Administrator MariuszBurgi Opublikowano 21 Czerwca 2017 Administrator Opublikowano 21 Czerwca 2017 Bardzo ciekawy przebieg i opis wyjazdu. Tak jak napisałeś, po raz kolejny zostało udowodnione, że maxi skuterem bezproblemowo można zaliczyć Nordkapp
Klubowicze Joasia70 Opublikowano 21 Czerwca 2017 Klubowicze Opublikowano 21 Czerwca 2017 suuuper czekam na zdjęcia bo mam niedosyt
Klubowicze Ewik Opublikowano 21 Czerwca 2017 Klubowicze Opublikowano 21 Czerwca 2017 Z ciekawością przeczytałam relację z wyjazdu, bardzo zachęca do wybrania się w tamte okolice, gratuluje wyprawy
ŻABA Opublikowano 21 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 21 Czerwca 2017 Cieszę się, że się podobało:) Jeśli miałbym wybrać, to wróciłbym do północnej Finlandii. Na południu jest płasko i same lasy, więc niewiele widać. Na północy jest bardziej górzyście i można poczuć przestrzeń.
nat Opublikowano 21 Czerwca 2017 Opublikowano 21 Czerwca 2017 Bart bardzo fajny opis, a zdjęcia zajebiaszcze
Klubowicze arturas Opublikowano 21 Czerwca 2017 Klubowicze Opublikowano 21 Czerwca 2017 Super wyprawa, zdjęcia i opis aż by się chciało tam ruszyć. Będzie o czym pogadać @ŻABA w Suwałkach Do miłego!!
Pan rypak Opublikowano 21 Czerwca 2017 Opublikowano 21 Czerwca 2017 Brawo Wy Fajny trip+informacje dla osób wybierających się w te strony,a na zdjęcia i film zaczekamy
Szagal Opublikowano 21 Czerwca 2017 Opublikowano 21 Czerwca 2017 Gratki. Zainteresowałeś mnie tamtym kierunkiem - jednak temperatury mnie nadal odstraszają :). Całość się czyta bardzo przyjemnie. Jeszcze raz gratki i czekamy na więcej zdjęć.
Bob Opublikowano 21 Czerwca 2017 Opublikowano 21 Czerwca 2017 Bardzo fajny opis i wskazówki-zachęcający
czemil Opublikowano 21 Czerwca 2017 Opublikowano 21 Czerwca 2017 Świetna wyprawa i bardzo ciekawy reportaż. Gratuluję pomysłu i odwagi.
ŻABA Opublikowano 21 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 21 Czerwca 2017 Tutaj więcej zdjęć: https://goo.gl/photos/uuZ32BKdpy3zLsow6 Filmik się robi:)
ŻABA Opublikowano 22 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 22 Czerwca 2017 Cytuj Dnia 21.06.2017 o 08:27, dr.big napisał: Brawo za wycieczkę i opis . Na pewno komuś się przyda, a kogoś przekona do wyjazdu . W końcu to nie wypad "na koniec świata" . ... PS3. Witamy w gronie "Nordkappowiczów" . Cytuj Wtedy kikadziesiąt kilometrów dróg które wybrałem były moooocno szutrowe, bez podróżnego enduro się nie obyło. Ale to bylo 16 lat temu, do tej pory na pewno parę dróg dostosowali do ruchu turystów. Cytuj Srodek nocy, morze chmur... a ok. 100m niżej jest prawdziwa tafla Morza Barentsa ... Foto robione przeze mnie osobiście, bez obaw o "copyright" .. Bigu, Koniec świata może nie, ale koniec Europy na pewno. A momentami na pustkowiach Laponii czułem się jednak jak na końcu cywilizacji;) Grono się poszerza:) Uznałem, że pamiątkowy dyplom za kilkaset NOK to lekka przesada, więc żadnych wlepek ani pieczątek nie mam;) Szutrów uniknęliśmy, natomiast w niektórych miejscach było obficie posypane żwirem, jak w górach. My takiej magicznej fotki nie mamy - nie nocowaliśmy na samym Nordkappie, chociaż pogoda zachęcała.
dr.big Opublikowano 22 Czerwca 2017 Opublikowano 22 Czerwca 2017 Ja tam pocztowki z nordkappowej poczty powysyłałem . .. To kiedy jedziemy nastepny raz ?
ŻABA Opublikowano 22 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 22 Czerwca 2017 15 godzin temu, dr.big napisał: To kiedy jedziemy nastepny raz ? W grudniu?
dr.big Opublikowano 23 Czerwca 2017 Opublikowano 23 Czerwca 2017 A to da się na 100% skuterem ... ale śnieżnym ... PS. Z tego co pamiętam, to np. część drogi E6 (główna arteria Norwegii) jest nawet na okres zimowy zamykana.
ŻABA Opublikowano 23 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 23 Czerwca 2017 Wzdłuż głównych dróg na północy Skandynawii są wytyczone trasy dla skuterów śnieżnych, oznaczone czerwonymi krzyżykami. Zamiast przejazdów dla rowerzystów zdarzają się przejazdy i parkingi dla skuterów śnieżnych:)
Sympatycy robert1973 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Sympatycy Opublikowano 23 Czerwca 2017 Jestem ukontentowany zdjęciami widziałem nawet..... parę fot do kalendarza jeszcze raz szacun naprawdę fajna wycieczka (opis i foty również), zaczynam znów myśleć o wyjeździe w tamte strony bo bardziej mi leżą na sercu niż Alpejskie winkle
Sympatycy irasko Opublikowano 24 Czerwca 2017 Sympatycy Opublikowano 24 Czerwca 2017 Super rewelacyjna wyprawa.
DYSIA Opublikowano 24 Czerwca 2017 Opublikowano 24 Czerwca 2017 Barawo Panowie, Maga wyprawa, mega opis...i rewelacyjne podsumowanie. Jeszcze raz brawo...
Kamil Opublikowano 24 Czerwca 2017 Opublikowano 24 Czerwca 2017 Bart, no tak, wcześniej rozmawialiśmy, że ma być tylko kółko wokół Bałtyku. Domyślam się, że tu okazało się, że jest za ciepło i se pojechaliście w rejony z "normalną" temperaturą wody? Zapewne kąpiel została zaliczona, he? My, w ramach testu, pojechaliśmy tylko nad nasz Bałtyk. Krótsze odległości i z mniejszym stresem całej wyprawy. Nie ukrywam, że fajną mieliście wyprawę
ŻABA Opublikowano 30 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 30 Czerwca 2017 Dzięki wszystkim za gratulacje:) @Kamil stresu wyprawy nie było, była zajawa:) Problem, jak się pojawia: gdzie pojechać w przyszłym roku, żeby było przynajmniej tak samo fajnie?
Akar_Zaephyr Opublikowano 19 Lipca 2017 Opublikowano 19 Lipca 2017 Szacuken, wspaniała wyprawa! Marzy mi się taka sama, ale drogą lądową - przez Niemcy, Danię i południe Szwecji. Tak czy siak, gratulacje, osiągnięcie nie lada, a i pokazuje, że maxi bez problemu daje radę Wspaniałe zdjęcia!
Rekomendowane odpowiedzi