Sympatycy subaru gtb320 Opublikowano 23 Maja 2016 Sympatycy Opublikowano 23 Maja 2016 Z motocyklem jak z kobiętą? Rozmowa.... Do kobiety z wieczora (kochanie bez niespodzianek , jedziemy do konca.) Do motocykla z rana ( kochanie bez niespodzianek , jedziemy do konca.) I przyjemność z przyjemnością zawsze łączyć trzeba. A dzień za dniem fajnie leci.
Bulba Opublikowano 25 Maja 2016 Opublikowano 25 Maja 2016 "PILNE !!! Mój znajomy ma dwa bilety na mecz POLSKA - NIEMCY na EURO 2016!!! Zupełnie zapomniał, że w ten sam dzień bierze ślub! W związku z powyższym, czy ktoś nie chce kupić garnituru w rozmiarze 54?"
stator Opublikowano 25 Maja 2016 Opublikowano 25 Maja 2016 To prawda! Od kąd usłuszałem kawał o bacy, nigdy nikomu nie mówię , żeby czuł się jak u siebie. A to było tak: Jedzie baca pociągiem, z Zakopanego do Krakowa. W przedziale siedzi ładna panna. Baca pyta: a dyć panienko, mógłbym se zakuzyć fajke? Dziewczyna na to : ależ baco, czujcie się jak u siebie w domu.... Baca się załamał i schował fajkę.....
Administrator xmarcinx Opublikowano 26 Maja 2016 Administrator Opublikowano 26 Maja 2016 A ja dziś odbierałem kogoś z lotniska i zwróciła moją uwagę dziewczyna, która też czekała na kogoś z kartką. Nie mogłem się powstrzymać żeby nie zrobić zdjęcia.
Wójek Biedak Opublikowano 27 Maja 2016 Opublikowano 27 Maja 2016 Zdjęcia z dopiskami, zamieszczone 25 maja przez MarP, (które w założeniu zapewne miała być zabawne) niosą treści rasistowskie i szowinistyczne. Proszę o usunięcie. Jak Ci się nie podoba, to nie czytaj, nie ma przymusu. Administracja
Bulba Opublikowano 28 Maja 2016 Opublikowano 28 Maja 2016 Jak to mowil Pawlak Oczadział czy co ? A moze prymuchy weselnej popróbował ?!?!?! Sory musialem ))) http://otomoto.pl/oferta/suzuki-burgman-an-650-executive-abs-igla-3500-km-gwarancja-ID6yoebP.html
dziadzia Opublikowano 28 Maja 2016 Opublikowano 28 Maja 2016 Bulba święta racja, nic dodać nic ująć, hi hi
Wójek Biedak Opublikowano 28 Maja 2016 Opublikowano 28 Maja 2016 Ponownie poproszę o usunięcie tzw "żartu" o którym pisałem wcześniej. Wyjaśnię dlaczego. Niestety jest tak, że jeśli nie reagujemy na rasistowskie treści, to je legalizujemy. Ten "dowcip" polega na tym, że osoba przedstawiona na zdjęciu nie może być Szwedem. Cy ktoś kto wyznaje islam, ktoś kto pochodzi z innego kraju, czy kręgu kulturowego nie może być Szwedem czy Polakiem? Czy jest to aż tak nieprawdopodobne? Przecież konsekwencją takiego myślenia jest stwierdzenie: Szwecja dla Szwedów, czy Polska dla Polaków. Szowinizm jest to "postawa, którą charakteryzuje brak tolerancji i przyznawanie uprzywilejowanej pozycji własnej płci, rasie lub grupie" Natomiast rasizm to "pogląd oparty na przekonaniu o nierównej wartości biologicznej, społecznej i intelektualnej ras ludzkich, łączący się z wiarą we wrodzoną wyższość jednej rasy". Tego typu, z pozoru niewinne żarty, wywodzą się z postaw ksenofobicznych oraz propagują postawy rasistowskie i szowinistyczne. Artur Partyka, Włodzimierz Szaranowicz, John Godson, Adam Michnik, Mammed Chalidow, Riad Haidar, że wymienię tylko kilku znanych współczesnych, to obywatele polscy - Polacy. Wielu Polaków w historii i współcześnie żyjących, także nasi sąsiedzi to Polacy, innej niż polska narodowości i należy się im szacunek. Podtrzymuję tezę, że podłoże tego "żartu" jest ksenofobiczne i nie powinien on zaistnieć w przestrzeni publicznej. Przepraszam za przydługi wpis, ale dodam jeszcze że, nie chciałbym by na podobnych zdjęciu mogła się znaleźć np. wspaniała kobieta, Polka, pochodzenia Uzbeckiego, właścicielka mojej ulubionej knajpy. Dzięki i pozdrawiam Administrację ;-) (Ten mój wpis po usunięciu "żartu", oczywiście także proszę usunąć)
