Rafał Janyszek Opublikowano 22 Stycznia 2019 Opublikowano 22 Stycznia 2019 MALAGUTI 2019, POWRÓT NA RYNEK Dzięki austriackiej grupie KSR reaktywowała się znana włoska firma Malaguti . Z maxiskuterów na razie tylko Madison 300. Skuter robi naprawdę dobre wrażenie. Ciekawe czy będzie nowy Spidermax? Premierę Madisona 300 zaplanowano na kwiecień . Silnik znany z Aprilia o pojemnosci 278 ml, chłodzony cieczą, wtrysk elektroniczny, maksymalna moc 21,45 koni, zużycie paliwa około 3 litry. Co do wyglądu, Madison 300 ma atrakcyjną i kompaktową konstrukcję sportowego skutera o wymiarach 1395 mm, szerokości 790 mm i długości 2135 mm.
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 22 Stycznia 2019 Administrator Opublikowano 22 Stycznia 2019 Wygląda to na jakiś mariaż z Aprilią. Dokładniej ich propozycja to kopia modelu SR Max 300.Trzymam kciuki żeby się im udało
rafiklegia Opublikowano 23 Stycznia 2019 Opublikowano 23 Stycznia 2019 Fakt bardzo podobny. Aprilia to moje mażenie przed Ak550. Ale tak jak Sym, zero szans na kupno...
Pawelmonte Opublikowano 23 Stycznia 2019 Opublikowano 23 Stycznia 2019 Prawie identyczny jak Gilera 300i ,,ale"tłumik i mocowanie szyby inne...lepsze? pewnie tak... Rafiklegia.....dlaczemu zero szans.....Gil300 kupiłem za 8tyś...
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 23 Stycznia 2019 Administrator Opublikowano 23 Stycznia 2019 43 minuty temu, Pawelmonte napisał: Prawie identyczny jak Gilera 300i SR Max 300 to "spuścizna" po Nexusie 300 (ten sam koncern). Niestety marki Gilera już nie ma a i sama oferta Aprilia wygląda dziwnie. Wycofali się z maxi i teoretycznie oferują dwie 50'tki z napędem 2T, które nie spełniają aktualnych norm emisji (brak możliwości rejestracji 2T od 2018). "Oferta" Scooter w IT -> Aprilia IT Oferta rodzima -> Aprilia PL Wygląda więc, że licencję do modelu SR Max/ Nexus/kupiło właśnie odrodzone Malaguti. Coś jak odrodzona Lambretta czy Benelli. 43 minuty temu, Pawelmonte napisał: dlaczemu zero szans.....Gil300 kupiłem za 8tyś... Chodziło pewnie o kupno nowego w sieci PL. Pewnie niewielka szansa aby ktoś oferował Malaguti w 2019 w PL... ale chciałbym się mylić ? Edit> Madison, a w zasadzie jego kopia, był niedawno oferowany w PL pod marką Rieju (model Cityline). Importerem jest firma Motorland (Kymco PL) i w/g mojej wiedzy można tu nadal zamówić coś z oferty Rieju -> Rieju ESP
Pawelmonte Opublikowano 23 Stycznia 2019 Opublikowano 23 Stycznia 2019 Polecam na jednorazowe przeloty 100-150km bez zatrzymywania się , idealny na miasto bo duży bagażnik ok.35L+np.kufer 49L a skuter wąski...a spalanie 2.9-3.1L. Mam cztery lata,25tyś przejechałem i...nie sprzedaję. Do zobaczenia na trasie... bo wypatruję ,,włoszczyzny" i mało jej... 1
Rekomendowane odpowiedzi