Matador Opublikowano 2 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 My?lę że na forum brakuje miejsca gdzie można rozładować emocje choćby po takich meczach jak ten półfinałowy, naszych piłkarzy ręcznych. !piwko Ogl?dałem go na stoj?co ( w domu!) , a serce to chciało mi wyskoczyć! Dzielcie się waszymi uwagami , opiniami i newsami . Zapraszam do dyskusji bo przed nami sportowy weekend! !tut Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Gość SzCzApA™ Opublikowano 2 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 oj powiem ci że meczyk był piękny trzymali nas w napięciu do sotatniej chwili czeka nas jeszcze finał Odnośnik do komentarza
pawko Opublikowano 2 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 Nie powiem nie powiem...Pierwszy raz w życiu ogl?dałem "szczypiorniaka" i byłem w szoku. Zajefajny i emocjonuj?cy choć chyba najbrutalniejszy sport drużynowy. Ogólnie jestem kibicem sportowym i ogl?dam piłkę nożn?, olimpiady, lekk? atletykę i boks...co do tego ostatniego, to noc z soboty na niedzielę będzie zarwana bo walczy nasz Adamek Odnośnik do komentarza
Gość denver27 Opublikowano 2 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 zauwazyłem pewn? prawidłowosc co do preferencji sportowych naszych kibiców otoż gdy kilka lat temu Pan Małysz ?więcił triumfy to caly naród niemalze skakał razem z nim,piosenki o nim spiewali,reklamował wszystko co sie dało od czekolady do okien pcv teraz gdy juz w?s mu nieco zgęstnial i jego żona Iza reklamuje srodek uspokajaj?cy ,coraz mniej osób o nim mówi. To samo pewnie czeka tych pilkarzy ręcznych}Ja jakos nie biore nigdy udziału w tej nadmuchanej atmosferze sukcesu moze dlatego bo tzw moje dyscypliny wsród polaków nie s? oblegane na podium.Aczkolwiek byly ,wystarczy wspomniec jedno nazwisko: Wojciech Fibak ....i wszystko jasne sporty motorowe jakos mnie nie kręc?,lubie popatrzec jak smigaj? po morzu tymi wodnymi skuterami ale czy to jest jakas dyscyplina to nawet niewiem. pozdrowienia Odnośnik do komentarza
PaPaYoS Opublikowano 2 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 hmmmm jeszcze miesiac temu 80% ludzi oszołomionych eufori? dotarcia Polaków do finału nie wiedziało ze mamy reprezentacje w tej konkurencji a teraz zrobilo sie wielkie halo !OK był juz Małysz ,była Otylia...........itd teraz czas na piłkarzy recznych Odnośnik do komentarza
ciachu Opublikowano 2 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 Odnoszę takie małe, nie?miałe wrażenie, że jednak w polskim sporcie pomału zawodnicy zaczynaj? odnosić coraz więcej sukcesów ma arenie międzynarodowej. Może jest to wrażenie złudne i ulotne, ale przynajmniej jest się na razie czym emocjonować. Oby tak dalej !OK Odnośnik do komentarza
asmo Opublikowano 2 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 A ja zauwazylem, ze za obecnych rzadow, to tylko sytuacja w sporcie sie poprawila !OK Odnośnik do komentarza
Gość PCX Opublikowano 3 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 Prawda prawda ... choć my?lę że to nie jest "zasługa" rz?du Po prostu zdesperowane społeczeństwo na skraju załamania nerwowego musi w co? wierzyć ... bo je?li nie w sport to w co ? w reformy rz?dowe !OK Czemu Polsko kochana ... jeste? przez idiotów władana ? Odnośnik do komentarza
