krzysztof8800 Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Dnia 27.08.2020 o 14:31, Piootr napisał: Podziel się z nami gdzie kupiłeś Piotrze hulajnogę zamówiłem w sklepie internetowym RTV Euro AGD razem z kilkoma innymi rzeczami. Odebrałem w sklepie stacjonarnym. Cena trochę przekroczyła wcześniej zakładany budżet (3600). Ale dziś z perspektywy czasu nie żałuję, a i syn zadowolony. Nawinięte kolejne 200 kilosów i zero problemów. Przyznaję szczerze, że nie myślałem, że sam będę tak często korzystał z hulajnogi .Napęd na tylne koło okazał się bardzo przewidywalny. Tak jak na moto, jak dasz gazu na max w trybie sport trzeba się naprawdę pilnować, szczególnie na piachu lub zalegającej skoszonej trawie na ścieżce. Nie rozszyfrowałem jeszcze wszystkich funkcji wyświetlacza (licznika) i aplikacji z która łączy się hulajnoga. Ale nie śpieszy mi się z tym. Pozdrawiam 1
krzysztof8800 Opublikowano 26 Grudnia 2020 Opublikowano 26 Grudnia 2020 Pytanie do użytkowników hulajnogi elektrycznej. Czy odstawiając sprzęt na zimę ładujecie baterie na 100% i co jakiś czas trzeba doładować, czy jak wyczytałem u doktora google ładujemy około 50% baterię i sprawdzamy co jakiś czas czy się rozładowała. Zaznaczam, że przechowuję hulajnogę w nieogrzewanym garażu. Z góry dzięki za podpowiedzi.
tomekmajesty Opublikowano 26 Grudnia 2020 Opublikowano 26 Grudnia 2020 Moja była ładowana ponad miesiąc temu i ma 75%Jak spadnie do 25 naładuje na fullTak robię 3 zimę Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Administrator Artix Opublikowano 26 Grudnia 2020 Administrator Opublikowano 26 Grudnia 2020 Od marca nie ladowalem trzyma. W zasadzie nie spada poziom aku. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
Johny7205 Opublikowano 27 Grudnia 2020 Opublikowano 27 Grudnia 2020 Naładowałem baterię Bosch do e-bike na 100% na zimę. Naładowana ma full i nie używana przez kilka miesięcy, jest teraz do wyrzucenia. Nie ma z nią łączności. Teraz czeka mnie zakup nowej. W serwisie Boscha dowiedzialem się, że baterię na zimę trzeba naładować ok. 50% i co jakiś czas podładować trochę lub uruchomić sprzęt, żeby popracowała. Ten typ baterii nie rozładowawuje się sam ale trzeba ją pobudzać co jakiś czas. W instrukcji obsługi też jest taka informacja. Myślalem , że jak naładuję na full na zimę to będzie najlepiej a okazalo się że najlepiej wcześniej przeczytać instrukcje.
krzysztof8800 Opublikowano 28 Grudnia 2020 Opublikowano 28 Grudnia 2020 Dzięki za podpowiedzi😃 Zostawiłem 2 m-ce temu naładowaną 57%. Teraz poziom naładowania baterii spadł do 55% pomimo, że jak zajadę z synem do garażu to on zawsze śmiga kółeczko jak jest sucho. Tak więc zostawiam tak jak jest nie doładowuję na stówkę. Nowy sezon już blisko😁
jarek77 Opublikowano 28 Grudnia 2020 Opublikowano 28 Grudnia 2020 A czy nie jest przypadkiem tak ze mimo iż poziomy pokazują 100% lub 0% sama bateria nie posiada w sobie zabezpieczeń które nie spowoduja zniszczenia ogniw,bo realnie nie są to wartości maksymalne?Innymi słowy nie powinny mieć większego znaczenie dla dłuższego „leżakowania” bez wzbudzania.Ja sam jak narazie,ładuje zawsze do pełna z tym ze dłużej jak trzy miesiące nie stał.Znajomi którzy maja elektryki od kilku lat podobnie i nikt nie zauważył czegoś niepokojącego.W instrukcji nie znalazłem wzmianki by nie ładować do połowy w razie dłuższych przestojów.
