, swięta prawda. :o
Opublikowano

A ja jestem filmem zachwycony :o Plejada polskich aktorow w dosc niecodziennych rolach :o

Byłem raz a moze pojde drugi a jak bedzie na DVD to obowiakowo sie znajdzie w mojej kolekcji płyt :o

A pozatym jak kto? mowi ze wyszedl w polowie filmy to jak mozna oceniac cało?ć?? Może najlepsze było na końcu :P

• Sympatycy
Opublikowano
No i ujawnia się dylemat: do kina, czy na film?

;) do kina na film, jak znajdę czas to się napewno wybiorę

zajawki w TV całkiem ciekawie wygl?daj?

;) mam nadzieję że mnie wiosna nie zastanie......

Gość SzCzApA™
Opublikowano

?redni film ;) marnota o to dobre słowo rozczarowałem się

jedynie kilka scen było spoko

Opublikowano

Jak to stwierdzil jeden z moich przedsmiewcow gdy film bedzie dostepny damskich czasoszmirach (a to za jakis czas jak szczapa zejdzie z okladek ;) )wykonam polaczenie telekomunikacyjne do kolegi Ira coby nabyl film +flaszka w gratiku i przybyl do kielczy celem zarzucenia go na sciane...Popijemy, obejzymy, ocenimy poki co czekamy ...

Gość SzCzApA™
Opublikowano
(a to za jakis czas jak szczapa zejdzie z okladek ;) )wykonam polaczenie telekomunikacyjne do kolegi Ira coby nabyl film +flaszka w gratiku i przybyl do kielczy celem zarzucenia go na sciane...

a to szybko nie nast?pi bo szczapa ma pierwszeństwo na okładki i niebawem jeszcze zamiesza tu i tam ;)

hehehe

Opublikowano
a to szybko nie nast?pi bo szczapa ma pierwszeństwo na okładki i niebawem jeszcze zamiesza tu i tam ;)

hehehe

....i rozslawi nasze Kielce ;)

• 2 tygodnie później...
Gość elwood_blues
Opublikowano
parafrazujac !tut

nie widzialem filmu ale chcialem powiedziec kilka slow na jego temat...

...uwazam jest to film smieszny, wesoly, z elementami humorystycznymi. !tut

Ja w ogóle nie lubię chodzić do kina.

A szczególnie nie chodzę na filmy polskie... Nudzi mnie to po prostu...zagraniczny to owszem, pójdę sobie...a filmie polskim to jest tak....... nuda.......Nic się nie dzieje, proszę pana. Nic. Dialogi niedobre..... bardzo niedobre dialogi s?, proszę pana. W ogóle brak akcji jest. Nic się nie dzieje. Pustka..nic....

... Proszę Pana, aż dziw bierze, że nie wzoruj? się na zagranicznych...Zagraniczny aktor... to wie Pan...jego twarz co? wyraża....wie Pan o co mi chodzi...a polski aktor ?

Widziałem kiedy? tak? scenę...no ja wiem, dajmy na to...no jak na przykład zapala papierosa...nie...Proszę Pana.... zapala papierosa.......patrzy w prawo.....w lewo....prosto......nic się nie dzieje..dłużyzna...

Siedzę se w kinie, proszę pana, normalnie patrzę, patrzę na to... No i aż mi się chce wyj?ć z kina, proszę pana !

I wychodzę...

Opublikowano

hehehehe elwood napisów na toruńskim bulwarze się naczytałe?. Bo s? tam na murach cytaty z Rejsu.

Faktycznie poza tym że ja lubie chodzić do kina (na dobre filmy a nie szmiry holywoodu) to by sie to wszystko zgadzało.

dodam jeszcze że rejsu nie obejrzałem nigdy w cało?ci - po prosstu się go nie da obejrzeć.

Gość elwood_blues
Opublikowano

Wiele tekstów z Rejsu i filmów Barei znam na pamięć - po prostu bardzo je lubię.

Kiedy? na forum S3M cytowali?my sobie najlepsze sceny z tych filmów - tak, dla zabawy.

Pamiętam, że miedzy innymi Pidżam, Pleban i Citto byli w tym ?wietni.... cytaty z dokładno?ci? do jednego przecinka... :angry:

• Klubowicze
Opublikowano

Hej ho !

To ja juz wole chodzic do kina, bo na film nie ma po co - ostatnia wyprawa w Warszawce (piec lat temu): chipsy, popcorn, cola i dyskusja telefoniczna (przez bite dwie godziny) za plecami " czy on mysli o mnie powaznie czy nie ?" !scooter

Podarowalam sobie - napisze opinie jak WYMIENIE (nie sciagne, ukradne).

Pozdrowionka