Klubowicze arturas Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Klubowicze Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Witajcie Przyjaciele, Poniższym otwieram wątek Suwałki Burgmania Blues, tym razem już w 6. edycjiTermin: 12-14 lipca Wrzuć na Luz i jedź z nami na Suwałki Blues Nasze dotychczasowe wyjazdy potwierdzały się wyśmienitymi wspomnieniami. Wracaliśmy zadowoleni, nieźle ubawieni i mimo czasem kapryśnej aury przy rozstaniu chcieliśmy już powtórki. Kto już był to wie, że to wyjątkowe spotkanie. Lato, Suwałki, muzyka bluesowa, sporo imprez towarzyszących i wyjątkowa atmosfera, a o jagodziankach, kartaczach, kwasie chlebowym i innych atrakcjach nie powinienem wspominać. Dla tych co byli rekomendować nie muszę ? ale... ... dla tych co jeszcze nie byli można zobaczyć jak było w ubiegłych latach 1. Wyjazd na Festiwal 2014 >>TUTAJ 2. Wyjazd na Festiwal 2015 >>TUTAJ 3. Wyjazd na Festiwal 2016 >>TUTAJ 4. Wyjazd na Festiwal 2017 >>TUTAJ 5. Wyjazd na Festiwal 2018 >>TUTAJ SUWAŁKI BLUES FESTIWAL - KRÓTKI OPIS FESTIWALu Termin 11-14 lipca (Czw-Niedz.). Impreza głównie plenerowa na 3 scenach otwartych lokowanych w Centrum miasta. Koncerty zaczynają się od godziny 10-ej rano (tzw. śniadania bluesowe, a w godzinach wieczornych przenosi się na sceny w ok. 15 klubach i pubach (tu bilety) i kończy się ok. godz. 2-giej w nocy. Są prezentacje zespołów amatorskich, są sceny gdzie można samemu zagrać, zaśpiewać, ale są również gwiazdy. To wszystko daje swoisty i niepowtarzalny klimat. Opis miejsca pobytu: Gościniec Jaćwing położony jest we wsi Smolniki za Suwałkami (znane już wśród uczestników spotkania w 2018r.) w sercu Suwalskiego Parku Krajobrazowego. To właśnie w Smolnikach były kręcone sceny do Pana Tadeusza. Smolniki otoczone są jeziorami polodowcowymi. Wokół roztacza się przepiękny krajobraz. Gościniec składa się z 4 budynków; Domu Gospodarzy, Domku Letniego; Budynku Tarasowego z pokojami dla grup zorganizowanych oraz Odremontowanej Stodoły służącej jako wielofunkcyjna sala. Posiada pokoje z łazienkami i dużo zieleni. PROGRAM SPOTKANIA: PIĄTEKgodz. 12-16 – przyjazdgodz. 17.30 – regionalna biesiada - bawimy się na miejscu do godz. ... wg możliwościMENU na Biesiadę: Dania na ciepło: Kartacze, karkówka, babka ziemniaczana podana z sosem, świeżonka, surówka z białej kapusty. Dania podane na zimno: smalec, ogórek małosolny, deska serów regionalnych, deska wędlin regionalnych, pomidor z oliwkami i serem feta, sałatka z selera Dodatki: ciasto drożdżowe, owoce, kawa, herbata Możliwe ognisko SOBOTA (do LUŹnego zweryfikowania wg chęci, nastawienia i pogody)godz. 8.30-10 - pyszne śniadaniegodz. 10.30 - wspólny wyjazd Paradny na Suwalski Rynek - osoby stęsknione koncertów Bluesowych zostają i napawają się Ram-Tam-Tam dźwiękami Bluesa - osoby chętne na jazdę i zwiedzanie okolic tworzą grupę lub grupy i w oparciu o przygotowane przez @Mateo28 trasy zwiedzają wskazane ciekawe miejsca Suwalszczyzny.godz. 15 - motocyklowa Blues Parada - jedziemy w rytm muzyki Bluesowej. Parada organizowana przez Suwalski Klub Motocyklowyok. 17-18ej po Paradzie powrót do miejsca pobytu Dla wszystkich chętnych jest zorganizowany BUS na dalsze koncerty, które będą do późnych godzin nocnychgodz. 