jagroski Opublikowano 3 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 Ale jak w zeszłym sezonie dwóch polaków zajęło pierwsze i drugie niejsce w wy?cigach skuterów w mistrzostwach europy oraz pierwsze ATV supermoto to byla cisza. Tak samo było gdy Tomek Kedzior jako pierwszy Polak ukończył wy?cig 24h i gdy kilka lat póĽniej w 24h Le w Mans zepół POLand Position zaj?ł po raz pierwszy w historii motocyklizmu II miejsce w klasie stocksport to w prasie europejskiej huczało a w naszym za?cianku cisza. Jedynie Motocykl i |wiat Mot. napisały o sukcesie. Przypomnę skład zespołu-zawodników: Tomasz Kedzior, Adam Badziak, Paweł Szkopek. Byłem z nimi, widziałem, była flaga i w?ciekło?ć francuzów, że "polaczki" przed nimi. A dupki z TV i prasy ogólnokrajowej w RPnic nie wiedz? bo to panie motorami to chyba tylko na żużlu. !OK Przez te 32 lata zwi?zków czynnych i biernych ze sportem motocyklowym powinienem sie przyzwyczaić, ale jako? nadal mnie szlag trafia, ręce opadaj?, a młodzież odkrywa to co od ponad stu lat istnieje (motocykl pierwszy powstał w 1886 roku), sport motocyklowy chwilę póĽniej. Odnośnik do komentarza
dr.big Opublikowano 3 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 Wydaje mi sie, ze bierze sie to z podejscia wpajanego przez 50 lat. Jezdzisz motocyklem, to znaczy ze nie stac cie na samochod, dodatkowo przez ostatnie kilka lat zaczela dzialac zasada: masz moto, to znaczy ze chcesz sie lansowac !OK . Te dwa glowne nurty jakos sie splataja i prawie nikt sam nie jezdzacy jednosladem nie ma tak naprawde pojecia o sprawie . Wystarczy spojrzec na reakcje ludzi nie zwiazanych z tematem, oni najczesciej pozostaja jeszcze w erze wuesek i iża ... Odnośnik do komentarza
Klubowicze Profesor Opublikowano 3 Lutego 2007 Klubowicze Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 chłopcy od szczypiorniaka podnie?li nam adrenalinę. apropos - zagadka - sk?d się wzięła nazwa szczypiorniak!!! pozdrówko Odnośnik do komentarza
Hoffi Opublikowano 3 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 Pochodzi rzecz jasna od nazwy miejscowo?ci Szczypiorno, dzi? dzielnicy Kalisza w Wielkopolsce. Tam też znajdował się obóz jeniecki, w którym więzieni byli legioni?ci Piłsudskiego w 1917-18 roku.Grali oni w co?, co można nazwać preręczn?. Za rok narodzin piłki ręcznej w PL uznaje się rok 1918. Pozdrawiam, Hoffi !OK Odnośnik do komentarza
Gość PCX Opublikowano 3 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 http://sport.onet.pl/0,1257854,1478791,wiadomosc.html Pie%@#$∋ niemcy Tak to jest jak kto? się c%$? urodził ... czyżby wielcy i wszechmocni niemcy bali się tego malutkiego i słabego s?siada ze wschodu ? może boj? się że będ? gorsi ? że s? ludzie lepsi od nich ? że mog? ich pokonać POLACY .... no cóż historia pokazała że niemcy nie maj? ani kropli honoru ... nie umiej? zaakceptować porażki ... Mam nadzieje że nasi zawodnicy pokaż? jak się gra ... a z reszt? to w sumie nie ważne ... dla mnie już s? mistrzami !OK niemcy - mało ciekawy pas zieleni oddzielaj?cy francuzów od polaków Odnośnik do komentarza
Slavequs Opublikowano 3 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 chłopcy od szczypiorniaka podnie?li nam adrenalinę.apropos - zagadka - sk?d się wzięła nazwa szczypiorniak!!! pozdrówko Wiem dlaczego pytasz Kaliszaninie. Szczypiorno to dzielnica Kalisza i tam narodziła się polska piłka ręczna. Co ciekawe to Niemcy nauczyli grać Polaków, a teraz obydwa kraje spotkaj? się w finale. !OK EDIT. SpóĽniłem się z odpowiedzi?. Odnośnik do komentarza
dr.big Opublikowano 3 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 I tak nie ma to jak Malysz. Malysz - krol !!! Jakas tam skurczona pilka, gdzie lapy smaruje sie "klejem", lipa totalna !OK . Odnośnik do komentarza
