Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Yamaha T-Max 2010 - Honda Intergra 750 2014 czy BMW C600sport 2012????

Rekomendowane odpowiedzi

• Administrator
Opublikowano
  W dniu 1.04.2019 o 07:37, EndriuBis napisał(a):

W/g mojej wiedzy ten silnik jest pochodną od silnika Kymco Myroad 700i

Rozwiń  

Konstrukcyjnie te motory nie mają nic wspólnego ze sobą, oczywiście poza tym że oba są dwucylindrowe. Ten w MyRoad to konstrukcja własna Kymco. Ten w BMW to dzieło inżynierów z Monachium ale produkowane, na zlecenie, w zakładach Kymco. 

Opublikowano
  W dniu 1.04.2019 o 07:37, EndriuBis napisał(a):

Masz na myśli Rotaxa ? Raczej w tym modelu to nie jest silnik tego producenta. W/g mojej wiedzy ten silnik jest pochodną od silnika Kymco Myroad 700i .  A może odwrotnie ? 

Rozwiń  

O właśnie, dokładnie chodzi mi o silniki Rotax. Przenieśli całą fabryke Rotaxa do Kymco, i nadal są produkowane. Gdzieś to wyczytałem ale też nie wiem ile w tym prawdy.

Opublikowano

Produkcja silników w fabryce Kymco jest i tak całkiem niezłą opcją w porównaniu do produkowania nowych 850-tek w zakładach Loncin. Przynajmniej sądząc po perypetiach z pierwszymi partiami BMW 850GS.

• 1 rok później...
Opublikowano

Słuchajcie... Nie mam się kogo doradzić A jestem bardzo rozbity w tym temacie...

Mam t-maxa naprawdę ładnego zadbanego z wariatorem polini, mam kupca który kładzie mi 10tyś zł za niego. Chodzi mi po głowie bmw c600 sport,  musiałbym dołożyć jakieś 6-7tyś zł.

Podobno bmw zbiera się znacznie lepiej, ale z drugiej strony tmax ma wario polini, zakładałem nowke w zeszłym roku, wiec ta różnica może się zacierać.

Pewnie tmaxa jest znacznie łatwiej sprzedac niż bmw?

Warto robić taki deal? Czy temat lepiej odpuścić? Jeżdżę nie dużo, bo zazwyczaj tylko weekend w ładna pogodę, tmaxem przez 3 lata zrobiłem 5000km 

Co robić, co robić?

• Klubowicze
Opublikowano

Masz kasę na zbyciu ? To zmieniaj.

Jeśli musiałbyś się skrobać po plecach żeby to zrobić to nie warto.

Przy twoich przebiegach

W dniu 1.05.2020 o 08:49, gucio6 napisał(a):

tmaxem przez 3 lata zrobiłem 5000km

Rozwiń  

To wychodzi ok 1500 km rocznie ?

Znam wiele osób co tyle robią w weekend

Piszesz ze T-Maxa masz dopieszczonego więc uważam że NIE WARTO .

• Administrator
Opublikowano

Według mnie, nie warto. Niezawodność BMW bywa różna.

Opublikowano

Uważam jak Koledzy: NIE WARTO.

T-max to nie zawodność. W drugim przypadku w roczniku 2012 może być tak, że Będziesz Miał Wydatki. 

Opublikowano
  W dniu 31.03.2019 o 21:07, gucio6 napisał(a):

Rozwiń  
  W dniu 31.03.2019 o 21:07, gucio6 napisał(a):

Grzana kanapa, grzane manetki, czujniki ciśnienia w oponach, regulowana szyba, światła LED, rozbudowany komputer, cóż chcieć więcej. Potwierdziło mi się to że podoba mi się

Rozwiń  

Te dodatki to podstawa przy takich przelotach, wiec juz masz odpowiedz 

Opublikowano

Ciezki wybór. BMW jest wyraźnie szybsze i nie jest to mala różnica. Przy takich przebiegach można pominąć kwestie niezawodności, zreszta poza egzemplarzami z początku produkcji BMW jest tak samo niezawodne jak Tmax.

• Sympatycy
Opublikowano

Moim zdaniem... Swoją "Yamaszkę" znasz już dobrze i wiesz chyba. czego się po niej spodziewać... I to Cię chyba nudzi ? Jeździsz nie za wiele, więc myślę, że bardziej kręcą Cię osiągi, a kupując model C, zbyt wiele (dla odczuć fizycznych), nie osiągniesz... Czeka Cię bardziej przesiadka na motocykl, na jakąś np. 600-kę z mocą 120+ koników i to da ci "adrenalinkę", choć trzeba będzie mieszać biegami... Innej opcji, prócz "znudzenia", ja osobiście nie widzę, bo przy przebiegach niecałych 2K kilometrów na rok, to trudno określić, o co Ci chodzi. Ja w dwa sezony (wypadku nawet nie liczę), zrobiłem ponad 25 tysięcy kilometrów i chyba (z naciskiem na "chyba"), mogę powiedzieć, czego mi brakuje w moim sprzęcie (tak z 10 koników by się przydało i trochę inne mapy przełączania biegów na Drive)....... Mi się wydaje, że Ty szukasz czegoś nowego, dla "nowego", a nie dla idei? 

