Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Hamowania w Lodzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wItam (:

W Lodzi wlasnie zagoscila pierwsza hamowania motocyklowa wiec jesli ktos bylby zainteresowany pomiarem mocy wlasnego sprzeta to serdecznie zapraszam.

Hamowania ta to Polski wyrob a jak wiadomo to co rodzime to dobre inne szkodzi.

Ceny za mozliwosc pomeczenia sprzeta na rolce nie sa jeszcze ustalone prawdopodobnie beda znane okolo srody ale sadze ze sa szanse na jakies znizki.

Mam nadzieje ze szefowie portalu wezma to pod uwage i jak beda mieli przyszle sprzety na testach (jak nexus) to moze pokusicie sie o sprawdzenie takze i ich realnej mocy (:

Hamowania miesci sie w Lodzi na Przybyszewskiego 199/205 (Motomania ASO Yamahy) jak ktos ma jakies pytania to niech wali na GG do Mnie 1407885

Ps sorki za mala reklame (;

Szacuneczek

Dziwak (Uc)

Yp-250 (01) sprzedam

Opublikowano

Dziwak napisal:

W Lodzi wlasnie zagoscila pierwsza hamowania motocyklowa wiec jesli ktos bylby zainteresowany pomiarem mocy wlasnego sprzeta to serdecznie zapraszam.

Hamowania ta to Polski wyrob a jak wiadomo to co rodzime to dobre inne szkodzi.

Ceny za mozliwosc pomeczenia sprzeta na rolce nie sa jeszcze ustalone prawdopodobnie beda znane okolo srody ale sadze ze sa szanse na jakies znizki.

Mam nadzieje ze szefowie portalu wezma to pod uwage i jak beda mieli przyszle sprzety na testach (jak nexus) to moze pokusicie sie o sprawdzenie takze i ich realnej mocy (:

Hamowania miesci sie w Lodzi na Przybyszewskiego 199/205 (Motomania ASO Yamahy) jak ktos ma jakies pytania to niech wali na GG do Mnie 1407885

Hihihi "hamowania" :( ? Chyba predzej hamownia :( ...

PS. Chyba ze "hamowania" to wyrob czysto polski :D i ze wzgledow marketingowych nazywa sie inaczej niz przyrzady na calym swiecie.

PS2. Zreszta niewazne :) .Jaka cena za pomiar?

Opublikowano

No nareszcie co? się dzieje w MOTOMANII, czy posiadanie przez Was hamow ni/ani

(niepotrzebne skre?lić :D ) oznacza że po za pomiarem będzie można nieco stuningować Tmaxa, a przynajmniej dobrze ustawić gaĽniki ?

Pozdrawiam

RobB. :)

Opublikowano

WOW, Robercie to cos akurat dla Ciebie :D . Masz juz termin? Ja robiac serwis 10 Tkm, kaze tez podregulowac gazniki. Zreszta jestem ciekaw czy wydech 4ROAD dodaje chociaz 2-3 koniki.

• Administrator
Opublikowano

Dzięki za info o hamowni. Je?li w przyszło?ci co? będzie na testach a jazdy testowe będ? wiodły przez drogi Uckie :( nie omieszkam "schamować" się u Was. Napewno dobrze by było podać jaki? cennik. Czy jest on uzależniony od rodzaju jedno?ladu, jego typu, pojemno?ci itp?

Ps. Widzę, że Motomania po przyjęciu pewnego osobnika rozwija się w zastraszaj?cym tępie :D . Tak 3 mać :)

Opublikowano

To co Dziwak w Pavulon Twist przestał mordowac staruszki na pasach ? :D

Opublikowano

Witam!

Tak przy okazji.

Mam znajomych w Przemysłowym Instytucie Motoryzacji.

Ludzie robi? pomiary stanowisk badawczych sprawdzaj?c jeden sprzęt w kilku miejscach..również za granic?...

Samochody wychodziły ok...

I zachciało im się sprawdzać na B400 chyba K3 z tego co słyszałem...

Opinia jest taka, że sprzęt jest super powtarzalny silnikowo...jedyny kłopot z automatyczn? przekładni?......która jest bardzo dobra ale każda trochę inna...

To takie moje uwagi przy okazji porównań jakie mog? nastapić.....

Pozdrawiam....

Wentyl..

Opublikowano

Podobno w T-Maxie bardzo poprawia osiagi zalozenie Multivara Malossiego. Slyszalem juz na ten temat bardzo wiele dobrego. Duzo lepsze odejscie i predkosc maksymalna wieksza o ok. 10 km/h(licznikowe :D ).

Opublikowano

wItam (;

No wiec ten teges eeee,yyyy jakby to ujac.Ortografia jak widac zaszwankowala ale za to zobaczcie jakie powtarzalne wyniki (; To moze budzic zaufanie.

Ceny jeszcze znane nie sa.Brak oficjalnego komunikatu szefostwa. Prawdopodobnie beda znane okolo srody i nie omieszkam o tym powiadomic.