0-1 powrót NIEDZIELA godz. 8.30-11 pyszne śniadanie, później uściski, całusy i wyjazdy Dla chętnych w drodze powrotnej jest zorganizowana ciekawa trasa powrotna. Po drodze jezioro Wigr, Śluza Guzianka, super JAGODZIANKI i Augustów SZCZEGÓŁY: SUWAŁKI BURGMANIA BLUES 2019Termin: 12-14 lipca 2019Miejsce: jak przy poprzedniej edycji - Gościniec Jaćwing we wsi Smolniki za Suwałkamiz drobną zmianą – podnosi się podwyższony standard miejsca.Ilość miejsc: 40Koszt: 235 zł/os. (zaliczka 100 zł na konto, dopłata 135 zł na miejscu na ręce @Mateo28 lub @Arturas) w tym: 2 noclegi ze śniadaniem, powitalna regionalna biesiada oraz sobotni wyjazd BUSem do Suwałk na koncerty łącznie z powrotem.Dla chętnych pamiątkowa oryginalna koszulka 35 zł płatna przy pierwszej wpłacie - należy do nicka dodać rozmiar koszulki Wpłaty proszę kierować na konto: Artur Bandyra PKO BP 43 1020 1026 0000 1302 0036 5700proszę podać: nick, BLUES Edit: LISTĘ definitywnie ZAMYKAMY 9 Lipca. Liczy się potwierdzenie wpłaty zaliczki. Czekam na Wasze deklaracje! Wątek będę aktualizował co 2-3 dni 1. Andrzej.S - T-shirt XXL - wpłacono150 2. kowal - T-shirt XXL - wpłacono135 3. Małgorzata "kowala" - wpłacono100 4. putek - 2x T-shirt L - wpłacono270 5. MariuszBurgi - wpłacono100 6. DeKa - wpłacono100 7. pgizi - T-shirt XL - wpłacono135 8. Betti - T-shirt M - wpłacono135 9. arturas - T-shirt L - wpłacono135 10. SirBlack - T-shirt L - potwierdzone - nie wpłacono 11. SirBlack Junior - T-shirt S - potwierdzone - nie wpłacono 12. Wrzonio - T-shirt L - wpłacono130 13. Ewik - T-shirt M - wpłacono130 14. Slawka - T-shirt L - wpłacono130 15. Fundi600 - T-shirt XL - wpłacono130 16. Doktorek - T-shirt XL - wpłacono235 17. Jacek13 - T-shirt XL - wpłacono135 18. stefanekmac - wpłacono100 19. Saper - T-shirt XXL - wpłacono270 20. Bomber - T-shirt XL - wpłacono135 21. Bolero21 - wpłacono235 22. Spring - wpłacono100 23. Spring - osoba tow. - wpłacono100 LISTA ZOSTAJE ZAMKNIĘTA 1
Klubowicze arturas Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Autor Klubowicze Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Taki wesoły wspominek z koncertu ???️♂️ Dnia 4.04.2019 o 15:39, Andrzej.S napisał: Andrzej. S jadę. SUPER!!! @Andrzej.S Bluesman numero uno. Kogo jak kogo, ale Ciebie zabraknąć nie może. Andrzejku jesteś od samego początku! Pamiętam dobrze nasz pierwszy wyjazd.
kowal Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Opublikowano 4 Kwietnia 2019 No w końcu...Wpisz mie Arturze bez zbędnej zwłoki na listę proszę. Nie mogłem spokojnie doczytać menu powitalnego( nie ślinię się tak na foty ładnych pań i moto na FB, ale cóż z wiekiem zarówno możliwości jak i priorytety ulegają zmianie ). Koszulki to inne aniżeli te do kupienia na rynku w Suwałkach ? Jeśli tak to proszę 1szt. rozm. XXL
putek Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Poproszę o dopisanie do listy + koszulka L i do zobaczenia przy Ram-Tam-Tam z dźwiękami Bluesa
Klubowicze arturas Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Autor Klubowicze Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Godzinę temu, kowal napisał: Koszulki to inne aniżeli te do kupienia na rynku w Suwałkach ? Koszulki oczywiście będą Bluesowe - inne - nasze, jedyne w swoim rodzaju! ram-tam-tam-blues!
