Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Tajna Sekta Tmaxa

Jakim Tmaxem jeździsz?  

48 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie lub wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Słabo.
Pytałem wcześniej - jaki masz przebieg? 
Witam, przebieg mi nie znany dokładnie na liczniku 27000 km sprzęgło umarło nagle. Rano kiepsko startował wieczorem nie dało się wogule jechać już. Sprzęt w serwisie Yamaha już dam znać co i jak jak rozbiora maszyne. Sam się zastanawiam mocno bo się zwalilo momentalnie. I żeby to było tylko to. Przy okazji zrobie pełny serwis i powinno być ok. Pozdrawiam Piotr

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Wymieniałem sprzęgło a raczej tarcze sprzęgłowe i sprężynki w swoim Tmaxie(2001r.)mialem przebieg  55 kkm ale raczej mało prawdopodobne :( . Ponoć sprzęgła zaczynają  "siadają" w Tmaxie od 80 kkm, ale to nie jest reguła. Naprawę robiłem u kumpla, ktory ma warsztat samochodowy - wiadomo, wiecej narzędzi i dodatkowa wiedz jak by co :) . Zaopatrz sie w tarcze sprzęgłowe, uszczelkę dekla od strony sprzęgła + komplet sprężynek bo szkoda by było nie wymienic jak masz juz wszystko wymontowane, zarezerwuj sobie ze 4 godzinki, i kup 4 litry oleju bo po wymianie sprzęgła wlejesz około 3,5 litra. U mnie występował objaw wrzucania drugiego biegu, myślałem ze to korektor momentu ale wyszło ze to sprzęgło wlasnie- miałem po prostu spalone okładziny na tarczkach. Powodzenia i jak by co to pisz 

A i zapomniałem napisać, bedziesz musiał odłączyć krućce od wody wiec zaopatrz sie też w oringi bo stare jak założysz będą na pewno ciekły, przynajmniej mi tak sie stało i zasuwałem po sklepach zeby cos na biegu dobrać i kupic :) 

Opublikowano

Dzięki za porady w przyszłym tygodniu rozbiorę i zobaczę co i jak, czy to sprzęgło czy coś innego. I dla czego się tak stało, może olej zły był wlany i skleilo tarcze?? Pytań mam dużo ale narazie bez odpowiedzi, miłego weekendu 4all. Pozdrawiam Piotr

Opublikowano

Witam,wklejam link do filmu o remoncie i tuningu wariatora w T-axie ,film nakręcił Jewgienij Matwiejew z Krymu.To bardzo doświadczony mechanik ,i co najważniejsze nie tak zmanierowany jak nasi mechanicy ,chętnie się dzieli wiedzą .

Opublikowano

Dla informacji okazało się jak podejrzewaliscie spalone sprzęgło, do wymiany, przy okazji zrobiony cały przegląd napędu, reszta jest ok, wymienie tylko pasek przy okazji. Czekam na części ori zamowione i będzie wszystko dobrze.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Taka sytuacja :)

" Pierwszy zawodnik pierwszego w historii rajdu Race To Home Prolog dookoła Polski pokonany w mniej niż 40h właśnie dociera do linii mety w Twin Peaks Harley-Davidson Warszawa kończąc rajd w mniej niż 30h! Gratulujemy! "

T-Max i  LU choć nie był " faworytem ", tego dokonał :) Pokonał całą trasę w 29 godzin i o +/- 8h szybciej od następnego uczestnika rajdu ;)

Opublikowano

Bo T-Maksy to dobre maszyny :-) Tylko akcesoryjne wydechy są do bani :D

Opublikowano

Bo się tłumika nie zatyka :)

Opublikowano

Jako, że "trochę" czasu już upłynęło, sprzęty pozmieniane lub sprzedane, "zeruję" sondę i proszę o oddawanie aktualnych głosów :) .

• Administrator
Opublikowano

Komunikat przed-zlotowy: Na tegorocznej Burgmania 2018, dla czynnych sekciarzy ;), czyli użytkowników T-max'a, będzie ciekawa produkcja w limitowanej edycji. Szczegóły w biurze zlotowym już od czwartku !tut

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dzisiaj jeżdżę więcej SJ14, ale już po 20 km widzę, że nie jest to wielki skok do przodu jeśli chodzi o zakręty. Przyspieszenie lepsze, bajerów "naćkane"... Lusterka żenująco małe...