ciachu Opublikowano 3 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 http://sport.onet.pl/0,1257854,1478791,wiadomosc.htmlPie%@#$∋ niemcy Tak to jest jak kto? się c%$? urodził ... czyżby wielcy i wszechmocni niemcy bali się tego malutkiego i słabego s?siada ze wschodu ? może boj? się że będ? gorsi ? że s? ludzie lepsi od nich ? że mog? ich pokonać POLACY .... no cóż historia pokazała że niemcy nie maj? ani kropli honoru ... nie umiej? zaakceptować porażki ... Mam nadzieje że nasi zawodnicy pokaż? jak się gra ... a z reszt? to w sumie nie ważne ... dla mnie już s? mistrzami !happybth niemcy - mało ciekawy pas zieleni oddzielaj?cy francuzów od polaków Bigu, odno?nie tych doniesień - czy faktycznie wyczuwalna jest taka "atmosfera" w Dojczlandii wokół tego finału, może wiesz co? w tym temacie ? Bo czytaj?c te odniesienia - nóż sam się w kieszeni otwiera... Odnośnik do komentarza
dr.big Opublikowano 3 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 Nie wydaje mi sie, moze w kregach kibicow. Zawsze beda istnialy takie gazety jak "Bild" i jemu podobne inernetowe "informacyjne" wortale. Czytam o tych biletach i nie czaje, czy biletow nie kupuje sie w kasie? Sam ogladam od kilkunastu lat MotoGP i Formule 1, ale jest mi obojetne kto wygrywa . Nie mam w tym temacie nic do powiedzenia, bo pomimo uczeszczania kiedys do sportowego liceum i gry wlasnie w "szczypiorniaka", zbytnio mnie ten temat nie rusza !happybth . PS. http://pl.wikipedia.org/wiki/Pi%C5%82ka_r%C4%99czna Odnośnik do komentarza
Lucjan73 Opublikowano 3 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 No i Ada? dał sygnał do zwycięstwa !happybth Jeszcze jedna rzecz mi przyszła do głowy. Do ostatnich sukcesów naszych sportowców przyczynili się zagraniczni szkoleniowcy. Można wysnuć wniosek że mamy zdolnych zawodnilów a odpowiednio poprowadzeni mog? osi?gać duże sukcesy. Odnośnik do komentarza
Matador Opublikowano 3 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 Dobrze się rozpocz?ł sportowy weekend . Przypomniał sobie Ada? jak to jest skakać najdalej! Oby to był dobry prognostyk przed finałem szczypiorniaka . Dzisiaj jeszcze kadra nożnej rozegra mecz z Estoni? która już raz nam pokazała że chłopcami do bicie to oni nie s?, a po północy dokładnie o 2.00 Polsat Sport transmitować będzie walkę Adamka w obronie tytułu mistrza ?wiata. Ogl?dałem wczoraj wywiad z trenerem Dawsona, bardzo pewny siebie i umiejętno?ci swojego podopiecznego, szczerze mówi?c to może Adamek faktycznie stracić tytuł. Trzymajmy kciuki !happybth Odnośnik do komentarza
matrixclan Opublikowano 3 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 http://sport.onet.pl/0,1257854,1478791,wiadomosc.htmlPie%@#$∋ niemcy Tak to jest jak kto? się c%$? urodził ... czyżby wielcy i wszechmocni niemcy bali się tego malutkiego i słabego s?siada ze wschodu ? może boj? się że będ? gorsi ? że s? ludzie lepsi od nich ? że mog? ich pokonać POLACY .... no cóż historia pokazała że niemcy nie maj? ani kropli honoru ... nie umiej? zaakceptować porażki ... Mam nadzieje że nasi zawodnicy pokaż? jak się gra ... a z reszt? to w sumie nie ważne ... dla mnie już s? mistrzami niemcy - mało ciekawy pas zieleni oddzielaj?cy francuzów od polaków Bigu, odno?nie tych doniesień - czy faktycznie wyczuwalna jest taka "atmosfera" w Dojczlandii wokół tego finału, może wiesz co? w tym temacie ? Bo czytaj?c te odniesienia - nóż sam się w kieszeni otwiera... strzalka troche mi przykro czytajac takie komentarze w polskim netcie mieszkam w niemcowni od kilkunastu lat i musze powiedziec