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Administrator Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Ten klimat, te widoki, te chwilę serdeczne ... a w tle pobrzmiewający Blues Oczywiście planuję być. Proszę Artur'asie o dopisanie do listy ?
Użytkownicy Długi 1973 Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Użytkownicy Opublikowano 5 Kwietnia 2019 OooNo to proszę o dopisanie nas:Madzia i Długi Pozdrowienia
Klubowicze pgizi Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Klubowicze Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Jak już mam czym jechać to proszę o dopisanie do listy uczestników: 1) DeKa, 2) pgizi - koszulka XL
SirBlack Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Ja też ! Ja też !! Proszę o dopisanie mnie plus nastolatka ( jeszcze nie wiem jakiej płci, to wyniknie po walce ) jedziemy, koszulki L + M
Klubowicze arturas Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Autor Klubowicze Opublikowano 9 Kwietnia 2019 4 godziny temu, SirBlack napisał: Ja też ! Ja też !! No i fajnie ? lista nam rośnie. A ja tymczasem dokopałem się do wspomnień chyba z 2 edycji ? Fajnie było kiedyś i teraz też fajnie będzie! RamTamTam!
Klubowicze Wrzonio Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Klubowicze Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Dopisz nas Arturze. M-damska L-męska A Andrzej to nie ma za małej tej koszulki? ?? 1. Andrzej.S ?2. kowal - T-shirt XXL3. putek - T-shirt L4. MariuszBurgi5. Madzia6. Długi 19737. DeKa8. pgizi - T-shirt XL9. Betti - T-shirt M10. arturas - T-shirt L11. SirBlack - T-shirt L12. SirBlack Junior - T-shirt M
Klubowicze arturas Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Autor Klubowicze Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Nasza Ekipa Bluesowa rośnie w siłę. Bardzo się cieszę ?Lista uzupełniona!
Tatko Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Artur dołóż do rozmiaru koszulki jeszcze jeden X.
Klubowicze fundi600 Opublikowano 2 Maja 2019 Klubowicze Opublikowano 2 Maja 2019 Proszę o dopisanie do listy Slawka i Fundi Wysłane z mojego G8341 przy użyciu Tapatalka
Klubowicze Doktorek Opublikowano 2 Maja 2019 Klubowicze Opublikowano 2 Maja 2019 Wstępnie proszę odopisanie mnie do Bluesowego spotkania w Suwałkach, koszulka XL Przemek Doktorek P. S. Miło wspominam to spotkanie ???
Klubowicze arturas Opublikowano 5 Maja 2019 Autor Klubowicze Opublikowano 5 Maja 2019 Lista zaktualizowana ? Hey babariba Blues!
jacek13 Opublikowano 8 Maja 2019 Opublikowano 8 Maja 2019 Proszę o wstępne dopisanie do Bluesowego spotkania w Suwałkach
Klubowicze arturas Opublikowano 10 Maja 2019 Autor Klubowicze Opublikowano 10 Maja 2019 Zaktualizowałem listę ?
stefanekmac Opublikowano 25 Maja 2019 Opublikowano 25 Maja 2019 Oj kusicie, kusicie. Proszę o zapisanie. Koszulka xl. 1
Użytkownicy+ Saper Opublikowano 5 Czerwca 2019 Użytkownicy+ Opublikowano 5 Czerwca 2019 Proszę o wpis na listę, najwyższa pora zobaczyć, bo jeszcze nie byłem. Saper - koszulka XXL 1
spring Opublikowano 5 Czerwca 2019 Opublikowano 5 Czerwca 2019 Dla tych klimatycznych spotkań warto tam być. Rzecz jasna jadę nie wiem tylko jak liczną ekipą. Mateo może by tak w sobotę dłuższy trip zrobić czy to po naszej stronie czy u sąsiadów. Tylko prosimy ładne drogi bo jeszcze jesteśmy burgmania.net a nie gs1200.net ? Ktoś pamięta tego busa z hamulcem ręcznym na sznurkach ? Poszukam foty w moim archiwum.
Administrator Bomber Opublikowano 5 Czerwca 2019 Administrator Opublikowano 5 Czerwca 2019 Artur, proszę o dopisanie do listy . Bomber - Koszulka XL :-) Sent from my iPhone using Tapatalk
Rekomendowane odpowiedzi