brynio Opublikowano 17 Listopada 2017 Opublikowano 17 Listopada 2017 Założyłem temat, ale tylko dlatego, że podobnego nie znalazłem. Jeśli był, to mój błąd i proszę o usunięcie ewentualnie linka. Szukam obecnie używanego skutera w pojemności 250 może 300. Interesuje mnie gdzie w Warszawie są komisy warte odwiedzenia. Wiadomo, że większość handlarzy kombinuje, oszukuje itd, ale na pewno są też tacy którym można zaufać, sprzedają sprzęty bezwypadkowe w rozsądnych cenach. Jeśli ktoś ma jakieś pozytywne doświadczenia to poproszę o namiary. Pytam między innymi dlatego, aby przy każdym odnalezionym przeze mnie handlarzu nie powtarzać wciąż tego samego pytania - czy u niego warto? W sieci w tej chwili wybór jest żaden, wszystko skupione na 125-tkach, ale śmiem twierdzić, że nie wszyscy wystawiają w sieci wszystko co mają w hali czy garażach. Tak więc jeśli znasz jakiś adres gdzie warto podjechać to poproszę
Klubowicze Piootr Opublikowano 17 Listopada 2017 Klubowicze Opublikowano 17 Listopada 2017 Jeśli pytasz o radę to moja odpowiedź jest taka. Ja szukając pojazdu używanego w Warszawie objechał bym właśnie teraz, późną jesienią, po salonach motocyklowych. Dealerzy wyprzedają swoje demówki, klienci kupują moto na odliczenie VAT (listopad) i zostawiają swoje używki w rozliczeniu. Tak jak słusznie zauważyłeś nie wszystkie propozycje ładują do sieci, bo najsmakowitsze kąski schodzą na pniu. Owocnych łowów życzę.Pytanie ogólne, nie precyzujące jakiej marki szukasz.
tomekmajesty Opublikowano 18 Listopada 2017 Opublikowano 18 Listopada 2017 Jeżeli chciałbyś Vespę 250-300 to polecam RoboGo na SamolotowejSą w necie jak co Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Klubowicze pgizi Opublikowano 18 Listopada 2017 Klubowicze Opublikowano 18 Listopada 2017 Dzisiaj byłem u naszych Kolegów z MOTOPOWER i jest tam Burgman 400 do sprzedania z przebiegiem ok. 40kkm. Podobno w niezłym stanie. Widziałem go ale tak jakby jednym okiem . Niebieski jest. Pytaj Kazaka via PM o szczegóły.
brynio Opublikowano 18 Listopada 2017 Autor Opublikowano 18 Listopada 2017 10 godzin temu, tomekmajesty napisał: Jeżeli chciałbyś Vespę 250-300 to polecam RoboGo na Samolotowej Zasadniczo szukam czegoś w cenie do 6000 zł. 3 godziny temu, pgizi napisał: Burgman 400 do sprzedania z przebiegiem ok. 40kkm. Dzięki, ale burgman mnie nie interesuje a już na pewno nie do K7 a od K7 wzwyż to znowu przekracza mój budżet Raczej skupiam się na taniej 250-tce, Kymco (People 250, może S300), Yamaha, Honda może jakaś...generalnie szukam typowego mieszczucha na dużych kołach jednak, minimum 14". Ale najważniejszy jest dla mnie stan ogólny potem marka
Klubowicze Piootr Opublikowano 18 Listopada 2017 Klubowicze Opublikowano 18 Listopada 2017 Tak mi się przypomniało. Zobacz co aktualnie mają chłopaki z moped.pl http://www.moped.pl/sklep 1
mojo Opublikowano 18 Listopada 2017 Opublikowano 18 Listopada 2017 Ograniczanie się do rynku lokalnego (warszawskiego) bardzo chyba zawęża możliwości nabycia.
Klubowicze Piootr Opublikowano 18 Listopada 2017 Klubowicze Opublikowano 18 Listopada 2017 Ale zmniejsza wyraźnie koszty wydane na ewentualne podróże w celu oględzin sprzetów.
brynio Opublikowano 19 Listopada 2017 Autor Opublikowano 19 Listopada 2017 17 godzin temu, mojo napisał: Ograniczanie się do rynku lokalnego (warszawskiego) bardzo chyba zawęża możliwości nabycia. Masz rację, ale nauczony doświadczeniem, nie mam ochoty już jeździć po całej Polsce i wydawać kasy na oglądanie "igiełek". Niestety większość sprzedających, czy to komis czy prywatna osoba to po prostu oszuści, którym zależy na sprzedaży i są w stanie powiedzieć wszystko, a potem na miejscu się okazuje, że stan pojazdu jest daleki od tego przedstawionego w ofercie, mailach czy rozmowach. Więcej bym wydał na "zwiedzanie" niż sam zakup. A biorąc pod uwagę to, że nie mam haka w samochodzie dochodzą jeszcze koszty transportu - bo często to sprzęty sprowadzane więc powrót na kołach wykluczony. Zostaje więc tylko mazowieckie i najbliższa okolica - jeśli nic nie znajdę - trudno
Tatko Opublikowano 19 Listopada 2017 Opublikowano 19 Listopada 2017 Skontaktuj się z Kazakiem może Ktoś u Niego w warsztacie będzie chciał coś sprzedać a jak nie to może w czymś Ci pomoże.