nigdy nie spotkalem sie z otwarta wrogoscia, czy nacjonalizmem, krag znajomych to niemcy, w pracy niemcy, nie mam zadnych problemow, ja ich szanuje a oni mnie, uwazam ze obcokrajowiec ktory zyje tu ,w niemczech i sie w jakis sposob zintegruje, zakceptuje regoly gry tu panujace, zyje bardzo dobze, nie ma problemow, przynajmniej ja i moja rodzina ich nie mamy, wiecej problemow stwarzaja mieszkajacy tu polacy niestety syn ma 17lat i ksywke "pole" nigdy nie ukrywalismy naszej narodowosci bo i dlaczego? to nam chyba pomaga! ale wielu polakow stara sie byc bardziej niemieckich niz niemcy .... ale tylko do momentu otwarcia pyska tak naprawde to obcokrajowcem czuje sie w polsce !happybth ludzie bardzo szybko daja nam do zrozumienia zy my to "polskie niemcy" jest to przykre ale coz, jakos do tej pory przezylem i bede z tym dalej zyl. jutro robimy w domu WM party beda znajomi : niemcy, hiszpanie, chorwaci i bedzie niezla zabawa kazdy bedzie kibicowal komu chce , bedzie tak jak WM 2006 w noge i jak to bylo?: "niech ten lepszy wygra" arek Odnośnik do komentarza
Administrator Artix Opublikowano 3 Lutego 2007 Administrator Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 Bild jest odpowiednikiem Faktu i trudno mi sie dziwic ze napisali jak napisali. Napisali tak jak lepiej sie sprzeda gazeta i tyle. Normalna gra psychologiczna "brutale i prostaki" no coz wygra i tak lepszy. Jest w tym maly kruczek, teraz jak przegra reprezentacja Niemiec z "brutalami i prostakami" bedzie obciach na calej lini !happybth Ja sam czasem czuje sie obco w Polsce moze dlatego ze wychowalem sie zupelnie gdzie indziej Polacy teraz obrazaja sie na slowa niemieckie, a przeciez w polskiej prasie nie raz mozna przeczytac epitety typu "szwaby" "faszysci" o niemcach, "arabusy" "brudasy" o ludziach z krajow arabskich. Wlasciwie kazda nacja jest w jakis sposob obrazana "makaroniarze" "zabojady" "ruscy" "brytole" o zydach juz nie wspomne bo zyd w Polsce juz samo w sobie jest pejoratywnym pojeciem. Kazdemu wymyslana jest jakas negatywna cecha, tylko polacy sa obrazeni jak ich sie jakos negatywnie nazwie. Suma sumarum, trzymam jutro kciuki za tych ktorzy beda lepsi Odnośnik do komentarza
Gość denver27 Opublikowano 3 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 wiedziałem ,wiedziałem ze Niemcy beda robic problemy,na M? w piłce nożnej też robili problemy,powiem tak ,nie jestem faszysta ,rasist? etc. ale ten niemiecki naród mnie wqrwia,niedawno przeczytałem ze robi? problemy polakom w niemieckich selgrosach wprowadzaj?c limity .polega to na tym ze polak nie moze kupic więcej niz iles tam opakowan w przeliczeniu na kg.poprostu ręce opadaj?, A tłumacz? sie tym ze podobno turki i polacy kupuj? za duzo szok,żenada ,wstyd i Bóg wie co jescze ,ciekawe czym nas niemcy jescze upokorz?? Odnośnik do komentarza
Matador Opublikowano 4 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 Szkoda że nie złoto !piwko , ale cieszmy się ze srebra !w00t to też przecież szlachetny kruszec! Obiektywnie trzeba przyznać że mecz był czysty, sędziowie nie grali, nasi też jako? pechowo, niemiaszki byłe lepsze , ot co! !piwko Fajny mecz. Ale na pocieszenie został nam Ada? Odnośnik do komentarza
Matador Opublikowano 7 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 Małysz w dzisiejszym konkursie "dopiero !V " trzeci. A szkoda bo już my?lałem że będzie poważnie gonił lidera i kryształow? kulę. Aczkolwiek do końca sezonu jeszcze masa 7 turniejów. Zaciskam kciuki . Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi