Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Sprowadzic NOWE Kymco Agility z Niemczech ?50/125

Rekomendowane odpowiedzi

Na pocz?tku chciałbym się przywitać bo jestem nowy na forum.. :)

W najbliższym czasie chciałbym zakupić skuter :) , zdecydowałem już że będzie to Kymco Agility 50 . Tylko jest pewien problem, ponieważ interesuje mnie wersje ze składan? kanp? ( po złożeniu służy jako oparcie )dzowniłem już do motor-land, i niestety dowiedziałem się że na Polski rynek od 2006 roku s? tylko modele z normaln? kanap?, w krajach zachodnich Niemcy, Francja - s? modele ze składan? kanp?. Chciałem się dowiedzieć czy znacie kogo? kto mógłby mi sprowadzić taki skuter 2006/2007 r produkcji, lecz najważniejsze jest aby miał składan? kanapę oraz niski przebieg - do 2 000 km.. ? :)

A co my?licie o tym aby kupić w Niemczech nowe AGILITY z salonu ? Czy to jest wogle opłacalne ?

Gdyby kto? się nie orientował, chodzi o takie siedzenie:

agility.jpg

Pozdrawiam !! :)

Na pocz?tku chciałbym się przywitać bo jestem nowy na forum.. :)

W najbliższym czasie chciałbym zakupić skuter :) , zdecydowałem już że będzie to Kymco Agility 50 . Tylko jest pewien problem, ponieważ interesuje mnie wersje ze składan? kanp? ( po złożeniu służy jako oparcie )dzowniłem już do motor-land, i niestety dowiedziałem się że na Polski rynek od 2006 roku s? tylko modele z normaln? kanap?, w krajach zachodnich Niemcy, Francja - s? modele ze składan? kanp?.

Jeste? o tym przekonany? Od 2006 roku Agility produkuj? wła?nie z now?, niepodzieln? kanap?. Jaki byłby sens sprowadzania do krajów zachodnich innych modeli, przecież wszystkie pochodz? z jednej fabryki?

Ale oczywi?cie mogę się mylić.

Witaj na forum.

Wazne aby skuter mial minimum 6 miesiecy i minimum 6000 km przebiegu. Jest wtedy uznawany za jednoslad uzywany. Za wszystko ponizej zaplacisz akcyze i VAT. Ten temat byl juz wielokrotnie opisywany na forum.

Dopisane: Problem dotyczyl poj. wyzszej od 50cc. Jak to jest z piedziesiatkami, nie wiem.

Cos interesujacego? KLIK i KLIK

Spójrz :

Agility w Niemczech !

Agility w Polsce !

Jak widzisz w Polsce można dostać Kymco Agility z kanap? nieskładan?, natomiast w Niemczech s? z kanp? składan?- i wła?nie taka mnie interesuje.

Pozdrawiam !

Wszedłem na niemieck? stronę Kymco i już wszystko jasne.

Niemcy oferuj? dwie wersję Kymco: Agility i Agility Basic. Ten drugi sprzedawany jest również w Polsce i jest to wła?nie wersja z niepodzieln? kanap?.

Decyzja należy do Ciebie.

A taniej niż sprowadzenie całego skutera nie wyjdzie kupno Kymco u nas i zamówienie z DE takiej kanapy ?

cena Kymco PL - 4500zł

cena Kymco DE - 1200 x 3.9 eur = 4680zł

Czyli już płacimy dodaktowo 180 zł. Teraz jak doliczmy koszty sprowadzenia to pewnie dojdzie do 5000zł albo i lepiej. Kanapa nie powinna kosztować więcej niż te 300 zł, a star? może uda Ci się gdzie? sprzedać i w pewnym stopniu zamortyzować koszty.

Tylko po co Ci to? Chyba nie kupujesz 50ccm do turystycznych wyjazdów, a po mie?cie to oparcie przyda się tak jak szyberdach w kabriolecie :)

A taniej niż sprowadzenie całego skutera nie wyjdzie kupno Kymco u nas i zamówienie z DE takiej kanapy ?

cena Kymco PL - 4500zł

cena Kymco DE - 1200 x 3.9 eur = 4680zł

Czyli już płacimy dodaktowo 180 zł. Teraz jak doliczmy koszty sprowadzenia to pewnie dojdzie do 5000zł albo i lepiej. Kanapa nie powinna kosztować więcej niż te 300 zł, a star? może uda Ci się gdzie? sprzedać i w pewnym stopniu zamortyzować koszty.

Tylko po co Ci to? Chyba nie kupujesz 50ccm do turystycznych wyjazdów, a po mie?cie to oparcie przyda się tak jak szyberdach w kabriolecie !piwko

No wła?nie w tym problem że kanapy nie da się zamienić..dziękuje wam za pomoc, ale chyba pozostaje mi kupno w Polsce !

Pozdr

• 1 rok później...
obecnie kosztuje w 1090 euro czyli ok 3700zł, a w naszym salonie 4500zł, więc już różnica ok 20%, no fakt jeste?my bogatszym narodem !OK

po co odgrzebywac stary watek po 1,5 roku? dla postu w liczniku?

kolega Agility na pewno juz dawno rozwiazal swoj dylemat...

obecnie kosztuje w 1090 euro czyli ok 3700zł, a w naszym salonie 4500zł, więc już różnica ok 20%, no fakt jeste?my bogatszym narodem !OKK

po co odgrzebywac stary watek po 1,5 roku? dla postu w liczniku?

kolega Agility na pewno juz dawno rozwiazal swoj dylemat...

Taki kotlecik odgrzewany !V