Klubowicze Joasia70 Opublikowano 27 Marca 2018 Klubowicze Opublikowano 27 Marca 2018 Czy znacie taki salon/serwis ? Armed Bike
RONIN Opublikowano 27 Marca 2018 Opublikowano 27 Marca 2018 Ja znam, kupiłem tam kiedyś Aprilia Scarabeo
Johny7205 Opublikowano 27 Marca 2018 Opublikowano 27 Marca 2018 O tyle o ile. Oglądałem kilka razy moto dla siebie i dla kolegów. Nic specjalnego. Mam niedaleko więc służę oględzinami.
Klubowicze Joasia70 Opublikowano 27 Marca 2018 Klubowicze Opublikowano 27 Marca 2018 Dziękuję za odzew jak tylko będę wiedziała co potrzebuję zwrócę się o pomoc
Sobier Opublikowano 28 Marca 2018 Opublikowano 28 Marca 2018 Byłem u nich kilka razy i szczerze nic bym tam nie kupił. Jak coś pisz i się obejrzy ale na cudo bym tam nie liczył
Klubowicze Joasia70 Opublikowano 28 Marca 2018 Klubowicze Opublikowano 28 Marca 2018 jak widać zdania podzielone jakby ktoś mógł zobaczyć takie "cudo" byłabym wdzięczna http://www.armedbike.pl/nowastrona/skutery-nasze/peugeot-kisbee-50.html EDIT. skuterek jest potrzebny dla "starszej" Pani na dojazd po bułki i mleko do pobliskiego sklepu
Długi 1973 Opublikowano 28 Marca 2018 Opublikowano 28 Marca 2018 Jakoś komuś cofnięcie szafy nie wyszło. Troszkę te cyferki „rozbiegane”Takie mam wrażenie. PozdrawiamRadek
Klubowicze Domel Opublikowano 29 Marca 2018 Klubowicze Opublikowano 29 Marca 2018 Byłem tam nawet wczoraj ale nie czytałem posta więc nie zwróciłem uwagi. Generalnie towar w 90% pochodzi ze słonecznej Italii po drobnych garażowych przygodach ale ogólnie nie ma tragedii. Można coś wybrać ale czasami ceny mają zaporowe i trudno się negocjuje. Typowy importer sprzętów południowych.
RONIN Opublikowano 29 Marca 2018 Opublikowano 29 Marca 2018 Nie powiedziałbym, że podzielone. Joasiu to, że kupiłem tam skuter nie znaczy, że byłem super zadowolony. Oni nie są bezpośrednim importerem, raczej już drugą ręką, kupują od handlarzy hurtowych, wybierają co lepsze kąski, a to już zaleta. Faktycznie ciężko się z nimi negocjuje.
Administrator 𝕄𝕒𝕣𝕚𝕦𝕤𝕫𝔹𝕦𝕣𝕘𝕚 Opublikowano 29 Marca 2018 Administrator Opublikowano 29 Marca 2018 Analizując rynek i znając czasem temat z obydwu stron nasuwa się pytanie czasu teraźniejszego: czy trudniej dziś o normalnego sprzedawcę (importera lub właściciela) czy o poważnego kupującego? Pokuszę się o takie podsumowanie: Obie strony mają dziś przechlapane 3 godziny temu, Domel napisał: Generalnie towar w 90% pochodzi ze słonecznej Italii po drobnych garażowych przygodach ale ogólnie nie ma tragedii. Dodałbym tylko, że jak u każdego pośrednika - raz mają coś lepszego, innym razem niekoniecznie. Każdy sprzęt to oddzielna historia.
Klubowicze Domel Opublikowano 29 Marca 2018 Klubowicze Opublikowano 29 Marca 2018 Godzinę temu, MariuszBurgi napisał: Dodałbym tylko, że jak u każdego pośrednika - raz mają coś lepszego, innym razem niekoniecznie. Każdy sprzęt to oddzielna historia. Dokładnie tak jest. Upatrzyłem u nich kiedyś fajną sztukę ale odpuściłem bo byli zbyt uparci.
Johny7205 Opublikowano 29 Marca 2018 Opublikowano 29 Marca 2018 Wiadomo, że od używanych sprzętów nie można cudów wymagać ale... Oglądałem tam kilka sztuk max 3 letnich rocznikowo i potem wymieniałem poglądy z bardziej doświadczonymi kolegami, zdjęcia detali lub szczegółów budzących wątpliwości. I zawsze dochodziliśmy do wniosku że to ulepy: niby prawie nowa używka ale zawsze jakieś szczegóły budziły duże, bardzo duże wątpliwości ,np. rama wyglądająca na nową uzbrojona w stare graty... Tylko w jednym przypadku (TMAX, który miał niecały rok i przebieg 1700km) sprzedawca przyznał, że wszystkie plastiki były lakierowane po uzupełnieniu i zdjął kilka plastików dla uwiarygodnienia stanu pod spodem. Co z tego jak po dołożeniu paru złotych można było nabyć nowy w dealera w dodatku z extrasami w cenie. Podsumowując, uważam tak jak Sobier napisał. Nic bym tam dla siebie nie kupił.
Klubowicze Joasia70 Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Klubowicze Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Pięknie dziękuję Sobierowi za zaangażowanie i pomoc w podjęciu decyzji
jarostachu Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Witam, czy może znacie tych chłopaków i czy tam warto kupić skuter https://motomotion.otomoto.pl/
Rekomendowane odpowiedzi