Użytkownicy zicoo62 Opublikowano 28 Maja 2016 Użytkownicy Opublikowano 28 Maja 2016 Ponownie poproszę o usunięcie tzw "żartu" o którym pisałem wcześniej. Wyjaśnię dlaczego. Niestety jest tak, że jeśli nie reagujemy na rasistowskie treści, to je legalizujemy. Ten "dowcip" polega na tym, że osoba przedstawiona na zdjęciu nie może być Szwedem. Cy ktoś kto wyznaje islam, ktoś kto pochodzi z innego kraju, czy kręgu kulturowego nie może być Szwedem czy Polakiem? Czy jest to aż tak nieprawdopodobne? Przecież konsekwencją takiego myślenia jest stwierdzenie: Szwecja dla Szwedów, czy Polska dla Polaków. Szowinizm jest to "postawa, którą charakteryzuje brak tolerancji i przyznawanie uprzywilejowanej pozycji własnej płci, rasie lub grupie" Natomiast rasizm to "pogląd oparty na przekonaniu o nierównej wartości biologicznej, społecznej i intelektualnej ras ludzkich, łączący się z wiarą we wrodzoną wyższość jednej rasy". Tego typu, z pozoru niewinne żarty, wywodzą się z postaw ksenofobicznych oraz propagują postawy rasistowskie i szowinistyczne. Artur Partyka, Włodzimierz Szaranowicz, John Godson, Adam Michnik, Mammed Chalidow, Riad Haidar, że wymienię tylko kilku znanych współczesnych, to obywatele polscy - Polacy. Wielu Polaków w historii i współcześnie żyjących, także nasi sąsiedzi to Polacy, innej niż polska narodowości i należy się im szacunek. Podtrzymuję tezę, że podłoże tego "żartu" jest ksenofobiczne i nie powinien on zaistnieć w przestrzeni publicznej. Przepraszam za przydługi wpis, ale dodam jeszcze że, nie chciałbym by na podobnych zdjęciu mogła się znaleźć np. wspaniała kobieta, Polka, pochodzenia Uzbeckiego, właścicielka mojej ulubionej knajpy. Dzięki i pozdrawiam Administrację ;-) (Ten mój wpis po usunięciu "żartu", oczywiście także proszę usunąć) Proponuje przeczytać artykuł z portalu joe monster http://joemonster.org/art/36216/Tolerancja_po_godzinach._Bez_cenzury_bez_sciemy_i_bez_poprawnosci_politycznej Jestem jak najdalszy od postaw "ultra" i wyznacznikiem dla mnie jest jakość żartu a nie jego poprawność polityczna. I skończmy na ten temat dyskusje - nie tutaj jest na to miejsce. Post do skasowania przez administracje - OT.
dziadzia Opublikowano 28 Maja 2016 Opublikowano 28 Maja 2016 No nie mogłem się powstrzymać, kabaretowa Mariolka jest zajefajna hi hi Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
dr.big Opublikowano 29 Maja 2016 Opublikowano 29 Maja 2016 Regulamin Forum zawiera wpis o treści: "(..) 6. Wypowiedzi publikowane przez Użytkowników na forum nie mogą: a ) wzywać do popełnienia przestępstw, być sprzeczne z zasadami współżycia społecznego, wzywać do nienawiści rasowej, wyznaniowej, politycznej czy etnicznej, ani propagować przemocy. (...)" Wcześniejszy post nie narusza go. Nie wzywa do nienawiści i nie propaguje przemocy. Jeśli chodzi o zasady współżycia społecznego, to też nie widzimy podstaw do kwestionowania "karykatury Szweda". I prosimy o powstrzymanie swoich prawicowych, jak i lewicowych zapędów. PS. Jak już napisał ktoś z Administracji, "kącika humoru" nie trzeba odwiedzać, sam robię to sporadycznie i raczej z obowiązku. PS2. Mój post nie jest podstawą do prób nawiązywania dyskusji czy wpadania w niepotrzebną polemikę ! To tylko info.
Lucjan73 Opublikowano 29 Maja 2016 Opublikowano 29 Maja 2016 Moja sugestia to jak najdalej od polityki, to tylko dzieli a nas forum powinno łączyć we wspólnej pasji.
dziadzia Opublikowano 29 Maja 2016 Opublikowano 29 Maja 2016 No tu cosik dla ochłodzenia tematu i ku pojednaniu hi hi. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Rekomendowane odpowiedzi