Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Jakim skuterem dwucylindrowym jeździsz? Cz.2

Jakim skuterem dwucylindrowym jeździsz?  

120 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie lub wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

SW-T to fajne wozidło tyłka, ale jeśli ktoś chce czuć drogę, to na pewno nie na tym sprzęcie. Miałem SW-T, przesiadłem się na T-Maksa. Jakbym z limuzyny z silnikiem 2.0 w dieslu przesiadł się na hm... Smarta, ale na sterydach ;-)

• Administrator
Opublikowano

Jak to dobrze, że jest tyle modeli 2oo i każdy może wybrać coś co spełnia jego oczekiwania

Opublikowano
Dnia 27.11.2017 o 20:53, KriSSo napisał:

Wielu uważa ten skuter za nudny, to fakt - adrenaliny żadnej i na winkle w Alpach się nie nadaje (sprawdziłem, chociaż oczywiście da się),

Panowie, sorry ale nie mogę tego czytać..... no jak na zakręty się nie nadaje?? Przejeździłem w moim życiu kilkadziesiąt tysięcy kilometrów motocyklami, mniej skuterami... wiem co to znaczy kiedy dwa koła nie składają się w winklu!

No rzeczywiście, SW T wygina się trochę w zakrętach, ale oponę zamknąć na dwie strony, to pestka :) stopkę szlifować w lewych zakrętach, to też nie wyczyn.

Dla jasności, żeby nikogo nie urazić, bo nie jest to moim celem- nie porównuję Hondy do innych skuterów, a wskazuję, że to chyba bardziej o umiejętności chodzi i „odwagę” przy wchodzeniu w zakręt (proszę nie mylić z bezmyślnością/głupotą/itp) 

Pozdrawiam Wszystkich serdecznie!!!!

• Klubowicze
Opublikowano

Oczywiście wszystko można Hondą SW-T, ale będąc na dwóch wyprawach w Alpach & Dolomitach, których celem była droga i zakręty, a nie zwiedzanie ruin, muzeów i kościołów, mogę stwierdzić, że inne sprzęty do tego celu nadają się zdecydowanie lepiej. SW-T to po prostu dostojny połykacz kilometrów, a nie harcownik. Jak kierownik mało odważny żeby tą miękką materię „rzucać” na lewo i prawo to jak to powiedział klasyk „po co się męczyć, trzeba znaleźć lepsze rozwiązanie”.

Opublikowano

Jako plecak,  Integrą  - :D

Opublikowano
6 godzin temu, Yazinz napisał:

... SW T wygina się trochę w zakrętach ...

Dzięki. To wystarczy na potwierdzenie, że to nie jest jednak skuter na zakręty ;-)

• Sympatycy
Opublikowano
Godzinę temu, DYSIA napisał:

Jako plecak,  Integrą  

Dysia,  na Integrze jest Ci wygodniej, niż na poprzedniej SWT? :shocking:

• Klubowicze
Opublikowano

Też mi się nie chce w to wierzyć.:ph34r:

Szczególnie biorąc pod uwagę tylny skrawek miejsca nazwany kanapą pasażera :D

• Klubowicze
Opublikowano

Dysia chyba tylko odniosła się do pytania tej ankiety. „Jakim skuterem ....?”.

Opublikowano
9 godzin temu, KriSSo napisał:

Dysia,  na Integrze jest Ci wygodniej, niż na poprzedniej SWT? :shocking:

Nie da się porównać do SW-T, ale po podróży do Was na majówkę stwierdzam, że tragicznie nie było. Bardziej obawiałam się tej trasy. :D

Może mały żelowy lift  na przyszły sezon i będzie o.k.

Opublikowano

Na początku ankiety wygrywała Honda SW i SW-T 600 - wcale się temu nie dziwiłem po przejechanych pełnych siedmiu sezonach,

ale z biegiem czasu Burgman wysunął się znów na prowadzenie.

Hmm... jak to jest, że tak często krytykowany skuter mimo wszystko uważany jest za króla, mimo wszystko zajmuje tak wysokie miejsce ?

• Klubowicze
Opublikowano

Michał, dla mnie prosta odpowiedź. Bo to największy maxiskuter dwucylindrowy, więc ma przydomek „król”.

