Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Allegro kupa- widziałeś/oglądałeś skuter niezgodny z opisem? Ostrzeż innych...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Oglądałem http://otomoto.pl/suzuki-burgman-400-M2194843.html]

Cały malowany, skręcany blachowkrętami (różnej maści), tylna lampa sklejona taśmą izolacyjną, hamulec ręczny wyrwany z mięsem (wisi coś co kiedyś nim było), napęd cały czas załączony, jak zrzuciłem z podnóżka mało nie zgasł od obciążenia i nie zbierał się od wolnych obrotów, przytarty napęd, generalnie malaria tylko tłumik bardzo ładny, także polecam !happybth ;)

zapomniałeś dodać, że ma nawiewy cieplego powietrza dla pasazera ;)

Opublikowano

Taa i jeszcze elegancko wypisuje hamulec postojowy w opisie. Moto ustawione oczywiście lepszą stroną do słońca (całkiem przypadkowo). Dodam, że ma go ponoć od miesiąca, ale nie przerejestrowywał bo kupił już SW ;)

Ps: te niby gmole vel osłonki zdjęte po szlifie.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

@grzk:

Przypominam, że ten gość sprzedaje Majkę od lipca i w sumie już zszedł 750 zł z ceny, ale żeby w ogóle można było ten skuter oglądać, to musiał by, moim zdaniem, za niego ze 2000 zł chcieć albo i mniej. :angry: Myślę, że na prawdę nie warto, bo za te pieniądze znajdzie się coś znacznie, znacznie lepszego :(

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Reasumując - nie polecam nawet tego oglądać

Ale jak to? Przecież napisane jest "zadbany". Nie rozumiem. :blink:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Suzuki Burgman 400 K7 ogłoszenie z otoniemoto z Chodzieży, skuter stoi w Margoninie. Nie będę się za wiele rozpisywał ale szkoda drogi, Skuter miał być porysowany i był ale miały być to drobne ryski a nie rowy. Tylna lampa zbita wymaga wymiany. odpala dobrze ale gdy już się rozgrzał to postanowiłem ruszyć i tu nagle dźwięk z tyłu jakby mieliło się tam coś, jazda na równych obrotach to szarpanie ze zgrzytaniem. Tak że grzecznie podziękowałem panu i pojechałem do domku.

http://moto.allegro.pl/otomoto-suzuki-burg...1315769748.html

Opublikowano
BEZWYPADKOWY ! ! ! w pełni sprawny,pali na dotyk, idealnie się prowadzi , posiada oryginalne opony od nowości w bdb. stanie!!

No to ktoś tu się z prawdą mija !guns

Opublikowano

Tak się idealnie prowadził że pojechałem na jazdę próbną około 200 metrów i bałem się że nie wrócę !OK

Przeglądam te oferty, jeżdżę, myślę i coraz częściej dochodzę do wniosku czy nie byłoby dobrym rozwiązaniem kupno nowego skutera, wcześniej miałem dwa quady które kupiłem jako nowe i wiedziałem co mam. Chcę wydać 10 tyś bo myślałem że kupię coś w miarę, to jest mój pierwszy skuter i dlatego od razu skreśliłem nowy sprzęt gdyż boje się jakiejkolwiek gleby a gdybym ślizgnął nowego to bym się zapłakał, nie wiem nie wiem i jeszcze raz nie wiem. Pewnie zaczerpnę dłonią głębiej i sięgnę po dodatkowe fundusze.

Sorry za odejście od tematu allegro kupa

• 2 miesiące temu...
Gość dragilla
Opublikowano

http://allegro.pl/piaggio-xevo-x-evo-250-2...1444676633.html

Byłem tam. Skuter nie wygląda na żywo tak dobrze jak na zdjęciach. Wygląda jakby przestał na deszczu te dwa lata z otwartym siedziskiem. Kilka pęknięć, odłupanych elementów plastików, jakoś dziwnie odstają mocowania lusterek...

Nawet wewnątrz schowka pod kanapą coś tam urwane.

Silnik niby palił ładnie i nie dymił, ale podczas jazdy skuter przy puszczonej kierownicy wali się na prawo.

Generalnie kilka wrażeń:

1) na pewno nie wygląda na ten przebieg

2) podrabiana książka serwisowa? (ps. wszystkie skutery w tym serwisie mają książki serwisowe i podejrzanie niski przebieg)

3) raczej był bity, bo krzywo jedzie

Nie są to opinie eksperta, ale takie są moje odczucia.

Fakt faktem, że prosto nie jedzie, więc odradzam.

pozdr,

Opublikowano

No to szkoda.

podczas jazdy skuter przy puszczonej kierownicy wali się na prawo

To go dyskwalifikuje z ruchu drogowego. Ciekawe, czy gdyby to gdzieś zgłosić i po badaniach (rzetelnych), okazało by się, że to faktycznie złom, to czy byłby zakaz rejestracji takiego sprzętu?

