Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak obojętny jak obojętny!!!! na Grunwald Koledzy na Grunwald!!!! pozdrawiam B61

• Odpowiedzi 353
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• ArtCho

39

• Urbi

33

• bilety

26

• burgifan

26

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

• Sympatycy
Opublikowano

Nasza wczorajsza, pogodna przejażdżka z Robssonem w odwiedziny do Wolina... Dziś pomarzyć o takiej pogodzie :(

• Klubowicze
Opublikowano
6 godzin temu, KriSSo napisał:

Ty lepiej prawo jazdy zrób, to też pojedziesz :). Póki co, masz szlaban. Poza tym, Komarka już naprawiłeś? Czy dalej stoi popsuty? !w00t

Jak naprawiłeś, to dawaj cynka i jedziemy, póki słońce świeci. Może być po Polsce. Temat DDR zostawmy, język niemiecki również. Ciepło jest, to na koń i jazda. 

Można się karnąć dzisiaj po południu, około 17:00-17:30. Kierunek obojętny.

A ja tu czekam za cynk na WhatsApp i się zrobiła 18-ta

Opublikowano

Sławoy kamerka zajeżasta, zdecydowanie daje radę. Zapodaj jakieś szczegóły, chętnie poczytam o niej, może kogoś jeszcze zainteresuje.

Robsson, ta CBR beeeeeeeeeeeeeeeeee !

Okropna, przykro mi :)

• Sympatycy
Opublikowano

Kamerka EKEN H9R (z pilotem radiowym do włączania)... YouTube i tak obcina jakieś 60% jakości filmu, więc już wiem, że nie warto nagrywać materiału w 60 klatkach na sekundę, bo 34 minuty nagrań zajęły niemal 10GB karty, a YT nie odzwierciedla tej jakości. Wystarczy ustawić 30 FPS. Ogólnie fajnie trzyma balans bieli i nie przekłamuje mocno kolorów przy zmiennym oświetleniu... Jedynie na razie bateria dość krótko trzyma (dwie w komplecie), ale to było jej pierwsze ładowanie, więc może się to trochę poprawi...

Opublikowano
Godzinę temu, SlawoyAMD napisał:

Kamerka EKEN H9R (z pilotem radiowym do włączania)... YouTube i tak obcina jakieś 60% jakości filmu, więc już wiem, że nie warto nagrywać materiału w 60 klatkach na sekundę, bo 34 minuty nagrań zajęły niemal 10GB karty, a YT nie odzwierciedla tej jakości. Wystarczy ustawić 30 FPS. Ogólnie fajnie trzyma balans bieli i nie przekłamuje mocno kolorów przy zmiennym oświetleniu... Jedynie na razie bateria dość krótko trzyma (dwie w komplecie), ale to było jej pierwsze ładowanie, więc może się to trochę poprawi...

Do tego na plus dodałbym jeszcze fajny pilot oraz dużo akcesoriów w zestawie.
Na minus straszne blikowanie pod słońce. Tutaj na filmiku też to zauważyłem. Albo ja jestem już zboczony przez powłoki SMC Pentaxa, ale to jest dość dokuczliwe.
Ale jak za tę cenę, to lepszej kamerki nie miałem, mimo, że trochę ich już było i to duuużo droższych. 

• Sympatycy
Opublikowano

Okropna, przykro mi

Całe szczęście to nie moja :) Syn zakupił ale jest w trakcie robienia PJ więc testuję sprzęt. Na krótki wypadzik jest ok ale nigdy bym nie zamienił mojej integry na CBR

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Mnie osobiście się podoba , chociaż na ostateczną powiedzmy to ocenę czekam aż wrócę i zobaczę na żywca. CBR to klasa sama w sobie wszyscy którzy chociaż odrobinę interesują się jednośladami znają tę nazwę, jest marka sama w sobie. Jest Honda i jest CBR, chociaż pewnie bardziej skłaniają sie do jej starszej siostry  . Fajny sprzęt dla Juniora.....;).....Patrząc na własne doświadczenia  Hm, moim pierwszym moto był Silwer Wing 400, dodam tez że niebyłym już Juniorem w tamtym czasie i bardzo szybko przyzwyczaiłem się do nazwijmy to mocy i zawsze jej brakowało. Mam nadzieję że Młodszy Robssonek zrobi sprawnie PJ i znajdzie pokłady chęci i będzie z wapniakami kulał po winklach Polskich jak i DDRowskich.

Dobranoc/Guten nacht!!!!

I libe mucho kurwen und good termac!!!!

• Sympatycy
Opublikowano
3 godziny temu, burgifan napisał:

Okropna, przykro mi :)

A ja mam odmienne zdanie... Wg mnie CBR 500 to bardzo ładny, zgrabny sportowy motocykl, przy tym lekki i zwrotny - idealny na rozpoczęcie przygody dla młodego człowieka. Dodatkowo ten wyjątkowo zadbany, ledwo dodarty egzemplarz na pewno dostarczy Juniorowi wielu pozytywnych i sympatycznych wrażeń, podczas użytkowania. A przy tym CBR 500 jest mniejszą siostrą legendarnej CBR Fireblade, więc podnosi prestiż młodemu człowiekowi, który posiadając taki motocykl na pewno staje się rozpoznawalny wśród innych motocyklistów, a nawet wśród amatorów, mających blade pojęcie o 2oo. 

