Gryzon Opublikowano 14 Grudnia 2018 Opublikowano 14 Grudnia 2018 Panowie i Panie nie wiem czy jestem taki gamoń ale ani google ani wyszukiwarka nie chce mi znaleźć posta w którym opisana jest przeróbka albo początek przeróbki Motocykla spalinowego na napęd elektryczny. Zapamiętałem itylko czerwony motocykl , 1300 ogniw ..... Cxzy ktoś może mi tak po ludzku wskazać palcem GDZIE ten post jest. Szukam od 2 godzin , ale może jak napisałem gamoń jestem i tyle .... Potrzebuję namiary na człowieka który sprzedaje te ogniwa 18650 w dobrej cenie , hurtowo lub pół hurtowo. Z góry dziękuję za pomoc.
Gryzon Opublikowano 14 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 14 Grudnia 2018 Ehhh wiedziałem że gdzieś dzwoni tylko nie szukałem tu gdzie trzeba. Post jest ale na mordoksiążce. Nie szukajcie - znalazłem ;) Dla zainteresowanych podam szczegóły jeśli ktoś będzie chciał.
Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 14 Grudnia 2018 Użytkownicy+ Opublikowano 14 Grudnia 2018 Jak powiedziałeś (napisałeś) A to to powiedz B daj namiary na ten post i co tam masz.
bobby Opublikowano 14 Grudnia 2018 Opublikowano 14 Grudnia 2018 A to jest jakaś grupa zamknięta czy cos, bo dostaje komunikat że nie mam uprawnień do tego posta
Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 14 Grudnia 2018 Użytkownicy+ Opublikowano 14 Grudnia 2018 Godzinę temu, Gryzon napisał: Ekhmm w sumie tak : LINK No to kolega zabłysnął ja tam już stary jestem i na żadnym "fejsie" się nie udzielam. Nie mam nawet konta. Może coś byś mógł przekopiować dla "normalnych" ludzi ? Chyba nie jest prawami autorskimi obłożone ?
Gryzon Opublikowano 16 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 16 Grudnia 2018 O Kurczę ...Nawet nie wiem czy to jakaś zamknieta czy nie. Na Fejsie mam fejkowe konto tylko dlatego żeby mieć dostęp do co ciekawszych informacji modelarsko- technicznych , a niestety tam się większość wyniosła. W takim razie próbuję przekleić treść: Serdecznie witam wszystkich majsterkujących,chciałbym wam przedstawić mój zimowy projekt Nikola EE (tak ją nazwałem)jest to konwersja Motocykla na napęd elektryczny. Jako bazę wykorzystałem Kawasaki zx6r z 2002r,oryginalny silnik został usunięty i zastąpiony silnikiem bezszczotkowym ME1616 o napięciu zmiennym AC jest chłodzony cieczą i rozwija moc 75km i 120Nm,falownik silnika to Kellycontroller model KLS96601-8080IPS,baterię którą również buduję od podstaw to pakiet 28S48P (1344 szt. nowych ogniw 18650)o łącznej pojemności 139,2 Ah i zgromadzonej energii 16.369 KWh i napieciu 84-117,6V waga takiej baterii to zaledwie 57kg.Pakiet będzie ładowany z normalnego gniadka 230V. planowany wyjazd motocyklem na drogę jest na wiosnę także mam troszkę czasu do ukończenia projektu. wszystkich ciepło pozdrawiam Ps. (za ewentualne błędy w tekście i składnie przepraszam). NIE MA DYMU ALE JEST OGIEŃ
Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 16 Grudnia 2018 Użytkownicy+ Opublikowano 16 Grudnia 2018 No powiem Wam że ciekawy temat. wprawdzie ten sprzęt mało podobny do skutera, w dodatku napęd łańcuchem, ale i tak bardzo ciekawy. Jak akcja się rozwinie możesz coś jeszcze podrzucić, ja chętnie poczytam. Np. do dzisiaj nie wiedziałem że silniki elektryczne też mogą być chłodzone cieczą.
Rekomendowane odpowiedzi