Opublikowano

W tym samym miejscu (poznaję po tle) oglądałem ze 2 lata temu AN650.Na zdjęciach ładnie pięknie, a w rzeczywistości - wszystkie chromy pordzewiałem (podobno zimą na lawecie właśnie ze Szwajcarii przyjechał), klamka ułamana, poocierany z zewnątrz (na dobrą sprawę cały do lakierowania) i od groma mankamentów.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jestem tu nowy i moze sie czepiam ale wkur,,,,a mnie takie cos

http://moto.allegro.pl/yamaha-majesty-250-...1492534425.html

Po co sie produkowac tak z opisem,walic scieme ze wszystko cacy i wogole bezusterkowo jak nie trzeba byc szczegilnie bystrym zeby odtworzyc wszystkie posty tego uzytkownika i dowiedziec sie ze ten skuter jest po przejsciach ,zenada

Opublikowano

ja osobiście nie za bardzo Cię kumam?? Gość pisze, że stan dobry... a to że tyle lat to widać po skucie. A co do postów to nie wiem czy chodzi o jego sprzedaż na aledrogo etc czy co??

ale i na burgmani jest ogłoszenie o sprzedaży :)

Opublikowano

Madej! zgadzam się z tobą,powinni takie osoby,brać do odpowiedzialności,skoro wiedza co piszą,a potem wychodzi cała prawda,jak ktoś jedzie szmat drogi i okazuje się całkiem co innego,jak w ogłoszeniu. I na koniec rozczarowanie i wydana kasa. :)

Opublikowano

Ja nie widzę problemu. Jedyna nieścisłośc w zeznaniach jest taka, że na forum pisał o wymianie paska napędowego w październiku, a w ogłoszeniu, że mechanik, bodajże w kwietniu stwierdził, ze pasek jest wporzo i nie trzeba go wymieniać. Więc po co go wymieniał? I czemu nei napisał, w ogłoszeniu, ze pasek wymieniony w październiku. Nazwałbym to nieścisłoscią. Reszta - nie można się przyczepić.

Jak ktoś zanosi CV do pracodawcy, to nie pisze, że siedział w kiciu, że jest homoseksualistą, a w ogóle to w domu się szprycuje co dwa dni. Co z tego, że jest to prawda, skoro nie ma związku z pracą? Tak samo w ogłoszeniu: nie ma obowiązku pisać o wszystkich przygodach ze szczegółami. Przecież nie pisał, że "bezwypadkowy", ale że ma "kilka obcierek". Wiadomo, że same się nie zrobiły.

W cenie niezbyt drogiego pierdzikółka z Chin, można kupić bądź nie bądź pakowny, duży skuter. Jak się chce mieć sprzęt bez przykrych historii, to trzeba szukać w salonie, albo egzemplarzy raczej 3 x droższych. Coś za coś.

Opublikowano

Raczej jest wiecej tych niescislosci

"W tamtym sezonie przejechałem 3000 km, zupełnie bezusterkowo''

"Informacje dodatkoweBezwypadkowy"

No jezeli maly dzwon z samochodem jest jazda w sezonie bezusterkowa to gratuluje samopoczucia ,ja rozumie ze sprzedajacy nawija makaron na uszy taka praca.ale niech nie klamie w zywe oczy

Opublikowano

bezusterkowo to nie to samo co bezwypadkowo. Więc "bezusterkowo" może i prawda. Nie zauważyłem, że jest też opcja "bezwypadkowy". To już kłamstwo wierutne. Fe!

• Klubowicze
Opublikowano

Moim zdaniem kolega Julek dał ciała ;) Kłamstwo ma zawsze krótkie nóżki :)

Opublikowano
Jestem tu nowy i moze sie czepiam ale wkur,,,,a mnie takie cos

http://moto.allegro.pl/yamaha-majesty-250-...1492534425.html

Po co sie produkowac tak z opisem,walic scieme ze wszystko cacy i wogole bezusterkowo jak nie trzeba byc szczegilnie bystrym zeby odtworzyc wszystkie posty tego uzytkownika i dowiedziec sie ze ten skuter jest po przejsciach ,zenada

Brawo za spostrzegawczosc :) . Kazde ogloszenie, nawet jesli jest powiazane z kims z forum, powinno byc weryfikowane i nie mozna tej osoby (i towaru ktory sprzedaje) traktowac ulgowo.

Gość tomek bydgoszcz
Opublikowano

Napisałem do tego człowieka i oto jaka dostałem odpowiedź

"Witaj,

tak jak opisałem w aukcji skuter jest w dobrym stanie, mechanicznie całkowicie sprawny , nie ma nic do zarzucenia, jeśli chodzi o wygląd to ma pojedyncze przetarcia i parę rysek, trochę porysowana jest szyba czołowa, co w niczym nie przeszkadza, skuter jeździł we Włoszech więc dziwne i podejrzane byłoby jakby lakier był w idealnym stanie, z tego co mi wiadomo, skuter nie miał poważnego wypadku, lakier na pewno oryginał."

Albo gość to niezły cwaniak albo jest mało rozgarnięty pisząc tutaj o skuterze i jego przejściach a potem wystawia go na Allegro licząc na anonimowość . !happybth !happybth !happybth !scooter :D:lol::lol::D:D !guns !guns !guns !

Opublikowano

Drogi Tomku, z całym szacunkiem, ale ludzie z Burgmanii, to zaledwie mała cząstka tych, odwiedzających Allegro, poza tym szansa, że Madej, czy kto inny odkryje całą akcję, też była mała. Kolega Julek miał prawo przypuszczać, że sprawa się nie rypnie, a poza tym, pamiętaj; on niedawno uderzył tym skuterem czołowo w samochód. Jest prawdopodobne, że tego nie pamięta.

Opublikowano
... pamiętaj; on niedawno uderzył tym skuterem czołowo w samochód. Jest prawdopodobne, że tego nie pamięta.

Chyba trafiłeś Flyman w samo sedno...

;):D;)

• Sympatycy
Opublikowano

Sprawa jest prosta - ściemniać na allegrogo to on se może ile wlezie.

Ale takich bąków na forum nam nie potrzeba niegrzeczny.gif

Jak dla mnie na rozgrzewkę ogłoszenie w śmietnik - jak administracja dojedzie do domu po kongresie :D