Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

• Klubowicze
Opublikowano

W większości są to motocykle dla "miszczów prostej " :Jumpy2: Skuter 600 cm na krętej trasie objeździe je z palcem w     ......:whistling:

Opublikowano

Brakuje kilku :) . Chociażby Boss Hoss z BigBlockiem (8200 ccm) czy nawet SmallBlockiem (5700 ccm) ;) ...

PS. Bo co to znaczy seryjne?

Aaaa, teraz doczytałem... silnik z samochodu :) ...

• Klubowicze
Opublikowano

Ale na początku zaznaczyli że chodzi o motocykle z silnikiem motocyklowym. Konstrukcje z silnikiem samochodowym nie weszły do zestawienia. 

Opublikowano

Tak :) , mino to "wiedza piszącego artykuł" niewystarczająca ;) ... Boss Hoss o pojemności 8200 ccm, a nie Gunbus...

PS. Nie zmienia to faktu, że żaden z nich mnie ani ciut nie interesuje :) ...

Opublikowano
2 godziny temu, arturo-bb napisał:

W większości są to motocykle dla "miszczów prostej " :Jumpy2: Skuter 600 cm na krętej trasie objeździe je z palcem w     ......:whistling:

Artur powiem Ci tak, po pierwsze to nie są motocykle dla „miszczów prostej” bo szybko tym sprzętem nie da się jechać, chyba że ktoś przypnie sobie łapy trytkami do manetki żeby go wiater nie ściągnął, a po drugie to nie są motocykle do zapieprzania po winklach, przecież duża pojemność nie świadczy że ktoś musi zapieprzać bo ma moc.

2 godziny temu, dr.big napisał:

Nie zmienia to faktu, że żaden z nich mnie ani ciut nie interesuje :) ..

Jak wiesz bigu że z gustami się nie dyskutuje, na pewno znajdzie się pare osób co im się podobają, co nie znaczy że muszą je kupić, artykuł jest jako „ciekawostka” 

Opublikowano

Mój był znacznie skromniejszy, bo miał tylko 1520 pojemności, ale za to 6 cylindrów i 6 gaźników. Wygodny, absolutnie bezwibracyjny i elastyczny. Może nie był to idealny sprzęt to latania po winklach, ale jeździło się bardzo przyjemnie. 

Opublikowano
36 minut temu, dziadzia napisał:

(...) artykuł jest jako „ciekawostka” 

Spoko :) , moje "największe" moto miało "tylko" 1360ccm i dwa :D . Ale na początku lat 90 tych to było sporo. Jednak nie zamierzam tego zmieniać :) .

Opublikowano
10 minut temu, dr.big napisał:

Ale na początku lat 90 tych to było sporo.

Dokładnie „dziwadeł motocyklowych” jest sporo, niektóre to aż tak ekscentryczne że nie wiadomo czy tym czymś można pojechać :D jeden z nich to takie cóś „johammer j1 „

7BBC2AAB-DD0C-4F4C-9083-BB194BD1F913.jpeg

• Użytkownicy+
Opublikowano
13 godzin temu, dziadzia napisał:

Dokładnie „dziwadeł motocyklowych” jest sporo, niektóre to aż tak ekscentryczne że nie wiadomo czy tym czymś można pojechać :D jeden z nich to takie cóś „johammer j1 „

7BBC2AAB-DD0C-4F4C-9083-BB194BD1F913.jpeg

Ale ten to akurat chyba elektryk ?  Fakt wygląda delikatnie mówiąc "dziwnie" - chyba bym czegoś takiego nigdy nie kupił :) 

A co do głównego wątku - generalnie to te motocykle z artykułu mi się podobają, natomiast stwierdzenie autora że w tym wypadku "rozmiar ma znaczenie" i że "im więcej tym lepiej" już nie. :(  gość ma chyba jakieś kompleksy :D

Opublikowano
3 godziny temu, EndriuBis napisał:

Ale ten to akurat chyba elektryk ?

Dokładnie Andrzejku, a dziwadło pierwsza klasa hi hi

Opublikowano

Jeżdził ktoś kiedyś po mokrej i brudnej nawierzchni bez przedniego błotnika na nakedzie bez szyby :) ? To wiecie o czym mówię. Jak ktoś nie wie: znaczna ilość "kropelek z opony" jest wyrzucana też do przodu, a po osiągnięciu pewnej prędkości mamy je na pysiu :) ...

Opublikowano
28 minut temu, dr.big napisał:

Jeżdził ktoś kiedyś po mokrej i brudnej nawierzchni bez przedniego błotnika na nakedzie bez szyby :) ? To wiecie o czym mówię. Jak ktoś nie wie: znaczna ilość "kropelek z opony" jest wyrzucana też do przodu, a po osiągnięciu pewnej prędkości mamy je na pysiu :) ...

Dokładnie jak opisujesz !OK ja osobiście nie jeździłem, ale jeździłem rowerem bez błotników, a na moto to na pewno 100 razy takie atrakcje prysznicowe :P