Kuba czekamy na Ciebie i zapraszamy do wspólnych przejażdżek ze starszymi wujkami, zarówno po naszym pięknym kraju, jak i po drogach naszych zachodnich sąsiadów.

• Sympatycy
Opublikowano

Odczucia z siedzenia na CBRce po zejściu z dużego skutera, są powiedzmy mieszane, bo jej smukłość, wąska kierownica dają uczucie wsiadania na rower. Nachylona pozycja z przeniesieniem ciężaru kierownika na ręce i nadgarstki, dla mnie nie do przyjęcia, ale za to sama praca silnika (prawie bez wibracji) i bezpośredniość przeniesienia mocy silnika przez napęd przy ruszaniu i dodawaniu gazu, czarujące... Nie miałem odwagi pojechać nim dalej, bo jednak nawyki ze skutera dają znać o sobie (kiedy toczył się lekko do tyłu, odruchowo nacisnąłem klamkę... sprzęgła, co oczywiście G dało, a noga "zapomina" o hamulcu), więc wcześniej trzeba by potrenować gdzieś na placu... Dla młodego kierowcy super maszyna, zwłaszcza że Robert znalazł egzemplarz w zasadzie salonowy (pierwszy właściciel), z symbolicznym przebiegiem i pełną dokumentacją... Później młody sam wybierze, którą drogą motocyklowej przygody pójść. Oby się tylko nie ożenił z jakąś zołzą, która mu powie "Albo Ja, albo motor..."

• Sympatycy
Opublikowano
Oby się tylko nie ożenił z jakąś zołzą, która mu powie "Albo Ja, albo motor..."

To jest sprawa kluczowa, skąd ja to znam. W razie czego służę radą i mu podpowiem jak sobie z tym poradzić :D.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Opublikowano
12 minut temu, KriSSo napisał:

(...)jak sobie z tym poradzić :D.

Najprostszy sposób? Nie brać ślubu :D ...

Opublikowano

O jak dobrze że mi się trafiła bezproblemowa żona. I w pełni realizuje swoja pasje do jednośladu przy pełnym wsparciu mojej małżonki.:D

• Sympatycy
Opublikowano
(...) I w pełni realizuje swoja pasje do jednośladu przy pełnym wsparciu mojej małżonki.

Ta, jasne. Takich Żon to nie ma, chyba że jeździ z Tobą. Niejeżdżące zawsze mają jakiś problem.

Bezproblemowa Żona - piękny oksymoron.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Ja co prawda jestem początkującym maniakiem i już ten problem zaczyna się pojawiać cytuję "tylko ten skuter i nic innego się nie liczy" ale trzeba być twardym a nie mientkim 

• Klubowicze
Opublikowano
2 godziny temu, Kamil an400 napisał:

.... "tylko ten skuter i nic innego się nie liczy" ale trzeba być twardym a nie mientkim 

Nie chcę ciebie martwić ale to będzie narastać i nie ma co się łudzić że będzie inaczej, chyba że posadzisz ja na skuter i będzie chciała z tobą jeździć jak Krzyś napisał. (święte słowa)

Opublikowano

......ten kto ma jeszcze szanse niech się lepiej zastanowi....

Opublikowano

Czytając wasze wypowiedzi zastanawiam się czy wy w dniu ślubu jakiś papier podpisaliście że będziecie niewolnikami czy coś bo ja rakich problemów nie mam i nigdy nie miałem. Mówię że idę na dwór to tylko pyta czy może iść też

Wysłane z mojego SM-G388F przy użyciu Tapatalka

• Sympatycy
Opublikowano

Marku gratuluję :) Ale Ty akurat to nie powinieneś zabierać głosu w sprawie bo Twoja Izunia jest jeżdżąca pernamentnie :)
Moja Asia jeździ sporadycznie a jak mówię, że idę na moto to pyta tylko o której wrócę żeby nie spóźnić się z kolacją ;)
Jak rok temu nieśmiało powiedziałem, że chce jechać w Alpy to się rozgadała- powiedziała OK

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

I takie żony to ja kocham

• Sympatycy
Opublikowano

I swoją też;)

Opublikowano

Swoją ponad życię. Pewnie to przeczyta to będę miał plus 5pkt do wyjścia na dwór

Opublikowano
Godzinę temu, marekb9t napisał:

Czytając wasze wypowiedzi zastanawiam się czy wy w dniu ślubu jakiś papier podpisaliście że będziecie niewolnikami czy coś bo ja rakich problemów nie mam emoji38.png i nigdy nie miałem. Mówię że idę na dwór to tylko pyta czy może iść też

No właśnie ja mam tak samo a Krisso mi nie wierzy.:P

Opublikowano

Krzyś Darku małej wiary jest

Opublikowano

Ja nigdy nie miałem i nie mam żadnych problemów ze swoją kobitą. Sam jej mówię żeby po prostu wiedziała że sobie gdzieś jadę itp. W sumie układ bajeczny, absolutnie żadnych dziwnych pytań.

Co do tej CBRki, to napisałem to, bo po prostu nie jest to skuter i tyle. Pewnie jest fajna itd, ale tak na to patrząc, to wiele 2oo mi się podoba, lecz jako maximaniak oficjalnie takim sprzętom mówię NIE !