Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

d896ff0793d4faa3b21d8de0bec6c7a9.jpg

Zapożyczone z innego forum :)

• Sympatycy
Opublikowano

Z motocyklem jak z kobiętą? :question:

Rozmowa....

Do kobiety z wieczora (kochanie bez niespodzianek , jedziemy do konca.) :clapping:

Do motocykla z rana ( kochanie bez niespodzianek , jedziemy do konca.) :clapping:

I przyjemność z przyjemnością zawsze łączyć trzeba. :smile1:

A dzień za dniem fajnie leci.

Opublikowano

bbb8d04eb981dbb9879a5892a7b3eafd.jpg

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Opublikowano

"PILNE !!!

Mój znajomy ma dwa bilety na mecz POLSKA - NIEMCY na EURO 2016!!! Zupełnie zapomniał, że w ten sam dzień bierze ślub!

W związku z powyższym, czy ktoś nie chce kupić garnituru w rozmiarze 54?"

• Sympatycy
Opublikowano

hehehehe :clapping:

Opublikowano

To prawda! Od kąd usłuszałem kawał o bacy, nigdy nikomu nie mówię , żeby czuł się jak u siebie.

A to było tak:

Jedzie baca pociągiem, z Zakopanego do Krakowa.

W przedziale siedzi ładna panna.

Baca pyta: a dyć panienko, mógłbym se zakuzyć fajke?

Dziewczyna na to : ależ baco, czujcie się jak u siebie w domu....

Baca się załamał i schował fajkę.....

• Klubowicze
Opublikowano
mid_5a158f9620b2f6ae33b0a8d942264948.jpg
  • Administrator
Opublikowano

A ja dziś odbierałem kogoś z lotniska i zwróciła moją uwagę dziewczyna, która też czekała na kogoś z kartką. Nie mogłem się powstrzymać żeby nie zrobić zdjęcia.

bd0ab5e71291c75d474eacd4c0c33d25.jpg

Opublikowano

cztery_marzenia_faceta_2016-03-06_07-34-05.jpg

konstelacje__2016-04-29_11-04-44.jpg

co_ty_wiesz_o_kacu__2016-04-29_11-03-58.jpg

Opublikowano

Zdjęcia z dopiskami, zamieszczone 25 maja przez MarP, (które w założeniu zapewne miała być zabawne) niosą treści rasistowskie i szowinistyczne.

Proszę o usunięcie.

Jak Ci się nie podoba, to nie czytaj, nie ma przymusu. Administracja

Opublikowano

Bulba święta racja, nic dodać nic ująć, hi hi

Opublikowano

slimak.jpg

facet-to-baba-slimak-to-ryba-marchewka-to-owoc.jpg

Opublikowano

924a37e85cb3150c3a410797ca995fde.jpg

Opublikowano

Ponownie poproszę o usunięcie tzw "żartu" o którym pisałem wcześniej. Wyjaśnię dlaczego.

Niestety jest tak, że jeśli nie reagujemy na rasistowskie treści, to je legalizujemy.

Ten "dowcip" polega na tym, że osoba przedstawiona na zdjęciu nie może być Szwedem. Cy ktoś kto wyznaje islam, ktoś kto pochodzi z innego kraju, czy kręgu kulturowego nie może być Szwedem czy Polakiem?

Czy jest to aż tak nieprawdopodobne?

Przecież konsekwencją takiego myślenia jest stwierdzenie: Szwecja dla Szwedów, czy Polska dla Polaków.

Szowinizm jest to "postawa, którą charakteryzuje brak tolerancji i przyznawanie uprzywilejowanej pozycji własnej płci, rasie lub grupie"

Natomiast rasizm to "pogląd oparty na przekonaniu o nierównej wartości biologicznej, społecznej i intelektualnej ras ludzkich, łączący się z wiarą we wrodzoną wyższość jednej rasy".

Tego typu, z pozoru niewinne żarty, wywodzą się z postaw ksenofobicznych oraz propagują postawy rasistowskie i szowinistyczne.

Artur Partyka, Włodzimierz Szaranowicz, John Godson, Adam Michnik, Mammed Chalidow, Riad Haidar, że wymienię tylko kilku znanych współczesnych, to obywatele polscy - Polacy.

Wielu Polaków w historii i współcześnie żyjących, także nasi sąsiedzi to Polacy, innej niż polska narodowości i należy się im szacunek.

Podtrzymuję tezę, że podłoże tego "żartu" jest ksenofobiczne i nie powinien on zaistnieć w przestrzeni publicznej.

Przepraszam za przydługi wpis, ale dodam jeszcze że, nie chciałbym by na podobnych zdjęciu mogła się znaleźć np. wspaniała kobieta, Polka, pochodzenia Uzbeckiego, właścicielka mojej ulubionej knajpy.

