Sympatycy pawel883 Opublikowano 13 Grudnia 2004 Sympatycy Opublikowano 13 Grudnia 2004 cze?ć znalazłem adres na przyczepki motocyklowe może komu? się przyda www.mostuff.pl pozdrawiam pawel883
ultras Opublikowano 13 Grudnia 2004 Opublikowano 13 Grudnia 2004 cze?ć znalazłem adres na przyczepki motocyklowe może komu? się przyda www.mostuff.pl pozdrawiam pawel883 Ten adres nie działa
Sympatycy Kubo Opublikowano 14 Grudnia 2004 Sympatycy Opublikowano 14 Grudnia 2004 Witka, Przyczepami firmy "Niewiadów" handluje Nasz kolega Marek(Scottie)gg:3424208. Możecie sie z Nim skontaktować, a napewno sie dogadacie jak cos... Pozdrowionko, Kuba
dr.big Opublikowano 14 Grudnia 2004 Opublikowano 14 Grudnia 2004 Fajna sprawa, sam chcialem kupic, bo na moja nie wchodzil ruski parch- za szeroki, brakowalo doslownie 7cm(skuter i moto solowe sie miesci). Jednak po obejrzeniu przyczepy, zauwazylem ze wystarczy odkrecic kilka srub i boczne scianki daje sie sciagnac. Mam wtedy plaska platforme, lzejsza o kilka kilogramow i parch pasuje idealnie. Potrzebuje jeszcze tylko 2 szyny na kola i 2 do podjezdzania. I nie bedzie 1 przyczepa stala bezuzytecznie .
Sympatycy pawel883 Opublikowano 14 Grudnia 2004 Autor Sympatycy Opublikowano 14 Grudnia 2004 cze?ć adres jest dobry otwierałem t? strone ps.moja wiedza o komputerze jest żadna niewiem jak zrobić żeby nacisn?ć adres w poscie i żeby wyskoczyła strona.z czasem dotego dojdę ,już kiedy? przepraszałem jak co? namieszam,niemogę ci?gle wołać córy do pomocy . pozdrawiam pawel883
dr.big Opublikowano 14 Grudnia 2004 Opublikowano 14 Grudnia 2004 Strona nie dzialala wczesniej(nie chcialem tego pisac) i nie dziala teraz(napisze po wczesniejszej wypowiedzi ). Nie wiem jakiego "czary-mary" trzeba uzyc, zeby ja odpalic ? Probowalem juz roznych kombinacji, ale dalej nic nie moge znalezc. Nawet wyszukiwarka tego nie znajduje .
Sympatycy pawel883 Opublikowano 14 Grudnia 2004 Autor Sympatycy Opublikowano 14 Grudnia 2004 popieprzylem z adresem! www.motostuff.pl ps. obiecuje poprawe pawel883
dr.big Opublikowano 14 Grudnia 2004 Opublikowano 14 Grudnia 2004 No troche inna ta przyczepka niz myslalem . Parch na nia nie wejdzie ... PS. Beznadziejne wykorzystanie przestrzeni, nie pasuje do moto. Po co jest taka wystajaca do gory? I ten odstep miedzy kolem a przyczepa. Czy projektowal to ktos bardzo zapatrzony w crossy lub enduro? Przyczepka wyglada jakby zaden teren nie byl jej straszny . Koszmar...
