Klubowicze Piootr Opublikowano 28 Lipca 2018 Klubowicze Opublikowano 28 Lipca 2018 Ale tam ładnie. Właściwie „All in One”. Widoki, zakręty i ta niczym nieskrępowana przestrzeń. Trzeba odkładać grajcary.
Sympatycy AndrzejMyslowiceS Opublikowano 28 Lipca 2018 Autor Sympatycy Opublikowano 28 Lipca 2018 Wczoraj byłem w Narviku w muzeum wojny. Bardzo fajnie udokumentowany polski wkład w walkę o Narvik, m. in. ORP GROM oraz Strzelców Podhalańskich.
Valdek_Tychy Opublikowano 28 Lipca 2018 Opublikowano 28 Lipca 2018 A masz w planach przejazd przez Trollstigen (droga trolli) ?
Sympatycy AndrzejMyslowiceS Opublikowano 28 Lipca 2018 Autor Sympatycy Opublikowano 28 Lipca 2018 Tak wygląda koniec Lofotow. Opuscilem Lofoty, promem zmierzam do Bodo. Prom kosztuje 359 koron co daje około 180 PLN. U góry na pierwszym planie czysty Norweg a jest ich tu od groma i dużo Polaków w pracy.
Użytkownicy Długi 1973 Opublikowano 28 Lipca 2018 Użytkownicy Opublikowano 28 Lipca 2018 Andrzejku ależ Ci się pogoda trafiłaA ten „Norweg” to fakt- mocno opalony
Sympatycy AndrzejMyslowiceS Opublikowano 28 Lipca 2018 Autor Sympatycy Opublikowano 28 Lipca 2018 Przekroczylem z powrotem krąg polarny. Pogoda dalej dopisuje ad. Długi , oby tak dalej, nadchodzily potężne chmury koło kręgu polarnego ale wiatr był tak potężny w poprzek jazdy że przypomniała mi się Rosja. Siedzę na campingu przed Mo i Rana i piję kawę, drinka i jem zupkę z dodatkiem konserwy turist. Takie chmury nadchodzily. Na promie spotkałem Polaków , jadą kamperem, prawie taką samą trasą jak ja, już dwa tygodnie w drodze. Dla zainteresowanych ich wjazd na prom kosztował 2500 koron. Mieszkają pod Warszawą. Doplywamy do Bodo.
Klubowicze kenobi Opublikowano 29 Lipca 2018 Klubowicze Opublikowano 29 Lipca 2018 Brawo Jęduś . Jakieś ciuchcie widziałeś?
Sympatycy AndrzejMyslowiceS Opublikowano 29 Lipca 2018 Autor Sympatycy Opublikowano 29 Lipca 2018 Dzisiaj siedzę na kempingu pod Steinkjer, spróbuję jutro zaatakować trasę Atlantycka droga nr. 64. Zmoklem dzisiaj dwa razy i wysychalem ale widoki dalej cudowne. Parę zdjęć. Wąwóz rzeki Fiskesfosen.
BURISMAN Opublikowano 29 Lipca 2018 Opublikowano 29 Lipca 2018 21 minut temu, AndrzejMyslowiceS napisał: spróbuję jutro zaatakować trasę Atlantycka droga nr. 64. Przed tym atakiem nie zapomnij załadować - zatankować . Wspaniałej pogody i pięknych widoków, życzę wraz z Tereską
dziadzia Opublikowano 29 Lipca 2018 Opublikowano 29 Lipca 2018 Szapo ba, wieeeelkie gratulacje pięknej wyprawy.
Sympatycy AndrzejMyslowiceS Opublikowano 30 Lipca 2018 Autor Sympatycy Opublikowano 30 Lipca 2018 Trasa Atlantycka zdobyta, ludziska tego się po prostu nie da opisać ani sfotografować. Coś niesamowitego, przejechałem trzy razy w te i wewte. Jestem teraz na campingu prawie na końcu świata, Internet hula jak szalony, siedzę piję piwo i jestem szczęśliwy, czy jest ze mną coś nie tak. Trafiło mi się dzisiaj coś takiego. Trasa Atlantycka. A przed trasą jeszcze takie były. Z domku mam taki widok. Polecam.