• Klubowicze
Opublikowano
  W dniu 1.05.2020 o 20:44, SlawoyAMD napisał(a):

tak z 10 koników by się przydało

Rozwiń  

Poważnie ?? Ale vmax większy byś chciał ?

W dniu 1.05.2020 o 20:44, SlawoyAMD napisał(a):

trochę inne mapy przełączania biegów na Drive)

Rozwiń  

W tym aspekcie pomagam sobie często plusikiem i minusikiem ? 

• Sympatycy
Opublikowano
  W dniu 1.05.2020 o 22:01, SzymonSeptic napisał(a):

Poważnie ?? Ale vmax większy byś chciał?

W tym aspekcie pomagam sobie często plusikiem i minusikiem ? 

Rozwiń  

Odp.1 - prędkość mi wystarcza zupełnie, bo i tak nie lubię  przekraczać 120 km/h. Tak lekko mocy przy jeździe w dwie osoby mi lekko brakuje, szczególnie przy wyprzedzaniu, jak już lecisz ze 110 km i nie bardzo jest po co zbijać  bieg...

Odp.2 - no na krótką metę tak, ale jak podjazd masz dłuższy, to i tak upierdliwie ci wrzuca szóstkę, a wtedy znów  muli... W górach  w zasadzie cały czas na manualu jeździłem, bo tryb sportowy też nie zawsze mi się sprawdzał (nie tak, jakbym to ja chciał). ?

Opublikowano

Mój T-max sprzedany kilka godzin temu.

A może lepiej wziąść pod uwagę nowszego T-maxa z roczników 2008-2011?  Bo tego jeszcze nowszego ciężko kupić do + - 17-18tyś zł

• Klubowicze
Opublikowano

Hehe hehe hehe

Tak się zastanawiam po co pytasz nas o zdanie skoro i tak robisz odwrotnie do rad jakie Ci dajemy ? To takie trochę zawracanie głowy. 

Opublikowano
  W dniu 2.05.2020 o 17:41, arturo-bb napisał(a):

Hehe hehe hehe

Tak się zastanawiam po co pytasz nas o zdanie skoro i tak robisz odwrotnie do rad jakie Ci dajemy ? To takie trochę zawracanie głowy. 

Rozwiń  

Tak jak któryś kolega wyżej trafnie napisał... znudził mi się, szukam czegoś nowego. Ale muszę przyznać że BMW sobie odpuściłem raz na zawsze.

Poza tym... gdyby te moje posty nie były tak kasowane jak to miało miejsce kilka dni temu to może faktycznie odpuściłbym sprzedaż. Jednak później byłem już umówiony z kupcem i tyle, nie będę się zachowywał jak chorągiewka na wietrze.

Sprzedałem i już. Teraz wiem że będzie coś nowego

Trzeba było wyciągnąć wnioski i nie zaśmiecać forum bzdurami. Sam zakładałeś wątek w 2019 i dublowałeś go kilka razy. A i tak masz w nosie to co Ci tu radzą.  No i Admin jest winien że musiałeś sprzedać skuter - żenada i poziom przedszkola.  Administracja.

Opublikowano

Nie no jasne... na forum już wszystko zostało napisane a teraz można tylko czytać, bo co krok komuś przeszkadza co ludzie tutaj piszą.  Nie którzy zachowują się jak by na tym forum świat się kończył, tylko z takim podejściem do luźnego forum, to będzie tak że zamiast ludzie tutaj przybywać to będą omijać szerokim łukiem bo każda napisana tutaj litera będzie sprawdzana pod każdym względem.

Oczywiście nie jestem tego godzien, ale może warto wspomnieć w regulaminie że każda wypowiedz każdy post winien być sprawdzony przez odpowiednich polonistów i adwokatów, czy wypowiedź kogoś nie urazi, nie obrazi, czy wypowiedz jest poprawna gramatycznie, a jej interpunkcyjność nie wprowadza czytelnika w błąd.

Żenada.

P.S Ciekawe kiedy ten post będzie usunięty 3...2...1... start

Opublikowano

Dalej nie rozumiesz o co chodzi. Mnożenie kliku wątków na ten sam tematy powoduje że wyszukiwanie w przyszłości informacji będzie trudne i czasochłonne. Warto pomyśleć nie tylko o sobie ale o innych. Należy również stosować się do regulaminu i zasad. Dzięki temu jest u nas w miarę poukładane i panuje jako taki ład. Gdzie znajdziesz tyle informacji w miarę uporządkowanych i dostępnych na temat skuterów ?