tomekmajesty Opublikowano 28 Grudnia 2020 Opublikowano 28 Grudnia 2020 Rowery e ładuje na początku postoju na 100 i za trzy miesiące jak zaczynam sezon mają po 50%Tak już 3 zimy i jest okWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Administrator Artix Opublikowano 18 Marca 2021 Administrator Opublikowano 18 Marca 2021 W związku z tym ze Xiaomi m365 pro złapałem kapcia z przodu a wymiana dętki która posiadałem mnie przerosła. Ni czort nie idzie włożyć wentyla przez felgę zamontowałem wczoraj pełną oponę. Dobra też łatwo nie było ale przynajmniej siłowo idzie to włożyć po zagotowaniu opony. Moja konkluzja jest taka że wielkiej różnicy pomiędzy wersją pompowaną a pełną oponą nie widzę. Przynajmniej teraz żaden gwóźdź mi nie jest straszny. Z tylu puki co mam seryjną ale pełna już czeka na koniec dętki. Do tego są sportowe bo czerwone :) wiadomo że czerwone szybsze i mają więcej KM. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
tomekmajesty Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Sezon rozpoczęty i pierwsze 30 km nabite :)Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 29 Czerwca 2022 Administrator Opublikowano 29 Czerwca 2022 E-hulajka na minuty i optymalizacja kosztów Wersja Pro 2 z mocniejszym światłem LED 2 watt i hamulcem/klamką z kers. Tylna lampa LED także poprawiona. Wyraźna różnica w jeździe w nocy vs poprzedni model.A jeśli komuś samo odblokowanie na 34 km/h nie wystarczy to z Pro 2 można pójść dalej
tomekmajesty Opublikowano 23 Sierpnia 2022 Opublikowano 23 Sierpnia 2022 Ja swoją odblokowałem ale naczytałem się o problemach z przegrzewaniem silnika więc wróciłem do ustawień fabrycznychA Kers wydaje mi się że od początku jest w każdym modelu ?Tylko w ustawieniach trzeba włączyć a ja używam na maksa odzyskiwanie prądu w obu moich Xiaomi zwykłej i Pro 1Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 23 Sierpnia 2022 Administrator Opublikowano 23 Sierpnia 2022 2 godziny temu, tomekmajesty napisał: A Kers wydaje mi się że od początku jest w każdym modelu ? Kers standardowy tak... Ja pisałem o prawej klamce, która pojawiła się w Pro 2 na rynek DE (dopuszczenie do rejestracji i miejscem na tabliczkę rejestracyjną DE). Dzięki niej możemy płynnie regulować Kers/hamowanie przednim kołem/silnikiem. No i wreszcie mamy dwie klamki, jak w typowym
Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 31 Października 2022 Użytkownicy+ Opublikowano 31 Października 2022 Mam nadzieje że to nikt z "naszych" Wybuch w mieszkaniu na Mokotowie . Kurde 🤔 no już rożne przypadki były, ale żeby aż tak ? 😲
Klubowicze grzybek Opublikowano 1 Listopada 2022 Klubowicze Opublikowano 1 Listopada 2022 I kobitka właścicielka mieszkania mówi,że hulajnoga w czasie wybuchu nie była pod prądem,ładowana.
tomekmajesty Opublikowano 1 Listopada 2022 Opublikowano 1 Listopada 2022 CiekaweRozumiem tanie ładowarki nie dopasowane do sprzętu ale bez i wybuchWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 30 Marca Administrator Opublikowano 30 Marca Dziś, przy okazji wspierania kolegów w bieganiu (o TUTAJ :), odbył się nieformalny elektro-trip naszych po Stolicy. Przejazd lewym pasem Mostu Poniatowskiego + fotka na tle Stolicy - bezcenna 1
Rekomendowane odpowiedzi