Administrator xmarcinx Opublikowano 30 Lipca 2018 Administrator Opublikowano 30 Lipca 2018 Mapka z dzisiejszą pozycją Andrzeja
Klubowicze Joasia70 Opublikowano 30 Lipca 2018 Klubowicze Opublikowano 30 Lipca 2018 2 godziny temu, AndrzejMyslowiceS napisał: Jestem teraz na campingu prawie na końcu świata, Internet hula jak szalony, siedzę piję piwo i jestem szczęśliwy, czy jest ze mną coś nie tak. Trafiło mi się dzisiaj coś takiego. Andrzej nie wierć się za bardzo podczas spania bo te kamole się posypią
Sympatycy AndrzejMyslowiceS Opublikowano 31 Lipca 2018 Autor Sympatycy Opublikowano 31 Lipca 2018 Ten domek wybrałem z premedytacją, była opcja namiot, normalny domek albo to. Spodobało mi się, meybe, ok i tak to się stało. Zarówno przedwczoraj, wczoraj i chyba dziś są niesamowite upały, czy to wpływ golfstromu czy pogody. Czytałem że w Szwecji płoną lasy i polscy strażacy jadą gasić. Wyżej na północy też było gorąco ale przynajmniej wjazd do tunelu przynosił ulgę. Tu w tunelach jest jeszcze cieplej niż na zewnątrz, chociaż wentylatory działają. W tunelu jest niesamowity hałas, wentylatory, auta a już tir z przeciwka daje najlepiej. Jeszcze jeden most ale to nie Atlantensvegen.
kordziuk Opublikowano 31 Lipca 2018 Opublikowano 31 Lipca 2018 Andrzej cieszę się że tak miło zap... po tych białych nocach ja trochę na południe uderzylem ale powiem tak gdyby nie te tunele to nie dało by się jechać Wysłane z mojego H4113 przy użyciu Tapatalka
Sympatycy AndrzejMyslowiceS Opublikowano 31 Lipca 2018 Autor Sympatycy Opublikowano 31 Lipca 2018 Trollstigen i Geirangen, objechane. Dziś kilometrów mało, ale emocji w cholerę. Zlalo mnie dzisiaj niemozliwie, zaczęło po zjeździe z Trollstigen, bez stresu, ubralem górę, myślę przejade góry i będzie ok. To co się działo później jest trudne do opisania, wiatr tak wywijal ze dostawalem prysznic, raz z prawej, z lewej i od przodu. Chyba najpiękniejsze z dzisiaj Geirangerfiord niewiele mi dał przyjemności, gdyż była walka o przeżycie. Autobus się zsunal na zakręcie i oparł o bariery, zablokował wszystko. Pod górę próbowałem się przecisnąć tak jak i inni motocykliści, ale było to niebezpieczne, auta stały. Parę zdjęć.
andrzejSkoczow Opublikowano 31 Lipca 2018 Opublikowano 31 Lipca 2018 Roztomiły to zwykłe tzw. Hitki ale bardzo wygodne Pozdrawiam
Sympatycy AndrzejMyslowiceS Opublikowano 31 Lipca 2018 Autor Sympatycy Opublikowano 31 Lipca 2018 Musiałem się zatrzymać w hotelu, byłem kompletnie mokry. Wszystkie campingi po drodze były pełne, chciałem cabin, no free.
Administrator xmarcinx Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Administrator Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Przekazuję pozycję Andrzeja w tej chwili. Podobno jest pięknie. Na pewno sam opisze.
Sympatycy AndrzejMyslowiceS Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Autor Sympatycy Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Jestem w miejscu wskazanym przez Marcina. Trasa SV 55 , jedzie się wzdłuż rzeki Bovra, dopływ Otta, przepiękna droga. Teraz jestem na przełęczy, piję kawę za 30 koron.
andrzejSkoczow Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Miłego odpoczynku w Laikanger Wyśpij się dobrze
Sympatycy AndrzejMyslowiceS Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Autor Sympatycy Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Jestem u kuzyna od Magirusa czyli Andrzeja Skoczów, fajny facet. Magirus mi dał znać że gdyby coś to w Leikanger ma kuzyna. Pomyślałem że może chce pogadać ze swojakiem na obczyźnie, myślałem że pogadamy i pojadę dalej. Zostało na tym że wypilismy trochę, ugoscil, pojadlem i zostaję u niego na noc. Mieszka z nim jeszcze córka. Coś mi się wydaje że w porównaniu z trasą 55 Lofoty schodzą na drugie miejsce. Tam są i lodowce i wodospady i jeziora górskie, zresztą popatrzcie sami. To jest wyjazd z gór trasy 55. Te trzy zdjęcia zrobione w miejscowości Skjolden. A trasa 55 jedzie dalej. Winnice w Skjolden
Klubowicze Piootr Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Klubowicze Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Fajna to Norwegia Andrzeju. Podoba mi się. Trzeba się więc sposobić.
Sympatycy AndrzejMyslowiceS Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Autor Sympatycy Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Jestem na drodze nr 7 w kierunku Oslo, siedzę w przydroznej knajpce "Halne Fjellstug". Spodobała mi się nazwa i zjadłem zupkę. Krajobraz zdecydowanie się zmienił, droga też piękna jak wszystkie inne. Dodam jeszcze że jestem na 1150 npm. a rano byłem na poziomie fiordow czyli poziom morza.
Klubowicze arturas Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Klubowicze Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Andrzejku, cholernie Ci zazdroszczę tych widoków, trasy, super klimatów i zdjęć. Spełniasz już moje marzenia, a one są po to by je realizować. Czas pokaże
Rekomendowane odpowiedzi