Opublikowano
  W dniu 3.05.2020 o 10:12, Lucjan73 napisał(a):

Dalej nie rozumiesz o co chodzi. Mnożenie kliku wątków na ten sam tematy powoduje że wyszukiwanie w przyszłości informacji będzie trudne i czasochłonne. Warto pomyśleć nie tylko o sobie ale o innych. Należy również stosować się do regulaminu i zasad. Dzięki temu jest u nas w miarę poukładane i panuje jako taki ład. Gdzie znajdziesz tyle informacji w miarę uporządkowanych i dostępnych na temat skuterów ?

Rozwiń  

No przecież nie mnożę wątków tylko piszę w tym samym który ja również założyłem. Napisałem że skuter juz sprzedałem, kropka, Szukam czegoś innego, kropka. 

Przekopując forum ciężko się odnosić do postów które były napisane 5 lat temu.  A wielu użytkowników z forum, mogło niejednokrotnie słyszeć albo mieć okazje przejechać się danym modelem, i chyba nikt po takiej czynności nie leci od razu na forum i tego tutaj nie opisuje, żeby dla porządku forum potencjalna osoba nie musiała pisać nowych postów.

Opublikowano

Teraz piszez w tym wątku, wcześniej  założyłeś kilka identycznych które trafiły do śmietnika lub zostały skasowane. A co w tym złego żeby dopisać nowy post do istniejącego tematu ? Będzie jakaś logiczna kontynuacja i ciągłość tematu. Kolejny zainteresowany wyszuka i prześledzi wątek w  jednym miejscu. 

Opublikowano
  W dniu 3.05.2020 o 10:29, Lucjan73 napisał(a):

Teraz piszez w tym wątku, wcześniej  założyłeś kilka identycznych które trafiły do śmietnika lub zostały skasowane. A co w tym złego żeby dopisać nowy post do istniejącego tematu ? Będzie jakaś logiczna kontynuacja i ciągłość tematu. Kolejny zainteresowany wyszuka i prześledzi wątek w  jednym miejscu. 

Rozwiń  

tak zgadza się pisałem posty i były usuwane, nie tworzyłbym kolejnych gdybym dostał od razu jakąś wiadomość na ten temat, a w koszu zauważyłem ją dopiero wtedy kiedy mi na PW podesłałeś link. Jako że korzystam również z innych for internetowych tylko o innej tematyce i zawsze byłem do tego przyzwyczajony ze jeśli napisało się cos nie na temat to automatycznie dostawałem powiadomienie ze post został skasowany z takiego a nie innego powodu i basta.  Więc proszę nie mieć do mnie pretensji o to ze dodawałem kolejne, po prostu nie wiedziałem co jest grane i co jest powodem ich usuwania bądź samokasowania.

Opublikowano

Wybacz że nikt osobiście nie pofatygował się i nie powiadomił Ciebie jak należy korzystać z forum. Mamy regulamin oraz porady forum, wystarczy raz przeczytać ze zrozumieniem i wszystko będzie jasne.

Opublikowano

W dniu 3.05.2020 o 10:44, Lucjan73 napisał(a):

Wybacz że nikt osobiście nie pofatygował się i nie powiadomił Ciebie jak należy korzystać z forum. Mamy regulamin oraz porady forum, wystarczy raz przeczytać ze zrozumieniem i wszystko będzie jasne.

Rozwiń  

nie moja wina ze forum nie posiada automatycznego powiadamiania o usuwaniu bądź przenoszeniu postów autora. Bo dzisiaj to na forach juz norma.

• Klubowicze
Opublikowano

Oj jaki Ty biedny.

Musisz specjalnie sprawdzać co się dzieje na forum .

Nikt nie chce Cię informować indywidualnie.

Ojojojjjjjj ?

Opublikowano
  W dniu 3.05.2020 o 14:34, arturo-bb napisał(a):

Oj jaki Ty biedny.

Musisz specjalnie sprawdzać co się dzieje na forum .

Nikt nie chce Cię informować indywidualnie.

Ojojojjjjjj ?

Rozwiń  

Jak grochem o ścianę....

Chyba jak wchodzi się na forum to w jakimś celu prawda?

Aha.. powinienem za każdym razem szukać swojego tematu albo postu gdzie jest, i czy jest w tym samym miejscu?? W jakich ty czasach zyjesz? Na to wychodzi że to forum jest twoim jedynym z którego aktywnie korzystasz, bo inaczej byś wiedział o czym mowa. Nikt nie musi mnie osobiście informować bo są od tego odpowiednie skrypty dzięki którym każdy użytkownik któremu się kasuje, przenosi lub moderuje posty automatycznie dostaje o tym wiadomość.