Skocz do zawartości
Forum Burgmania

przyczepki

Rekomendowane odpowiedzi

• Sympatycy
Opublikowano

cze?ć

znalazłem adres na przyczepki motocyklowe może komu? się przyda

www.mostuff.pl

pozdrawiam pawel883

Opublikowano
cze?ć

znalazłem adres na przyczepki motocyklowe może komu? się przyda

www.mostuff.pl

pozdrawiam pawel883

Ten adres nie działa :)

• Sympatycy
Opublikowano

Witka,

Przyczepami firmy "Niewiadów" handluje Nasz kolega Marek(Scottie)gg:3424208.

Możecie sie z Nim skontaktować, a napewno sie dogadacie jak cos...

Pozdrowionko, Kuba

Opublikowano

Fajna sprawa, sam chcialem kupic, bo na moja nie wchodzil ruski parch- za szeroki, brakowalo doslownie 7cm(skuter i moto solowe sie miesci). Jednak po obejrzeniu przyczepy, zauwazylem ze wystarczy odkrecic kilka srub i boczne scianki daje sie sciagnac. Mam wtedy plaska platforme, lzejsza o kilka kilogramow i parch pasuje idealnie. Potrzebuje jeszcze tylko 2 szyny na kola i 2 do podjezdzania. I nie bedzie 1 przyczepa stala bezuzytecznie :unsure: .

• Sympatycy
Opublikowano

cze?ć

adres jest dobry otwierałem t? strone

ps.moja wiedza o komputerze jest żadna niewiem jak zrobić żeby nacisn?ć adres w poscie i żeby wyskoczyła strona.z czasem dotego dojdę ,już kiedy? przepraszałem jak co? namieszam,niemogę ci?gle wołać córy do pomocy .

pozdrawiam pawel883

Opublikowano

Strona nie dzialala wczesniej(nie chcialem tego pisac) i nie dziala teraz(napisze po wczesniejszej wypowiedzi :( ). Nie wiem jakiego "czary-mary" trzeba uzyc, zeby ja odpalic :unsure: ? Probowalem juz roznych kombinacji, ale dalej nic nie moge znalezc.

Nawet wyszukiwarka tego nie znajduje :( .

• Sympatycy
Opublikowano

popieprzylem z adresem!

www.motostuff.pl

ps. obiecuje poprawe

pawel883

Opublikowano

No troche inna ta przyczepka niz myslalem :unsure::(:( . Parch na nia nie wejdzie :( ...

PS. Beznadziejne wykorzystanie przestrzeni, nie pasuje do moto. Po co jest taka wystajaca do gory? I ten odstep miedzy kolem a przyczepa. Czy projektowal to ktos bardzo zapatrzony w crossy lub enduro? Przyczepka wyglada jakby zaden teren nie byl jej straszny :( . Koszmar...

110lm.gif

Opublikowano

Fakt, nie jest najpiękniejsza...I te ceny...Odstraszaj? bardziej niż sama przyczepka :unsure:

• Klubowicze
Opublikowano

mnie tam się podobaj? a jeszcze jak by było tam miejsce dla pasażera :unsure:

ciekawe jak ze stabilno?ci? takiego UFO na ogonie

Opublikowano
:unsure::( Nie no... takiego brzydactwa to jeszcze nie widziałem
  • Administrator
Opublikowano

A mnie sie podoba taka przyczepka, choc nie widze zastosowania jej w swoim sprzecie. W sumie chyba bym sie obawial o wlasciwosci trakcyjnych motocykla razem z taka przyczepka. Pozdrawiam

Opublikowano

Witam

MI sie jak najbardziej to cacko podoba pomimo tego troche za wysokiego podwozia i wydaje mi się że do TMAXa by pasował jak ulał .

A je?li chodzi o trakcje to wydaje mi się , że motor powinien sie lepiej zachowywać z taka przyczepk? niż z trzema kuframi na pokładzie .

POzdrawiam

• 3 lata później...
Gość Robson003
Opublikowano

witam wszystkich,

jestem tutaj pierwszy raz, trafiłem całkiem przypadkowo, szukaj?c jakiego? logicznego rozwi?zania w sytuacji, kiedy planuję jaki? wyjazd motocyklowy a jest pasażer, który mimo wszystko zajmuje miejsce i nie można już na tylne siedzenie włożyć namiotu i ?piwora

już od jakiego? czasu zastanawiam się nad tak? przyczepk? motocyklow?,

to może być ciekawe rozwi?zanie przy dłuższych wycieczkach, albo wypadach na zloty,

rozmawiałem ze znajomym, który zna się trochę na tym, pracował z włóknem szklanym i zrobiłby co? takiego, ale mówił, że dla jednej sztuki, to nie kalkuluje się robić formy, bo cena może wyj?ć kosmiczna,

dlatego może który? z kolegów na forum byłby zainteresowany czym? takim, oczywi?cie w rozs?dnej cenie

Opublikowano
zrobiłby co? takiego, ale mówił, że dla jednej sztuki, to nie kalkuluje się robić formy, bo cena może wyj?ć kosmiczna,

dlatego może który? z kolegów na forum byłby zainteresowany czym? takim, oczywi?cie w rozs?dnej cenie

Chętni na przyczepkę w rozs?dnej cenie to i pewnie by się znaleĽli...

