Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Tajna Sekta Tmaxa

Jakim Tmaxem jeździsz?  

48 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie lub wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 godzin temu, coca76 napisał:

Jak wam się podoba?? Dla mnie coś pięknego, świetna przeróbka.

Mi bardziej podoba się coś takiego:

BCD-DESIGN-TMAX-530-RMP-1.jpg

Opublikowano
Mi bardziej podoba się coś takiego:

BCD-DESIGN-TMAX-530-RMP-1.thumb.jpg.3293a2675d592af3e629b67925b25730.jpg
Fakt jest przepiękny. Marzenie.

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Fakt Ładniusi. Szkoda tylko że jakość plastików BCD słaba i tylko na zdjęciu wyglądają super 

• 4 tygodnie później...
  • Sympatycy
Opublikowano

W związku ze sprzedażą T-Max'a i przesiadką na Majesty, muszę pożegnać się z TST. 

Pozdrawiam Was i życzę dalszej owocnej działalności sekciarskiej. 

Na razie 

Opublikowano

No to masz zakaz naklejania odblaskowych pasków z napisem TST na felgi :P

• Sympatycy
Opublikowano
17 godzin temu, Sysgone napisał:
No to masz zakaz naklejania odblaskowych pasków z napisem TST na felgi

A co to w ogóle jest...?

Opublikowano

Jeszcze tu do Nas wrócisz i będziesz prosił o ponowne przyjęcie do TST :P

Opublikowano

Nieraz komuś zdarzy się zbłądzić.

Wysłane z mojego LYA-L29 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Jeśli chodzi o typ skutera, to ja dla siebie nie widzę na razie alternatywy :) ...

Szacun za zdecydowanie przesiadki na jeden gar !OKK .

• Sympatycy
Opublikowano

T-Max to faktycznie wspaniały i przepiękny maxiskuter, o doskonałych właściwościach jezdnych, chyba najlepszych w tej grupie motocykli, z fantastycznym silnikiem. Kwintesencja sportowego skutera. Zgadzam się w tym w 100%.

Dla mnie, a przede wszystkim dla mojego wzrostu, był ciut za wysoki.

No i ma jeszcze jedną wadę... jego temperament i możliwości trakcyjne, namawiają ciągle kierowcę do dość dynamicznej jazdy... podświadomie szepcze ciągle do ucha i zapewnia o swoich możliwościach...

A ja się chyba już trochę postarzałem, nadmiar energii i adrenaliny zużywam w innych sytuacjach i okolicznościach i w związku z powyższym postanowiłem wrócić do czegoś spokojniejszego, niższego i bardziej komfortowego. Trzy sezony z T-Max'em zaspokoiły moje potrzeby użytkowania sportowego skutera i stąd decyzja o zmianie.

A że znów mniejsza pojemność i jeden cylinder... nie przeszkadza mi to. W końcu to skuter, motocykl przeznaczony do jazdy po mieście, a nie jakiś turystyk czy ściągacz. Do mojej jazdy zdecydowanie mi wystarczy.

• 2 miesiące temu...
  • Administrator
Opublikowano

Yamaha ogłosiła akcję "naprawczą" dla T-max'a, dokładniej zachodzi konieczność przeprogramowania ECU. Chodzi o błąd w podawaniu mieszanki, co powoduje utratę osiągów / "strzały" z wydechu. W pewnych okolicznościach prowadzi do niekontrolowanego zatrzymania pracy motoru. 

2019_yam_xp500asp_eu_mdpbm1_stu_001_03-6

Serie objęte akcją serwisową:

- XP530 TMAX, 2017-2018 (BV11, BV12) z numerami szeregowe 0000301 SJ141 i SJ141 0003959.  
- SX-2017-2019 XP530 TMAX (BX31, BX38, BX3D) z zakresu numerów seryjnych SJ142 i SJ142 między 0000301 0010388. 
- XP530 TMAX DX-2017-2019 (BC31, BC38; BC3D) z numerami seryjnymi między 0000301 SJ145 i SJ145 0017958.

Akcją objęte są egzemplarze z Włoch i Francji. Właściciele powiadamiani są pocztą elektroniczną oraz tradycyjną. Odnośnie akcji przeprowadzanej w PL na tę chwilę brak danych.

Opublikowano
6 godzin temu, MariuszBurgi napisał:

Odnośnie akcji przeprowadzanej w PL na tę chwilę brak danych.

PL to chyba szerokim łukiem jest omijana przez wszystkich sprzedawców motoryzacji.....

Nie wiem czy my gorszego sortu jesteśmy czy co?....

Opublikowano

Jakieś 2 tygodnie temu dostałem list o tej akcji i zaproszenie do serwisu.

• Klubowicze
Opublikowano

Jest oprócz Kaktusowego T-Maxa model 2017-> jeszcze jakiś egzemplarz na burgmanii ?? ?

• 2 tygodnie później...
  • Sympatycy
Opublikowano

Widzieliście ten projekt...?
Opublikowano

Jakiś taki jak odwrotność czopera , czoper ma przednie koło wysuniete do przodu , a ten tylne , tak jakoś mi się skojarzyło

• Sympatycy
Opublikowano
4 godziny temu, Urbi napisał:

Widzieliście

No niezły sprzęt, to już chyba na tor.

Opublikowano

Na tor z zakrętami jest za długi (nie ta geometria)? . Prędzej coś a`la dragster race...

Opublikowano

Długa prosta i przyspieszenie ,co,s na 1/4 mili

Opublikowano

dużo pracy i kasy wpompowane , ma coś w sobie , ciekawy jestem zawsze jak te łańcuchy się sprawdzają

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ale tu cisza, fota z zeszłej soboty , a Wy już latacie t-maxami ???

tmax 530 dx.jpg

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Kaktus: Wszyscy latają i nie mają czasu pisać ? 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Dnia 29.08.2016 o 17:32, dr.big napisał:

(...)No i dużo łatwiej jest pozbyć się używanej wersji "limit" w momencie sprzedaży (mówię tu o rynku niemieckim).

Na potwierdzenie. Po zamieszczeniu ogłoszenia mojego BlackMaxa 530 na rynku niemieckim, czekałem na jego sprzedaż niecałe dwie godziny. Cena była taka, że w PL sprzedawałby się prawdopodobnie baaaardzo długo albo nie sprzedał się nigdy w tej cenie ?. Chociaż kto to wie? Gość przyjechał po niego z wypożyczoną przyczepą ok. 600 km z Monachium.

"Jazda próbna" po zostawieniu całej sumy, 100 metrów po parkingu w porywach do 20 km/h.

Bez głupich tekstów i prób targowania. Nie sprawdzał numeru VIN. Cała "akcja" trwała z 15 minut. Został mi jeszcze po nim oryginalny wydech z osłonami. 0 km.

Opublikowano
Kaktus: Wszyscy latają i nie mają czasu pisać  

Dokładnie 

119623d82e1046163c7506ffe0b7b81b.jpg

Opublikowano

Nowe malowania na nowy rok. Szkoda, że o nowym silniku na razie nie słychać.