Hoffi Opublikowano 14 Grudnia 2004 Opublikowano 14 Grudnia 2004 Fakt, nie jest najpiękniejsza...I te ceny...Odstraszaj? bardziej niż sama przyczepka
Klubowicze lamus Opublikowano 14 Grudnia 2004 Klubowicze Opublikowano 14 Grudnia 2004 mnie tam się podobaj? a jeszcze jak by było tam miejsce dla pasażera ciekawe jak ze stabilno?ci? takiego UFO na ogonie
Gość Svempas Opublikowano 16 Grudnia 2004 Opublikowano 16 Grudnia 2004 Nie no... takiego brzydactwa to jeszcze nie widziałem
Administrator Artix Opublikowano 17 Grudnia 2004 Administrator Opublikowano 17 Grudnia 2004 A mnie sie podoba taka przyczepka, choc nie widze zastosowania jej w swoim sprzecie. W sumie chyba bym sie obawial o wlasciwosci trakcyjnych motocykla razem z taka przyczepka. Pozdrawiam
Gość SZPAK Opublikowano 18 Grudnia 2004 Opublikowano 18 Grudnia 2004 Witam MI sie jak najbardziej to cacko podoba pomimo tego troche za wysokiego podwozia i wydaje mi się że do TMAXa by pasował jak ulał . A je?li chodzi o trakcje to wydaje mi się , że motor powinien sie lepiej zachowywać z taka przyczepk? niż z trzema kuframi na pokładzie . POzdrawiam
Gość Robson003 Opublikowano 10 Grudnia 2008 Opublikowano 10 Grudnia 2008 witam wszystkich, jestem tutaj pierwszy raz, trafiłem całkiem przypadkowo, szukaj?c jakiego? logicznego rozwi?zania w sytuacji, kiedy planuję jaki? wyjazd motocyklowy a jest pasażer, który mimo wszystko zajmuje miejsce i nie można już na tylne siedzenie włożyć namiotu i ?piwora już od jakiego? czasu zastanawiam się nad tak? przyczepk? motocyklow?, to może być ciekawe rozwi?zanie przy dłuższych wycieczkach, albo wypadach na zloty, rozmawiałem ze znajomym, który zna się trochę na tym, pracował z włóknem szklanym i zrobiłby co? takiego, ale mówił, że dla jednej sztuki, to nie kalkuluje się robić formy, bo cena może wyj?ć kosmiczna, dlatego może który? z kolegów na forum byłby zainteresowany czym? takim, oczywi?cie w rozs?dnej cenie
MISIEK Opublikowano 10 Grudnia 2008 Opublikowano 10 Grudnia 2008 zrobiłby co? takiego, ale mówił, że dla jednej sztuki, to nie kalkuluje się robić formy, bo cena może wyj?ć kosmiczna,dlatego może który? z kolegów na forum byłby zainteresowany czym? takim, oczywi?cie w rozs?dnej cenie Chętni na przyczepkę w rozs?dnej cenie to i pewnie by się znaleĽli... My?lę, że w powyższym przypadku ("zrób to sam") problem tkwi w braku atestów, homologacji itp. na sam? przyczepkę jak i zaczep do skutera...
Gość Dragon Opublikowano 10 Grudnia 2008 Opublikowano 10 Grudnia 2008 zrobiłby co? takiego, ale mówił, że dla jednej sztuki, to nie kalkuluje się robić formy, bo cena może wyj?ć kosmiczna,dlatego może który? z kolegów na forum byłby zainteresowany czym? takim, oczywi?cie w rozs?dnej cenie Chętni na przyczepkę w rozs?dnej cenie to i pewnie by się znaleĽli... My?lę, że w powyższym przypadku ("zrób to sam") problem tkwi w braku atestów, homologacji itp. na sam? przyczepkę jak i zaczep do skutera... Atestów i homologacji na co???? Ponad połowa przyczepek towarowych które znajduj? się na naszych drogach to s? zwykłe SAMORÓBY!!!!!! Widziałe?, że wszystkie maj? tablice rejestracyjne? To oznacza, że s? zarejestrowane a to oznacza, że spełniaj? wszelkie wymogi prawne obowi?zuj?ce w naszym kraju aby mogłu poruszać się po Polskich drogach.... Znowu pisanie dla pisania????
wentyl Opublikowano 10 Grudnia 2008 Opublikowano 10 Grudnia 2008 No dobra, widzę że temat odżył.. Rozs?dna cena to jaka..? Pomijam może na razie układ jezdny i mocowanie bo nad tym trzeba by pomy?leć. Ale może by tak stworzyć formę przyczepki idealnej. My?lę, że bombel bagażowy to mogliby?my jako firma stworzyć.. jednak-fakt- nie dla jednej sztuki.