My?lę, że w powyższym przypadku ("zrób to sam") problem tkwi w braku atestów, homologacji itp. na sam? przyczepkę jak i zaczep do skutera...

Opublikowano
zrobiłby co? takiego, ale mówił, że dla jednej sztuki, to nie kalkuluje się robić formy, bo cena może wyj?ć kosmiczna,

Chętni na przyczepkę w rozs?dnej cenie to i pewnie by się znaleĽli...

My?lę, że w powyższym przypadku ("zrób to sam") problem tkwi w braku atestów, homologacji itp. na sam? przyczepkę jak i zaczep do skutera...

Atestów i homologacji na co????

Ponad połowa przyczepek towarowych które znajduj? się na naszych drogach to s? zwykłe SAMORÓBY!!!!!! Widziałe?, że wszystkie maj? tablice rejestracyjne? To oznacza, że s? zarejestrowane a to oznacza, że spełniaj? wszelkie wymogi prawne obowi?zuj?ce w naszym kraju aby mogłu poruszać się po Polskich drogach....

Znowu pisanie dla pisania????

Opublikowano

No dobra, widzę że temat odżył..:unsure:

Rozs?dna cena to jaka..?

Pomijam może na razie układ jezdny i mocowanie bo nad tym trzeba by pomy?leć.

Ale może by tak stworzyć formę przyczepki idealnej.

My?lę, że bombel bagażowy to mogliby?my jako firma stworzyć.. jednak-fakt- nie dla jednej sztuki.

Gość Robson003
Opublikowano

witam

konstrukcja samej ramy nie jest zbytnio skomplikowana,

obliczenie no?no?ci kratownicy jest banalnie proste, dobór materiałów jest uzależniony od tego ile chcemy wozić w takim kuferku

a możliwo?ci konstrukcji zawieszenia jest multum do wyboru, w zależno?ci od tego, jak? dług? chcemy mieć t? przyczepkę

więc my?lę, że nie byłoby problemem skonstruować co? takiego, oczywi?ci parę spraw trzeba by było przedyskutować

Opublikowano

Witam, taka przyczepka o której jest mowa prawdopodobnie nie wymaga rejestracji. Traktowana jest jako tzw. lekka i jako taka nie jest rejestrowana. Mogę się mylić ale przerabiałem podobny temat z wózkiem bocznym. :angry:

• 1 rok później...
Gość Robson003
Opublikowano

widzę, że temat troszkę "umarł" a w końcu zbliża się sezon i trzeba by było coś pomyśleć o takiej przyczepce, w przypadku wyjazdu na jakiś zlot, albo chociażby pod namiot gdzieś na wakacje, to fajna sprawa, spokojnie można jechać w dwie osoby, bez poprzyczepianych po bokach śpiworów i innych takich rzeczy, bynajmniej na pewno jechałoby się o wiele wygodniej

• Sympatycy
Opublikowano

delphiforums.com

znalazłem coś takiego ,przyczep do wyboru do koloru.Na allegro ktoś handluje tymi przyczepami.

Opublikowano

Były kiedyś takie przyczepki na jednym kółku, zdaje się że robił je Niewiadów. :)

Nawet kiedyś ciągnąłem takie coś za Ceśką 350, nie było tego w ogóle czuć !bicz

ale jeśli komuś udało się kiedyś ciągnąć wózek dwukołowy za jednośladem, to wie że na zakręcie potrafi się on przewrócić !tut

Ja bym się do dwukółki odniósł sceptycznie !w00t

• 3 lata później...
Opublikowano

Jako, że idzie zima i nudzić sie będę, tudzież przeczytałem przypadkiem artykuł: http://www.swiatmotocykli.pl/Motocykle/56,113439,13246358,Polecamy,,1.html zastanawiam się czy z racji swoich zainteresowań nie warto by zrobić podobnej przyczepki. Przydałaby sie do przewozu wędek, czy też wykrywacza lub dmuchanej jednostki pływającej. Chyba wygląda to całkiem prosto. Na ramie z kołem i mocowaniem oklejamy blok styropianu tak na oko 1mx 50cm, całość matą szklaną i żywicą a po zaschnięciu przecinamy, wywalamy styropian, montujemy zawiaski, przykręcamy wzmocnienia do ramy, światła LED plus rejestracja i mamy 0,20m3 do dyspozycji. Chyba w styczniu pokombinuję.

Opublikowano

ewentualnie można wykorzystać kufer dachowy...

swt111.jpg

• Klubowicze
Opublikowano

Pomysł z wykorzystaniem kufra dachowego jest super!! A i roboty stosunkowo przy tym niewiele. Przypuszczam, iż najwięcej problemów byłoby z samą rejestracją.