Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Jakim skuterem dwucylindrowym jeździsz? Cz.2

Jakim skuterem dwucylindrowym jeździsz?  

120 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie lub wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Odgrzeje kotleta, wg. mnie SW-T składa się sama w zakręty, aby jej tylko nie przeszkadzać. Na pewno są lepsze do tego sprzęty - kwestia odniesienia - w moim przypadku jest bardzo dobrze poprzednie były gorsze. Ale w Alpach na 2oo nie byłem i pewnie nie będę :)

Ale najważniejsze, iż dzięki temu wątkowi jak i Waszym wpisom poszedłem od razu na całość i wybrałem 2-cylindrowca, choć jeżdżę sam to wybrałem 600, choć większość przelotów mam po mieście.

Po przeczytaniu forum wyszło, że BMW za drogi w eksploatacji, MyRoad za egzotyczny, Król - może kiedyś i strach prze awarią skrzyni, T-Max - spoźniłem się 2 dni i został sprzedany.

Ostała się Zacna i tak już pozostało. Jednak szumi mi coś w napędzie, dziś to zdiagnozowałem i huczy sprzęgło :) także można dawać w palnik :)))) troszkę mi ulżyło bo już myślałem, że wał się przyciera albo jeszcze coś przy silniku.

Fajnie się osłuchuje stetoskopem pożyczonym od kumpla, a w pakiecie zdziwienie sąsiadów - bezcenne.

Dzięki!

Wysłane z iNokia 6210

• Klubowicze
Opublikowano
18 minut temu, bep napisał:

albo jeszcze coś przy silniku.

Silniki w Hondach SW/SW-T się nie psują. Jak chciałem sprzedać sam silnik do "600" po 23 tyś km to wszyscy mi mówili: Piotr, silniki się nie psują, nie znajdziesz klienta. I tak faktycznie było.

@bep, zmień w "stopce" pole Maxiskuter, chyba, że wciąż żyjesz wspomnieniami ;)

Opublikowano

Piotrze, oby mój również się nie psuł

Śmiało mogę zbierać na AirFlow’a potem nowe laczki oraz może inny olej w lagach.

Troszkę mnie uspokoiły te odgłosy, gdyż uważam, iż eksploatacja to normalna sprawa w przeciwieństwie do awarii.

Tak, żyje wspomnieniami :) ale wspomnienia bolą, bo moje byłe sprzęty kręcą się zawsze gdzieś w pobliżu, a z ich obecnymi właścicielami utrzymuję większy lub mniejszy kontakt. :)

Opublikowano

Nie ma co pisać SW 600 po licznych przymiarkach do innych moto nie ma innego u mnie konkurenta

Opublikowano

Honda SW600 i wszystko jasne :) (in plus)

• Sympatycy
Opublikowano

Honda SW-T400 !OKK

• Klubowicze
Opublikowano

Szkoda, że nie ma możliwości edycji tabeli, bo u mnie się pozmieniało...

Opublikowano

Z tego co wiem, nie ma możliwości ustawienia zmiany głosu. Trzeba czekać do następnej ankiety, czyli na część 3 :) ...

PS. Ja właśnie tylko ze względu na te sondy jeżdżę skuterami Tmax ;) ...

A teraz na serio... Umówny się, że następną ankietę nr.3 zrobimy szybciej od poprzedniej, czyli gdzieś koło 04/2019...

Opublikowano

U mnie po testach na BMW C650 GT, Tmax 530 i Kymco AK550, wygrał ten ostatni.

Historia taka że jeździłem nakedami (Yamaha MT03, Bandit GSF650, Honda CB1000R) i trafił mi się skuter TGB 50cc, kupiony dla jaj:rolleyes:

Pewnego dnia pojechałem tą 50tką na zakupy razem z żoną i w szoku byłem jak tym małym Piździkiem fajnie się jechało!!! Zachciało mi się czegoś więcej i kupiłem Downtown 300i.

W zeszłym roku zrobiłem Kimkaczem więcej kilometrów niż wycyckaną CB1000R!!! Postanowiłem że sprzedaję wszystko(50cc zostaje) i kupuję porządny maxiskuter!

Najbliżej miałem do salonu BMW, pojechałem się przewieźć C650 GT i musze powiedzieć że kanapowiec mega wygodny ale powyżej 120km/h przednia szyba robiła taki żagiel że nie szło jechać... Następnie ten sam salon dostał Tmaxa 530 w rozliczeniu no to jadę jeszcze razB) I było super!!! zakręty to jest to co ten skuter kocha!!! Jakość wykonania taka że nie chciałem już patrzeć na swoje 300i... No i w końcu szukałem egzemplarza testowego AK550 bo stylistycznie to podobało mi się najbardziej. Udostępnił mi go gość we Władysławowie, pojeździłem 2 godziny i banan z minuty na minutę był coraz większy!!! Zakręty!!! Ło Jazu!!! Rewelacja!!! rozłożenie masy na tym skuterze to jest jakaś niesłychana historia!!! Po pierwszej godzinie jazdy robiłem tym sprzętem takie rzeczy jakie na moto mi się nie udawały... Decyzja była krótka. Mam nowy egzemplarz z 2017 roku. Byłem już dwa razy na wycieczce z poważnymi motocyklami i nikt się ze mną nie nudził!w00t Gorąco polecam i mam nadzieję że obędzie się bez przykrych niespodzianek;)