Ogólnie brakuje mi tego efektu "WOW" po przesiadce ze starego Tmaxa na nowy...

PS. Przyjechałem do ASO starym, zmieniają opony do popołudnia, a ja "używam" nowego ;) ... Dlatego mam porównanie pomiędzy nimi na "całkiem świeżo" i na "spokojnie" ...

Opublikowano

Ogólnie brakuje mi tego efektu "WOW" po przesiadce ze starego Tmaxa na nowy...

Skoro nawet ludzie z Uhmy mówią, że starym im się lepiej jeździło, to jest coś na rzeczy.

Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Wiesz, mój ma jeszcze 5 letnie opony... a testówkami zawsze jeżdżę dużo delikatniej niż swoim... ale... ja jestem lekko zawiedziony.

PS. Dostałem "ofertę" na zeszłorocznego SX 0 kilometrów za 11 500 euro !yawn ...

Edit: Na pewno i bezapelacyjnie nowy Tmax ma więcej miejsca na nogi :D ... ale nie po to kupuje się Tmaxa.

• Administrator
Opublikowano

Niebawem w PL ofercie w "okazyjnej" cenie ;)

Opublikowano
3 godziny temu, dr.big napisał:

Wiesz, mój ma jeszcze 5 letnie opony... a testówkami zawsze jeżdżę dużo delikatniej niż swoim... ale... ja jestem lekko zawiedziony.

PS. Dostałem "ofertę" na zeszłorocznego SX 0 kilometrów za 11 500 euro !yawn ...

Edit: Na pewno i bezapelacyjnie nowy Tmax ma więcej miejsca na nogi :D ... ale nie po to kupuje się Tmaxa.

Smucisz mnie tymi słowami :)  , wiadomo co można jeszcze poprawić w tak dobrym skuterze, mi się wydaje jednak,  że toczy się lepiej i jest jakby lżejszy również w zakretach , ale nie do końca go jeszcze odkryłem i jadę zachowawczo bojąc się o szlifa.

• Administrator
Opublikowano
Dnia 8.06.2018 o 08:41, dr.big napisał:

W PL masz super "oferte" ! -> KLIK :Jumpy:

Opublikowano

To jest wersja T-max Mad Max ;)

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Paaaanie, "bierę" w ciemno tą perełkę :lol: ...

PS. Przejechałem też już kilka kilometrów SJ09 na nowych, made in china,  oponach (Diablo Rosso)... Na suchym jest całkiem ok :) ...

Opublikowano

Podoba mi się w ogłoszeniu "Stan motocykla i podzespołów jak nowy !". Dziwię się że nie napisał "Igła!"

• 1 miesiąc temu...
  • Administrator
Opublikowano

Akcja z wczoraj. Przekazanie moto-karetki Tmaxa w Uhma Bike dla Fundacji Jednym Śladem.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Widziany już kilkakrotnie na stołecznych ulicach :)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 28.05.2018 o 16:47, dr.big napisał:

Jako, że "trochę" czasu już upłynęło, sprzęty pozmieniane lub sprzedane, "zeruję" sondę i proszę o oddawanie aktualnych głosów :) .

Nadal SJ01  :)

Opublikowano

Sj06 !YES  A przy okazji zapytam przy jakim przebiegu należy pomyśleć o łańcuszku rozrządu i łańcuszku pompy oleju bo mam 70tyś nalotu?

Opublikowano

Co sądzicie o takiej przeróbce t-maxa? Załaczam link do facebooka.

Nie rozumiem tego forum, tematy są przenoszone jak się komuś podoba?? jakbym chciał dac temat w tajnej sekcie t-maxa to chybabym go tam q...a dał!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Prawda??????

Demokracja jak z koziej d..py przechowlnia 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jak wam się podoba?? Dla mnie coś pięknego, świetna przeróbka.

HTB1T5iMb9zqK1RjSZFLq6An2XXao.jpg