Gość Robson003 Opublikowano 11 Grudnia 2008 Opublikowano 11 Grudnia 2008 witam konstrukcja samej ramy nie jest zbytnio skomplikowana, obliczenie no?no?ci kratownicy jest banalnie proste, dobór materiałów jest uzależniony od tego ile chcemy wozić w takim kuferku a możliwo?ci konstrukcji zawieszenia jest multum do wyboru, w zależno?ci od tego, jak? dług? chcemy mieć t? przyczepkę więc my?lę, że nie byłoby problemem skonstruować co? takiego, oczywi?ci parę spraw trzeba by było przedyskutować
Lucjan73 Opublikowano 11 Grudnia 2008 Opublikowano 11 Grudnia 2008 Witam, taka przyczepka o której jest mowa prawdopodobnie nie wymaga rejestracji. Traktowana jest jako tzw. lekka i jako taka nie jest rejestrowana. Mogę się mylić ale przerabiałem podobny temat z wózkiem bocznym.
Gość Robson003 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 widzę, że temat troszkę "umarł" a w końcu zbliża się sezon i trzeba by było coś pomyśleć o takiej przyczepce, w przypadku wyjazdu na jakiś zlot, albo chociażby pod namiot gdzieś na wakacje, to fajna sprawa, spokojnie można jechać w dwie osoby, bez poprzyczepianych po bokach śpiworów i innych takich rzeczy, bynajmniej na pewno jechałoby się o wiele wygodniej
Sympatycy pawel883 Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Autor Sympatycy Opublikowano 6 Kwietnia 2010 delphiforums.com znalazłem coś takiego ,przyczep do wyboru do koloru.Na allegro ktoś handluje tymi przyczepami.
MARCVS Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Były kiedyś takie przyczepki na jednym kółku, zdaje się że robił je Niewiadów. Nawet kiedyś ciągnąłem takie coś za Ceśką 350, nie było tego w ogóle czuć !bicz ale jeśli komuś udało się kiedyś ciągnąć wózek dwukołowy za jednośladem, to wie że na zakręcie potrafi się on przewrócić !tut Ja bym się do dwukółki odniósł sceptycznie !w00t
marekcymbuch Opublikowano 21 Listopada 2013 Opublikowano 21 Listopada 2013 Jako, że idzie zima i nudzić sie będę, tudzież przeczytałem przypadkiem artykuł: http://www.swiatmotocykli.pl/Motocykle/56,113439,13246358,Polecamy,,1.html zastanawiam się czy z racji swoich zainteresowań nie warto by zrobić podobnej przyczepki. Przydałaby sie do przewozu wędek, czy też wykrywacza lub dmuchanej jednostki pływającej. Chyba wygląda to całkiem prosto. Na ramie z kołem i mocowaniem oklejamy blok styropianu tak na oko 1mx 50cm, całość matą szklaną i żywicą a po zaschnięciu przecinamy, wywalamy styropian, montujemy zawiaski, przykręcamy wzmocnienia do ramy, światła LED plus rejestracja i mamy 0,20m3 do dyspozycji. Chyba w styczniu pokombinuję.
adam_us Opublikowano 21 Listopada 2013 Opublikowano 21 Listopada 2013 ewentualnie można wykorzystać kufer dachowy...
Klubowicze Campto Opublikowano 21 Listopada 2013 Klubowicze Opublikowano 21 Listopada 2013 Pomysł z wykorzystaniem kufra dachowego jest super!! A i roboty stosunkowo przy tym niewiele. Przypuszczam, iż najwięcej problemów byłoby z samą rejestracją.
Rekomendowane odpowiedzi