Dzięki i pozdrawiam Administrację ;-)

(Ten mój wpis po usunięciu "żartu", oczywiście także proszę usunąć)

• Użytkownicy
Opublikowano

Ponownie poproszę o usunięcie tzw "żartu" o którym pisałem wcześniej. Wyjaśnię dlaczego.

Niestety jest tak, że jeśli nie reagujemy na rasistowskie treści, to je legalizujemy.

Ten "dowcip" polega na tym, że osoba przedstawiona na zdjęciu nie może być Szwedem. Cy ktoś kto wyznaje islam, ktoś kto pochodzi z innego kraju, czy kręgu kulturowego nie może być Szwedem czy Polakiem?

Czy jest to aż tak nieprawdopodobne?

Przecież konsekwencją takiego myślenia jest stwierdzenie: Szwecja dla Szwedów, czy Polska dla Polaków.

Szowinizm jest to "postawa, którą charakteryzuje brak tolerancji i przyznawanie uprzywilejowanej pozycji własnej płci, rasie lub grupie"

Natomiast rasizm to "pogląd oparty na przekonaniu o nierównej wartości biologicznej, społecznej i intelektualnej ras ludzkich, łączący się z wiarą we wrodzoną wyższość jednej rasy".

Tego typu, z pozoru niewinne żarty, wywodzą się z postaw ksenofobicznych oraz propagują postawy rasistowskie i szowinistyczne.

Artur Partyka, Włodzimierz Szaranowicz, John Godson, Adam Michnik, Mammed Chalidow, Riad Haidar, że wymienię tylko kilku znanych współczesnych, to obywatele polscy - Polacy.

Wielu Polaków w historii i współcześnie żyjących, także nasi sąsiedzi to Polacy, innej niż polska narodowości i należy się im szacunek.

Podtrzymuję tezę, że podłoże tego "żartu" jest ksenofobiczne i nie powinien on zaistnieć w przestrzeni publicznej.

Przepraszam za przydługi wpis, ale dodam jeszcze że, nie chciałbym by na podobnych zdjęciu mogła się znaleźć np. wspaniała kobieta, Polka, pochodzenia Uzbeckiego, właścicielka mojej ulubionej knajpy.

Dzięki i pozdrawiam Administrację ;-)

(Ten mój wpis po usunięciu "żartu", oczywiście także proszę usunąć)

Proponuje przeczytać artykuł z portalu joe monster

http://joemonster.org/art/36216/Tolerancja_po_godzinach._Bez_cenzury_bez_sciemy_i_bez_poprawnosci_politycznej

Jestem jak najdalszy od postaw "ultra" i wyznacznikiem dla mnie jest jakość żartu a nie jego poprawność polityczna.

I skończmy na ten temat dyskusje - nie tutaj jest na to miejsce.

Post do skasowania przez administracje - OT.

Opublikowano

arab_trzepie_dywan__2016-05-06_23-38-19.jpg

chciec_to_bym_chcial__2016-05-06_23-38-36.jpg

telefon_do_kolegi_2016-03-20_18-51-11.jpg

Opublikowano

No nie mogłem się powstrzymać, kabaretowa Mariolka jest zajefajna hi hi52eb5e3eb1aa8354049faec185b2977e.jpg

Opublikowano

Regulamin Forum zawiera wpis o treści:

"(..) 6. Wypowiedzi publikowane przez Użytkowników na forum nie mogą:

a ) wzywać do popełnienia przestępstw, być sprzeczne z zasadami współżycia społecznego, wzywać do nienawiści rasowej, wyznaniowej, politycznej czy etnicznej, ani propagować przemocy. (...)"

Wcześniejszy post nie narusza go. Nie wzywa do nienawiści i nie propaguje przemocy. Jeśli chodzi o zasady współżycia społecznego, to też nie widzimy podstaw do kwestionowania "karykatury Szweda". I prosimy o powstrzymanie swoich prawicowych, jak i lewicowych zapędów.

PS. Jak już napisał ktoś z Administracji, "kącika humoru" nie trzeba odwiedzać, sam robię to sporadycznie i raczej z obowiązku.

PS2. Mój post nie jest podstawą do prób nawiązywania dyskusji czy wpadania w niepotrzebną polemikę ! To tylko info.

Opublikowano

Moja sugestia to jak najdalej od polityki, to tylko dzieli a nas forum powinno łączyć we wspólnej pasji.

Opublikowano

a6ae9e45520512c5dad3d468b4e18bdd.jpg

No tu cosik dla ochłodzenia tematu i ku pojednaniu hi hi.

Opublikowano

mily widok:

Opublikowano

Paaaaaaanie...

8e07676192_panie_jak_go_kupowalem.jpg

16_214800.jpg

22_033425.jpg

24_195329.jpg

1393107727_by_lukaszek96_500.jpg?1393107727

Opublikowano

ff6b7e561f761620859a0416e854eda0.png