Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ok pierwszy ride zaliczony. Niestety nie enduro a trail. Dlatego nie wiem jak się zachowuje przy kamieniach i korzeniach i dużych dropach.

Ale na chwilę obecną, liniowości w całym zakresie pracy, po mniejszych nierównościach przelatuje jak po dywanie, na razie małe gapik, które niedolatywałem na fox zaliczone. Testy nadal w fazie początkowej.

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • Klubowicze
Opublikowano

Jako inicjator tego tematu, skromny turysta rowerowy informuję, że w najbliższy piątek i sobotę będę eksplorował rowerowo wyspę Rugia (Meklemburgia). Rower trekkingowy, analogowy, bez wspomagania bateryjnego. Nie wiem na ile jazdy pozwoli mi mój rozpierniczony w wypadku staw skokowy w lewej nodze, ale postaram się wykręcić godny kilometraż. 

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Ślężańska Przygoda MTB - Czarci Trakt. | Techniczny szlak w chłodny, wietrzny dzień (04.10.2025)

Wskocz na rower i poczuj jesień w Ślężańskim Parku Krajobrazowym!

Epicki dzień pełen technicznych wyzwań na skalistych szlakach. Mimo chłodnej aury i silnego wiatru (słuchajcie uważnie, jak strzelają drzewa w lesie! ), pokonałem sekcje pełne ogromnych granitowych głazów, zdradliwie śliskich od wilgoci, a także zaliczyliczyłem kilka dynamicznych dropów i skoków z drewnianych konstrukcji.

Prawdziwe górskie MTB i jesienne Enduro. 

Uważajcie na siebie!

Opublikowano
Witam w nowym temacie na naszym forum. Tak jak ostatnio wspominałem w wątku dla biegaczy, że czas na osobny temat poświęcony tylko rowerom napędzanym siłą naszych mięśni. Elektryki niech sobie żyją własnym życiem 
Wczesną wiosną zakupiłem swój nowy rower KTM Life Action. Rower typu cross 28". Cały osprzęt łącznie z korbami i piastami Shimano Deore, rama alu, chwyty Ergon GP4 i inne różne takie. Poprzedni mój rower to typowo górski 26" TREK z 1995 roku. Działa do dziś perfekcyjnie, ale w tych czasach musiał już pojechać na swoją emeryturę. Jak dotąd KTM - em przejechałem około 700 km i jestem bardzo zadowolony z zakupu. Wczoraj rower przeszedł swój pierwszy przegląd gwarancyjny (500 km lub 3 miesiące).

b0dba356c055813ca9acf00520fcb878.jpg

Pogoda sprzyja, więc nie pozostaje nic inego jak nakręcać kolejne kilometry.
23 września 2018 odbędzie się wielka impreza rowerowa POZNAŃ BIKE CHALLEGE Grand Fondo World Series https://bike-challenge.pl W ubiegłym roku z powodzeniem w imprezie wziął udział nasz klubowy kolega xmarcinx. Dystans zacny - 120 km. W tym roku startujemy z Marcinem wspólnie reprezentując dumnie Burgmania Cycling Club. Kto ma ochotę dołączyć serdecznie zapraszamy. Nadal można kupić pakiet startowy i zmierzyć się z konkretnym dystansem default_naughty.gif
Piszcie w tym temacie też o innych rowerowych imprezach w których zamierzacie wziąć udział, może wystartujemy w nich wspólnie.

A to mój miejski rower, którym dojeżdżam do pracy. 41b41164845f53e2bcc5750dbe96862f.jpg

• Klubowicze
Opublikowano

Moja stajnia, a właściwe garaż powiększył się o turystyczny e-bike. Po niemal rocznych "studiach" zdecydowałem się na klasyczną holenderską markę GAZELLE. Padło na model ULTIMATE C380. Silnik BOSCH z serii Performance Line, bateria 500Wh (będzie zmieniona na 750Wh), heble hydrauliczne od Magury. W tym sezonie zrobiłem tylko 280 km więc to kilometry zapoznawcze z samym sprzętem. Na przyszły rok planuję kilka dalszych wycieczek kilkudniowych z sakwami.

IMG_9154.jpeg

Opublikowano

Super.  Tylko rada, oprócz kamizelki czy koszuli oczojebnej pomyśl o światełku z tyłu dodatkowo.  Mam taką co startuje jak jest ruch. Ma też funkcje alarmu. Mam też odblaski na szprychach , takie rurki z Lidla.  Super widać z boku. U mnie chinol bafang . 350 W. Napięcie baterii 48v. Polecam też dodatkowo lampkę . Warto z odcięciem żeby nie wk...kierowców.   Gazela bardzo dobre opinie. 

• Sympatycy
Opublikowano

Jeśli się już chwalimy zakupami, to oprócz rasowego MTB (Scott Scale 970) którego upalam na rozmaitych torach wyścigów XC, i przyjemnego gravela(po przeróbkach) produkcji ROMETA żeby po-chilautować, to posiadam "wiełasiped" KTM Macina 275 z sinikiem CX od Bosch i podwójnym zawiasem, zabawa przednia. "wyczyny" można looknąc na Stravie..... jeszcze jakiś czas..... Generalnie ten rok bardziej rowerowy niż motocyklowy, więcej "KM" przelatałem rowerem niż motocyklem

• Klubowicze
Opublikowano
20 godzin temu, robert1973 napisał(a):

Jeśli się już chwalimy zakupami, to oprócz rasowego MTB (Scott Scale 970) którego upalam na rozmaitych torach wyścigów XC, i przyjemnego gravela(po przeróbkach) produkcji ROMETA żeby po-chilautować, to posiadam "wiełasiped" KTM Macina 275 z sinikiem CX od Bosch i podwójnym zawiasem, zabawa przednia. "wyczyny" można looknąc na Stravie..... jeszcze jakiś czas..... Generalnie ten rok bardziej rowerowy niż motocyklowy, więcej "KM" przelatałem rowerem niż motocyklem

Robert, niestety takie akrobacje ze względu na uszkodzoną w wypadku nogą już u mnie niemożliwe, ale podziwiam tych którzy mogą.

22 godziny temu, stefanekmac napisał(a):

Super.  Tylko rada, oprócz kamizelki czy koszuli oczojebnej pomyśl o światełku z tyłu dodatkowo.  Mam taką co startuje jak jest ruch. Ma też funkcje alarmu. Mam też odblaski na szprychach , takie rurki z Lidla.  Super widać z boku. U mnie chinol bafang . 350 W. Napięcie baterii 48v. Polecam też dodatkowo lampkę . Warto z odcięciem żeby nie wk...kierowców.   Gazela bardzo dobre opinie. 

Oświetlenie godne dała Gazelle w standardzie. Nie lubię roweru upiększać na siłę (odblaski na szprychach) itp. Generalnie po nocy nie jeżdżę i tak. Poniżej oświetlenie 

IMG_9396.jpeg

IMG_9397.jpeg

Opublikowano

Faktycznie dobre. Ja niestety muszę doc,epiac latarkę na przód do s,utrow nocką.