Pozdrawiam Piootr

• Sympatycy
Opublikowano
10 minut temu, Piootr napisał:

Bo to największy maxiskuter dwucylindrowy, więc ma przydomek „król”

Poza tym bardzo fajnie się prowadzi jak na typowy skuter (nie sportowy), jest oszczędny, prawie bezwibracyjny, posiada efektywny napęd i świetną (chyba najlepszą) ochronę oraz bardzo bogate wyposażenie (executive), a do tego jest zdecydowanie tańszy od BMW. Ponadto Joasia schowa w nim 10 par butów, dwie garsonki i jeszcze kilka innych kiecek na burgmanijny specjalny wieczór. To wszystko się przekłada na jego popularność i ogólne zadowolenie z użytkowania. Nic dziwnego, że zajmuje czołowe miejsce. Dopóki jest sprawny, jest super.

• Klubowicze
Opublikowano

B650 exe, bo ma tę "Bright side of Force" !starwars, podoba mi się !OKK, prowadzi jeszcze lepiej !OK, ma 'szmery-bajery' :thumbsup:, no i to król w końcu :king:...a że czasami go coś (secvt) zaboli....:doctor:...wyleczyć można i....!scooter!jump ;).

• Klubowicze
Opublikowano
7 godzin temu, KriSSo napisał:

( ... )  Ponadto Joasia schowa w nim 10 par butów, dwie garsonki i jeszcze kilka innych kiecek na burgmanijny specjalny wieczór. To wszystko się przekłada na jego popularność i ogólne zadowolenie z użytkowania. Nic dziwnego, że zajmuje czołowe miejsce. Dopóki jest sprawny, jest super.

o kapeluszu zapomniałeś ;) laptopie, kocherku i pyrkotku do kawy :)

a jak nawet się zbiesi to można ciekawe miejsca zobaczyć ;) do Avinionu pewnie bym sama z siebie nie pojechała a tak to mogę polecić to piękne miasto na weekend :)

Opublikowano
Dnia 29.11.2017 o 08:32, Sysgone napisał:

Dzięki. To wystarczy na potwierdzenie, że to nie jest jednak skuter na zakręty ;-)

Bo się wygina? Korygujesz umiejętnościami :)

pozdrawiam 

Opublikowano
2 godziny temu, Yazinz napisał:

Bo się wygina? Korygujesz umiejętnościami :)

Albo bierzesz sprzęt, który jest stworzony do ostrzejszej jazdy i przesuwasz margines jeszcze dalej. Co kto lubi ;-)

• Sympatycy
Opublikowano
15 godzin temu, Yazinz napisał:

Bo się wygina? Korygujesz umiejętnościami 

No można i tak, tylko po co? To taka trochę dysputa typu:

- po torze wolę polatać Audi RS3, bo VW Sharan zbytnio się do tego nie nadaje.

- co Ty gadasz, Sharan przepięknie skręca, a że go nosi  ......  to sobie skorygujesz umiejętnościami :D.

Dobra, odpuszczam temat. Sprawa dla mnie jasna !OKK.

• Administrator
Opublikowano

To może inaczej: Tor (winkle) vs trasa (cruise'ing). Na to pierwsze wybieram bezapelacyjnie T-maxa a na drugie SW/SW-T chociaż jak zamienimy wybór miejscami to też da radę. Kwestia priorytetów i preferencji.
PS. Dobrze, że nie żyjemy w czasach Forda "T" w jedynie słusznym kolorze black

Opublikowano

Panowie, rzeczywiście jałowa "rozmowa" dobrego dnia i szybkiego końca zimy :)

Opublikowano
Panowie, rzeczywiście jałowa "rozmowa" dobrego dnia i szybkiego końca zimy 
Takie rozmowy pokazują się na forum zimą, gdy nie ludzie, zamiast jeździć, siedzą z nudów przed kompem ;)
Byle do wiosny.
  • Użytkownicy+
Opublikowano
24 minuty temu, Sysgone napisał:

.. nie ludzie ... 

Nie ludzie ?  A kto ?  :msn-wink:  Z resztą się zgadzam całkowicie. Mi też się udzieliło, ale na innym forum. :) 

Opublikowano

Tak to jest, jak na forum wchodzi się przed pierwszą poranną kawą i to jeszcze z telefonu :lol2:

Opublikowano
Dnia 5.12.2017 o 09:32, Sysgone napisał:

Takie rozmowy pokazują się na forum zimą, gdy nie ludzie, zamiast jeździć, siedzą z nudów przed kompem ;)
Byle do wiosny.

To prawda! Dobrego dnia :)

• Klubowicze
Opublikowano

No i nie mogę edytować z MR700 na Integrę, bo się zmieniło...