Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kolejny wyjazd na rower. Pogoda pomimo niskich temperatur perfekcyjna. Kocham to co robię i robię to co kocham.

Zapraszam na film. Miłego oglądania.

Opublikowano

Filmik z jazdy po Twierdzy MTB w Srebrnej Górze.

Miłego oglądania.

Opublikowano

Jest tablica przed droga. Pokazuje przewyższenia. Wygląda jak tragiczne EKG. Robi wrażenie. 

• Sympatycy
Opublikowano

Tak szczerze nigdy się tym nie interesowałem czyli rowerami .Ale od pół roku myślę intensywnie nad takim środkiem transportu 50/50 moto I rower.Pesel robi swoje i za pewne zakupie elektryka na zwiedzanie górskich szlaków  bo w moim rejonie idealny na wypady 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Kochaj to co robisz i rób to co kochasz. Przepis na szczęście.

Jest tablica przed droga. Pokazuje przewyższenia. Wygląda jak tragiczne EKG. Robi wrażenie. 
Co masz na myśli?

Opublikowano

Wjazd np na Srebrna Górę.  Ja akurat szedłem. Przy drodze jest tablica gdzie dla twardzieli górali rowerzystów jest trasa ścieżki i obok pokazane przewyższenia i zjazdy. Dość stromo w obie strony . Zanim wjedziesz wiesz co Cie czeka. Są też odcinki ścieżek rowerowych gdzie jest opisana nawierzchnia najbliższych kilometrów. 

Opublikowano
Wjazd np na Srebrna Górę.  Ja akurat szedłem. Przy drodze jest tablica gdzie dla twardzieli górali rowerzystów jest trasa ścieżki i obok pokazane przewyższenia i zjazdy. Dość stromo w obie strony . Zanim wjedziesz wiesz co Cie czeka. Są też odcinki ścieżek rowerowych gdzie jest opisana nawierzchnia najbliższych kilometrów. 

Ok. W ramach kompleksu tras enduro, jest ścieżka podjazdowa, zwana Polak Potrafi. I rzeczywiście jest co kręcić pod górę.

Ja zawsze podjeżdżam, kiedy jestem w Srebrnej, przeważnie 2x i mam dosyć. Raz chyba udało się 3x wjechać.

Świetne miejsce na rower.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dziś pogoda na rower nie nastraja. Wczoraj udało się zrobić rundkę. Miłego oglądania.

Wysłane z mojego SM-X910 przy użyciu Tapatalka

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jak wygląda perfekcyjny dzień na rowerze?

Zobaczcie sami.

Opublikowano

Boląca nauczka.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jest i nowa weekendowa produkcja. Tym razem gorąc lał się z nieba, że hej a wraz z nim ciurkiem ociekał pot z mojej skroni.

Ale było zjawiskowo. MTB dla mnie to ciągłe przełamywanie swoich granic i strachu. Jednocześnie pozwala na całkowity reset.

Miłego oglądania.

• Sympatycy
Opublikowano

Miło się oglądało. Ładne okoliczności przyrody do jazdy MTB.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Wczorajszy dzień. Temp. 30*C. Pomimo elektryka, upał mnie pokonał. Zjechałem 2 ścieżki. W planach było więcej, ale po drugiej nogi były jak z waty.

Miłego oglądania.

https://www.facebook.com/share/p/5wAV9XieUzCGpDce/

Miło się oglądało. Ładne okoliczności przyrody do jazdy MTB.
A dziękuję za uznanie.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Mam zrobiona konwersję na elektryk.  Droga z Rymanów Zdrój do Iwonicz Zdrój.  200 m przed wierzchem górki padł silnik. Dziwne bo cały czas pedałowałem a nie tylko silnik. Upał.  Po tych 200 m jest kilka km z górki i do Iwonicza dojechałem. Niestety sanatorium znów 800 m pod górkę....pot się lał strumieniem. Rower czeka na uznanie gwarancji silnika.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Wydarzenia ostatnich dni, codziennie napięcie i ciągle myślenie czy za chwilę nie trzeba będzie uciekać przed żywiołem dały się we znaki i przyniosły zmęczenie psychicznie.

Co więc było robić, kiedy w mediach ogłoszono, że sytuacja się normalizuje i poziom wody w Odrze w mieście zaczyna opadać?

Jak najlepiej zresetować myśli i zapomnieć choć na chwilę o tym wszystkim?

Odpowiedz jest prosta: góry i rower. Nie myśląc wiele spakowałem elektryka i ruszyłem przed siebie. Pikanterii dodawał fakt możliwość przetestowania nowych kół do mojego starego roweru.

Oto jak było.

Radunia 21.09.2024

https://www.facebook.com/share/p/fZNFManZAeaLC9v9/

Wysłane z mojego SM-X910 przy użyciu Tapatalka

• Klubowicze
Opublikowano
W dniu 30.08.2024 o 06:56, stefanekmac napisał(a):

Mam zrobiona konwersję na elektryk.  Droga z Rymanów Zdrój do Iwonicz Zdrój.  200 m przed wierzchem górki padł silnik. Dziwne bo cały czas pedałowałem a nie tylko silnik. Upał.  Po tych 200 m jest kilka km z górki i do Iwonicza dojechałem. Niestety sanatorium znów 800 m pod górkę....pot się lał strumieniem. Rower czeka na uznanie gwarancji silnika.

Jaki masz silnik? Bafang? Bo to niemiecki i nie mam z nim żadnych problemów. Eksploatuje na 2 rowerach od 7 lat. 

Opublikowano

Nexun. To jednak padł sterownik nexuna. Uznali i mam nowy. Też 48 v podkręcone do 54.  Moc silnika 350 W. 

• Klubowicze
Opublikowano

Też mam 350 W. 👌

Opublikowano
Jaki masz silnik? Bafang? Bo to niemiecki i nie mam z nim żadnych problemów. Eksploatuje na 2 rowerach od 7 lat. 
Moja jednostka napędowa jest dość wiekowa, jest to Shimano E8000. Ma 250W i 75Nm. Zastanawiam się co z nią zrobić, bo producent nie przewiduje serwisu, a tylko wymianę silnika. A mój ma już trochę nakulane.

• Klubowicze
Opublikowano

Ja mojej też nie serwisuje i po prostu nie grzebię. A też trochę polatałem kilasów. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Trochę mi zeszło z montażem filmu z zeszłego weekendu. Warunki były bardzo dobre, trochę zwalonych drzew i dużo grzybiarzy. Sezon na zbieranie tychże właśnie się zaczyna.

Miłego oglądania:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jesień coraz śmiałej wdziera się do okien naszych domów, lasów i parków. Wraz z nią wokół nas zaczyna dominować złoty kolor, przyroda zmienia barwy i niedługo straci zupełnie liście i kolory. Będzie szaro buro i nijako.

Dlatego puki można korzystam ze sprzyjającej aury i bawię się w najlepsze wykorzystując do tego rower.

Ostatni wypad w góry.