Ceny beda ustalone jednakowo dla kazdego sprzeta bez wzgledu na pojemnosc wielkosc rozmiar.Nie wszedzie istnieje kult wielkosci :D

Wszedzie bowiem naklad pracy/czasu jest raczej taki sam trzeba wtoczyc maszyne przypiac pobajerowac ze cos sie wpisuje do kompa pomielic biegami,pomeczyc silnik,stworzyc wrazenie ze jest sie znawca i porobic rozumne miny a pozniej wreczyc losowo stworzony wykres i wypiac zakatowana maszyne celem zwrotu wlascicielowi :))))))))))))

Co zas do kwesti pavulon dream team to na razie przezucilem sie na dobijanie jednosladow. (;

Szacuneczek

Dziwak (Uc) specjalista od jez Polskiego

Yp-250 (01) spec do sprzedania

Opublikowano

Hehe, ta zmiana liter tak mnie zdziwiles, ze musialem az sie chwile zastanowic :D.

Na hamowni dostaje w dupe tez oponka. Nie wiem jak to jest w skuterach, ale w scigaczach to az zal mi bylo patrzec na latajace w powietrzu kawalki moich laczkow :( . No ale to byly moce "troche" ponad 100 KM :) .

Opublikowano
WOW, Robercie to cos akurat dla Ciebie :( . Masz juz termin? Ja robiac serwis 10 Tkm, kaze tez podregulowac gazniki. Zreszta jestem ciekaw czy wydech 4ROAD dodaje chociaz 2-3 koniki.

Czy koniki to nie wiem, ale dużo więcej dB na pewno.

Co do gaĽników to Motomania w moich maczała już 3 razy palce i ostatni jest najgorszy :D . No ale nie mogli się jeszcze shamić , ups.. shamować.

Co do wariatora Malossiego to Bigu bardzo mnie kusi, podobnie jak przerobienie airboxa tak żeby go nieco luft doładowywał przy większych prędko?ciach.

Niestety nie słyszałem o zestawach Dynojeta i K&N do Tmaxa. Trzeba by chyba co? ręcznie wyrzeĽbić.

No w ostateczno?ci jakie? turbo. Japońce pewnie maj? już gotowce na tak? okazję.

Nie pamiętam czy to Ty czy Mariusz zamieszczali?cie zdjęcie Mayesty z turbin? ?

Odk?d robi się turbiny ceramiczne nie wymagaj?ce podłaczania smarowania olejowego to taki tuning staje się prostszy.

Pozdrawiam

RobB. :)

Opublikowano

Tu musze wtracic, ze po napisaniu wczesniejszej odpowiedzi w tym topicu o wariatorze Malossiego, jakas tajemnicza :D "Asia" przeslala mi maila z przedrukami niemieckiej gazety(chyba S&S). W artykule bardzo sobie chwalili zamiane vario na Multivara. Widocznie polepszylo sie przyspieszenie i predkosc max. Jednak najwiekszym szokiem bylo to ze vario wytrzymalo zaledwie ok. 8000 km, po czym mozna je bylo wyrzucic. Nadmienie ze rolki byly wymieniane co kilka tysiecy km. Dopisze jeszcze w PS co i jak bardziej dokladne, teraz nie mam zbytnio czasu.

Opublikowano

Witam

Mam wiadomo?ć dla zainteresowanych wariatorem Malosiego w TMAXie - tak się składa , że w moim TMAXie akurat jest co? takiego i niestety nie jestem z tego powodu zadowolony . Zaznaczam , że odkrycie to miało miejsce w LCM SOKÓŁ , czyli u Qwakiego , sam o tym nie wiedziałem ponieważ skuter kupiłem jako używany . Wszelkie informacje co do szczegołów proszę do Qwakiego ( niewiele sie na tym znam - jestem użytkownikiem z zamiłowania do jazdy ) , a chętnych do jazd próbnych zapraszam na lepsz? pogodę ( skuter narazie stoi w Lublinie ).

POzdrawiam

A co do tematu to fajnie by było mieć wydruk mocy swojego sprzętu ( fajnie o ile byłby dobry )

Opublikowano

wItam (:

A wiec co do cen to normalna to 150zl natomiast teraz bedzie promocja i obnizka o 50%

Szacuneczek

Opublikowano

Za pomiary place:

pomiar na tylnym kole, jednorazowy pomiar prosty: 25 Euro

3 x pomiar plus moc na sprzegle: 35 Euro

plus moment obrotowy: 45 Euro

Full service: plus wszystkie biegi do odciecia: 50 Euro

Oczywiscie wszystkie pomiary z kolorowymi wydrukami na hamowni Dynojet 200 (najnowszy software i hardware).

PS. To 75 zl wydaje sie byc okazja ;) ...

• 6 lat później...
Opublikowano

Watek z broda a, ze chcialbym zmierzyc swojego Tmax'a przed wybebeszaniem tlumika i po operacji, tak wiec odnawiam:

- Czy i gdzie w Łodzi znajduje sie hamownia, gdzie mozna sprawdzic moc na kole Maxi ? (ew. najblizsze okolice)

Pozdro.